Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 033

Uusimmat

Blogin arkisto

046 Palttoo levällään

Maanantai 27.2.2017 klo 18:37 - yrjöpoeka

On ollut todella hupaisaa lueskella maakuntalehden julkaisemia uutisia Maarit Nurmen ja allekirjoittaneen julkaisemasta jutusta viimeviikon Ylä-Kainuu lehdessä. Maakuntalehti teki aivan asiallisen jutun joukkopaosta ja se vastasi kohtuullisen hyvin todellisuutta. Hupaisin osuus aukenee sitten kommentointien puolelta. Hupia on saatu nyt lisää, kun maakuntalehti pääkirjoituksessaan tänään 27.2 käsitteli samaa asiaa.

Vain yhdessä kohtaa voisin toimittajaa kehoittaa tarkkuuteen ilmaisuissaan. Me molemmat, Maarit Nurmi ja allekirjoittanut, olemme eronneet viimevuoden puolella Perussuomalaiset puolueesta. Toimittaja ilmaisee allekirjoittajien loikanneen. Me emme ole loikanneet mihinkään. Me olemme pitkällisen harkinnan jälkeen lähteneet uudelleen mukaan kuntavaaleihin. Hyvässä yhteisymmärryksessä vasemmiston kanssa olemme liittyneet heidän ryhmäänsä sitoutumattomina.

Kyseessä on valinta. Aivan samoin äänestäjäkin valitsee puolueensa vaalipäivänä. Hän ei loikkaa mihinkään, vaan valitsee itselleen parhaan ehdokkaan ja puolueen. Annettakoon toimittajalle kuitenkin pieni mahdollisuus kertoa lukijoille tarinaa loikkareista. Pääkirjoitus on siinä oikeassa, että mikäli puolueessa äänestetään puheenjohtajasta, Timo Soini häviää. Häviäminen alkoi heti viime eduskuntavaalien jälkeen. Soini olisi heti vaalien jälkeen voinut potkia Halla-Aholaiset pellolle. Nyt käenpoika on kasvanut varjoaan suuremmaksi.

Mutta ne hupijutut. Kirjoitin viime vaalien jälkeen, että kettu kanasensa niitylle ajoi. Nyt samainen kananen kommentoi kainarin pääkirjoitusta. Hän tuli mukaan vaalien alla ketunhännän tuomana, onneaan onkimaan. Samainen häntä toi näitä onnenonkijoita useamman ja siitä alkoi Kainuunpiirin alasajo. Nyt kananen on olevinaan paraskin politiikan tuntija. Juuri hän on se, jolle repolainen lupasi piirinpuheenjohtajan paikan, mutta sen hävisi surkeasti naiselle. Ja se korpeaa edelleen vietävästi.

Kanasella ja muilla persuarvostelijoilla on kummallinen kuva allekirjoittaneen poliittisesta toiminnasta. Näiden arvostelijoiden mukaan olen jatkuva riitelijä ja en tule ihmisten kanssa toimeen missään. Omasta vaatimattomasta mielestäni, minulla on erittäin hyvin toimivat suhteet kaikkin muihin puolueisiin kunnassa ja maakunnassa, paitsi persuihin. Mistä se kertonee? Minulla on erittäin hyvin toimivat suhteet kuntani virkamiehiin, samoin maakunnallisiin virkamiehiin. Kukaan heistä ei koskaan ole valittanut minun riitelystäni.

Vain yksi on ollut poikkeus ja ne löytyvät Kainuun-soten sisältä. Parilla virkanaisella oli kanssani kestämistä. Siinä olivat vastassa erilaiset näkemykset ja niistä oli hieman erimielisyyttä.

Poliittisia vastustajiani on aina ottanut pattiin tapani avata suuni ja kertoa julkisesti mielipiteeni. Minun ei ole koskaan tarvinnut julkisen kokouksen jälkeen mennä ulos uhoamaan muille, että olin vähällä sanoa. Minä sanon asiani kaikille. Julkisesti. Ja heti tapahtumapaikalla. Minun ei tarvitse jurnuttaa pahaaoloa vuosikaupalla.

Kettulan kanatarhalle on tulossa ankea kevät. Ankeista ajoista johtuen kanatarhan kokoa on pakon edessä pienennettävä.

Halla tuo kylmän tullessaan.

Avainsanat: kainuunsanomat, pääkirjoitus, puolueenvalinta, äänestäjänvalinta, hallanvaara