Satunnaiset kuvat

Päiväunienaika

Uusimmat

Blogin arkisto

125 Myrskyn jälkeen

Maanantai 27.9.2010 klo 21:00 - yrjöpoeka

 

 

Kävin ajelemassa Suomussalmen koillisosassa ja siellä oli syksyn myrsky tehnyt totaalista tuhoa. Sylintäyteistä männikköä makasi pitkin poikin ja tulee ilmeisesti viherhömpän takia makaamaan siellä seuraavat tuhat vuotta. Toivottavasti järki palaa kansakunnan mieleen aikaisemmin. Tuhansia ja tuhansia tukkipuita on laonnut ikimetsästä ja ovat todella hyvää puuta. Natura ja sen suoja alueet ovat vieneet suomalaisilta maalaisjärjen. Niitä on perustettu aikoinaan vanhojen metsien suoja alueiksi ja nyt sitä luetaan kuin piru raamattua. Näitä alueita suunniteltaessa ei ole osattu odottaa luonnon omaa keinoa metsien nuorentamiseksi. Mielestäni on täysin edesvastuutonta jättää kansallisvarallisuuttamme mätänemään metsiin. Erityisesti vanhaa tiukkaa tukkipuuta, siitä on pula sahoilla.

Venäjän ja Suomen rajalla on samalla kohdalla käynyt metsähallituksen koneet raivaamassa rajan puhtaaksi valtavista puumääristä. Jokainen kalikka on pitänyt jättää sinne! Järjetöntä touhua, erityisesti siksi, että alueelle on aikoinaan rakennettu kattava metsätie verkosto. Jokainen puu olisi helposti otettavissa kuivilta mäntykankailta. Kuivilla kankailla on kymmenien jopa satojen vuosien ikäisiä puunrunkoja ja voi olettaa, että alue säilyy kulkukelvottomana todella pitkään. Alue on kaikenlisäksi poromiesten tärkeä talvialue ja nyt eivät poromiehet pysty kulkemaan alueella, ei kesällä eikä talvella. Alue on vaarallinen jännityksissä olevien puitten takia, porot ja pedot saavat olla tulevana talvena tuhoalueella ilman ihmisten vaikutusta. Tällaista jälkeä saa hulluus aikaan, alueen väestön viimeinen oljenkorsi alkaa loppua. Tilannetta on pakko tutkia ja katsoa voiko asialle tehdä kukaan mitään. Eduskunta on viimekädessä vastuussa meidän omaisuudestamme.

Tuho on niin vaikuttava, ettei sitä voi oikein sanoin kuvata. Välillä on kaatunut kilometrin matkalta satojen metrien levyinen väylä ja jokainen puu nurin. Sitten myräkkä on jättänyt joka toisen jollakin tavalla pystyyn. Muutamin paikoin näkee, kuinka myrsky on harventanut metsää sieltä täältä. Alue pitää nähdä luonnossa, silloin tavallinen ihminen alkaa miettiä, olemmeko tulossa hulluksi?

hpim4356.jpg
Silmänkantamattomiin tuhoa ja kaikki ytimennävertäjille?
hpim4372.jpg
Sotatantereellako?

Maakuntalehti otti taas oman näkökulman tuleviin vaaleihin. Kainuussa ei lehden mukaan ole ketään perussuomalaista ehdokasta? Lehti pohdiskelee muitten puolueitten menestymisen mahdollisuuksia näyttävästi. Onneksi tulevia vaaleja ei ratkaise enää maakuntalehdet, eivätkä sen masinoimat ehdokkaat. Perussuomalaisten kannatus on maakunnissa paljon suurempi kuin koko valtakunnan kannatusluku osoittaa. Se ”roknoosi” on helppo tehdä!

Avainsanat: syysmyrskyntuhot, viherhömppä, natura, aivotnarikassa, kansallisvarallisuustuhotaan, metsiähaaskataan, metsienvihollinenvihreät, maakuntalehtiyllättää, mediapeliä