Satunnaiset kuvat

Hopeaa rajan takaa

Uusimmat

Blogin arkisto

028 Maakunta matkailu avartaa

Sunnuntai 3.4.2011 klo 18:53 - yrjöpoeka

Sateisen ja sumuisen päivän valonsäteenä oli tänään puolueen vaalilehti. Sain myhäileviä kommentteja jakessani lehtiä. Aloitin maakunnan etelälaidalta Otanmäestä, sieltä kiertelin Vuolijoen taajaman ja sitten Vaalan ja Puolangan kautta Suomussalmelle. Vaimo oli erinomaisen hyvänä juttuseurana ja avustajana, yhteistyö on voimaa.

Takavuosina olivat vaalijulisteet erittäin tärkeässä roolissa. Nyt vain muutama puolue on edes laittanut julisteita esille.  Kaiken lisäksi pienemmissä kunnissa on vain yksi julkinen esilläpito paikka. Maailma on ilmeisesti muuttumassa, itse tykkään edelleenki selkeistä julisteista.

Sain autoillessani muutamia puheluita. Eilisen gallupin jatkumona tuli toivotuksia jaksamisesta vaalien loppumetreille asti. Saadessani näitä toivotuksia, ne tuovat sitä voimaa mitä tarvitaan! Useissa puheluissa ihmeteltiin sitä katkeruuden määrää, mitä eilisten uutisten keskusteluosioissa on. Muuta ei enää voida, nyt lentää loka. Rauhoittelen kaikkia sillä, että se kuuluu kevääseen.

Menemällä tarkasti oman vaalisuunnitelman mukaan, loan heitto ei auta. Siitä on loppupeleissä vain hyötyä, se on niin toivottoman kuuloista.

Jostakin syystä ihmisten ilmeet olivat matkallani keväisen aurinkoisia. Keväinen sade ei masentanut. Puolueen vaalilehden keväinen väri ja ilme tuovat valoa kasvoille. Sillä on hyvä mennä ennakkoäänestykseen.

Kevät ja valo, perusuomalainenilmiö!

Avainsanat: perussuomalainenvaalilehtiliikkuu, lehdelläonlukijansa, perusskiinnostaa, ehdokasvalinkauhassa, perussuomalainenilmiö, ääniylävesiltä

018 Kuumenevatko ehdokkaat?

Sunnuntai 27.2.2011 klo 21:15 - yrjöpoeka

Tämä tulee väistämättä mieleen seuratessani vaalipäivän lähestymistä. Kalluppien tuloksia tutkaillaan eri puolueissa eri tavalla, reagoiminen on kuitenkin samantyylistä. Hyvin moni unohtaa oman työn tekemisen tärkeyden ja alkaa huolehtia toisten tavasta hoitaa vaalityötä. Nyt on menossa se vaihde, jolloin pitäisi viilentää omaa päätään.Viikonvaihde on monella tapaa merkittävä perussuomalaisten Oulun vaalipiirin ehdokkaille, muutetaanko jo tehtyä ehdokas listaa?

Perjantain aikaan olin omalla kotipaikkakunnallani ja Kajaanin Raatihuoneen torilla. Vaalilehteni on selkeästi muuttanut tilannetta ja sitä tutkitaan. Palautetta perjantain reissusta ja lehdestä on tullut paljon. Pyrin vastailemaan mahdollisuuksien mukaan saamiini sähköposteihin ja kotisivujen palautelaatikon kyselyihin. Nyt on tilanne jo sellainen, etten yksinkertaisesti ehdi vastata kaikkeen ja sähköpostini on täynnä tavaraa. Pyydän tilannetta anteeksi ja osaan kysymyksistä löytyy vastaus selailemalla kirjoituksiani viime vuosilta.

Lauantain aikana olin mukana Puolangalla ja Paltamossa, jossa kävimme kuntakierroksen Kainuun-piirin voimin. Puolangan tapahtumassa oli yleisö jo odottamassa tuloamme ja keskustelu oli hyvin avointa ja vilkasta. Väki halusi aivan selvästi kuunnella ehdokkaiden mielipiteitä. Paikalle tullut yleisö oli hyvin iloisella ja luottavalla mielellä. Usea heistä oli valmis tekemään ahkeraa vaalityötä ja luovutinyhdet  keltaiset tunnusliivini eräälle innokkaalle kuntoilijalle. PerusS-liivit näkyvät nyt myös Puolangan katukuvassa.

Paltamo oli aivan erilainen paikka ja kahvipaikan tila, oli hieman sekava. Sama oli näkyvissä viime viikonvaihteen keikalla Ristijärvellä. Hiihtolomalaisten kova liikenne sekoitti nytkin osittain tilaisuuden. Kaikesta huolimatta ehdimme jututtaa melkoista yleisöjoukkoa. Osa oli muualta Suomesta ja kaiken kiireen keskellä heillä oli aikaa jutella myös kanssamme. Useilla oli jo tiedossa oman paikkakunnan ehdokas ja perussuomalainen. Vaalimateriaali kävi hyvin kaupaksi ja siitä kuuluu suuri kiitos piirin nuorisojaoston toiminnalle.

Tämän päivän varasin ulkoilulle ja talkootyölle metsästysseuran kilpailuissa. Sää on lopultakin todella suopea, melkein tyyntä ja alle -5 astetta. Kävelyreissu vaimon ja koiran kanssa on kruunannut päivän. Saunomisen jäljiltä olo on raukea, vielä hieman töitä koneella.

Huomenna kutsuu Valtatie-5 ja Kuusamo.

Avainsanat: omanvaalityöntärkeys, vaalityöryhmänmerkitys, vaalikiertueellatapahtuu, ääniylävesiltävaalilehti, palautumissunnuntai, kuusamoon

017 Palautteita meiltä ja muualta

Keskiviikko 23.2.2011 klo 22:26 - yrjöpoeka

Vaalilehteni on saanut aikaan pienoista liikettä. Puhelin on soinut aivan eri tahtiin ja viestejä tulee sähköpostiin ja kotisivujeni palautelaatikko antaa lisää. Soittajat ovat olleet todella innoissaan ja myös viestit ovat henkineet vahvaa kannustusta ja tukea. Eilisen ja tämän päivän aikana olen saanut perussuomalaisia läimäyksiä olkapäihin. Suomalaisen ja erityisesti Kainuulaisen, odotetaan olevan vaivautunut ja vähättelevä kiitoksen ja kannustuksen edessä. Minä en ole! Tuki ja kannustus ovat tulleet tarpeeseen ja antavat virtaa tuleviin päiviin. Kiitos teille!

hpim4648.jpg1.jpg
Yrjö Puurunen - ehdolla vain Oulunvaalipiirissä!

Toisenlaistakin ilmaa on ja se on aivan luonnollista. Vaalilehteni on nyt julkista ja sitä on oikeus kaikilla arvostella. Arvostelun lehden puutteista ja sen tuomista mielikuvista, saa osoittaa ainoastaan minulle. Taustallani toimiva vaalityöryhmä ei ole se osoite, jonne arvostelua pitää viedä. Viimekädessä minä olen vastuullinen, aivan kaikesta. Tein päätöksen julkaisemisesta lauantaina ja päätös oli hyvä. Arvostelusta huolimatta, ylävesien vaalivankkurit liikkuvat nyt hyvässä nosteessa!

Maailmalla on alettu nähdä kansojen liikkeet huomattavasti paremmin. Saudi-Arabian kuningas on oleillut kolme kuukautta lepäillen Marokossa. Nyt hän saapui kipinkapin kotiin ja kertoi ensimmäiseksi nostavansa valtion virkamiesten palkkoja 15 %! Muutakin aineellista hyvää oli luvassa. Nyt voisi helposti sanoa, että siinä todellinen kuningas! Täältä katsoen näyttää tilanne toiselta. Kuninkaan lähipiiri on nähnyt uhkaavat puhurit arabimaissa ja nyt on kiire pelastaa oma nahka ja erityisesti suvun rikkaudet.

Vaalirahoitus sotkujen selvittely tuottaa myös palautetta ja monenlaisessa muodossa. Oikeuden rattaat ovat joskus hitaita ja joskus ne loukkaavat kansalaisten oikeustajua. Näin on käymässä myös tapaus ”Vanhasessa”. Eduskunnan perustuslakivaliokunta teki ensin päätöksen, ettei Vanhasta aseteta valtakunnanoikeuteen. Nyt myös itse eduskunta on tehnyt asiassa saman päätöksen. Moitteita kuului kyllä puheissa ja se on aivan oikein. Nyt tehty päätös sotii kansalaisten oikeustajua vastaan ja voi vain arvailla. Huhtikuun 17 päivä on se, jolloin äänestäjät antavat oman tuomionsa.

Loppuviikosta on tulossa vilkas ja vaaliautoni saa totutella hieman kepeämpiin pakkasiin. Sunnuntai on selkeästi kevättä enteilevä ja siitä kertovat lisääntyvät tuulet. Ulkoiluun sopivaa keliä alkaa tulla ja sunnuntaina suuntaan Piispajärvelle metsästysseuran hirvenhiihtokilpailuihin. En kilpailemaan, vaan toimitsija tehtäviin.

Huomisen päivän olen varannut oman äitini tarpeisiin ja se voittaa kaiken muun.

Avainsanat: vaalilehti, ääniylävesiltä, vaalivankkuritliikkuvat, arabimaissatuulee, tapausvanhanen, tuomionpäivä