Satunnaiset kuvat

Silloin nuorena

Uusimmat

Blogin arkisto

127 Kalastusta ja pyöräilyä

Share |

Perjantai 24.7.2009 klo 18:59 - yrjöpoeka


Pidin lomaviikkoa ja olin suurimman osan ajastani Kuusinki joella. Ajelin sunnuntai-iltana 19.7 ja taimenet olivat liikkeellä koko viikon ajan. Sain tuntumaa kalaan heti 20 päivä aamuyöstä noin klo 02.

hpim3222.jpghpim3227.jpghpim3228.jpghpim3229.jpg

Ohessa kuvasarja joka kertoo olennaisen kalastajan onnenhetkistä. Pienen kameran kuvaus kapasiteetti ei riitä huippu tulokseen, mutta tunnelman välittyminen on se olennainen asia. Kuvasarjan ottajalle vielä kiitokset, näitä tunnelmia on mukava talven aikaan muistella.

Löysin Kuusamon pieniä ja mutkaisia tosi hyväpintaisia päällystettyjä sivuteitä. Niitä oli todella mukava rauhallisesti ajella. Rukajärven tiellä 80 rajoitus alueella takarenkaaseeni ajoi tänään lähes kiinni Pohjolan matkan bussi ja ohitti minut sitten todella hengenvaarallisesti. Näkyvyys oli huono ja hetken tuntui, että auto imee pyörän nurin. Ohituksen jälkeen sepeliä lenteli tien reunalta ja takaa katsoen toivoin, että kyydissä ei olisi ketään muita. Olen kyllä ihmetellyt sitä, että kun haluaa ajella rauhallista tahtia, tulee monelle autoilijalle oikein vimma ajaa mahdollisimman lähelle. Tämä ilmiö on näkynyt erityisesti valtatie vitosella.

Olen saanut olla muutaman päivän kokonaan ilman valtakunnan uutisia ja vaalirahoituksen uusimpia käänteitä en tunne. Ihmiselle on hyväksi olla välillä hiljaa omien ajatustensa kanssa. Kalastukseen keskittyessä jää joutava touhotus ja kiire pois. Kalastuksen ohessa tapaa aina uusia ihmisiä saman harrastuksen parissa. Osa on tuttuja jo useammalta kymmeneltä vuodelta ja kesällä löytyy hyviä kalastusjutun juuria menneiltä hyviltä vuosilta.

Tänään tulee Ilona ja Jyrki viikonlopuksi, siinä riittää ohjelmaa. On tulossa hyvä viikonloppu ja huomenna tehdään Kuusingin taimenesta hyvää ruokaa. Käydään Ilonan kanssa jäätelöautolla ja sitten herkutellaan.

Akkain viikolla satoi muuten todella paljon, tänään rauhoittui ja huomenna Jaakko heittää kylmän kiven veteen. Siitä ne kelit pääsee paranemaan, tulee hyviä ajokelejä.

Avainsanat: kuusinki, taimen, moottoripyöräily