Satunnaiset kuvat

Antti Sorron teoriatunti/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

074 Valtakunnassa kaikki hyvin

Maanantai 1.12.2014 klo 13:04

Viimeiset päivät ovat olleet yhtä tiedottamisen juhlaa. Juhlaa se on ollut samalla kaikille siihen osallistuneille ja ummehtunut savu leijailee vielä tänne raukoille rajoille saakka. Valtakuntaan on saatu laki, joka on ollut ja josta on tullut, maamme historian merkittävin laki. Ainakin mikäli uskomme lehdistön antamiin palstamillimetreihin. Sosiaalinen media on ollut suorastaan rikinkatkuinen. Eduskunnan sorvatessa tätä sukupuolineutraalia lakia, saatiin siinä sivussa ilman mutinoita lyötyä lukkoon monia muita asioita. Mitä nyt lapsilisiä vähän sorvattiin pienemmiksi. Mutta sehän ei ole niin tärkeää, kuin nyt aikaansaatu sateenkaarilaki.

Sunnuntain aikoihin yritin tutkailla mitä naamakirjassa aiheesta puhuttiin. Hyvin nopeasti itselleni selvisi, ettei niitä tekstejä kannata lukea ja laitoin naamakirjan kiinni. Minua suorastaan hävetti katsoa, mitä sivistyneet ihmiset aiheesta kirjoittivat. Sinänsä tämä on myös hyvä asia. Nyt voin helpommin tarkastella, minkä vahvuinen on sivistyksen pintakiilto. Ikä ja koulutus ei takaa keskustelujen tasoa. Onn mielenkiintoista nähdä, kuinka esimerkiksi eduskuntavaaliehdokkaina olevien kirjoitukset realisoituvat vaaleissa ääniksi. Kerran kirjoitettu voi tulla vaalikeskusteluissa harmittavasti esille.

Lauantaina sain kutsuttuna käydä puhumassa Taivalkosken perussuomalaisten syyskokouksessa. Paikalla oli kolme varsinaista ehdokasta ja myös heillä oli tilasuus esitellä itseään. Koska olin valmiiksi tuttu paikallisille yhdistysaktiiveille, minun ei tarvinnut puhua itsestäni. Sain puhua pelkkää politiikkaa. Tunnen Kalle Päätalon sielunmaiseman tosi hyvin. Siksi puhuin työstä ja toimeentulosta. Tulevaisuuden mahdollisuuksista ja yhteistyöstä. Seuraavalla vaalikaudella on minun arvioni mukaan hallituksessa kaksi pohjoisen vahvaa puoluetta. Perussuomalaiset ja keskustapuolue. Siksi on jo nyt puhuttava ja rakennettava hyvää yhteistyötä. Repien ja riidellen eivät syrjäseutujen asiat etene.

Timo Soini kertoo saaneensa palautevyöryn Pressikulubi ohjelman ulostulon jälkeen. Sen voin hyvin uskoa. Ohjelma oli mielestäni erittäin hyvä. Aivan samoin minä olen saanut palautevyöryn viimepäivien aikana. Kaduilla, kaupoissa, puhelimessa, ihan missä vain minua on lähestytty ja toivoteltu voimia. Viime viikon alkupäivinä liikkui koko Kainuu, mutta erityisesti syntymäpitäjäni Suomussalmi. Tunnen oloni nöyräksi tällaisen palautetulvan keskellä. Tekemääni työtä arvostetaan. Olen saanut myös tunnustusta kirjoituksistani ja kannustusta lisäkirjoittamiseen. Tämä on varmasti helpoin toteutettava.

Kissa kiitoksilla elää, sanoo sananlasku. Verratessani saamaani palautetta polittisten vastustajieni minua kohti syytämiin väitteisiin ja törkykirjoituksiin somessa, on niissä valtava ero. Lisäksi tätä positiivista palautetta on valtavasti enemmän. Sitä olen viime päivinä miettinyt, miksi vastustajia on vain yhdestä puolueesta?

Uskoani ihmisiin ja hyvään on jokatauksessa palautettu.

Avainsanat: stubbinhallituksenlapsilisäleikkaukset, anaalirauhastenummehtunuttuoksu, kallepäätalo