Satunnaiset kuvat

Syvää..?

Uusimmat

Blogin arkisto

154 Välttämättömyyshyödyke

Lauantai 28.11.2020 klo 18:30 - yrjöpoeka

Tekee mieleni pohtia mitä oikein tarkoittaa naisten puhuma tasa-arvo. Tämä juolahti mieleen, kun luin uutista Skotlannista. Skotlanti on osa Englantia ja hamuaa myös itsenäisyyttä. Tänään jo vakavasti, koska emämaan ero EU:sta on saanut skotit takajaloilleen. Johtuneeko siitä, mutta nyt Skotlanti on ottanut aimo harppauksen kohti sukupuolten tasa-arvoa. Siellä skottien oma hallinto ensimmäisenä maana maailmassa lupasi valtion maksavan kaikkien naisten kuukautissuojat hamaan tappiin saakka.

Koska tämänkaltainen tasa-arvo on korkeampaa matematiikkaa, niin kysynpähän vaan, miten se edistää miesten ja naisten tasa-arvoa? Koska tähän on naislla aivan vastaansanomaton logiikka valmiina, lainaan skottien omaa parlamentaarikkoa Alison Johnstonea. Naisen argumentaatio kertoo meille miehille nyt mistä tasa-arvossa on kyse. Kyse on paskapaperista. Suora lainaus Ylen uutisesta: ”Miksi vessapaperia pidetään välttämättömyytenä, mutta kuukautissuojia ei?” Hän jatkoi:, ”Elämme vuotta 2020!”

Miksi Alison sitten nosti paskapaperin esille? Hän kertoo siitä itse näin: ”Se että naisia rangaistaan taloudellisesti luonnollisista ruumintoiminnoista ei ole oikeudenmukaista.” Tämä Alisonin viittaus paskapaperiin johtuis siitä, että se on välttämättömyyshyödyke, kun tampoonit sisältävät arvonlisäveroa 5%. Jostakin kumman syystä paskapaperi ei oikein minusta istu tähän tasa-arvoon, koska kyllä naisetkin käyttävät tätä välttämättömyys hyödykettä tarvittaessa? Eli molemmat sukupuolet erittävät tuotetta, jota varten tämä arvonlisävero nolla luokkaan kuuluva paperi on kehitetty. Mutta miesten on uskottava, että Alison on oikeassa, koska hänellä on naisen logiikka..

Toinen huomio liittyy taasen kotimaan suloiseen kepupolitiikkaan. Paavo Väyrynen on haistanut pelinpaikan, koska hänellä ja Annika Saarikolla on entistä taustaa. Niinpä voin jo uskoa, että kepu hyväksyy Paavon mutinoitta puoluehallitukseen. Siitä kertoo Paavon ja Annikan muikeat hymyt ministeriöstä käydystä kahvitilaisuudesta. Jos Paavo tarvitsee kepu elääkseen, niin kepu tarvitsee Paavoa pärjätäkseen gallupeille. Tulevat kuntavaalit ratkaistaan suurissa asutuskeskuksissa, ja siinä Paavo vetää muita kepulaisia mukanaan Helsingissä. Vielä paranee, jos kepu asettaa Paavon pormestari ehdokkaakseen Helsingissä!

Ison Paavon varjossa on pikkuinen Mikko Kärnä yrittänyt uskotella olevansa uskottava politiikko. Nyt hän on ryhtynyt kurmottamaan sosiaalisessa mediassa Jenni Haukiota. Hän on se Sauli Niinistön aviopuoliso. Siksi Kärnä katsoo, että Jenni ei saa kertoa mitä mieltä hän on mistäkin asiasta. Jenni kertoi taas kerran turkistarhauksen olevan syvältä. Mikko riemastui välittömästi ja alkoi puolustamaan minkkitarhureita täydellä teholla. Kärnä ei huomannut sitä, että kansalaisena Jenni Haukio voi aivan hyvin kertoa mielipiteensä ja sitä ei tarvitse Kärnältä pyydellä anteeksi.

Koska tämä pikku Mikko on osoittautunut täydeksi pelleksi, hän varmemmaksi vakuudeksi sen itse oikein alleviivaa. Samaan hengenvetoon hän vaati kannabiksen kasvatusta jokamiehen oikeudeksi ja Suomen uudeksi vientituotteksi. Kärnän Mikolta on nyt mopo keulimassa pahasti. Kepun syvät rivit eivät näitä puheita kauan kuuntele.

Skottien tasa-arvo ja kepu. Mitä niillä on yhteistä?

Molemmat käyttävät samaa välttämättömyyshyödyketta ylenmäärin.

Avainsanat: skotlanti, alisonjohnstone, ilmaisetkuukautissuojat, paavoväyrynen, helsinginpormestari

153 Oranssi saa hurmioon

Keskiviikko 25.11.2020 klo 13:23 - yrjöpoeka

Tänään 25.11 vietetään YK:n julistamaa kansainvälistä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää. Suomessa tämä näkyy 19 paikkakunnalla siten, että kyseisen kaupungin näyttävimmät seinät valaistaan oranssilla värillä. Oranssi on huomio väri ja tuttu ainakin hirvenmetsästäjille. Tämän vuotisen päivän teemana on, pukeudu oranssiin. Tällä halutaan korostaa jokaiselle suomalaiselle, kuinka tärkeä aihe on ja toivotaan teemalle tukea.

Jo kauan ennen kuin Suomi joutui maahanmuuton kohteeksi, meillä on ollut teollistuneista (sivistyneistä) maista keskimääräistä enemmän väkivaltaa naisia kohtaan. Eli meidän ihanat naisemme kokivat kovia jo viime vuosituhannella. 2015 Suomeen tulvi tuhansittan nuoria viriileitä miehiä arabimaista. Silloin aloittivat hupparipäiset tollukat marssimisen kaduilla ja vaahtosivat siitä, kuinka meidän impyemme joutuvat väkivallan kohteiksi. Kukaan ei puhunut silloin, eikä tänään, omien miesten väkivaltaisesta käytöksestä mitään.

En puolustele ulkomantulijoita yhtään, heillä on aivan erilaiset käsitykset naisista. 2015 jälkeen meidän yhteiskunnassamme on tapahtunut järkyttävä muutos. Sitä ennen oli harvinaista, että julkisesti uhkailtiin ja erityisesti naisia. Tänään ei tarvitse kuin lukea, millaista kieltä käytetään esimerkiksi hallituksen ministereistä. Suomalaiset miehet toivovat näiden naisten joutuvan joko raiskatuiksi tai pahimmassa tapauksessa joutuvan metsästetyksi. Julkisuudessa oleviin naisiin, kuten toimittajiin kohdistuu jatkuva vihapuhe kampanja. Asialla ovat erityisesti äärioikealla olevat valemedian kyllästämät kahjo porukat. Se että he ovat kahjoja, ei auta siinä, että he ovat todella vakavasti otettava uhka suomalaisille naisille.

Heidän maailmassaan naisen pitää olla kuin Laura tyttönen kaukaisessa europarlamentissa. Tämä nainen puhuu juuri sillä kielellä mitä nämä kahjot ymmärtävät. Sitä he eivät ymmärrä, että Laura ja hänen kaltaisensa käyttävät kahjoja hyväkseen. Kahjojen avulla he pääsevät valtaan ja lihavien rahapussien jakoon. Palkkioksi he käyvät kiihottamassa kahjot uuteen hurmioon, kuten esimerkiksi tapahtuu tulevissa kuntasvaaleissa. Siinä heitä kiihotetaan vastustamaan EU:ta, vaikka kyse on kuntavaaleista. Kahjot eivät sitä ymmärrä, koska he eivät osaa muutoinkaan lukea kuin iltapäivälehtien isot otsikot.

Tämä samainen Laura osaa kiihottaa näitä miehiä vihaan suomalaisia naisia kohtaan, koska he jopa keskustelevat jopa ulkomaalaisten miesten kanssa. Sitä kuulijat eivät huomaa, että Laura Brysselissä ei muuta teekkään kuin seurustelee ulkomaalaisten kanssa. Hanhenmaksaa, maustettuja etanoita ja ihanaa viiniä, kyllä se naisen mielen hurmioon saa. En ole muutoin koskaan huomannut tämän Lauran puolustavan suomalaisia naisia. Hän kyllä on maininnut islamilaisesta tavasta leikellä naisten alapäätä. Sitä hän on julkisesti paheksunut. Hän on kokenut sen olevan islaminuskoisten miesten syytä.

Vielä tänäänkin osa miehistä pitää naista nyrkin ja hellan välissä. Se on perin suomalainen tapa. Nyt on tullut mukaan myös julkinen tapa solvata ja uhkailla tuntemattomia naisia. Jopa luokitella heitä omiksi ryhmikseen. Tästä esimerkkinä vihreät ja vasemmisto ja näiden ryhmien naiset. Vain ja ainoastaan naiset. Tämä on kyllä outoa. Toisaalta taas ei.

Kahjot kokevat suurta alemmuuden tunnetta nykynaisia kohtaan. Tähän sopii oranssin värinen taikasana. Sanna Marin.

Avainsanat: naisiinkohdistuvaväkivalta, oranssitunnus, vihapuhekampanjointi, , oranssisannamarin

152 Trollien mieli mustana

Tiistai 24.11.2020 klo 17:50 - yrjöpoeka

IsoBritannian yleisradioyhtiö BBC nimesi Sanna Marinin yhdeksi sadasta maailman vaikutusvaltaisemmista naisista. Kaiken hyvän päälle Sanna Marin mainittiin jutussa aivan ensimmäiseksi. Kyllä nyt luulisi Suomi poikien rintojen pörhistyvän ja uhon nousevan kohti Ruotsia. Siellä ei ole näin vaikutusvaltaista naista. Erityisesti politiikkoa, puolueen puheenjohtajaa ja samalla pääministeriä. Ei kyllä ole monessa muussakaan maassa. Hallituksen tukijoiden joukossa tämä tietysti noteerattiin korkealle.

Tästä on tietysti poikkeuksena keskustan Annika Saarikko. Kepu kulkee edelleenkin syvällä ja sitä ei auta vahvoilla alueilla tapahtuva väestökato. Toisaalta sekään ei selitä sitä, että makkaroita paistellaan vielä entiseen malliin ja sitten ihmetellään mitä kuivuneilla makkaroilla oikein tehtäisiin. Luulen kyllä satraappien pian huomaavan tämän ja ostavat vähemmän tarjousmakkaroita kepukauppiailta. Tästä syystä keskustan onnitteluissa on kitkeryyttä ja aimo annos tervettä kateutta.

Sanna Marininn nimen nousu tänään esille nosti verenpainetta persuhenkisessä trolliarmaijassa. Lueskelin muutamia lehtykäisiä joissa oli aiheesta artikkeli. Juttujen alla olevat kommentoinnit kertoivat selvää kieltä. Vielä enemmän mielet olivat murheisia ja katkeria facebookin seinille jaetuissa jutuissa. Kyllä nyt persutrolleja ahdistaa. Jostakin kumman syystä eniten näitä ressukoita ahdistaa se, että Marin on ollut oikeissa töissä kaupan kassalla. Pidän tätä omituisena seikkana. Kyllä minä pidän politiikosta joka on tehnyt nuorempana aivan tavallista arkista työtä. Jokaiselle tekee hyvää kokea miltä arki pienellä palkalla maistuu.

Trollien kirjoituksia lukiessa tulee tunne, että pitäisikö kaikkien politiikkojen olla tohtoriksi koulutettuja? Kun tutkii eduskunnan ja erityisesti persujen CV:tä, niin näkee että monenmoisia sutkeja sitä joukosta löytyy. Kaiken hyvän päälle, useimmat eivät osaa lukea muita kuin iltapäivälehtien otsikoita. Myös artikuloinneissa on vajavuutta. Voisivat ottaa Sanna Marinilta muutaman opetustunnin siitä, kuinka artikuloidaan ja esiinnytään. Mutta se ei käy näille reppanoille, koska he haluavat sanoa kaiken mahdollisimman loukkaavasti. Ilmeisesti useimmat tuntevat nuorten osaavien naisten parissa todella pahaa alemmuuden tunnetta.

Erittäin hieno tunnustus suomalaiselle nuorelle naiselle. Naiselle, joka on ehtinyt tehdä normaalia palkkatyötä ennen politiikon uralle lähtemistä. Yleisemminkin kaikille Suomen naisille. Suomi tarvitsee juuri tänään naisten empatia nkykyä selvitäkseen. Naiset ovat vastaus älämölöä pitävälle äärioikeistolle. Jotakin kertoo tästä myös se, että Suomen hallituksessa olevia puolueita johtavat naiset. Tämä on huomioitu kaikkialla maailmassa.

Minä olen erittäin ylpeä tästä naisenergiasta. Kaikki he tarvitsevat tukea, vaikka heillä takuuvarmasti on myös kivikovat kyynärpäät. Politiikassa ei mitään saa olemalla vain kiva ja kiltti. Ehkäpä juuri tämä risoo osaa kansanedustajia. He eivät pärjää näille naisille edes politiikassa. Orpo rukka on tästä elävä esimerkki. Hän haluaa kokoomuksen kaatavan Marinin hallituksen vain siksi, että sitä johtaa Sanna Marin.

Mikäpä meidän on ollessa. Sanna Marin tuo toisille iloa ja toisille sappea.

Avainsanat: bbc, sannamarin, trololejaahdistaa, kaupankassa

151 Black friday

Maanantai 23.11.2020 klo 20:12 - yrjöpoeka

Radiossa lauletaan juuri Kaija Koon äänellä hulluista päivistä. Postilaatikko, sähköposti ja puhelimen viestikenttä on täynnä mainoksia Black Friday tapahtumista. Näiden mainosten mukaan juuri nyt on aika tuulettaa pöhöttyneitä rahakasoja. Mainosten viesti on selkeä, ryntää kipinkapin kauppoihin. Tämä sama viesti leviää kaikille muillekin ja se tietää tungosta näissä liikkeissä. Mikäli muistan oikein, nämä tapahtumat saavat hysteerisimmät majoittumaan yön ajaksi liikkeiden etuoville. Televisio tietysti lisää löylyä haastattelemalla näitä urhoollisia. Ja meno eikun paranee.

Onneksi eläkeläisen elämää eivät nämä hullut päivät liikauta mitenkään. Eläkeläisillle on huomattavasti tärkeämpää saada rahansa edes jotenkin riittämään välttämättömiin tuotteisiin. Tärkein on ruoka ja asunto. Siihen saa pienet euromäärät hukkumaan aivan kivuttomasti. Ilmeisesti osa kansasta saa sen verran rahatukkoja sikiämään, että kauppiaat haluavat osille. Sksi on kehitetty Black Friday tapahtuma. Siellä myydään mitä tahansa hömppää, kunhan mainoksilla saadaan kanslaiset käsittämään tuotteen olevan juuri se joka sinulta puuttuu.

Nämä hullut päivät ovat tulleet usein mieleen, kun olen seurannut etelästä ryntääviä autojonoja, joiden määränpää on pohjoisessa. Etelän tungoksesta rynnätään Leville, Saariseläälle ja Rukalle. Siellä nämä autoilijat uskovat elävänsä omassa matkailijan kuplassaan turvassa koronavirukselta. Samoin uskovia tulvii tuhansittain samoille rinteille turvaan ja istumaan iltaa pienellä porukalla paikallisissa rinneravintoloissa. Rapatessa tietysti voi joskus roiskua ja tartunnoilta ei voi välttyä. Juuri nyt Suomi on siirtymässä uudelleen lisääntyvään korona aaltoon. Hallitus tekee rajoituspäätöksiä ja Helsinki teki myös kaupunkina rajoituksia.

Koska Suomessa on vapaa liikkuminen paikasta toisdeen, ihmiset eivät juuri rajoituksista välitä. Miten muutoin voi käsittää sen, että kun ravintolat sulkevat ovensa yöllä esimerkiksi klo 12, niin tunnin kuluttua ne voivat avata ovet uudelleen. Ne muuttuvat tunnin sisällä yökahviloiksi ja jostakin kumman syystä asiakkaat päihtyvät edelleenkin. Ilmeisesti kahvi on tavallista tujakampaa ainetta. Ihmiset käytännössä vähät välittävät rajoituksista. Eletään kuin viimeistä päivää. Kyllä tämä Black Friday on sopiva nimi tälle ajalle.

Samaan aikaan urheilijat saavat hiihdellä ilman yleisöä. Uskotaanko todella niin, että urheilua seuraavat ihmiset ovat niitä todennäköisempiä koronan levittäjiä? Eikä ahtaissa kapakoissa ja rinnekeskusten humussa se ole huomattavasti todennäköisempää? Erityisesti kun alkoholi näissä viimeksimainituissa paikoissa sumentaa järjen ja varovaisuuden. Sen sijaan ulkoilmaelämästä ja liikunnasta nauttivien elämää rajoitetaan uskottelemalla ulkoilmassa kulkevien olevan varsinaisia koronalinkoja.

Kyllä me elämme hulluja päiviä.

Avainsanat: blackfriday, hullutpäivät, uudetyökahvilat

150 Kuumottavat kuntavaalit

Torstai 19.11.2020 klo 10:01 - yrjöpoeka

Kuntavaalit lähestyvät ja kaikki puolueet miettivät, tai ovat jo kehittäneet aiheet joilla vaaleihin mennään. Perussuomalaiset ovat vuosia sitten kehittäneet oman teemansa, joka heidän mielestänsä sopivat jokaiseen vaaliin. Heidän ykkösaiheensa on maahanmuuton vastustaminen. Tätä korttia voi käyttää jokaisessa asiassa jonka persuvaltuutettu joutuu kohtaamaan.

Puolueen johto nostaa myös inhan EU asian esille. Se on niin iso ja vaikea asia, että sitä ymmärtämättömät ja lukutaidottomat kannattajat varmasti vastustavat. Persujen vaaliohjelma sopii sellaisille ehdokkaille, jotka haluavat hyötyä vielä tyhmemmistä ihmisistä. Mestari Halla-aho löi jokeri kortin pöytään ja nosti esille halunsa päästä Helsingin pormestariksi. Syynä oli tietysti se, ettei Helsinki ole ottanut maahanmuuton estämistä mitenkään esille. Mestaria ei tietenkään häiritse se, että pääkaupunki ei voi pysähtyä paikoilleen, vaan sillä on muita miljardiluokan asioita hoidettavanaan. Äänestäjille ei kerrota sitäkään, etttä mestari lakeijoineen itse ovat niitä jotka eduskunnassa asioista päättävät. Lukutaidottomille riittää, kun sanoo taikasanan maahanmuutto.

Toinen näkyvä persuhenkinen puolue keskusta on myös pohtinut, kuinka selvitä vaaleista alhaisella kannatuksella. Puolue tietää, että rajusti vähenevä väestö Pohjois- ja Itä-Suomessa syö heidän peruskannattajakuntaansa. Tästä syystä he eivät ole enää pystyneet täysiin ehdokaslistoihin läheskään kaikissa kunnissa. Lisäksi juuri persut syövät heidän ehdokasjoukkoaan ja myös kannatusta. Kepu satraapit ovat lopultakin oivaltaneet yhden asian. Heidän tulee vedota äänestäjien alhaisiin vaistoihin. He ovat myös huomanneet, että alhaisia vaistoja ei ole kriminalisoitu ja se ei saa olla persujen yksinoikeus.

Kepulaiset eivät näissä vaaleissa nosta vaipoissa makaavia vanhuksia vaaliteemakseen vaan he ovat ottaneet kohteeksi sudet. Kuten jokainen lukutatoinen ihminen on huomannut, susi keskustelut nostavat sellaisen kiihkon pintaan, että siinä maahanmuuto keskustelu kalpenee. Tässä keskustelussa voi reilusti nostaa esille aseet ja voi reilusti puhua tappamisesta. Lisäksi valtaosa Suomen metsästäjistä ja valtion maista sijaitsevat kepun sydänmailla. Eipä siis ihme, että entinen kepu satraappi Juha Sipiläkin äityi kepun piirikokouksessa julistamaan susille nappia otsaan.

Tämä oli mannaa kaikille metsämiehille ja sitä kiihkoa lisäsi vielä kansalaisaloite suden kannahoidolliseen metsästykseen liittyen. Se sai vaadittavat kannattajalukemat ja voi nousta nyt eduskunnan keskusteluun. Takuuta siitä ei vielä ole, mutta nyt pitäjissä pyyhitään rasvoja pyssyistä. Kovaa arvostelua on noussut siitä, miksei metsästystä aloiteta heti. Maatalousministeri Leppä (kesk) kertoi vakuuttavasti, että ensi vuonna sudet saavat kyytiä. Sitä ennen hallituksen tulee huolellisesti valmistella asia. Leppä ei tietenkään kerro sitä, että erittäinm suurella todennäköisyydellä sudet jolkottelevat pihoilla vielä ensi syksynäkin.

Tästä pitävät huolen erittäin kiihkeät vihreät ja vasemmistolaiset. Heillä on tukenaan mahtavan Eu:n tuki. Lisäksi hallitus joutuu pystyssä pysyäkseen mielistelemään myös vihreitä ja vasemmistoa. Kepu tietää tämän, mutta kiihoitettu metsästäjä/äänestäjä joukko ei sitä huomaa.

Yksi asia on varmaa. Niin persut kuin kepukin tunnetaan yhdestä asiasta.

He pettävät aina.

Avainsanat: kuntavaali2021, valiteemat, perussuomalaiset, keskusta, maahanmuutto, sudenkannahoidollinenmetsästys

149 Mikäkö vikana

Tiistai 17.11.2020 klo 9:00 - yrjöpoeka

Olen saanut palautetta kirjoituksistani viime viikoilta. Suurin osa asiallista, mutta osa myrkyllistä. Palautteissa on ihmetelty suurta kirjoitusvirheiden määrää jutuissani. On epäilty vanhuuden höperöintiä syyksi virheisiin. Höperyydestän en mene takuuseen, mutta iällä on merkitystä tässä jutussa.

Sain vuoden alussa tietää sairastavani matalapaine glaukoomaa. Silmänpaineiden hoito tipoilla ei onnistunut ja toinen silmäni leikattiin elokuussa. Silmän takaosaan tehtiin reikä jolla painetta saatiin laskemaan. Leikkauksen jälkeen meni kaksi ensimmäistä kuukautta opetellessa näkemään suttuista ja epäterävää kuvaa. Toinen silmä sameana ja toinen vielä joltisessa kunnossa. Tarkka näkeminen oli ja on edelleenkin todella vaikeraa. Kirjoitetun teksitin seuraaminen vaatii katseen kohdistamista melkein jokaiseen kirjaimeen kerrallaan. Tästä syystä kirjoitusten stilisointi on todella vaikeaa.

Edessä on vielä leikkauksen jälkihoitona laserkorjaus leikattuun silmään. Sen jälkeen on vuorossa toisen silmän samankaltainen operaatio. Tämä tietää sitä, että tuleva vuosi on samankaltaista erittäin epätarkkaa näkemistä. Leikkaukset on pakko tehdä, ellei halua sokeutua kokonaan. Jos on lukeminen hankalaa, niin kirjoittaminen on moninkerroin hankalampaa. Virheitä tulee ja niiden korjaaminen on työlästä. Tästä johtuen virheitä jää väkisin myös lopputuotteeseen ja se harmittaa itseäni vielä enemmän kuin lukijoita.

Olen tästä syystä joutunut jo pohtimaan, onko minun lopetettava kirjoittaminen kokonaan. Varmasti siinä vaiheessa kun toinenkin silmä leikataan ja edellinen silmä ei ole saanut silmälasikorjausta, voi tulla pakkotilanne eteen. Mutta sitä on turha murehtia etukäteen. Toiveissa on, että hoitojen jälkeen voisin saada silmälaseilla vielä kohtuullisen hyvän näkemisen.

Näillä näkemisillä mennään huomista kohti.

Avainsanat: kirjoitusvirheetvaivana, matalapaineglaukooma, leikkaushoito

148 Paska juttu

Maanantai 16.11.2020 klo 16:23 - yrjöpoeka

Maailmalla ja erityisesti Suomessa on kaikki tuotantoeläimet rekisteröity. Periaatteessa eläimillä on samankaltainenn tunnus kuin ihmisilläkin. Mahtava Eurooppa on yhdentyessään tuonut pakolliset ja pilkuntarkat tarkastukset karjankasvattajien riesaksi. Tänään eii riitä, että lukumäärä navetoissa täsmää. Auta armias mikäli jonkin eläimen korvatunnus on pudonnut. Mahtava on se byrokratia joka siitä alkaa. Monenmoista paperia väsätään ja kuulustelut ovat paljon tiukempia kuin poliisin tekemät. Aivan ensimmäiseksi hyökätään viljelijän rahapussin kimppuun ja peritään tukirahoja takaisin korkojen kera.

Koirat ja kissat sirutetaan, eli suurimmalla osalla näistä on jo oma sosiaalitunnus olemassa. Olenkin ihmetellyt, miksei verottaja ole tätä kätevää rekisteriä huomannut? Nyt ei tarvitse kuin pykätä laki, joka pakottaa rekisteröimään jokaisen kissan ja koiran. Sen jälkeen palkataan tarkastajia jokaiseen kuntaan tarkistamaan vuosittain mikä on eläinten tilanne. Verottajan ei tarvitse kuin lähettää valmiit laskut omistajille. Nämä kotieläimet ovat omistajilleen niin rakkaita, että pienen mutinan jälkeen maksavat iloiten sen mitä pyydetään. Tarkastajien tehtävä olisi huolehtia siitä, että jokaikinen lemmikki lopun edessä poistetaan kirjoista ja kansista järjestelmän toimesta.

Koska ihminen on kaikkivoipa, se haluaa rekisteröidä kaikki elolliset eläimet. Se tietää tuhottomasti töitä rekisteröintiä varten ja sen lisäksi jokaisen lunnonvaraisen eläimenn kaulaan pitää laittaa mahdottoman iso tutkapannan möhkäle. Lukijat ovat varmasti jo havainneen erilaisista luontodokumenteista, että susilla ja karhuilla on tällaiset pannat kauloissaan. Tämän pannoittamisen tarkoitus on pitää eläimet elävien kirjoissa. Ihmiset ovat niin vieraantuneet luonnosta, että osa ei salli eläinten metsästämistä. Auta armias jos panta lakkaa toimimasta. Aivan ensimmäiseksi Luonnonvarakeskus (luke) ilmoittaa sen johtuvan salametsästyksestä. Mitään muita vaihtoehtoja ei edes mietitä.

Koska maailma on tulossa hulluksi, niin sain siitä todistuksen tänään lukiessani Metsästäjäliiton kannanottoa susioen pannoittamisesta. Minä en metsästäjänä ymmärrä tätä pannoittamistouhua. Pannat eivät kuulu luonnonvaraisille villieläimille. Isot ja raskaat pannat ovat myös usein kalvaneet eläinten kaulat vereslihalle, mutta niiden uutisointi vaietaan hyvin nopeasti ja kukaan ei halua tutkia sitä tarkemmin. Eivät edes luonnonsuojelujärjestöt. Olin kuvitellut, että edes ne välittäisivät siitä, ettei villieläimiä kiusattaisi ja rääkättäisi luonnottomilla pannoilla. Nämä järjestöt haluavat pantoja, koska sitten he voivat syyllistää metsästäjiä jos jonkin eläimen panta katoaa.

Metsästäjäliitto ja suurin osa metsästäjistä ei ole pitänyt pannoittamista luonnollisena. Tänään Metsästäjäliitto sitten kertoo, että he ovat liittona tyrmistyneitä, kun Luke ilmottaa ettei se enää pannoita susia. Kun Luke ilmoittaa pannoittamisen olevan turhaa, niin nyt Metsästäjäliitto sitä haluaa. Liitto perustelee sitä kansalaisaloiotteella, jossa vaaditaan entistä ennemmän pantoja susille. Kenties Lukessa on jo herätty huomaamaan, että pannoissa olevat sudet eivät välttämättä pannoista turvaa saa. Sen sijaa Luke haluaa metsästäjien keräilevän susien paskoja. Paskoista Luke saa eläinten DNAta. Eipä siis ole ihme, että liitto haluaa pantoja.

Totta vieköön, tänään metsästäjät pakotetaan jahtaamaan susien paskoja.

Avainsanat: eläinrekisterit, pieneläintensirutus, susienpannoitus, luonnonvarakeskus

147 Uskominen ja johtaja

Torstai 12.11.2020 klo 20:52 - yrjöpoeka

Ihmisreppanoilla on kiihkeä tarve uskoa johonkin. Uskonto maailman eri maissa lähtee siitä, että jossakin oleilee ihmisen ja maailman luoja. Uskovat ovat vuosistojen ajan olleet kaikkein kiihkeimpiä kertomaan muille, että heidän uskontonsa on ainoa oikea. Eurooppalaiset kulkivat itäille maille miekkojen kera totuutta viemään. Ruotsin kuninkaan avulla Suomen niemelle pakkosyötettiin luterilainen uskonto. Tänään me jälkipolvet pidämme sitä ainoana oikeana. Tänään erityisesti äärioikeisto vaahtoaa länsimaisesta tavasta uskoa, koska muille on kerrottava islamin uskonnon tuomasta väkivallasta.

Itärajan takana uskonto ajettiin maan alle piiloon Neuvostoliiton aikana. Putin valjasti uskonnon tukemaan valtion, Putinin, toimia nykyajan tsaarina. Venäjän kirkko tekee sen mieluusti, koska kirkko haluaa olla mukana myös maallisen vallan jaossa. Toisaalta mieli voi taas muuttua ja kirkot muutetaan vaikka talleiksi. Suomessa uskonto on suoraan sanottuna alennustilassa. Maailman muutos ja maallistuminen on niin nopeaa, ettei kirkko osaa elää ajassa. Lisäksi kirkon sisällä on useita erilaisia ryhmittymiä. Näiden välinen kissanhännänveto vieraannuttaa tavalliset ihmiset etsimään uskoa muualta. Etsivä kyllä niitä löytää ja toisaalta ne jopa tunkevat kotiisi. Jehova-liike on juuri ilmoittanut lähettävänsä postia kaikille suomalaisille. Siinä kerrotaan oikea totuus.

Uskonto on aina mukana sodissa. Se on toisaalta omituista, koska kirkon sanoma kertoo rakkaudesta ja toisen posken kääntämisestä. Hirmuhallitsijat eivät papeista piittaa, sen osoittivat Eurooppalaisille Stalin ja Hitler. Heidän hallintonsa lähti siitä, että he olivat jumalia. Jokaisen alamaisen tuli tehdä kaikkensa hirmuhallitsijan eteen. Tämä toistuu kaikkialla. Uskonnosta etsitään lohtua kaikissa diktaattoreiden hallitsemissa maissa. Diktaattorit eivät siitä pidä ja he toimittavat epäilyttävät henkilöt erilaislle leireille. Siellä opetetaan ennen kuolemaa olemaan diktaattorille kiitollinen kaikesta.

Politiikassa on hyvin paljon samaa kuin uskonnossa. Juuri tänään tämä on ajankohtaista. Maailma on ollut 2000-luvun alusta saakka murroksessa ja kansat etsivät kaikkialla kaikkitietäviä johtajia. Helposti kansat tämän myös saavat. Aina löytyy niitä narsisteja, jotka haistavat ihmisten olevan helposti höynäytettävissä. Ajatellaanpa vaikka tätä Trumppia. Juuri päättyneiden vaalien aiheuttama mielipaha on näyttänyt millainen hän todellisuudessa on. Tästä huolimatta, melkein puolet USAn ihmsistä uskoo kaiken hänen sanomansa. Hänen puheensa on niin vahvaa, että myös meillö Suomessa suuri joukko ihmisä pitää tämän hourailevan muumion puheita ainoana totuutena.

Tämä osoittaa, että myös meillä etsitään aitoa huuhaata, koska kaikki muu arkinen on syvältä. Nyt haetaan vaihtoehtoa ja siihen riittää, kun vaihtoehtoliike suoltaa vain yhtä aihetta aamusta iltaan. Riittävästi toistettuna siihen sortuvat myös hyväosaiset ja korkeasti koulutetut. Juuri he ovat sitten kaikkein kiihkeimpiä puolustamaan tätä uutta uskontoa. Kokoomus vuotaa juuri nyt aivonsa yhden sanoman uskonnolle. Kepu on tänään sekasorrossa, kun tukijat kaikkoavat mestarin hoteisiin.

Näitä joukkoja yhdistää muutama asia. Oma etu on kaikista tärkein ja muille ei anneta mitään. Lisäksi he uskaltavat puhua valetta totuutena. Uhriutuminen on heille ominaista. Se mikä on pelottavista, he kumartavat vain yhtä johtajaa.

Ein Volk, ein Reich, ein Führer

Avainsanat: uskontojapolitiikka, putin, yksikansayksivaltakuntayksijohtaja

146 Totuuden jumalat

Keskiviikko 11.11.2020 klo 13:16 - yrjöpoeka

Suomeen sopii kerrallaan vain yksi totuus, josta kohkataan muutama päivä. Sitten asia unohtuu uuden mieltä vaivaavan jutun takia. Olemme päässeet Trumpista eroon ja se näkyy parhaiten iltapäivälehdistä. Heti kun ne lopettavat ja nostavat esille uuden aiheen, sitä mukaa sosiaalinen media elää ja jakaa uutta totuutta. Useat osapuolet ilmaisevat aiheesta oman totuutensa. Näillä eväillä saadaan televisioon puhuvat päät kommentoimaan tätä yhteiskunnallisesti merkittävää aihetta. Näin kävi myös Helsingin nuorten jengeistä kertovassa jutussa.

Kautta minun muistini aina on ollut erilaisia jengejä, joista vanhemmat ihmiset ottavat pulttia. Nyt jengeissä on havaittu olevan maahanmuuttajia. Iltapäivälehdillä on ollut juttupula, koska kukaan ei enää innostu itkuisesta Trumpista. Tarvittiin kovempaa kamaa. Lehtien julkaisun jälkeen asialle lähtivät tietoa hakevat toimittajat. Tietysti ensimmäisenä mentiin perussuomalaisten juttusille, koska ainoastaan heillä on objektiivinen tieto maahanmuutosta. Pikku persut, eli koomuslaiset, yrittivät myös poliisi kansanedustajansa voimin kertoa kyseessä olevan melkeinpä maailmanlopun.

Tänään juttua jauhetaan kaikissa puolueissa ja televisio ja kaikki mediat kertovat missä mennään. Sen olen lyhyellä oppimnäärällä jo havainnut, että persut saivat ilmaisen syötön lapaansa. Kuten tiedossa on ollut, maahanmuutto on haitallista ja se pitäisi estää. Vasemmiston intellektuellit kertovat vakavalla naamalla, että yhteiskunnassa on vakavia ongelmia. Rivien välit lukemalla selviää, että siitä päästään, mikäli kaikki tyhjät toimistot täytetään kilteillä sosiaalitädeillä. Kaksi aivan erilaista totuutta yrittää huutaa toisen osapuolen kuoliaaksi. Melkoisen hedelmätöntä keskustelua.

Kahden totuuden huutajia ei kiinnosta kuunnella mitä arjen asiantuntijat yrittävät kertoa. Jengeissä ei ole mitään uutta. Lapsuudessani ja nuoruudessani oli huomattavasti enemmän jengiytymistä ja se johtui suurista ikäluokista. Nuorten suosimilla tanssipaikoilla kokoonnuttiin iloitsemaan, mutta osa myös saapui paikalle haastamaan muiden kylien testosteronien vallassa olevat uroot. Jokainen voisi aloittaa aiheen tutkimisen googlaamalla mitä ahdistus saa aikaan ja mistä maailmantuska saa alkunsa. Minä muistan vielä elävästi millaisen ahdistuksen ja maailmantuskan 1960-luvulla sai aikaa Kuuban kriisi. Kaikkein ahdistuneimpia olivat sodankokeneet rintamamiehet. Nuorisossa oli myös liikettä ja oli hippejä, oli maailmanparantajia ja marsseja punaliput hulmuten.

Olen useammanb kerran kirjoittanut kuluvan vuoden aikana, että me emme tiedä vielä millaisen laskun koronakriisi aiheuttaa nuorten parissa. Nyt osa aikuisista jo sanoo, että televisio ja radio joutaa kiinni, koska sieltä tulee aamusta iltaan samaa laskentaa siitä missä koronan suhetteen mennään. Joka päivä lasketaan yksitellen onko ruumiita syntynyt. Terveysviranomaiset kertovat, että koronan takia kaikki normaali lääketieteellien toiminta on pysähdyklsissä. Saat rauhassa sairastaa diebetesta, pitää verenpainetta korkealla ja saada sydän kohtauksia. Vain koronaviruksen testaukselle on tilaa.

Eipä siis ole ihme, että mielenterveys järkkyy nuorilla, joiden turvallinen arki on muuttunut kuolemanpeloksi ja naamioitumiseksi. Saako käydä koulua toisten nuorten parissa, vai lojua kotosalla. Väkivallan lisääntyminen ei siis ole ihme. Itsemurhien lisääntymisen me näemme tulevan vuodenvaihteen jälkeen. Sitä ennen media ja johtajat synnyttävät uusia totuuksia. Niitä sitten jaamme sosiaalisessa mediassa ainoina totuuksina. Omat ajatukset ja tunteet olemme antaneet johtajien ja median käyttöön. Heillä on sinulle sopiva totuus.

Muslimit kumartavat kohti Mekkaa. Mihin ja mitä me kumarramme?

Avainsanat: ahdistuneetnuoret, maailmantuska, mielenterveys, covid19,

145 Yhden totuuden maailma

Maanantai 9.11.2020 klo 16:51 - yrjöpoeka

Viimeisten vuosien mittaan olemme pakosta joutuneet näkemään, kuinka osa ihmisistä on hurahtanut uskoon. Tämä usko liittyy politiikkaan ja siinä erityisesti yhden ihmisen julistamaan sanomaan. Maailmalla johtava yhden totuuden jakaja on Donald Trump. Meillä Suomessa perussuomalaisten Jussi Halla-aho. On aivan yksi lysti mitä he kulloinkin väittävät, niin se uppoaa opetuslapsiin kuin kuuma veitsi voihin. Tämä totuus on täysin mustavalkoinen. Opetuslapset tottelevat sokeasti johtajan sanomisia. Tämä sokeus on vallannut myös muita maita. Itänaapurissa tämä yhden totuuden uskonto on tuttua ja siellä sitä vahvistetaan myrkyttämällä, tai kuten ennen niskalaukauksilla.

Viime vuosisadalla oli myös aika, jolloin yhden totuuden aika vallitsi Euroopassa. Kymmenet miljoonat kuolivat tämän totuuden uhreina. Päämestareina toimivat Adolf Hitler ja Josef Stalin. Tänään useiden valtioiden johtajat julistavat yhtä totuutta ja se muistuttaa menneistä ajoista. Kun juuri tänään olen lukenut USAn vaaleihin liittyvien juttujen alla olevia kommentteja, niin sieltä tunkee viha ja katkeruus vaalitulosta kohtaan. Trumpin uskovaiset trollaajat meilläkin uskovat varmasti itsekin antaneensa äänensä Trumpille. Naisia ja miehiä toistaa Trumpin puheita vaalipetoksesta täytenä totuutena. Usea solvaa valittua presidenttiä kommunistina. USA:ssa eri ole koskaan ollutkaan oikeita kommunisteja, eikä myöskään tule.

Huvittavinta on lukea itäisen naapurin selityksiä mikseivät he onnittele uutta presidenttiä. Venäjä väittää postiäänien mahdollistaneen suurenluokan vaalivilpin. Venäjä on ehkä viimeinen valtio kertomaan muille vaalivilpistä. Venäjällä sitä ei tietysti ole, koska siellä vaalit ovat oikeita, yhden ihmisen totuuden mukaisia. Joka muuta väittää saa vartoa hermomyrkkyjä, tai varoa kerrostalojen avoimia ikkunoita. Toki siellä usea saa myös yllättävän sydänpysähdyksen. Edellisissä vaaleissa Putin onnitteli Trumpia välittömästi. Tänään naapurissa voi olla pelko siitä, että Joe Bidenin kaudella ei kaikki paskan puhuminen enää mene lävitse. Trumpin aikana se vielä kävi. Jokainen voi itse arvioida miksi se onnistui.

Opetuslasten metelöinnin ja hurmoksen taustalle on unohtunut Petteri Orpo. Muistamme hänet muutaman viikon takaa, kun hän yritti esiintyä tomerana oppositiopoliitikkona. Niinpä kokoomus hänen johdollaan masinoi kunnon teatterin eduskuntaan odottaen, että seuraava galluptulos tuo kokoomukselle kaivatun nousun. Siinä pelissä kävi kuuri kuten odotinkin. Suomalaiset ovat sisäistäneet hallituksen toimet huomattavasti paremmin ja myös seuraavat tarkoin asioiden etenemistä. Siksi Pettewri paran sumutus ei onnistunut. Kokoomusta ja Petteriä varmasti risoo, että perussuomalaiset keräsivät pisteet tästä operaatiosta. Persut pysyttelivät viisaasti hieman sivussa.

Eilen vietettiin isänpäivää. Nostin aamulla lipun salkoon ja istahdin aamukahville. Siinä ohessa avasin lastenlapsiltani tulleen kirjeen, joka sisälsi kortin. Sitä lukiessa en voinut välttyä siltä, että rinnassa tuntui oudolta ja silmissä nousikosteutta.

rsz_30.jpg
Olen onnekas isä ja ukki.

Avainsanat: yksitotuus, opetuslapset, donaldtrump, jussihallaaho, hermomyrkky

144 Kumpi on pahemp

Sunnuntai 8.11.2020 klo 18:36 - yrjöpoeka

Suomi ja suomalaiset ovat ennenäkemättömällä innolla osallistuneet USAn presidentin valintaan. Mikäli uskoisimme sosiaalista mediaa, väärä vanhus on julistettu laittomasti voittajaksi. Olen isänpäivän ratoksi lueskellut mediasta, kuinka häviölle joutuneet suomalaiset purkavat tuntojaan. Erinomaisen hyvänä esimerkkinä on Suomen presidentin Sauli Niinistön facebookissa julkaistu juttu. Niinistö kertoo odottavansa suurella mielenkiinnolla ja mielihyvällä uuden presidentin palauttavan USAn takaisin neuvottelupöytiin.

Viesti sai heti välittömästi tuhansittain tykkääjiä. Kommenteissa sitten alkoikin kunnon löylytys. Osa trumpismi tautiin sairastuneista ei ymmärrä sitä, että miten presidentti voi onnitella kesken vaalien petoksella ja vilpillä voittanutta Bideniä. On todella mielenkiintoista lukea kuinka tosissaan tautiin sairastuneet ovat. Osa odottaa heti, ettei Biden jaksa vuotta pidempää, unohtaen samalla sen, kuka sitten nousisi virkaan. Useilla muillakin alustoilla olevat uutiset Bidenin voitosta ovat täyttyneet raivokkaista kommenteista. Vilpistä ja maanpetoksesta raivotaan.

Nämä sairastuneet eivät todellakaan usko vaalien laillisuuteen. Heille tämä on demokraattien juoni. Tosiasiassa useimmissa näissä vaa’an kieli osavaltioissa on republikaanien nimittämät viranomaiset. He seuraavat lakeja ja toimivat kuten virkamiehet ja naiset toimivat suomessakin. Mitä enemmän luin näitä vuodatuksia, sitä varmemmaksi tuli se, että tämä sairastuneitten joukko uskoo todellakin äänestäneensä Trumppia. Tästä juohtui mieleeni, että trumpismi on vielä pahempi tauti kuin covid-19. Miten niin voi joku kysyä. Covid-19 nimisestä taudista voi parantua.

Keitä sitten ovat nämä tautiin sairastuneet?? Hyvin moni on kertonut perussuomalaisten sairastuneen tähän 4-vuotta riehunmeeseen tautiin. Tässä voi olla hyvinkin perää, kun seuraa puolueen johtohenkilöiden kommentteja. Puolueessa on varmasti sairastuneita, mutta osa taitaa edustaa vielä fanaattisempaa äärioikeistoa. Luen kyllä nykyiset perussuomalaiset tähän äärioikeistoon. Lisäksi persuissa ja Trumpissa on muutakin yhteistä. Nämä molemmat uhriutuvat herkästi. Koska Trumpilla on suuri kannatus Suomessa, pitäisikö pyytää hänet persujen seuraavaksi presidentti ehdokkaaksi Suomeen!

Tämä olisi mahtava diili. Puolue saisi todella sujuvasti valehtelevan ehdokkaan ja sehän sopisi puolueväelle kuin nyrkki silmään. Suomessa voikin sitten jatkaa siitä mihin USA:ssa Trump jäi. Tämä on todella mahtava diili ja tämä voisi auttaa Donald-paran vaikeimman masennuksen ylitse.

Ei muuta kuin twittwr laulamaan. Täällä on tilaa vielä yhdelle sutkille.

Avainsanat: usanvaalit, donaldt6rump, joebiden, tehdäändiili

143 Sosialismi ja harmaa eminenssi

Torstai 5.11.2020 klo 12:57 - yrjöpoeka

Tarpeisiin perustuva talous Suomeen. Tällaisen vaatimuksen ovat esittäneet vasemmistonuoret. Lähestyvät kuntavaalit saavat aikaan mitä kummallisempia aloitteita. Koska vasemmisto on tänään hallitusvastuussa nuorten ääni kuuluu myös hallitukseen saakka. Tämä tarpeisiin liittyvä talous perustuu siihen, että kukaan ei saisi omistaa 5 miljoonaa enempää. Jostakin kumman syystä, ehkä häveliäisyyttään tai sitten nuoret eivät muista menneisyyttä, tämä teksti kuulostaa sosialismilta.

Vasemmistonuoret kertovat superrikkaiden elävän yhteiskunnan siivellä. Nuorina he eivät ehkä tiedä sitä, että mitä enemmän Suomella on superrikkaita, sitä enemmän rahaa virtaa myös yhteiskunnan palvelujen tarpeisiin. Nuorilla on harhainen kuvitelma, että nämä rikkaat jäisivät kotimaahan. He siirtäisivät kirjansa ja verotuksensa kipinkapin muualle. Sen jälkeen rikkaat nauttisivat suomalaisten tekemästä työstä ja veisivät heidän avullaan hankkimansa eurot muualle. Vasemmistonuoret kertovat olevansa itsenäinen poliittinen toimija, eivätkä he ole Vasemmistoliiton jäsenjärjestö.

Ehkä kuitenkin heidän tulisi kysyä edes historian opettajiltaan, miten sosialismi on käytännössä toiminut viime vuosisadalla. Nuoret voivat tietysti olla idealisteja ja esitellä ajatuksiaan vapaasti, koska Suomi ei ole sosialistinen maa. Mikäli nuorten malli oikein lailla iskettäisiin suomalaisten ikeeksi, voisi siinä sivussa kadota tämä ihana sananvapaus. Näin se valitettavasti on aina käynyt kaikissa sosialistisissa maissa. Olisiko nyt kuitenkin niin, että Suomi säilyttäisi tämän olemassa olevan mallin. Tämä malli antaa vapauden mölistä melkein mitä vain.

Olen usein kirjoittanut perussuomalaisten Trump uskovaisuudesta. USAn juuri päättyneiden vaalien jälkeen viestiä ovat vahvistaneet persujen näkyvät hahmot. Ääntenlaskennan alun jälkeen olen huomannut jopa hurmosta ja iloa, kun Trump pärjäsi odotettua paremmin. Sosiaalisessa mediassa mölinä lisääntyi välittömästi. Juuri tänään vain kaikkein innokkaimmat jatkavat, osa odottaa kauhusta mykkänä Bidenin voittoa. Hyvä etteivät itkua väännä. Persut ovat myös Trumpin esikuvan mukaisesti kertoneet kaikkien muiden medioiden kirjoittavan valeuutisia. Vain persulehti on heidän mielestään puolueeton ja kirjoittaa vain ja ainoastaan totuuden mukaisia juttuja.

Matias Turkkila vastaa persujen mediasta ja on heidän julkaisunsa päätoimittaja. Turkkila on se harmaa eminenssi, joka on pysytellyt taustalla Jussi Halla-ahon Scripta-julkaisujen alusta saakka. Hänen kätensä jälki näkyy tänään Perussuomalaiset-lehdessä ja puolueen verkkosivuilla. Pidän häntä erittäin taitavana ja osaavana henkilönä, joka ymmärtää kuinka viestit tulee ihmisille esittää. Se näkyy kaikessa persujen viestinnässä. Viesteillä on kannattajille suorastaan uskonnollinen merkitys. Tältä ei voi välttyä kun seuraa kannattajien kirjoittelua. Turkkilan käsiala näkyy myös toisaalla.

Sanna Ukkola kirjoittaa Iltalehdessä, että muut Suomen medioiden toimittajat ovat maalanneet kuvan Trumpista mielisairaana hulluna. Samalla hän estottomasti väittää muiden medioiden toimittajien tekevän valeuutisia. Näin myös Trump on sanonut niistä medioista, jotka eivät tee kuten hän sanoo. Sanna Ukkola kyynisesti ja aivan huomaamattaan tekee juuri niinkuin kirjoittaa. Aivan sattumoisin Matias Turkkila ja Sanna Ukkola asuvat yhdessä.

Ääni on Jaakobin, mutta kädet Eesaun.

Avainsanat: vasemmistonuoret, sosialismi, matiasturkkila, harmaaeminenssi, sannaukkola

142 Mallina muille?

Sunnuntai 1.11.2020 klo 14:51 - yrjöpoeka

Kirjoitustauko syntyi siitä, kun kaverini ympäri Suomea halusivat minut mukaani kesän viimeiselle uistelukierrokselle Suomussalmen Kiantajärvelle. Tukikohtanamme toimi lakkautettu Kiannan kansakoulu. Paikan omistaa yrittäjä Veikka Juntunen. Koulun tontilla sijaitsee kalasatama, joten siitä on helppo laskea vene vesille. Majoituksesta on matkaa satamaan 200 metriä, joten sitä voi pitää todella ihanteellisena. Reissun aikana sää vaihteli syysmyrskystä kireään pakkaseen. Yksi mitallinen taimen ja lukuisa määrä haukia oli saaliina muutamalla ahvenella ryyditettynä. Suuret kiitokset vuokraisännälle Veikka Juntuselle. Tulemme taatusti toistekin.

USA on pitänyt itseään mallina kaikille maailman maille. USA on todellinen suurvalta niin taloudellisesti kuin sotilaallisesti. USA on toiminut nis. maailman poliisina. Maa on aika ajoin lähettänyt sotilaitaan varmistamaan, että vapaan maailman malli on parasta mitä he voivat saada. Jokaisella meillä on oma mielipide siitä, ovatko USAn toimet olleet kaikkialla onnistuneita. Se on ainakin varmaa, että USAn aseteollisuus on saanut jatkuvasti uusia käyttäjiä kaikkialta missä maan sotavoimat novat vierailleet. Me suomalaiset ja koko Eurooppa olemme saaneet riesaksemme pakolaistulvan Lähi-Idän maista.

USA ei siedä omalla mantereellaan sitä, että jokin toinen valtio toisi erilaista mallia. Tästä on mallina ikuisuusasiana pysytellyt Kuuban kriisi ja kauppasaarto. Kaiken lisäksi maa kohtelee eteläistä rajanaapuriaan Meksikoa tänään Trumpin toimesta hyvin epäkohteliaasti. Hyvät käytöstavat ja kohteliaisuus eivät ole koskaan olleet tämän mahtimaan tavaramerkki. Trumpin kaudella epäkohteliaat tavat ovat tulleet melkeinpä pakolliseksi maan diplomaateille. Kaikki uuden mantereen asukkaat eivät voi tänään sietää Trumpin sekopäistä käyttäytymistä. Tulevan viikon alussa näemme, joutuuko Trump luopumaan vallasta. Mikäli näin käy, alkaa USAn suurimmat ja kalleimmat oikeustaistelut. Trump ei luovu vallasta ilman tappelua, vaikka luvut olisivat kuinka murskaavat tahansa. Joka tapauksessa useita haasteita ilmaantuu ja Trump saa itse istua oikkeussaleissa vielä useaan kertaan..

Kun tätä menoa katsoo ulkopuolelta, tulee väistämättä mieleen yksi asia. USAn seuraavan johtajan työ ei ole helppo. Trump on ehtinyt tehtailla omia lakejaan ja asetuksiaan. Niiden korjaamisessa menee aikaa ja tupakkia. Kaiken lisäksi on saatava muut liittolaismaat vakuutettua järjen paluusta. Kun seuraa tämän vaalikamppailun viimeisiä päiviä näkee kuinka USA on jakautunut. Trumpin tarkoitus on saada kannattajansa vihaisiksi. Suomalaiseen elämänmuotoon ja vaalikamppailuun ei kuulu kadulla kävely rynnäkkökivääri käsissä. Trumpin tapa kiihottaa kansa toisiaan vastaan on todella vaarallista.

Tämän kaiken jälkeen voikin kyseenalaistaa USAn pitämisen mallina toisille. Ennenminkin Suomi voisi olla mallimaana muille. Valitettavasti meilläkin ovat riidankylväjät olemassa. Heidät tunnistaa ensimmäiseksi siitä, että he uskovat sokeasti Trumppiin. Samoin kaikki julkinen media on näille kylväjille valemediaa. He uskovat ja luottavat sokeasti mestariinsa. Samoin nämä trumpismin sokaisemat pitävät johtajansa puheita ja kirjoituksia ainoina totuuksina.

Luotan siihen, että he joutuvat raskaasti pettymään USAn vaalitulokseen. Euroopan oikeisto radikalismi on tullut tiensä päähän ja Trumpin tappio kiihdyttää tätä. Kaikki tämä tuo toivoa demokratian toipumiseen.

Avainsanat: uistelukalastus, kiantajärvi, usanpresidentinvaalit, trump, biden

141 Nuoret ja pikku amerikka

Keskiviikko 28.10.2020 klo 10:18 - yrjöpoeka

Sain palautetta 25.9 olleesta kirjoituksestani. Kerroin silloin millaisen pommin koronakriisi tulee jättämään meidän nuorisoomme. Nuorten pasrissa työtään tekevä ammttilainen kertoi olevansa kanssani samaa mieltä. Hän oli huomannut hyvin nopean muutoksen nuorten käyttäytymisessä kesän ja erityisesti nyt syksyn aikana. Hänen havaintonsa mukaan nuoret ovat ryhtyneet käyttämään alkoholia entistä nuorempina ja siitä on tullut arkipäivää. Myös huumeiden käytöstä oli hänen mukaansa selviä merkkejä.

Hänen havaintonsa tukee kirjoitustani myös siinä, että nuoret ovat ahdistuneita ja erittäin kärsimättömiä. Riidat saattavat leimahtaa hyvin mitättömistä asioista ja jopa hyvien ystävysten kesken. Hänen havaintonsa mukaan nuoret myös ovat jengiytyneet ja tappelevat eri jengien kanssa. Hän kertoi tuntevansa ahdistusta nähdessään tuttujen lasten muutoksen. Suomessa on syntymässä uusio suuri ns. koulupudokkaiden joukko. Tämä tukee kirjoitustani siitä, että koronan jälkilasku se vasta kallis on.

Laskun lisäksi tästä tapahtuu yhteiskunnan kannalta korvaamaton vahinko. Käykö tässä samoin kuin 1990-luvun laman jälkiselvittelyissä? Suomeen syntyi äkisti suuri työttömien armeija. Työttömyys ei tämän osalta ole muuttunut juuri mihinkään. Tänään jotkin poliittiset puolueet hokevat heidän olevan luusereita ja laiskoja. Tilalle haalitaan halvempaa työvoimaa kaukaisista maista. Tämä antaa olettaa, että nyt syntyvät koulupudokkaiden laumat jäävät myös yhteiskunnan huollettaviksi. Samalla puolueet voivat kulloisenkin tilanteen mukaan kertoa heidän olevan rupusakkia ja luusereita.

Suomen kaikille turhille julkkiksille on syntynyt suuren suuri ongelma. Heidän hulppea elämänsä on joutumassa romukoppaan. Iltapäivälehdessä eräs nuori kerto murheissaan, kuinka ei voi elää entiseen malliin. Tällä veikkosella oli uusi mersu tallissa ja uusitalo. Tänään kukaan ei suostu maksamaan näille siipeilijöille heidän elosteluaan. Tässä vaiheessa voi näille nuorille kertoa, erttä menkää joko oikeisiin töihin tai sitten käytte koulunne loppuun. Mutta nämä turhakkeet eivät sitä tee. He antavat haastatteluja ja salaa toivovat jonkun pelastavan heidän mersunsa ja talonsa.

USAn vaaleja seurataan suomessa todella intohimoisesti. En usko missään muualla olevan tämänkaltaista ilmiötä. Suomea ei turhaan ole sanottu pikku amerikaksi. Päivän lehdet laativat kysymyksiä, joiden avulla lukija voi testata kumpaa kannattaa. Käykääpä kokeilemaas jonkin lehden kommenttiosiossa mitä tapahtuu, kun kirjoittaa kannattavansa Bideniä. Salaman nopeasti Trump-trollit iskevät kimppuusi. Osa heistä jopa tietää kuinka jo 10 miljoonaa on antanut ennakkoäänensä Trumpille. Kopaise vielä kepillä jäätä ja solvaa hiukkasen heidän jumalaansa. Voit olla varma, että saat silmillesi sellaisen ryöpyn, että heikompaa hirvittää.

Olen jo usein miettinyt, valitaanko me Suomelle presidenttiä? Meno on paljon kiihkeämpää kuin meidän omissa presidentin vaaleissa. Toki on myönnettävä, että Suomessa ei ole koskaan ollut näin kahjoa ihmistä presidenttinä kuin Trump. Tulevaisuudesta en uskalla mennä takuuseen. Meille on syntynyt sellainen uskovaisten joukko, jotka pitävät mestariaan itse jumalana. Hänen kirjoituksiaan jaetaan uskottomille raamatun kaltaisina pyhinä ja loukkaamattomina teksteinä.

Pikku amerikan kannattajille voi tulla arki viikon päästä. Trollaus ei auta.

Avainsanat: koronakriisi, ahdistuneetnuoret, jengiytyminen, pikkuamerikka, trumptrollit

140 Muumio ja munat

Tiistai 27.10.2020 klo 14:04 - yrjöpoeka

Tämän päivän ehdottomasti paras uutinen on kuin parhaasta Kauniit ja rohkeat sarjasta. Ikinuori Paavo Väyrynen ilmestyy keskustan nykypäivän satraappien kiusaksi, kun hänet on valittu keskustan ruotsinkielisen piirijärjestön ainoaksi ehdokkaaksi. Puoluevaltuusto siunaa valinnat ja satavarmaa on, että puolueen johto yrittää torpata muumion paluun. Puoluesihteeri on jo valmiiksi kertonut omia juttujaan, joilla yritti vaikuttaa ruotsinkielisen piirijärjestön esitykseen. Piirijärjestössä on kuitenkin yhtä sinnikkäitä miehiä, kuten on ehdokaskin.

En ole enää pysynyt laskuissa kuinka monen puoluejohtajan ja puoluesihteerin yöunet Paavo Väyrynen on vienyt. Useita sukupolvia on vierinyt ja vain Paavo jaksaa tehdä politiikkaa. Puoluesihteeri Pirkkalaisen on turha toivoa tältä piirijärjestöltä naisehdokasta, koska siellä tiedetään kuinka lyhytikäisiä virassaan ovat naiset keskustassa. Heitä valitaan aina ajoittain silmänlumeeksi jopa puheenjohtajiksi. Ruotsinkieliset uskovat siihen, että Väyrynen on ikuinen. Häneen voi luottaa, koska hän haluaa vain puheenjohtajan pestejä. Paavoa on kaduttanut jo kymmeniä vuosia yksi asia. Hän luovutti puheenjohtajuuden kerran ja toista kertaa hän ei sitä aio enää tehdä.

Pohjoisen matkailuyritykset eivät sitten ikinä opi. He kehittelevät aina uuden kohderyhmän, jolle aletaan kehittää matkailuun liittyviä ohjelmapalveluja ja majoituksia. Jokainen muistaa kuinka yhdessä vaiheessa Suomen tiestöt pursuivat joulun ja uudenvuoden aikaan äkkirikastuneiden venäläisten toinen toistaan suuremmista autoista. Jokaisessa pohjoisen matkailupitäjässä oltiin onnesta ymmyrkäisinä. Venäjän kielen tärkeydestä vaahdottiin jokaisessa seminaarissa joita pitäjien satraapit pitivät. Mutta sitten iski arki Venäjällä ja ja se oli venälästen omaa syytä.

Itku ja parku täytti pohjoisen. Kyynelten kuivuttua ja useiden karvalakki lähetystöjen jälkeen eduskunnassa mieli valaistui. Seuraavaksi kohderyhmäksi valikoituivat miljardin kiinalaisen massat. Kiinalaiset huomasivat, että täällä pohjoisessa on todella puhdas ilma ja siitä tuli heidän statuksensa, jolla he leveilivät kotimassaan. Jälleen kerrran matkailuväki löi munat yhteen koriin ja suunnitteli palvelut rikkaiden kiinalaisten varaan. Köyhille suomalaisille ei edes kuviteltu tarjottavan mitään. Satoja ja taas satoja erikoisia lasikupoli igluja ilmestyi lapin tuntureille. Näiden vuorokausi hinnat laitettiin heti sille tasolle, että köyhät suomalaiset eivät häiritsisi. Järkevillä suomalaisilla ei todellakaan ollut halua maksaa yhdestä yöstä yli tuhatta euroa.

Jokaisen miljoona satsauksen siivellä Lappiin syntyi tuhansien ja taas tuhansien koirien massamaisia laumoja. Nämä vetokoirat kävivät hinaamassa Kiinan äkkirikkaita pikaisella retkellä ja hinta jälleen posketonta nylkemistä. Kiinalaisille kävi kuten venäläisillekin. Yhtäkkiä kaikki loppui. Lasikattoiset iglut kammottavinen hintoineen jäivät ilman yöpyjiä. Kuten aina, heti alkoi poru. Jälleen vaikutetaan eduskunnan politiikkoihin. Tänään osataan myös kertoa kyynelsilmin, kuinka koirat joudutaan lopettamaan. Eläinrakkaat humpuukkin uskovat ovat alkaneet kerätä rahaa koirien ruokintaan.

Lopettakaa itku ja laittakaa koiralaumat Finnairin koneilla Kiinaan. He tietävät mitä koirille tehdään. Samaan kyytiin voitten laittaa myös iglut. Kiinalaiset alkavat kasvattaa niissä ruokaa. Laittakaa näille kasvihuoneille sellainen hinta, että kiinalaiset rikkaat tappelevat tästä luksuksesta.

Muumio on kotimainen ja pysyvä. Iglu ei.

Avainsanat: muumionpaluu, paavoväyrynen, lapinmatkailu, munatyhdessäkorissa, lasiiglut, rekikoirat

139 Voivuoresta siirtomaksuihin

Maanantai 26.10.2020 klo 11:19 - yrjöpoeka

Valtio lupaa jälleen ensivuodeksi vanhojen autojen tapporahaa. Tässä on aika paljon samaa kuin talonpoikien tappolinjalla. Lehmän kantturat työnnettiin teurastamon autoon ja pellot vielä kaupan päälle paketoitiin. Se johtui siitä, että suomalaiset pikkutilat tuottivat  liikaa. Valtakuntaan kasvoi voivuori. Köyhillä sitä ei ollut. He joutuivat lähtemään busseilla voin hakuun Ruotsin Haaparantaan. Suomalainen voi oli rahdattu sinne. Oli se melkoista menoa ja talonpoikien kusetusta.

Tänään halutaan hallituksen linjausten mukaan pelastaa maapallon ilmasto. Kaikki vanhat autot halutaan poistaa ja tilalle saada täyssähköautoja. Hommassa on vain yksi pieni mutta. Tavallisella rupulisakilla ei ole varaa kymmenien tuhansien hintaiseen sähköautoon. Rupulisakki joutuu jo nyt tiukoille sähkön jatkuvasti kasvavien hintojen vuoksi. Siihen ei ole enää varaa tuoda uutta sähkösyöppöä.

Palataanpa tuohon talonpoikaan ja voivuoreen. Maaseutu oli täynnä pikkutiloja ja niiden uskoteltiin tukehduttavan Suomen maitoon ja voihin. Mitä on sen jälkeen tapahtunut? Suomeen on syntynyt suuria teollisen tuotannon maatiloja. Ne työllistävät pienen määrän ihmisiä. Kaikki on mahdollismman tarkoin automatisoitu. Tänään maatiloja (lue tehtaita) on todella vähän. Ne tuottavat entistä enemmän maitoa ja voita. Miksei tänään kukaan kerro, että Suomi tukehtuu voivuoriin? Eräs tänäänkin hallituksessa oleva puolue johti silloin maata ja kätilöi taloonpojan tappolinjan koko maahan.

Ilmassa on tänään paljon samanlaista hurmosta. Tänään Suomen pitää nollata hiilidioksiini päästöt. Hallituksen suulla on kerrottu pikaisesta siirtymisestä hiilineutraaliksi. Kun kuuntelemme tänään mantraa kaikesta hyvästä mitä sitten tapahtuu, uskome varmasti joulupukkiin. Suomen tuottama hiilipäästö on promilleja kokon maailman päästöistä. Idän miljardi kansat Kiina ja Intia tuottavat sellaisen määrän saastetta, ettei pienen Suomen hiilineutraalius kauaa auta. Ilmastossa on kyse koko maapalloa kattavasta järjestelmästä. Mikäli Kiina, Intia ja kaikki suuret teollisuusvaltiot nollaisivat päästöt, vasta sillä olisi vaikutusta.

Koska suomalaiset ovat lainkuuliaista kansaa, he luottavat hallinnon tuottamaan mantraan. Joskus tulisi edes ihan pikkuisen pohtia, mistä se viisaus oikein tulee? Se tulee edelleenkin poliittisten puolueiden satraappien vallanhimoisista unelmista ja valtapelistä. Mukana ovat tietysti kaikenkarvaiset yritykset, jotka haistavat kiihoittavan keinon ansaita rahaa. Nämä edellämainitut tahot ymmärtävät sen, kuka kaiken maksaa. Kuuliainen veronmaksaja on hän.

Koska politiikka on kuin uskontoa, niin tässäkin kaikki rahaa omistavat tahot käyvät ”anekauppaa”. Toinen myy päästöoikeuksia ja toiset ostavat niitä. Raha ei tunne valtionrajoja, vaikka jotkin tahot uskovat päästöttömän Suomen tulevan paratiisiksi. Koska nyt autoista on päästävä eroon siirryttäessä sähköön, kaikki paikat täytetään sähköntuotanto laitoksilla. Ne ovat täysin automatisoituja eivätkä tarvitse kuin pölyn pyyhkijöitä.

Koska kaikki eivät halua ydinvoimaa on rakennettava tuulimyllyjä. Aivan kaikkialle. Veronmaksaja on iloinen. Tiedättekö miksi?

Mitä menemmän uutta rakennetaan, sitä enemmän hän saa maksaa siirtomaksuja!

Avainsanat: talonpojantappolinja, voivuoret, peltojenpaketointi, hiilineutraalisuomi, sähkönsiirtomaksu

138 Vielä tikissä ja politikointia

Torstai 22.10.2020 klo 19:27 - yrjöpoeka

Mietitäänpä hieman sitä, onko 36 vuotias nainen jo ikaloppu? Tällaisen mielikuvan kyllä sain, kun luin päivän Iltasanomista jutun entisestä mutkamäen laskijasta Lindsey Vonnista. Hän oli viettänyt 36v syntymäpäiväänsä ja julkaisut sen kunniaksi sarjan bikinikuvia. Kuvan tekstiksi oli huutomerkkien säestyksellä kirjoitettu: 36 ja yhä tikissä!

Itse pidän tuon ikäistä naista vielä hyvinkin nuorena ja oletan melkein kaikkien siinä iässä olevan parhaassa kunnossa. Naisilla tämä on muuttunut sellaiseksi, että mikäli pysyt kohtuullisen laihana, sinun pitää julistaa muille puolialastomien kuvien kera olevansa tikissä. Vaikka ei olisikaann tikissä, niin silti kuvia julkaistaan. Muutaman kerran olen törmännyt jopa hieman yli 50v ikäisen naisen kuvaan ja sen tiimoilta hehkutusta kuinka kuuma pakkaus tämä vielä on. Mikäli nainen julkaiseen kuvansa normaalisti pukeutuneena, sitä ei juuri kommentoida, eikä etenkään ihastella.

Lukija tietysti pohtii kirjoittajan habitusta ja tätä tekstiä, että paraskin ikäkupe ukko tikistä puhumaan. Itse olen todella jo ikääntynyt ja 70v näköpiirissä. Mutta tikissä olen pysytellyt läpi elämäni. Pientä vaivaa ja kremppaa tietysti on, mutta ulkoiuseti ja fyysisesti olen erittäin hyvässä tikissä. Tunnen runsaasti useita samanikäisiä tuttuja miehiä ja heistä on aivan samalla tavalla normaalia olla hyvässä tyikissä. Miehet eivät tästä pidä mitään meteliä ja kaikkein vähiten keekoilisivat vähissä vaatteissa kertomassa olevansa tikissä. Miehille riittää se, että itse tietää olevansa tikissä.

Kirjasin eilen olympiakomitean ”politisoituneesta” puheenjohtaja kuviosta. Tänään taas alleviivattiin Arto Bryggaren toimesta tätä politisoitumista. Koska hän entisenä SDPn kansanedustajana ei politisoi, niin hän on tukenut pelistä pois hypännyttä Mika Anttosta. Häntä ei haitannut sitä ennen kolmen kokoomuslaisen ehdokkaan mukana olo, mutta Jan Vapaavuoren lähdettyä mukaan tilanne Bryggaren mukaan politisoitui. En todellakaan ymmärrä tätä ajatuksenjuoksua.

Bryggare veti esile tämän olevan Vapaavuoren presidentti peliä. Hänellä ei ollut esittää muita perusteluja, joten hän turvautui nykyisin vallalla olevaan tapaan keksiä syitä. Minun muistini mukaan, joka on pitkä, kautta aikain on peräänkuulutettu puheenjohtaja hakuun kovan luokan vaikuttajia. Ölymiljardöörin kaverina Bryggare kuvitteli pelin kulkevan niin, että kun miljardööri on kisassa mukana, muilla ei mukaan ole lähtemistä. Anttonen politisoi ensin julkisesti nimeltä sanomatta Vapaavuoren ja nyt Bryggare kertoo isäntänsä haluaman nimen.

Iltapäivälehdisdtön oletuksena on, että vain miehet ovat raskaan sarjan tekijöitä ja naiset pellkkinä tasa-arvon kahvinkeittäjinä mukana. Aikamoista on tuo naisten pelko lehtien miestoimittajilla. Aiemmin heitä ei kiinnostanut mitä puolueita naiset ja Kanerva edustavat. Nyt on ääni klellossa muuttunut ja kokoomuslaiset taustat selvitetty. Anttosen ja Bryggaren toimesta ehdokkaat politisoitiin ja media lähti tekemään samoin. Vapaavuori on ilman tätkin peliä mukana seuraavan presidentin valinta kuvioissa. Sitä ei tarvitse politisoida.

Kansalaiset valitsevat hyvässä tikissä ja järjenjuoksussa olevan presidentiksi. Kabinetti miehet älköön vaivautuko.

Avainsanat: lindseyvonn, ikäloppunainen, politisoitunutartobryggare, janvapaavuori, presidenttipeli

137 Herkkähipiäiset

Keskiviikko 21.10.2020 klo 19:15 - yrjöpoeka

Miksi johtavissa asemissa olevista miehistä on tullut herkkähipiäisiä ja herkästi uhriutuvia? Tämä kysymys nousi mieleeni lukiessani Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja kuvioista St1 yhtiön iso pomo Mika Anttonen on pyrkinyt aktiivisesti toppatakkikerhon puheenjohtajaksi ja vaatinut ennen valintaa, että häntä pitää julkisesti tukea mahdollisimman monen lajiliiton. Alku näyttikin hyvälle ja Anttonen ei pelännyt paikkaa hakevien naisten, eikä Ilkka Kanervan mukaan tuloa. Hänelle nämä olivat pikkunakkeja.

Muutama tovi sittten saimme lukea, että Helsingin pormestari Jan Vapaavuori on lupautunut kisaan mukaan. Vapaavuoren mukaan tulo sai Anttosen puntit tutisemaan ja hän veti suostumuksensa pois. Nyt hänellä on menossa uhriutumisvaihde ja hän syyttää valinnan politisoituneen. Aiemmin häntä ei häirinnyt Ilkka Kanervan mukana olo, eikä myöskään pitkälle politisoitunen Sari Multalan ja Susanna Rahkamon halukkuus. Vapaavuoren ilmoittautuminen toi siis politiikan mukaan, vaikka hän on virkamies. Ilmeisesti pelko häviöstä sai Anttosen suunniltaan. Syitä on totutusti etsittävä muista.

Vapaavuoren mukaan lähtö oli itselleni selkeä ilmaston muutos. Anttonen itse oli kulissien takana vaatinut tukea, jotta hän voisi olla varma valinnastaan. Tämän kaltainen puuhastelu on menneiltä vuosisadoilta ja reipas ja rehti kisa parantaa ilmapiiriä. Ei ole kirkossa kuulutettua, että Vapaavuori voittaisi. Kanervasta ei ole vaaraa, mutta Susanna Rahkamosta sen sijaan on. Nykyisenä varapuheenjohtajana hän sopeutuisi luontevasti tehtävään. Lisäksi loistavan urheilijauran kokeneena hän olisi Suomelle erinomainen valinta. Anttonen kumppaneineen kuvitteli hänen lahjoittamiensa rahojen varmistavan hänen valintansa toppatakkikerhon kalifin paikalle.

Itse pidin alusta saakka keskustelua epänormaalina tuulahduksena kiitollisuuden velasta, jossa oltaisiin pakotettuja nuolemaan miljonäärin kättä. Myönnän kyllä, että ilman noita kulissien takaisia vedätyksiä olisi itsekin tukenut Anttosta tehtävään. Tässä olisin monen muun tavoin joutunut pettymään, koska nyt paljastui kuinka herkkähipiäinen mies hän oli. Uhriutuminen ja muiden syyttely löivät häneen nyt lähtemättömän jäljen. Minulla olisi nyt hänelle tiedossa uusiura. Hänen kannattaa liittyä persuihin. Siellä riemastutaan tuon tason uhriutujasta. Kukaties sieltä löytyisi puheenjohtajan pesti?

Kaikkien aikojen paras suomalainen uhriutuja on nyt vanhentunut ja viettää hiljaiseloa Keminmaan mausoleumissaan. Mutta hänen ei tarvitse olla murheissaan. Suomessa on aivan viimevuosina kasvanut ja kehittynyt uusi uljaiden uhriutujien miessukupolvi. Ei tarvitse kuin seurata eduskunnan touhua hetken aikaa, niin huomaa oppositopuolueiden miesten miehittäneen eduskunnan uhriutujakerhon aivan kokonaan. Kaikki on muiden ja erityisesti hallitusviisikon naisten syytä.

Kun lueskelin tänään saapuneita viestejä, joissa kerrottiin Suomen joutuvan mieron tielle ja että miten minä voin puolustaa näitä tuholaisia. Voisin kommentoida kuten eräässä viestiketjussa sanottiin, muuttakaa äkkiä muualle maailmaan jos loppua pelkäätte. Mutta eivät he muuta. Missään muualla maailmassa ei heidän marmatustaan kuunneltaisi.

Naisten johtamassa Suomessa on miesten niin kotoista marmattaa.

Avainsanat: suomenolympiakomitea, mikaanttonen, janvapaavuori, susannarahkamo, sarimultala, marmatus

136 Mahdottomasta mahdollinen

Tiistai 20.10.2020 klo 19:18 - yrjöpoeka

Koronakriisin varjossa muhivat ahdistuneet nuoret sukupolvet. Olen aiemmin jo kirjoittanut kasvavasta ahdistuksesta ja lisääntyvästä itsemurhariskistä liittyen koronavirukseen ja sen aiheuttamiin pelkotiloihin. Samoin kirjasin ylös sen, että nuorten ahdistus voi tulla esille väkivaltaisuutena. Sitä on nyt näkyvissä nuorisijoukkojen tekemissä pahoinpitelytapauksissa. Samoin lisääntyvänä kouluväkivaltana. Se ei ole enää pelkkää koululaisten välistä kiusaamista. Väkivalta on jo brutaalia.

Samoin nuorisossa ilmenee kapinointia nykysukupolvien tekemisiä kohtaan. Yhtenä esimerkkinä Elokapina liike. Jo nimikin kertoo sen tavoitteen kapinoida. Nuoriso osaa käyttää tässä kapinoinnissa sosiaalista mediaa hyväkseen ja se nähtiin kun poliisi joutui useiden tuntien turhauttavan nuorten kantelun lopettamaan pippurisumutteilla. Kaikki ensimmäinen viestintä lähti siitä, että poliisi ylireagoi ja käytti liiallista voimakeinoa. Tosiasiassa nuoret hakivat poliisilta kovempia otteita, jotta he pääsevät iskemään sosiaalisessa mediassa. Ansaan menivät ns. asiantuntijat ja nopeimpana tietysti vihreiden ministeri Ohisalo. Olisin kuvitellut hänen poliisiministerinä ottaneen ensin asioista selvää, mutta tilanne oli liian kiihottava. Vihreät maksavat tästä seuraavissa vaaleissa.

Jostakin kumman syystä puolueet ovat tänään hiljaisempia ilmastonmuutoksesta. Se on nyt jätetty täysin nuorten puuhastelun kohteeksi. Ilmastoahdistusta lietsottiin vielä viimetalvena ja sen näkyvänä muotona lentämistä. Tuskin kukaan uskalsi villeimmissä vihreissä unissa ajatella, että lentäminen romahtaa hetkessä muutamaan prosenttiin. Autiot lentokentät ovat täynnä koneita ja voi olla, että suurin osa ruostuu pian romuksi. Lentäjät eivät pysty ylläpitämään osaamistaan ja lentoemännät saavat sipsutella maajalassa. Kuvaavaa on, että lentokoneisiin tarkoitettua muonaa myydään nyt jo marketeissa.

Mahdottomasta tuli mahdollinen ja ilman ihmisen syytä. Toki jotkut yrittävät vierittää syytä kiinalaisten niskaan. Tosiasiassa tutkijat ovat osanneet odottaa jotakin pandemia aaltoa jo pitkään. Nyt lääketehtaat satsaavat miljoonia uuden virusrokotteen keksimiseksi. Se yritys joka tuo ensimmäisenä hyvin toimivan lääkkeen markkinoille, rikastuu välittömästi ja nopeammin kuin Roope Ankka.

Aikuisten ihmisten ja erityisesti äärioikeiston miesten ahdistusta on Suomessa lisännyt Sanna Marin. Myös useat aikuiset naiset kokevat syvää ahdistusta tämän kauniin politiikon nähdessään. Ahdistusta ja tuskaa lisää se, että hän on SDPn puheenjohtaja. Jotta tuska olisi täydellinen, hänen johdollaan puolue on kasvanut todella nopeasti suurimmaksi. Osallistuin juuri tänään Uuden Suomen alustalla virinneeseen keskusteluun, jossa ahdistus ja kitkerä kauna oikein kihisi. Jokainen joka uskaltaa puolustaa pääministerin tekemisiä saa kimppuunsa trollien ärhäkimmät. Minä nimitän heitä Turmiolan Tommeiksi.

Tämä Turmiolan joukko pöyristyy tänään ihan kaikesta mitä pääministeri tekee. He pöyristyvät lisäksi siitä, mitä he kuvittelevat Marinin tekevän ensi viikolla tai ensi vuonna. Itsestäni tämä tuntuu epätodelliselta. Lisäksi he ennustavat Marinin tuovan kommunismin Suomeen. Turmiolan väki olettaa, että se joka ei ole heidän puolellansa on kommunisti.

Pöyristyttävän kaunis ja tehokas pääministeri on meillä. Todella pöyristyttävää.

Avainsanat: koronakriisi, itsemurhat, kouluväkivalta, äärioikeistonahdistus, pöyristyminen

135 Sumutusta Trumpin tapaan

Tiistai 20.10.2020 klo 14:57 - yrjöpoeka

Seuratessa perussuomalaisten kuntavaaleihin valmistautumista, ei voi välttyä siltä, että Trumpin sekavaa mölinää matkitaan. Perussuomalaisten kuntavaalien kaikki puheet keskittyvät aivan muuhun kuin kuntapolitiikkaan. Tätä myös oppi-isä Trump on harrastanut. Jussi Halla-ahon puheet siitä, että kuntavaaleissa tulisi antaa äänestäjille mahdollisuus ottaa kantaa EU-politiikkaan on täyttä sumutusta.

Pertsujen kiihkomielisimmät kannattajat nielevät tämän potaskan, kuten he ovat nielleet kaiken muunkin. Persujen taktiikkana on kertoa kansalle vaalien alla, että muut puolueet eivät halua kertoa kansalle rahanjaosta. Muiden puolueiden keskittyessä kunnallisiin kysymyksiin, persut valmistautuvat eduskuntavaalien esikampanjaan kuntavaalien kustannuksella. Persuja ei oikeasti kiinnosta kunnallispolitiikka, eivätkä he näytä sitä edes ymmärtävän. Heitä kiinnostaa vain valta, joka saavutetaan olemalla suurin eduskuntapuolue.

Kaikki muu toiminta on puolueessa vain sijaistoimintaa. Jokaviikko joku kansanedustajista, tai sitten jokin varavaltuutettu puhaltaa paskan tuulettimeen. Sillä saadaan otsikot punaisiksi ja voi valmistautua seuraavaan ilotulitukseen. Kuten olemme nähneet, näissä esiintymisissä ei ole ollut järjen hiventäkään, mutta siitä he vähät välittävät. Trumpin antaman opin mukaan kaikkein tärkeintä on vastakkain asettelun lietsominen. Persujen kannattajat ovat kuin uskovaiset. Kun heidän mestarinsa on jotakin sanonut, muulla ei ole mitään väliä.

Kokoomus on yrittänyt nyt seurata mestarin jalanjälkiä kertomalla hallituksen toimista täyttä satua. Kun suomalaista iltapäivälehdistöä ja oppositiota kuuntelee, Sanna Marin on epäonnistunut erityisesti koronakriisin hoidossa. YLE on tietysti yrittänyt myös kuvata hallituksen toimia vähintäänkin surkeiksi. YLEn Euroopan toimittajan mukaan Sanna Marin on sairastunut ”pääministeri” tautiin, eli kusi olisi noussut hänen päähänsä. Tämä kitinä alkoi, kun toimittajat eivät päässeet hiillostamaan Marinia Eun käytävillä. Heille ei riittänyt Eurooppa ministerin viestintä, koska he halusivat auttaa opposition kitinää.

Kun tänään missä tahansa julkaisussa kerrotaan hallituksen tekemisistä, niin välittömästi trolli armeija hyökkää. Olipa uutinen mista aiheesta tahansa, siihen sotketaan kaikki tulevaisuuden tapahtumattomat jutut. Nämä trollit väittävät tietävänsä mitä Marin tulee tekemään ja kuinka tuhoisaa se on. Samaan aikaan Euroopan mahti maiden lehdistö ylistää Suomen hallituksen toimia ja erityisesti pääministerin toimintaa. Muualla Euroopassa nähdään kuinka kaikkien Pohjoismaiden naisjohtajat ovat onnistuneet muita maita paremmin koronakriisin hallinnassa. Erot ovat todella suuret ja siksi ei ole ihme, että muualla Euroopassa seurataan tarkoin Suomen ja muiden Pohjoismaiden toimia.

Jokaisen tulisi avoimin mielin tutkia muiden maiden tapahtumia ja miettiä mistä erot johtuvat. Suomen yrityselämä ei ole vielä kärsinyt niin pahasti kuin keväällä pelättiin. Siihenkin on hallituksen toimesta lapioitu miljardeja, mutta sekään ei tunnu riehaantuneita opposition edustajia miellyttävän. Onneksi ns. kansan muisti ja mieli ovat avoinna. Tutkimuksia tehdään ja suuri yleisö haluaa jo nyt Sanna Marinin jatkavan seuraavankin hallituksen johdossa.

Eipä siis ihme, että oppositiossa riehutaan. Siellä pelätään oppositotautia. Se tarkoittaa potkuja puheenjohtajille. Mikä ei olisi paha asia ollenkaan.

Avainsanat: kuntavaalit, trumpismi, äänestäjiensumutus, sannamarin, seuraavapääministeri

Vanhemmat kirjoitukset »