Satunnaiset kuvat

Kuningastaimen

Uusimmat

Blogin arkisto

035 Päätös on tehty

Tiistai 7.4.2015 klo 14:16 - yrjöpoeka

Kirjoitin 23.3.2014 erilaisista lupauksista. Kerroin siinä päivityksessäni, että teen päätöksen omasta äänestyskäyttäytymisestäni ennen ennakkoäänestyksen alkua. Usea on ehtinyt aiheesta jo kysyä, että mikä on oikea hetki. Nyt on sen lupauksen täyttämisen aika.

Oman puolueen piirijärjestön sisäinen kalabaliikki ja sekasortoinen tilanne on suurin syy päätökseeni. Samoin tärkeä päätökseen vaikuttava seikka, on ollut puolueen rooli sisäisten riitojen selvittäjänä. Paremminkin, ettei sellaista roolia puolueella ole ollut. Itseeni on myös kohdistettu viimeisen vuoden aikana sellainen lokakampanja omien toimesta, että myös se on antanut päätökselle merkittävän lisän.

Eräissä menneissä vaaleissa sain vaalituloksen selvittyä kiukkuisen ja tuohtuneen puhelinsoiton erään ehdokkaan vaalipäälliköltä. Hän syytti suoraan minua siitä, ettei hänen tukemansa ehdokas päässyt vaaleissa kansanedustajaksi. Kun sain puhetulvaan pikkaisen taukoa, sain kysyttyä, että montako ääntä jäi uupumaan? Hänen kerrottuaan kolminumeroisen luvun, totesin helpottuneena, etten voi olla syyllinen. Kerroin tuohtuneelle miehelle, että minä olen saanut antaa vain yhden äänen. Sadoissa olevaa äänimäärää minulla ei ole ollut.

Tämä muistelu siksi, että tulevien vaalien jälkeen edessä voi olla samanlainen tilanne. Minua on syytelty kenttäväen kuullen jo ennen vaaleja ja hävittyjen vaalien jälkeen tietävät kenen puoleen kääntyä. Osoite heillä on kyllä selvillä.

Kaikista edellä kerrotuista syistä johtuen, jätän ensimmäisen kerran elämäni aikana äänioikeuden käyttämättä. Tämä on oma ratkaisuni.

Omalla yhdellä ( 1 ) antamattomalla äänelläni haluan osoittaa mieltäni niitä tahoja kohtaan, jotka ovat olleet rikkomassa jytkyn. He saavat kantaa vastuun.

Kuulen korvissani naureskelua. Yksi ääni sinne tai tänne. Ja erityisesti minun ääneni, ei mitään merkitystä. Nimpä niin. Oikeassa ovat naurajat.

Mutta..., entä jos kaltaisiani on muitakin?

Avainsanat: vaaliboikotti, äänestysoikeudenkäyttämättäjättäminen