Satunnaiset kuvat

Orpo

Uusimmat

Blogin arkisto

022 Soinin kupla

Tiistai 24.2.2015 klo 10:43 - yrjöpoeka

Olen saanut viettää viimeviikolla ja myös koko viikonlopun todellista laatuaikaa. Aliisa-neiti tuli keskiviikkona ukin ja mummon luokse ja muu perhe seurasi perjantaina. Olen useasti viikonlopun aikana huomannut, mikä oikein on elämässä tärkeintä. Osana sukupolvien ketjua on hyvä nähdä, että minulla on siinä erittäin tärkeä rooli. Lastenlasten kutsuva ja välillä käskevä huuto; ukki tule tänne! Tai sitten erikoisten kysymysten kohdalla miettiä elämää suurempia vastauksia. Pienin kolhujen kohdalla kipujen lievittäjä puhaltelemalla ja rauhoittelemalla. Tekemistä riitti.

Blogi sai odottaa päivitystä aivan rauhassa. Seurasin kuitenkin tapahtumia toisella korvalla. Kaveripiirin päivityksiä seuraamalla tuli selväksi, että politiikassa odotettiin eilistä maanataita suurella mielenkiinnolla ja osittain jopa kauhulla. MOT ohjelmasta taitettiin peistä jopa Timo Soinin omissa päivityksissä. Uutisoinnin perusteella odotettiin jonkinlaista pesänselvitystä ja mustamaalausta. Miten kävi?

Koko ohjelma oli aivan tyhjänpäiväinen lässähdys. Ohjelmassa esiintyneet henkilöt eivät tuoneet esille mitään erikoista. Itseäni mietitytti se, miksi tämä ohjelma oli oikeinj tehty? Yksi vaaleissa ehdokkaana oleva oli myös esillä haastateltuna. Hänen roolinsa oli todella omituinen. Häntä esiteltiin merkittävänä puolueaktiivina ja kunnallispoliitikkona. Onko kolmen vuoden kokemus jäsenyydestä ja varavaltuutetun rooli merkki noista määreistä?

Tämä samainen puolueaktiivi oli vielä samalle päivälle saanut julkisuuteen suuren paljastuskirjan ”Soini kupla”. Sosiaalisessa mediassa alkoi heti keskustelu näistä merkittävistä paljastuksista. Ja värikäs keskustelu. Kolmen vuoden jäsenyys ja varavaltuutetun rooli antaa tälle naiselle ne eväät, joilla tehdään suuria paljastuksia puolueesta. Voi elämän kevät millä eväillä kirjoja tehdään! Minä väitän, ettei noilla eväillä nähdä muuta kuin sen, mitä aivan lähipiirissä tapahtuu.

Puolueesta ja Timo Soinista tämä henkilö ei tiedä mitään muuta kuin sen, mitä iltapäivälehdissä näistä asioista on kirjoitettu. Ehdokkaana hän kyllä tällä ”paljastuskirjalla” saa julkisuutta. MOT toi kaikessa raadollisuudessaan kuitenkin tekijän esille julmasti ja kirjan anti jää pelkästään paikallisten ruodittavaksi. Paikallistasolla ja vaalipiirissä äänestäjät antavat lopullisen tuomion. Valitettavasti hänen tapauksellaan on myös vaikutuksensa vaalipiirin lopputulokseen. Mitään aineksia kirjasta ei ole valtakunnalliseen julkisuuteen.

MOT ohjelmasta tuli todellinen kupla. Kirjasta tulee toinen.

Voin melkein korvissani kuulla; tästä on tulossa tupla!

Avainsanat: ääniäperussuomesta, soininkupla,