Satunnaiset kuvat

Tammikuun sinen hetki

Uusimmat

Blogin arkisto

170 Juhlapäivä

Torstai 8.10.2009 klo 21:40 - yrjöpoeka

Tänään sain käydä mukana juhlissa, paikalla oli nykyisiä opettajia ja oppilaita, sekä entisiä oppilaita vanhempineen. Oli todella mukava tavata pitkästä aikaa vanhoja tuttuja monista yhteyksistä ja yhteydet jatkuvat eri muodoissa vielä tästä eteenkinpäin. Poikani Jyrki tuli istumaan viereeni ja kun entinen opettaja tuli kertomaan koulun 30-vuotis historiikista, kyynärpää jysähti kylkeeni ja kuulin poikani ääneen, ”hinikka”. Poikani oppi sanomaan aikoinaan opettaja Sinikka Haverista ”hinikaksi”. Suomussalmen kehitysvammaisten opetus on aikoinaan alkanut Sinikka Haverisen aloittamana ja yhdessä monen toimijan kanssa kehittänyt sen nykyiselleen. Nyt hänellä on aikaa muistella koulun historiikkia ja uudet toimijat jatkavat uusien oppilaiden kanssa matkaa elämään.

Poikani käydessä koulua minulla oli mahdollisuus tutustua tähän kouluyhteisöön ja Sinikkaan. Samalla matkalla olen itsekin oppinut joistakin asioista vähäsen ja jatkan oppimista edelleen. Olen käynyt useissa koulun juhlissa vuosien varrella ja on edelleenkin todella mukava käydä siellä. Näissä juhlissa on aina todella hyvä ja rento meininki. Näissä juhlissa riemuitaan ja lauletaan, iloitaan tuttujen kohtaamisista ja muistelleen kaikkia mukavia hetkiä menneisyydestä.

Kaikista näistä hyvistä hetkistä olen saanut jäljen sydämeeni. Toivottavasti saan mahdollisuuden lisätä näitä jälkiä ja voin oppia elämästä hieman lisää.

Kiitos tämän koulun ja ”hinikan” ja muiden toimijoiden, lapsillamme on mahdollisuus parempaan elämään.

Tämä oli niin hyvä päivä, etten pilaa sitä muun elämän kommentoinnilla.

Avainsanat: 30vuotishistoriikki, sinikkahaverinen, kehitysvammaistenopetus, elämä