Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 033

Uusimmat

Blogin arkisto

120 Vaaleihin vaikuttaminen

Lauantai 13.4.2019 klo 9:51 - yrjöpoeka

Paljon on metelöity Venäjän aiheuttamasta uhasta. Venäjä on kaiken pahan alku ja siinä ollaan kyllä oikeilla jäljillä. Mutta suomalaisten pikkuisiin eduskuntavaaleihin ei sieltä viitsitä juuri painomustetta kuluttaa. Venäjä tietää muutoinkin, että kaikki puolueet ovat kilttejä puudeleita. Pelkkä Venäjän olemassaolo saa puolueet lirauttamaan hieman housuihin. Suomen vaaleihin kyllä vaikutetaan, mutta mitkä tahot nousevat esiin? Nostan esille omia arvioitani, jotka ovat nousseet esille vuosien varrella.

Kokoomus, kepu ja perussuomalaiset ovat pitäneet yllä meteliä SAKn tuesta vasemmistolaisille ehdokkaille. Esiin on nostettu ammattiyhdistysliikkeen verovapaus. Se on haluttu poistaa ja samoin jäsenmaksujen automaattinen perintä tilistä. Vastavetoina oikeistopuolueet ovat ja jopa onnistuen, saada työntekijät liittymään Loimaan kassaan. Oikeiston jatkuva rummutus on löytänyt työläisistä kaikupohjaa. Erityisesti siitä syystä, että perussuomalaiset ovat vahvistaneet asemiaan. He eivät tahdo olla ammattiliiton jäseniä ja luulevat saavansa tällä taivasosuuden. Valitettavasti seuraava lama osoittaa Loimaan kassojen jäsenille karun arjen. He ovat puhtaan kaulan kanssa yksin työnantajaa vastaan.

Tämä on ollut selkeää vaalivaikuttamaista. Some-kanavilla ovat omalla alueellani ovat ärhäköinä erityisesti kepu ja perussuomalaiset. Ay-liikkeen on katsottu murentavan kansanvaltaa, kun he jakavat rahaa vasemmistolle. Kepu autuaasti unohtaa mistä he lapioivat vaalirahoja. Maaseudun tuottajajärjestötö ovcat anteliaita erityisesti istuvia kansanedustajia kohtaan. MTK on myös jakanut julkisempaa tukea, joista rippusen ovat saaneet myös muiden puolueiden ehdokkaat. Keskustan piilossa oleva vaalituki automaatti perustuu ns. jäsenmaksuun. Sitä peritään jokaisen piirin alueella olevilta maatalous tuottajilta.

Maksu on tietysti vapaaehtoinen, mutta tosiasiassa tämä maksetaan piilossa hampaita kiristellen. He eivät eksy vahingossa toisten puolueiden kannattajien tiloille. Maksun suuruus ei ole vakio, vaan se perustuu tilan tuottoon. Samalla kun tukea peritään, hoidetaan myös vaalityö. Jäsenmaksun perijän tehtävä on kertoa, keitä tilojen omistajien ja heidän perheidensä tulee äänestää. Jokaisella keskustan piirillä on tarkoin jyvitetty hierarkia siinä, ketkä ja erityisesti kuka on piirin ykkösehdokas. Tästä johtuu se, että samat vanhat ikäkupet muumiot valitaan uudelleen ja uudelleen.

Suomen yrittäjät on avoimesti oikeiston ja kokoomuksen käsikassara. Voi melkein sanoa, että se on kokoomuksen ylin piirijärjestö. Tämä piirijärjestö kertoo hyvin valmistelluissa rahakkaissa seminaareissa mitä he haluavat ehdokkaiden ja valittujen tekevän hallituksessa. Lähtökohtana heillä on aina, että puolueen tulee mennä hallitukseen. Siellä on se demokraattisen vallan ylin kamari. Ylimpänä piirijärjestönä he sitten auttavat ehdokkaita ymmärtämään minkälainen politiikka on hyväksi suomalaisille yrityksille. Erityisen tarkkoina he ovat verovapauksistaan ja samalla kaikista mahdollisista yritystuista. Tämä ei ole nappikauppaa, siinä puhutaan miljardeista.

RKP on sitten oma lukunsa. Heillä on oma säätiö jolla todella on rahaa. Sitä myös käytetään sumeilematta. RKP on kokoomuksen sivuosasto. Rahakas sellainen.

Summa summaarum. Rahalla valmistetaan aivottomat napinpainajat. Valta on rahalla.

Avainsanat: ammattiyhdistysliike, tuottajajärjestöt, suomenyrittäjät, vaaleihinvaikuttaminen