Satunnaiset kuvat

Sininen hetki

Uusimmat

Blogin arkisto

230 Minä lupaan ja vannon

Perjantai 1.12.2017 klo 12:30 - yrjöpoeka

Nyt on aika aloittaa ilmoitusten teko virkakoneistolle. Lähinnä ilmoitukset vastaanottaa tuttu poliisi. Lupaan olla ensivuonna erittäin ahkera tällä saralla. Lämmittely tarkoituksessa aloitan jo tämän vuoden puolella. Aloitan työn tutkimalla erilaisten hörhöjen suoltamia sepustuksia aatteistaan. Mistä tämä tomeruus nyt on tullut, kuulen kysymyksen?

Minä kuten moni muukin on käynyt armeija palveluksen. Siellä on vannottu juhlallisesti vala tai sitten annettu vakuutus. Vala velvoittaa jokaista meitä. Valan toisen kappaleen teksti on silkkaa asiaa. Lueskelin valankaavaa näin itsenäisyyspäivän alla ja sain vahvistuksen sille, että minun velvollisuuteeni on tehdä vallankumouksellisista liikkeistä ilmoitus esivallalle. Kirjoitan tuon kappaleen seuraavaksi, jotta muutkin muistaisivat sen.

Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaan koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.”

Kuten valansisältö kertoo, minulla on velvollisuus heti tehdä ilmoitus kumouksellisista liikkeistä. Sama koskettaa myös muita liikkeitä, jotka haluaisivat muuttaa Suomen valtiojärjestystä. Kannustan jokaista valan tai vakuutuksen antajaa seuraamaan ääriliikkeiden julistuksia ja toimintaa. Kaduillamme ei tarvita epäjärjestystä lietsovia joukkioita. Kaikista uhkaavista joukkioista kaduilla on heti tehtävä ilmoitus. Suomi ja sen turvallisuuskoneisto on varustautumassa erilaisiin uhkiin ja niihin kuuluu myös tunnuksettomiin yhdenmukaisiin asuihin sonnustautuneet joukkiot.

Nämä joukkiot eivät kunnioita isänmaata ja sen esivaltaa. Nyt kielletty järjestö (Pohjoismainen vastarintaliike) ajaa yhteiskuntajärjestyksen muuttamista. Samalla se liehakoi myös itäisen naapurin sisällä vellovia ryhmiä. Minä uskon että näitä ryhmiä ohjaillaan Kremlin suuresta pajasta. On syytä ottaa hybridi vaikuttaminen tosissaan ja muistella valankaavaa. Pitänee laatia valmiiksi yhdelle A-4 lomakkeelle sopiva teksti. Päiväyksen ja ilmoitettavan ryhmän nimen voi jättää tyhjäksi, ne on sitten näppärä siihen lisätä.

Turvalliset kadut, sananvapaus, kokoontumisen vapaus ja vapaus mielenosoitukseen yhteiskunnan sääntöjen mukaan, ovat arvoja joita kannattaa puolustaa. Vajaan 65-vuoden kokemuksella voin yhtyä tunnetun kenraalimme Adolf Ehnroothin sanoihin: 

Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa.

Avainsanat: sotilasvalankaava, laillisenyhteiskuntajärjestyksenpuolustaminen, hybridivaikuttamisenuhka, tunnuksettomatyhdenmukaisiinasuihinpukeutuneetjoukot, adolfehnrooth

006 Itsenäinen Suomi

Perjantai 1.2.2013 klo 12:49 - yrjöpoeka

Tätä olen joutunut pohtimaan useassa yhteydessä, jutellessani ihmisten kanssa valtion harjoittamasta säästölinjasta. Onko itsenäinen Suomi katoamassa? Tavallista rajankiroista tietävää ja tuntevaa kansalaista huolettaa, kuinka vähiin käy rajakunnissa valtion tunnusmerkkien näkyminen. Vuosien varrella täältä on hävinnyt tielaitoksen ammattitaitoinen joukko kokonaan ja ne olivat valtion virkoja ja toimia. Posti- ja tele on lopettanut toimintansa alueella kokonaan. Kansaneläkelaitoksen toimintaa on supistettu rajusti.

Poliisin näkyminen rajakunnissa on kohta uutisoinnin paikka. Aikoinan hirvet oli ammuttu yhdettömiin ja jos silloin löysi hirven jäljet, se oli uutisoinnin arvoinen asia. Nyt poliisin näkyminen on nostettava uutisoinnin aiheeksi. Turvattomuus harvaan asutuissa kunnissa on noussut selkeästi erittäin tärkeäksi aiheeksi. Turvattomuutta tuo poliisin puuttumisen lisäksi, eniten teitten huono kunto ja talvisin niiden auraamattomuus. Sivuteitten varsilla asuvat ottavat riskin jokainen vuorokausi siellä asuessaan. Koskaan ei tiedä, ovatko tiet auki hädän yllättäessä.

Puolustusvoimien alasajo on hallituksen toimesta täydessä käynnissä. Varuskuntia lakkautetaan kiihtyvällä tahdilla. Supistamisten taustalla on koko ajan naivistinen usko, että sodat ovat ihmiskunnassa taaksejäänyttä elämää. Toisena uskonkappaleena on syötetty EU:n tuomaa turvaa. Stalin aikoinaan sanoi Vatikaanista puhuttaessa, ettää montako divisioonaa siellä on asettaa käytettäväksi. Sama on asia myös EU:n kohdalla.

Rajakuntia erityisesti koetteleva on valtion politiikka Rajavartiolaitoksen toimintojen supistamisen osalta. Olemassa olevat virat siirretään muutamiin passintarkastuspaikkoihin. Siellä ainoana tehtävänä on tuijottaa venäläisten invaasion omaista vyöryä maahamme. Rajavartiolaitokselta on hiljaisuudessa riisuttu kaikki sotilaallisen maanpuolustuksen ja rajojenvartioimisen tehtävät. Rajaturvallisuus on nyt vakavasti uhattuna. Tavallinen rajankansa on vuosikymmenten aikana oppinut luottamaan siihen, että meidän rajojamme vartioivat suomalaiset rajamiehet.

Tulevaisuudessa lähimmät rajaviranomaiset ovat sitten Venäjän rajajoukot. Seuraavina ovat sitten Kiinan rajajoukot Ussuri-joella. Eu-uskossa ja -kiimassa ovat Suomen hallitukset luoneet opin Euroopan pysyvästä rauhantilasta ja sen tuomaan uskoon itärajamme turvallisuudesta. Rajalla töitä tehneenä ja koko ikäni rajan lähellä asuneena en siihen jaksa luottaa. Naapurimaamme Venäjä on arvaamaton ja me emme voi luottaa siihen, että Putin on sen ikuinen keisari. Venäjällä on erittäin voimakkaita ryhmiä, joilla on halua määritellä, mikä on Suomen asema.

Augustin Ehrensvärd hakkautti aikoinaan Suomenlinnan kivitauluun sanat: ”Jälkimaailma, seiso täällä omalla pohjallasi äläkä luota vieraaseen apuun.” Nämä sanat soisin hallituksen lukevan ajatuksen kanssa. Tarvitsemme kumppaneita, mutta perusta itsenäisyydelle ja rajojen turvaamiselle, lähteen kansan omista voimista.

Kataisen hallitus on luottamassa malli Cajanderiin. Se aiheutti nuorten miesten joukkotuhonnan talvisodassa. Kokardi ja vyö eivät yksin riitä. Kenraali Adolf Ehnrooth kertoi aina kokemuksen äänellä: ”Suomi on puolustamisen arvoinen maa.” Tästä asiasta olen samaa mieltä ja en ole ajatuksineni yksin.

Avainsanat: itsenäinäisyysuhattuna, rajakunnatahtaalla, rajavartiolaitoksentoimintojenalasajo, venäjänkeisari, augustinehrensvärd, mallicajander, adolfehnrooth