Satunnaiset kuvat

Kuusinki 28.6.2012

Uusimmat

Blogin arkisto

061 Muunneltu totuus

Share |

Torstai 28.4.2016 klo 10:19 - yrjöpoeka


Eduskunnasta on tullut varsinainen valehtelijoiden klubi, mikäli uskomme viimeaikojen uutisia. Valtiovarainministeri aloitti pehmeät puheet ja selvisi siitä anteeksi pyytämällä. Puhui muunneltua totuutta tarkoituksella harhauttaa, tai sitten puhui mitä sylki suuhun toi. Venkoilusta asian tiimoilta voi sanoa, että kyseessä oli eduskunnan harhauttaminen. Aleksander sitten otti ja pyysi useaan kertaan anteeksi. Entistä hitaammalla puheenrytmillä varustautuneena valtiovarainministeri luo nyt puuttuvaa uskottavuutta.

Jatkoa tuntuu seuraavan. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka on astunut samaan kerhoon. Paljon räväkämmin hän syytteli sosdemien Timo Harakkaa valehtelijaksi eduskunnan istunnossa. Entisenä TV-toimittajana Harakka tuntee tutkivat kaverinsa ja on saanut käsiinsä oikeat paperit, mitä lyödä pöytään. Yön yli nukuttuaan Toivakka astui MTVn aamutenttiin pyytelemään anteeksi. Juridiikasta aikansa pulistuaan kertoi olevansa pahoillaan ja pyyteli anteeksi harhauttamisiaan. Nyt hänet on sitten harjattu puhtaaksi ja kokoomuksen puoluetoimistossa huokaistaan helpotuksesta.

Kokoomuksen kohdalla tämä tuntuu toimivan. Muiden puolueiden kohdalla tämän kaltainen peli ei ole toiminut. Ministerit ovat joutuneet lähtemään, mikäli ovat jääneet kiinni valehtelusta, tai sitten eduskunnan harhauttamisesta. Vihreiden Heidi Hautala joutui kävelemään ulos ministeriautosta. Huippuna voitaneen pitää pääministerinä toimineen Anneli Jäätteenmäen eroa. Silloinkin toimivat sosdemit moottorina. Kysyä voisi nyt, mikä erottaa kokoomuksen ministerit muiden puolueiden ministereistä?

Tästä varmaan voisi löytää kolme pointtia ja huudahtaa; fantastista. Itselle on tullut mieleen, että sosdemit hiillostavat kokoomusta ulos hallituksesta. Ovi olisi sitten auki sosdemien siirtymiselle päättäjän paikalle. Sitä en sano, että laatu heikkenisi, muuta en usko laadun paranemiseen. Samankaltaista sakkia he ovat. Sosdemeillä on kuitenkin muita puolueita paremmat kontaktit tutkiviin toimittajiin. Puolue on myös onnistunut rekrytoinnissaan oikein hyvin. Toisaalta se ei ole vaatinut suuria ponnisteluja. Yleisradio on aina ollut Reporadio. Punainen ja nyt myös vihertävä.

Muiden puolueiden pitäisi nyt aloittaa pitkäjänteinen nuorisovalmennus. Tavoitteena miehittää tulevaisuuden media omilla kasvateilla. Kaikki olisivat tietysti poliittisesti sitoutumattomia. Harhauttamismielessä heidät voisi opettaa puhumaan vihertäviä ajatuksia. Tämä työ voi kestää 10-20 vuotta, mutta tuloksena olisi sitten kamppailu suurimman puolueen paikasta. Näin isoa kalaa kannattaa todella pyytää.

Minua kummastuttaa sellainen mahdollisuus, ettei kotikuntani torilla ole tänä Vappuna minkäänlaista toimintaa. Ei makkaran ja kahvin myyntiä. Ei vappupallokauppiaita. Yksikään poliittinen puolue ei ole ilmoittanut lähtevänsä torille puheita pitämään. Yksi tuttavani sanoi jo aamusella, että kai sitä on lähdettävä sitten jonnekin ihmisten ilmoille.

Vapun säästä näyttää nyt poikkeuksellisesti tulevan tosi hyvä. Johtuisiko poikkeuksellinen hiljaisuus siitä. Perinteisesti vappuna on tuivertanut rivakka koillistuuli ja lumi- ja räntäsade on ollut usein seuranamme.

Tämän jutun kolme pointtia ovat: Eduskunnan harhauttaminen, anteeksipyytäminen ja Reporadio. Fantastista!

Avainsanat: muunneltuatotuutta, kolmepointtia, reporadio