Satunnaiset kuvat

Oikeusaputoimisto

Uusimmat

Blogin arkisto

055 Hapottaa

Tiistai 30.6.2015 klo 11:37 - yrjöpoeka

Televisio on siitä metka kapine, että se tuo uusia sanontoja elävään elämään. Muutama vuosi sitten telkussa pyöri ohjelma, jossa julkisuushakuiset ihmiset tekivät toinen toistaan ihmeellisimpiä tempauksia julkuksi päästäkseen. Kerran siellä oli sitten coca-colan juoja Olli ja hänen piti tempaista mahdollisimman nopeasti jättipullo colaa. Kun ei pystynytkään, loihe hän lausumaan, että juoma oli liian hapokasta.

Sitä lausetta on viljelty sen jälkeen monenlaisissa tilanteissa. Nyt minua itseäni hapottaa kaksi asiaa. Molemmissa on kyse politiikasta ja molemmat hapokkaat jutut ovat samasta sylttytehtaasta keskustasta. Kaiken lisäksi molemmat ovat vielä Kainuusta!

Kainuussa käytiin kuntarakennekierrosta viimevuoden aikana ja se päättyi tämän vuoden toukokuussa. Alku oli erittäin lupaavaa ja Kainuun kuntapäättäjillä oli näkyvissä yhteinen tahtotila. Ainakaan sitä ei kukaan mukanaolevista isommin vastustanut. Keskustan gallup-kannatuksen lähdettyä nousuun oli selvää, että tästä kuntarakenne kierroksesta ei jää mitään käteen. Ja niin kävi.

Nyt Sotkamon Timo V.Korhonen on saanut oman ajattelunsa toimimaan ja sieltä ilmestyi kainariin 25.6 varsinainen ajatusten Tonava. Hänen mielestään kuntarakennetta ei pidä muuttaa. Kainuun vahvuus on hänen mielestään itsenäiset kunnat. Koska keskusta on nyt vallassa, on oletettavissa, että rahaa aletaan lapioimaan Kreikan malliin tyhjeneviin seiniin. Vaikka kaikki kuntalaiset kuolisivat, kuntakoneisto on pidettävä pystyssä keskustan takia. Valtiollahan on rahaa. Yhtään ajatusta ei hänen suustaan lähtenyt kuntarakennekierroksen alettua. Huovinen Sotkamosta sanoi aikoinaan jotakin imelyydestä.

Voisi mainita monta kertaa VMP...

Toinen keskustan ajatushautomon tuote rävähti silmieni eteen aamulla. Ylä-Kainuu lehden 30.6 ilmestyneessä numerossa kerrotaan keskustan Kainuunpiirin naisten mielipide naisten ja tyttöjen raiskauksista. Alkuosa jutusta meni vielä juohevasti lukien, mutta lopussa oli jutun punainen lanka.

Sanasta sanaan:” Äiteinä ja mummoina haluamme tytöille parempaa turvaa. Siksi tytöille on annettava nykyistä perusteellisempaa seksuaalisuus- ja kulttuurikasvatusta ja opetettava huolehtimaan omasta turvallisuudesta. Kaduilla on monenlaisista kulttuureista lähtöisin olevia kulkijoita. Kaikkia ei ole opetettu pitämään naisia arvokkaina ja miesten kanssa tasa-arvoisina. Siksi myös tyttöjen pitää osata pitää huolta itsestään mm. pukeutumisen ja alkoholinkäytön suhteen, niin että he ovat toimintakykyisiä. Kodeilla, kouluilla ja kansalaisjärjestöillä on tässä yhteinen tehtävä.” Lainaus päättyi.

Miksi tyttöjen pukeutumisesta kannetaan huolta? Burkhaanko heidän pitää pukeutua! Keskustanaisten on suunnattava koulutus tarmonsa näihin maahanmuuttajiin. Mikäli he eivät ymmärrä ja opi, että Suomessa tytöt ja naiset voivat kulkea haluamansa vaatteet päällä, takaisin aavikolle ja Välimerelle! Naisten peräänsä saa vilkaista ja huokaista ihastuksesta, mutta koskemattomuuden on oltava rikkomaton.

Kyllä minua hapottaa! VMP!

Suomessa naiset saavat näyttää naisilta! Ei jätesäkissä haahuilevilta kummituksilta.

Avainsanat: liianhapokasta, ajatustentonava, vmp

051 Ihmettelyä

Torstai 28.6.2012 klo 6:42 - yrjöpoeka

Kainuun kunnat ovat pitäneet kesäkuun aikana tilinpäätöskokouksia ja niiden viesti on yhteneväinen. Kunnilla olisi näiden uutisointien mukaan mennyt ihan hyvin, mutta kuntayhtymä siirtää tappiot kuntien maksettavaksi. Kysyä voi mitkä tappiot?

Kainuun maakuntakuntayhtymä tuottaa kaikille Kainuun kunnille sote-palvelut ja toisen asteen koulupalvelut. Kuntalaisten palvelutarve on kasvanut tasaisesti ja kunnissa on uskottu suuruuden ekonomian tuovan lopulta selkävoiton taloudesta. Kunnat ovat omissa neuvotteluissaan laittaneet useana vuotena aivan liian vähän rahaa omien kuntalaistensa palvelutarpeisiin. Kuntayhtymän on kuitenkin pitänyt hoitaa kaikki lakisääteiset velvollisuudet ja lasku näistä tulee kunnille nyt jälkijunassa.

Kainuun mahtipuolueet keskusta ja vasemmistoliitto ovat useita vuosia hehkutelleet, kuinka paljon on säästetty kainuulaisten varoja kuntayhtymän ansiosta. Tampereen yliopistolta on tilattu tutkimuksia jotka todistavat kaikille, kuinka hyvin täällä menee. Kokoomus ja sosiaalidemokraatit ovat säestäneet tätä hölmöläisten peiton jatkamista. Tutkimukset ovat oikeassa siinä, että rahaa on kulunut vähemmän ja että palvelut ovat alueella keskittyneet kuntakeskuksiin. Syrjäiset alueet ja pienten kuntien palvelut on ajettu alas.

Yksi asia näiltä puolueilta ja johtajilta on kaikessa tohinassa jäänyt huomioimatta, tai sitä ei ole osattu hehkutuksen keskellä arvioida. Kainuulaisten palvelujentarve on jatkanut kovaa kasvuaan ennusteiden mukaan. Sitä tarvetta ei voi tehdä maan keskiarvoa vähemmillä summilla. Kainuun pitäisi kaiken järjen mukaan olla väestörakenteensa takia, koko maan kallein maakunta palveluiden osalta.

Hyrynsalmen kunnanvaltuuston uutisoinnissa paikallislehdessä asia tuotiin esille näin. ”Ilman kuntayhtymän maksuosuutta kunnan talous olisi 450 000 euroa plussalla ja vuosikate Keräsen mukaan 40 000-50 000 ylijäämäinen.” Suomussalmella olisi ollut ylijäämää 1 800 000 tuhatta, mutta siitä piti lohkaista tälle inhalle kuntayhtymälle 1 400 000 euroa. Väkisin tulee mieleen, että kunnat olisivat valmiita nykypäättäjilla lopettamaan kuntalaistensa palvelut.

Vuonna 2013 on voimassa toinen meno. Enää ei vaaleilla valita maakuntavaltuustoa, vaan kuntayhtymän hallintoon valitaan puolueiden toimesta sellaiset kellokkaat, jotka ovat kilttejä. Nykyinen demokraattinen järjestelmä oli kuntien johdon mukaan epäonnistunut, koska maakunnan sote-lautakunta alkoi esittämään todellisia lukuja palvelujen tarpeesta.

Juhannuksen alla tilinpäätöskokouksessa tuli Suomussalmelta sitten varsinainen kultajyvä tulevaisuuden ratkaisuihin. Kunnahallituksen puheenjohtaja Ritva Huttunen (kesk) oli tämän neronleimauksen äiti. Huttunen ehdotti kunnan väestötappion muuttamiseksi ja tyhjien asuntojen täyttämiseksi massiivista maahanmuuttoa. Hän oli uutisen mukaan saanut erittäin positiivisen kuvan Pudasjärven kaupungin ratkaisusta. Siellä oli hänen mukaansa maahanmuutto nähty positiivisena mahdollisuutena myös työpaikkakehityksen kannalta. Kertakaikkisen nerokasta! Tällaisia ”ajatusten Tonavia” voi syntyä vain keskustan ajatushautomosta.

On todella harmi, että nämä nerokkaat ajatukset ja uutiset eivät ole lehden verkkoversiossa kaikkien Suomen kansalaisten saatavilla. Tästä on tehtävä esitys paikallislehden toimitukseen. Ylä-Kainuu paikallislehti saisi runsaasti uusia lukijoita ja uteliaita tulvisi kuuntelemaan Huttusen nerokkaita ajatuksia.

Suomen suvessa syntyy muutakin kuin kärpäsiä!

Avainsanat: tilinpäätöskokous, kainuunmaakuntakuntatyhtymä, selkävoittotaloudesta, kainuunmahtipuolueet, hölmöläistenpeitonjatkaminen, kultajyvä, pelastuksenamaahanmuutto, ajatustentonava, ajatushautomo

009 Lotto rahat jaettu aikaisemmin

Keskiviikko 26.1.2011 klo 22:33 - yrjöpoeka

Viime päivien aikana on ollut todella kiireistä. Siitä huolimatta olen ehtinyt kuunnella erityisesti radiota ja siellä on kerrottu jatkuvasti onnellisista voittajista. Voittajien tarinaa on kuulunut tänäänkin ja siinä on outoa se, ettei kukaan julistaudu enää voittajaksi. Maantapana pidetty rahanjako erilaisista säätiöistä ja yhdistyksistä on ollut todella huonomuististen voittajien miehittämää. Kuunnellessani autoradiosta selityksiä tapahtuneille, tulee tunne, että pitävätkö nämä voittajat häviäjiä todella tyhminä?

Kirkkain silmin selitellään, kuinka en ymmärtänyt ja kuinka kukaan ei kertonut siinä olevan mitään väärää. Maalaisjärki on todella hukassa ja ymmärrän hyvin, miksi ihmiset ovat pohjattoman kyllästyneitä ahneisiin voittajiin. Minulla on ollut viimepäivinä mahdollisuus keskustella erilaisten ihmisten kanssa ja viesti on selkeä. Politiikan moraali on kansalaisten mielestä, ahneitten oman edun tavoittelijoiden käsissä.

Marinointiliemeksi näille voittajille lisätään tukea Nuorisosäätiöltä ja valtakunnansyyttäjältä ripaus liekitystä. Näillä eväillä on hyvinkin mahdollisuuksia löytää voittajia. Näissä on aineksia ajatusten Kemijoki palkintoon. 10 000 euroa pelkästä ajattelusta.

Olen tehnyt viime päivinä vahvasti töitä sen eteen, että saisin oman vaalilehden julkaistua. Työ on kantanut todella hyvin hedelmää ja nyt valmistellaan juttuja. Olen todella kiitollinen ja iloisesti yllättynyt tukijoiden vahvasta mukaantulosta. Tästä on hyvä jatkaa ja tiedän, että en ole yksin.

Tänään on ollut muutamia tapaamisia ja itsellä tiukan rypistyksen jälkeen takki tyhjänä.

Huomenna takki täytetään ja seuraava takaraja lähestyy.

Avainsanat: vaalirahoitus, nuorisosäätiönrahanjakosyynissä, olensyytön, ajatustentonava, vaalilehti