Satunnaiset kuvat

Syyskuinen aamu

Uusimmat

Blogin arkisto

001 Onnen aikaa

Maanantai 7.1.2013 klo 6:33

Vuoden vaihde on mennyt jouluineen ja uusinevuosineen. Maailmanloppua ei tullut ja päivä pitenee. Kaikki jatkuu kuten aina ennen. Näin se on aina mennyt ja siihen on meistä jokainen elämänsä aikana tottunut. Nyt olen joutunut itse pohtimaan tätä ajan kulumista ja sen muuttumattomuutta vuoden pimeimpänä aikana. Useita viikkoja oma keho on oireillut enemmän ja välillä hieman vähemmän. Fyysinen olotila on ollut useina aamuina kuin piesty ja päivät utuisia.

Eilen pystyin ensimmäisen kerran kolmeen viikkoon kokeilemaan kuntoilua. Varovaista kävelyä aamupäivällä ja iltapäivällä asensin pyörän vastustelineeseen. Jalkojen voimattomuudesta huolimatta sain hien pintaan ja kolmen vartin kuluttua, totesin elämän palaavan voimattomiin lihaksiin. Lihakset eivät menneet jumiin ja nyt yön jälkeen olotila on virkeä. Minun ei tarvitse tehdä uudenvuoden lupauksia kuntoilun suhteen. Elämäni läpi kulkenut kuntoilu jatkuu ja ajatukset on siirrettävä jo kesää kohti.

Otsikon aihe on hämäävä, mutta sille on selitys. Olen saanut elää sairastelun aikana myös isovanhemman parasta elämää. Joulun aikana lapset ja lapsenlapset ovat olleet mukana tuomassa iloa elämään. Huolimatta oman kehon kitinöistä, vuodenvaihde on ollut yksi elämäni parhaista ajoista. Tätä onnellista aikaa voi verrata 1980-luvun taitteessa. Silloin omat lapseni olivat pieniä ja elämä hymyili leveästi. Elämä hymyilee samalla tavoin tänään. Mitä parempaa ihminen voi saada, kuin yönlämmin pieni lapsi käpertyy syliin?

Ja lasten mummo nukahtaa kainaloon.

Kyllä tämä on onnen aikaa!

Toivotan kaikille lukijoilleni hyvää alkavaa vuotta 2013.

Avainsanat: onnenaika, ajankulku, kuntopyöräily, isovanhemmuus, prinsessadiana