Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 025

Uusimmat

Blogin arkisto

088 Lindströmin pihvi

Perjantai 13.4.2018 klo 10:06

Hallitus on niin hyvin onnistunut nyt työssään, että se voi aloittaa työpöydän puhdistukset jo ennen Vappua. Kun luin ensimmäisen kerran uutista, jossa mainittiin hallituksen aikeista helpottaa irtisanomista alle 20 henkilön yrityksissä, se ei vielä hälytyskelloja soitellut. Lukiessani YLEn uutista työoikeuden professori Seppo Koskisen lausunnosta tajusin sen tarkoittavan valtaosaa yrityksistä. Sen vaikutukset työsuhdeturvaan olisivat järkyttävät juuri nyt.

Suomen talous on lähtenyt nousuun todella pitkän lamakauden jälkeen ja työvoimasta on pulaa useissa yrityksissä. Nyt hallitus haluaa heikentää työsuhdeturvaa ja en todellakaan ymmärrä miten sitä voisi perustella nyt nousukauden alussa? Luettuani Koskisen lausunnon en voi mitenkään ymmärtää työvoimaministeri Lindströmin vakuutteluja ettei mikään muutu. Entisestä ammattiyhdistysaktiivista ja pääluottamusmiehestä on kasvanut ministerinä ollessaan työläisen pahin vastustaja. Seura tekee kaltaisekseen. Keskustan isännät ovat aina vihanneet ammatiyhdistysliikettä ja kokoomuksen patruunoille se on yksi paha muiden joukossa.

Moni muu on jo ilmaissut, että aktiivimalli oli tähän verrattuna hyttysenpieraisu tämän rinnalla. Uskon siihen, että nyt viimeistään ay-liike ja opposition vasen laita hyppäävät toreille. Siihen on nyt muutoinkin hyvä syy. Vappu lähestyy ja kaikki muistelevat sadan vuoden takaisia asioita. Sadassa vuodessa ovat työntekijöiden oikeudet parantuneet todella paljon. Nyt uuden satavuotiskauden alussa hallitus on valmis murentamaan ne kaikki. Luulenpa soten ja maakuntamallin hukkuvan Vapun jälkilöylyihin.

Jokainen on jo kummissaan kun seuraa USAn ja Venäjän nokittelua ja sitä kummastusta lisäävät hallituksen toimet. Koko maailma näyttää menneen todella sekaisin ja kaikki aiemmin sovitut pelisäännöt ollaan kaikkialla valmiita heittämään romukoppaan. Uskoisin hallituspuolueissa olevan myös sellaisia kansanedustajia, joilla on ymmärrystä työläisen oikeuksista. Uskon ainakin useimman joutuvan nyt miettimään, miten he perustelevat hallituksen toimia. Useimmilla on edessään putoaminen eduskunnasta ja huoli hyvästä työsuhdeturvasta voi palautua nyt väkevästi mieleen.

Keskustan pyrkimys parantaa kannatustaan suurissa kaupungeissa on nyt lopussa. Sieltä sijaitsevat enimmät yritykset. Siellä ovat maamme työläiset. Siellä ovat keskustan tupaillat nyt taputeltu ja todella pitkäksi aikaa. Keskusta voi todella nyt sanoa omalle väelleen: On kotiinlähdön aika. Takaisin maalle, jossa ei ole muita kuin keskustalaisia.

Tämä löi viimeistään niitin kaikkien sinisten ryhmän pyrkimyksille seuraavissa vaaleissa. Näitä sinisiä äänestivät vaaleissa ne joilla ei ole paljoa ja nyt ne vähätkin ollaan viemässä. Sampo Terho voi nyt Lindströmin kanssa pyrkiä kokoomuksen puutarhaosaston jäseneksi. Kilttejä puudeleita sieltä puuttuukin.

Toukokuun kannatusmittaukset ovat hyväksi meille ja tiedätte miksi.

On saatu mitä on tilattu. Suomella on Toivo, kun on kotiinlähdön aika.

Avainsanat: irtisanomissuojaamurennetaan, työoikeudenprofessoriseppokoskinen, työvoimaministerilindström, aktiivimallijahyttysenpieraisu, puolueidensloganit