Satunnaiset kuvat

Aamu ja lohi

Uusimmat

Blogin arkisto

137 Talvi on tulollaan

Keskiviikko 20.10.2010 klo 12:09 - yrjöpoeka

Olen pohdiskellut Kainuun hallintokokeilun tilaa ja kirjoitellut asiasta mielipide kirjoitusta. Asia on niin suuri möhkäle, että sitä on todella vaikea saada normaaliin mielipidemittaan. Olen karsinut ja leikannut ja omin käsin naputeltuista kirjainmerkeistä on vaikea luopua. Voi sitä tuskaa..

Laitoin kuitenkin jutun menemään muutamille lehdille ja saa nähdä kuinka käy. Maakuntalehti potkaisi sen välittömästi takaisin, vaikka sille hallintokokeilu on ollut elämää tärkeämpi asia. Vai olisiko juuri siitä syystä?

Eilinen reissu kajaaniin kesti aamu 6:sta ilta 19:sta. Lopussa oli käydä huonosti, vettä satoi ja näkyvyys oli kuitenkin kohtalainen. Muutamaa kilometriä ennen kotiporttia on metsästyseuran tien liittymä ja sieltä kääntyi autoja vastaan. Tiellä on sadan kilometrin rajoitus ja juuri kun olin tulossa kohdalle, sieltä kääntyi auto eteeni. Kohdalla on tuplasulkuviivat ja ylämäki. En ehtinyt tehdä muuta kuin nopean väistöliikkeen ja ohittaa todella huonossa paikassa. Mikäli vastaantulijoita olisi ollut, vaihtoehtona olisi ollut joko peräänajo tai sitten ajaminen pusikon puolelle.

Paljon ajavana näitä tulee vastaan aina silloin tällöin. Muutamia paikkoja on, jossa erityisen paljon näkee noita viimetipassa eteen ajamisia. Pahin paikka on viitostie Ämmänsaaren kohdalla Siikarannassa. Paikassa on 100 kilometrin rajoitus kesäisin ja talvella 80km/h. Siinä on useasti jo tänä vuonna ollut, jotka ovat olleet todella lähellä. Sula keli on pelastanut vielä pahimmalta. Tielle puskevat ovat sata (100)% aikuisia miehiä. Ei kertaakaan naisia ja nuoria. Johtuneeko se sitten ikääntymisen tuomasta niskanjäykkyydestä, en tiedä? Mutta todella pelottaa välillä, milloin rysähtää.

Avainsanat: kainuunhallintokokeilu, mielipidekirjoitus, liikenteenvaaranpaikat, aikuisetmiehetuhkanaliikenteessä