Satunnaiset kuvat

kesän loppu

Uusimmat

Blogin arkisto

005 Pohdintoja 2

Perjantai 9.1.2015 klo 15:02 - yrjöpoeka

Minulta on kyselty, miksi kirjoitan niinkuin kirjoitan. Siihen on vastattava näin, ei ole muuta keinoa keskustella tässä kokoonpanossa. Miten voi keskustella sellaisen ryhmän kanssa, jos lähtökohtana on minun vihaamiseni ja kaiken sen vastustaminen, jota minä edustan? Ryhmän, joka ostaa liittolaisia lupaamalla heille etuja, joilla ei ole edes katetta. Tästä oli hyvänä esimerkkinä puolueen jäsenäänestyksen sääntöjen vastainen muuttaminen piirin syyskokokouksessa.

Perussuomalaisten Kainuun-piiri valmistautui eduskuntavaaleihin 2011 erittäin yhtenäisenä ja positiivisella mielellä. Pitkän, yli vuoden kestäneen torien kiertelyn jälkeen saimme sen mitä olimme hakeneet. Perussuomalaisen kansanedustajan Kainuusta. Rakensimme jytkyä 2 naisella ja 2 miehellä. Meillä ei ollut Kainuussa silloin muualla kuin Kajaanissa puolueen osastoja. Rakensimme itse aktiivisesti Pohjois-Pohjanmaan ehdokkaiden kanssa kiertuetta. Jokainen meistä puhalsi yhteen hiileen. Puolueen etu ensimmäisenä.

Jytkyn varmistuttua ennustin, että seuraavissa vaaleissa meillä ei ole yhtenäisyyttä. Ennustin myös sen, että puolueeseen tulvivat uudet toimijat tulevat aiheuttamaan hankaluuksia. Heti jytkyn jälkeen joukkoomme alkoi tulla uusia kaiken osaavia kasvoja, joilla oli ainoana tavoitteena tulla kansanedustajiksi. Ilman mitään kokemusta perussuomalaisesta puolueesta. Ennustukseni on mennyt liian hyvin kohdalleen. Jytkyn rakentajat ja toteuttajat on siivottu hyvin tarkoin ulos toiminnasta Kainuussa. Siivoajina toimivat ne, jotka ovat jytkyn toteuduttua tulleet toimintaan mukaan. Ainoastaan istuvalla kansanedustajalla on puolueen ansiosta mahdollisuus toimia ja olla ehdokkaana.

Tätä jytkyn siivoamista nimitetään demokratiaksi.

Puolueemme haki jo edellisten vaalien aikaan erityisesti naisia mukaan toimintaan. Silloin oli vielä näkyvissä mahdollisuuksia. Viimeisten neljän vuoden aikana Kainuussa on menty vahvasti takapakkia. Uusia naisia on todella vaikea saada jäseniksi ja sama koskee jo miehiäkin. Osaavat ja vahvat naiset, jotka ovat olleet pitkään puolueen toiminnassa mukana, on siirretty syrjään. Naiset, jotka kuntavaaleissa esimerkiksi Kajaanissa ratkaisivat miehille vastuullisia ja vahvoja paikkoja.

Minua harmittaa todella pahasti se, että kohtasin nykyisen piirinpuheenjohtajan (naisen) eräässä sote-seminaarissa. Houkuttelin tämän osaavan naisen silloin mukaan piirin toimintaan, koska katsoin hänellä olen erityistä annettavaa puolueelle ja koko Kainuulle. Tein hänestä esityksen myös piirinpuheenjohtajaksi ja lopulta tämä tavoitteeni toteutui viime kesänä. Nyt puolenvuoden pestin jälkeen, minua harmittaa. Jälleen yksi vahva kainuulainen nainen on syötävänä. Tämä meno Kainuussa on suuri tappio puolueelle! Samoin se on tappio kainuulaisille naisäänestäjille!

Kohtaamista sote-seminaarissa en pyydä anteeksi. Kohtaamisella saavutin ystävyyden. Houkuttelua mukaan puolueen toimintaan sen sijaan pyydän anteeksi.

Sydämestäni pyydän anteeksi aiheuttamaani mielipahaa ja -harmia Maarit Nurmi!

Avainsanat: eduskuntavaalit2011, jytky, äijäpuolue

067 Puhelin tukossa

Maanantai 24.11.2014 klo 9:59 - yrjöpoeka

Tämä päivitys ehti olla yöllä vain hetken ja sitten kotisivukoneen huoltopäivitys siivosi kirjoituksen pois. Jotkut olivat ehtineet jutun lukea ja luulivat minun siivonneen kirjoitukseni pois. Ei näin. Laitan sen uudelleen näkyviin.

Tämä päivä (23.11) oli kokouspäivä ja monella tapaa mielenkiintoinen. Tiesin oikein hyvin mitä tänään tapahtuu ja ketkä tapahtumia junailevat. Taso millä sitä tehtiin, ei ansaitse hurraahuutoja. Perussuomalaiset ovat äijäpuolue ja sitä oikein alleviivattiin tapahtumassa.

Luin juuri maakuntalehden uutisointia ja jätän aiheen enemmän kommentoinnin tuota tuonnemmaksi. Uutinen on se, ettei Pohjois-Pohjanmaanpiirin esittämä tarjous lisäpaikasta kelvannut. Paikkaa tarjottiin meidän piirillemme, jotta koko Oulun-vaalipiirin alueellinen ehdokasjakautuma paranisi. Se ei kokousväen enemmistöä tyydyttänyt ja enemmistö hylkäsi tarjouksen. Piirikokous on enemmistöineen tehnyt ratkaisunsa ja siihen on tyytyminen.

Tästä lähdetään, että tähän on tultu.

Tunti siitä, kun kokous päättyi alkoi Suomi24 palstalla todellinen törkykirjoittelu ja kohteena allekirjoittanut. Sitä ilkkumisen ja vahingonilon määrää! Kirjoittelu oli muutaman viikon hiljaisena ja johtui ilmeisesti kirjoittamastani vastineesta maakuntalehdessä. Käsialasta ja kirjoitusvirheistä voi tunnistaa osan kirjoittajista. Väri vain puuttuu. Nyt on usealla mieli hyvä ja sen mielihyvin heille suon.

Puhelin on nyt soinut kokoajan ja viestejä sinkoilee. Monella on uutisten johdosta huuli ihmetyksestä pyöreänä. Olen saanut jokaisessa yhteyden otossa kannustusta ja minulle toivotaan jaksamista kaikesta loanheitosta huolimatta. Minä kyllä jaksan. Olenhan tähän vuosien aikana tottunut, että kampittajien määrä on vakio. En aio ripotella tuhkaa päälleni ja hoidan kaikki lupaamani jutut. Vastaan viesteihin ja sähköposteihin huomenna.

Taistelu tieuran suunnassa jatkuu.

Politiikan tekeminen ja kirjoittelu ei tästä vähene. Kirjoittelustani eivät kaikki ole aina tykänneet, sille en voi mitään. Tässä kohtaa voisi sanoa, että puolueemme puheenjohtaja Timo Soini on Peruspomossa paljon ärhäkämpi. Minä olen häneen verrattuna pyhäkoululainen.

Lukijani voisivat tutkia, minkä verran kainuulaiset poliitikot kirjoittavat tuntojaan julkisuuteen? Kuinka monella on omat kotisivut ja kirjoitetaanko niille säännöllisesti? Pahimmillaan sivut ovat hiljaa vajaat neljä (4) vuotta ja juuri ennen vaaleja ne avataan. Samoihin aikoihin lehtien mielipiden palstoille syntyy tungos ja ne ovat lupauksia täynnä.

Huomenna kuntapolitiikan tekeminen jatkuu. Maakunnallista tasoa unohtamatta.

Luen vielä hetken Peruspomoa. Se antaa perspektiiviä.

Avainsanat: äijäpuolue, peruspomo, oulunvaalipiirinalueellinenehdokasjakautuma