Satunnaiset kuvat

Syysmyrskyn satoa

Uusimmat

Blogin arkisto

153 Koulutusta ja hautajaisia

Sunnuntai 5.12.2010 klo 16:22 - yrjöpoeka

Viikko on ollut todella kiireinen, kokouksia, koulutusta ja erittäin paljon autossa istumista. Koulutukset ja muut tapahtumat ovat olleet mielenkiintoisia. Eläkeasioiden koulutus TELA:n järjestämänä Oulussa oli todella hyvä ja antoisa. Tapahtuma oli iltakoulutuksena keskiviikkona ja se asetti jaksamiselle omat rajat, mutta oikein hyvin jaksoin ajella. Kotoa lähdin aamulla klo 07 ja olin takaisin klo 23.20. Kajaanin kautta Ouluun ja kotiin sisältää pelkkää autossa istumista vajaan 7 tuntia.

TELA:n järjestämään koulutukseen oli alkutietojen mukaan tulossa reilusti väkeä, mutta ilmeisesti eläke asiat ovat tulevilla kansanedustaja ehdokkailla hyvin näpeissä. Vain kaksi jaksoi loppuun, minä olin toisena ja toiset kaksi olivat kiireisiä, kuuntelivat vain alun.

Viikolla olen saanut nauttia myös hieman kuntoilusta ja ilmat ovat olleet todella hyviä. Perjantai oli myös aamupäivän osalta tehokasta kuntoilua ja päivä sauna kruunasi sen. Perjantain kruunasi Kaukametsän Kouta-salissa pidetty vapaaehtoisten ja järjestöjen yhteinen illanvietto. Paikalla oli Kainuulaista vapaaehtoisväkeä ja sen varsinainen tekijäosasto. Puheitten ja palkitsemisien jälkeen illan päätti glögi ja kahvi tilaisuus. Tuttua ja mukavaa seuraa, iltaa olisi voinut vielä jatkaa kauppakatu kierroksella, mutta koti kutsui seuraavan aamun tilaisuutta varten.

Koko lauantaipäivä meni hautajaisten merkeissä ja iltasella kotona ollessa tuli väsymys ja laiskuus. Ei haluttanut istua kirjoittamaan mitään, vaan paiskauduin aikaisin nukkumaan. Hautajaiset vievät jostakin syystä voimat ja tänään olen ulkoillut rauhassa ja siivonnut kotia vaimon kanssa. Pikkuhiljaa kirjoitusinto palailee.

Juttu kirjoittaessa ja kalenteria tutkiessa huomasin yhden unohduksen. Tänään oli klo 14 alkaen Kuusamon Tropiikissa puhe pitää Siilasmajan-killan kauden päättäjäistapahtuma saunomisineen ja nyt kello on 16. Tilaisuudessa oli tavoitteena levitellä niitä kalamiesten pitkiä käsivarsia ja kertoa kauden parhaat tapahtumat. Nyt tuntuu siltä, että vajoan pöydän alle, mutta sain kuitenkin vielä soitettua puheenjohtajalle. Harmittava takaisku, todella.. :(

Uusimpia kannatusmittausten tuloksia on nyt ruodittu jokapaikassa. Lehdet ovat pääkirjoituksia myöten kertomassa ihmisten tyhmyydestä, uutisten mukaan Timo Soinia voi äänestää vain yhdessä vaalipiirissä. Lehdet pitävät äänestäjiä todella tyhminä ja aivottomina. En ole tavannut sellaisia koko kesän ja syksyn aikana. Mielestäni ihmiset ovat koko kesän jo etsineet omaa ehdokastaan ja usea on todennut sellaisen jo löytäneensä. Ihmisillä on nyt intoa muutokseen ja myös koko puolueen ehdokasasettelu todistaa sen. Edessä voi olla tilanne, että Perussuomalasilla on koko valtakunnassa eniten ehdokkaita asetettuna.

Ehdokkaat ja äänestäjät kyllä tietävät missä puheenjohtaja on ehdolla. Ilmeisesti tämä kirjoittelu kansan tyhmyydestä johtuu yksinkertaisesti neuvottomuudesta. Uutta muuttunutta tilannetta ei haluta, eikä edes osata ymmärtää. Olen saanut uskomattoman paljon hyvää palautetta ja minulle on jatkuvasti toivotettu voimia vaalityöhön. Tuntemattomat ihmiset tulevat juttusille ja kaikilla on yhteinen viesti. Nyt riittää!

Avainsanat: työeläkekoulutus, ajankohtaistaeläkkeistä, tulevaisuudeneläkkeet, vapaaehtoistyökunniaan, hiljentyminenkuolemanedessä, oulunvaalipiirinralli, yrjöpuurunenehdollaoulunvaalipiirissä