Satunnaiset kuvat

Tammikuu 5 2008

Uusimmat

Blogin arkisto

009 Ääripäät samalla pytyllä

Sunnuntai 6.1.2019 klo 14:20 - yrjöpoeka

Marginaali puolueiksi nimittämäni Kansalaispuolue ja myös 7 tähden liike etsivät vaalivoittoa vessanpytystä. Näiden hankkeiden taustalla on todella syrjäytynyttä, mutta hyvin toimeen tulevaa väkeä taloudellisesti. Heillä ei ole nimeksikään asiaa. Siksi he heittävät verkkonsa maahanmuuttoon ja sen vastustamiseen. Puolueissa lasketaan sen varaan, että suomalainen äänestäjä on sopeutunut persujen ansiosta kovaan kielenkäyttöön. Siksi jyrkkä ei maahanmuutolle. Molemmilla puolueilla se muoto on maahanmuutto. Miksi ei pakolaisuus tai turvapaikanhaku?

He etsivät nyt vessanpytystä kaikkitietävää vastausta vaalivoitolleen. Maahanmuutosta kamppailevat jo kaikki puolueet ja nyt olisi todella erotuttava joukosta. Se on on aivan sama kuin kaikki puhuisivat pelkästään sotesta. Ongelmaksi kokemansa asia pitäisi pystyä nyt havainnollistamaan äänestäjiä kiinnostavalla tavalla. Kun useimmat puolueet hakevat vastausta nykyajan lähteestä, niin sillä aikaa yksi puolue keskittyy puhumaan taloudesta ja menestyy.

Talous vaatii tänään jo hallittua maahanmuuttoa. Sen ymmärtävät jo äänestäjät myös syrjäseuduilla. Maahanmuuttajia on jo tänään kaikkialla. Heitä toimii lääkäreinä melkein jokaisessa terveyskeskuksessa. Isoimmissa terveydenhuollon pisteissä maahanmuuttajiin törmää väistämättä. Heitä on suurissa ostoskeskuksissa myyjinä ja siivoojina. Heitä on runsaasti rakennustyömailla. Heitä löytyy tänään jo suomalaisista metsistä. Mikään ei toimisi, ellei heitä olisi jokapaikassa. Toki voisimme toimia, mutta taloutemme kitkutteleisi jossakin Romanian tasolla.

Tiedän kyllä sen, että saalistaminen ihmisen alhaisimpien vaistojen tuottamissa syövereissä on monelle hauskaa puuhaa. Se saa aikaan hyvin monessa maassa tällä hetkellä vihaa ja raja-aitojen pystyttämistä. Mitään hyvää se ei tuota tänään. Ei ole tuottanut milloinkaan historian aikana. Hyvää näiden kahden marginaalissa olevan puolueen työstä kyllä syntyy, se on myös tunnustettava. Sellaista hyvää, joka on hyväksi meille kaikille.

Miten se tapahtuu kysyy nyt usea? Nämä molemmat puolueet saavat runsaasti palstatilaa keskustaa lähellä olevissa medioissa. Maaseudun Tulevaisuus julkaisi juuri jutun Kansalaispuolueesta ja sen teeseistä. Se hyökkää suoraan keskustaa vastaan, antaen samalla tilaa vessanpöntön tutkiskeluun. Näiden medioiden lukijat saavat nyt valita kolmesta eritason keskustajuurilla olevasta ryhmittymästä. Oma arvioni on, että molemmat pienpuolueet ovat lähempänä keskustan juuria kuin Sipilän luotsaama kepu.

Oma etu ensin liikkeen tytöt ja pojat ovat nyt juurillaan. He etsivät vastausta nykyajan kaivosta. Vessanpytystä.

Avainsanat: kansalaispuolue, 7tähdenliike, paavpväyrynen, mikakilpeläinen, vessahuumori

185 Tieasiaa ja puolueasiaa

Keskiviikko 5.9.2018 klo 13:51 - yrjöpoeka

Eiliseen kirjoitukseen oli pakko laittaa jatkoa, kun sain yhteydenottoja erityisesti Kainuun alueelta. Jokainen oli sitä mieltä, että ministeri Berner ja keskusta on kohta lopullisesti raunioittanut Suomen tiestöt. He olivat samaa mieltä, että ministeri on täysin unohtanut tehtävänsä. Sain kyselyjä siitä, miltä seuraava vuosi näyttää ja kerroin heille, että ajankohtaista tietoa löytyy Suomen Tieyhdistyksen sivuilta. Hallituspuolueilta sitä ei tarvitse kysyä, koska heidän mielestään asiat tulevat olemaan hyvin.

Asiat eivät varmasti ole hyvin, jos eri alojen kuljetusyrittäjät joutuvat kelien takia jättämään ajonsa, kun tiestä ei pääse kulkemaan. Tämä on todella mahdollista vain Suomessa. Arvostelen paljon tuota itäistä valtiota, mutta siellä junat kulkevat kelillä kuin kelillä tuhansien kilometrien matkoja. Meillä joudutaan kelkkomaan asiakkaita välillä takseilla ja linja-autoilla seuraaville pysäkeille. Mitäpä Berner aikoo tehdä. Hän haluaa vähentää korjausvelkaa. Miksei hän sitten tee selkeätä ehdotusta? Tehtäköön vaikka velalla, se olisi satsausta kuitenkin Suomen tulevaisuuden eteen. Nyt hän miettii vain kuinka nyhtää valtion budjettiin lisää rahaa autoilijoilta.

Minulta on kyselty usein, mitä mieltä minä olen näistä uusista puolueista. Aloitetaan ensin vanhasta ketusta Väyrysestä. Hän on ilmeisesti nyt päätynyt uuteen 7 tähden versioonsa. Kansalaispuolue ja keskusta sai sitten jäädä. Väyrysen kannalta on hankalaa, että hänen oikeudenkäyntinsä Kansalaispuolueen johtoa kohtaan on juuri nyt. Julkisuus on nyt ja se unohtuu äänestäjiltä kevääseen mennessä. Väyrysellä on kuitenkin kova uho päällä ja aikomus saada kaksinumeroiunen luku kansanedustajia. Voi keskustaa, joutuu pian sinisten tasolle. Väykkä vie ääniä kyllä keskustalta

Kansalaispuolueesta ei kannata edes keskustella, sillä se on vailla mitään mahdollisuuksia. Kilpelaisen tunnettavuus ei riitä, vaikka hänet kyllä tunnetaan keskustan kenttäväen keskuudessa. Jokainen ääni minkä Kansalaispuolue saa on jälleen pois keskustalta. Siniset ovat vielä täysi mysteeri. On kuitenkin todettava se, että heillä on sellaisia ehdokkaita joilla on hyvä taustatunnettavuus. Siksi uskon heidän olevan loppupeleissä todella vaikea vastustaja erityisesti perussuomalaisille. Nykyisten persujen porukka on niin tuntematonta sakkia, että gallupeista huolimatta heille käy kylmä kyyti. Olen aiheesta keskustellut tuttujeni kanssa ja minua ei vielä uskota. Minä luotan omaan tuntemukseeni politiikasta.

Liike Nyt omaa kyllä potentiaalia. Liike rakentaa kaikessa hiljaisuudessa verkostoaan ja sille on olemassa tilausta. Perussuomalaiset olivat useille muutosta haluaville täydellinen pettymys. Mikäli liike saa mukaansa oikeasti järkeviä ihmisiä sillä on mahdollisuus nousta eduskuntaan. Liike Nytin etu on myöskin se, että sitä tukevien joukossa on paljon julkisuuden ihmisiä. Heillä ei ole painolastina puoluetta. Näillä julkisuuden ihmislllä on kuitenkin kyky toimia yhdessä. Sitä tarvitaan, mikäli ryhmä pääsee eduskuntaan. Odotan todella mielenkiinnolla tulevaa syksyä.

Vanhoilla puolueilla on edessä kovat ajat. Erityisesti keskusta saa varoa ja persut. Niiden pesiä jakavat useat tahot. Olen tullut siihen tulokseen, että gallupit voivat joutua koville vaalituloksen kanssa.

Harri Holkeri sanoi aikoinaan; minä juon nyt kahvia. Minä teen nyt samoin.

Avainsanat: tieverkostonkorjausvelka, suomentieyhdistys, uudetpienpuolueet, 7tähdenliike, kansalaispuolue, sininenpuolue, liikenyt, harriholkeri