Satunnaiset kuvat

Taimenen väsytys 1

Uusimmat

Blogin arkisto

081 Kunnat totuuden edessä

Perjantai 14.12.2012 klo 15:17 - yrjöpoeka

”Tämä näköala oli myös koko kokeilun kaatumisen taustalla. Kunnat, jotka ovat tähän saakka joutuneet maksamaan maakunnan menoihin valtionosuuksiensa lisäksi tuntuvasti myös verotulojaan, eivät enää sietäneet entistä jakomallia, joka jätti muutamien kuntien käyttöön verotulojen lisäksi myös sote-palvelujen tuotantoon tarkoitettuja valtionosuuksia.”

Tämä ylläoleva maakuntalehden toteamus pääkirjoituksessaan 5.12.2012 on ajankohtainen nyt ja erityisesti tulevana vuonna. Jatkuva alibudjetointi on nyt tiensä päässä ja vuosittaiset todelliset kustannukset tulevat tileihin reaalisesti. Osa Kainuun kunnista todella hyötyi hallintokokeilusta ja sai hengähdysaikaa kuntaliitosten pakolta. Tämä hengähdysaika ostettiin toisten kuntien rahapussista. On todella mielenkiintoista seurata Puolangan tilannetta ensivuoden aikana. Enkä tule olemaan ainoa seurailija. Toivoisin onnea kunnan yritykselle, mutta tanssikumppani on valitettavasti sellainen, jonka kanssa voi valssista tulla humpanköllykkää.

Kaksi viime päivää ovat olleet puhelimen käytön suhteen todella outoja. Puhelin on soinut taukoamatta ja yhteydet ovat olleet pitkiä. Näitä puheluja on tullut tasaisesti ympäri Kainuuta. Kaikissa niissä on ollut yhteinen nimittäjä. Jokainen on halunnut tietää mitä mieltä olen piirin puheenjohtajatilanteesta. Puhelinrumba lähti liikkeelle Kajaanin seudun perussuomalaisten nimitettyä puheenjohtaja ehdokkaansa piirin syyskokoukseen. Usea soittaja kummasteli ja ihmetteli, miksi yhdistys on nimittänyt ehdokkaan. Minusta tilanteessa ei ole mitään kummallista. Viime syyskokouksessa oli ehdokkaita peräti kolme.

Minusta tilanne on erinomainen. Vuosia tilanne pysyi samana ja yhdet ja samat toimijat jatkoivat talkootöiden tekoa. Nyt on puolueen ja demokratian kannalta erinomaisen hyvä tilanne. Nyt on vastuuseen tulijoita ja puolueväki voi valita useasta ehdokkaasta. Odotan huomisen kokouksen antavan selkeän vastauksen, millaista puheenjohtajaa kenttäväki haluaa. Olen aina antanut tukeni valitulle puheenjohtajalle ja sen tulen tekemään myös lauantain valintojen jälkeen.

Ensiviikolla saamme luottamuspaikat oman yhdistyksen osalta Suomussalmella jaettua. Muutama pieni asia jäi vielä ensivuoden alkuun tarkistuksia varten. Saamme vaalienmukaisen edustuksen ja niissä ei ole suurempia yllätyksiä. Näistä enemmän ensiviikon aikana.

Nyt odotan viikonloppua Kuhmon Kalevala-hotellissa. Menemme sinne vaimoni kanssa yhdessä. Huomisen antia on ensin perussuomalaisten Kainuunpiirin syyskokous ja sen päälle piirin pikkujoulutapahtuma. Ohjelmaa ja juttua on tilaisuuteen tulossa, siitä on huolehtinut aivan oma juhlatoimikunta.

Tästä on hyvä jatkaa. Yhteistyö tuo voimaa.

Avainsanat: hallintokokeilu, alibudjetointi, tanssiitähtienkanssa