Satunnaiset kuvat

Taimenen väsytys 4

Uusimmat

Blogin arkisto

036 Andreas Borg

Torstai 9.4.2015 klo 12:39 - yrjöpoeka

Kokoomus tilasi itselleen viisaan miehen Ruotsista tekemään selvitystä Suomen taloudellisesta tilasta. Andreas-setä tuli ja selvitti. Tämän selvityksen piti auttaa kokoomus vaalivoittoon, mutta sen kanssa tupeksittiin. Tai Stubbi tupeksi. Nyt Andreas-setä on ladellut samansuuntaisia ajatuksia, kuin itsekin pohdiskelin 2.4.2015.

Borgin mukaan Suomella on varaa velanottoon. Hänen mukaansa lisääntyväkin velka on maallemme kevyt kantaa. Kerrankin olen samaa mieltä. Kerrankin olen tyytyväinen johonkin kokoomuksen tekemään työhön. Tähän olen. Oli hieno asia, että he palkkasivat Ruotsista viisaan miehen. Nyt Andreas Borg kertoo, mikä on meille hyväksi! Suomi on aina käyttäytynyt kuningaskuntaa kohtaan alamaisesti. Nyt kerrankin voin sanoa, näin on tehtävä. Ja kumarrettava syvään.

Suomalaisten mieliin on nyt iskostettu mielikuva siitä, että Suomi voi selvitä vain leikkaamalla. Leikkaamalla suurin osa kansasta köyhtyy ja on entistä huonommassa asemassa. Tämä leikkaaminen aiheuttaa tulonsiirron jatkossa hyväosaisille. Näin kävi 90–luvun laman aikanakin ja erityisesti sen jälkeen. Me emme tarvitse nyt apatian lisäämistä. Me tarvitsemme tulevaisuuden uskoa. Valtio voi nyt tehdä sen. Ihmiset hoitavat lopun ja jatkuva kurjistumisen kierre saadaan siten katkaistua.

Viimeiset kaksi eduskuntakautta on opiskeltu leikkaamista kokoomuksen avulla. Nyt on todella aika muuttaa kurssia. Kansa vaeltaa äänestysuurnille ja heidän toiveenaan on aikaansaada muutos. Sitä on tulevien vaalien voittajien kuunneltava. Ja tehtävä muutos.

Samalla kun vauhditetaan velanotolla kansalaisten kysyntää, on huolehdittava myös uusien yritysten mahdollisuuksien parantamisesta. ALV–alaraja nostettava heti 30-50 000 euroon. Muualla Euroopassa on valtavasti pieniä yrityksiä ja lisää syntyy, koska heitä ei tapeta heti alkumetreille. Siellä alaraja on noissa lukemissa. Lisäksi yrityksiä pitäisi tukea verohelpotuksin ensimmäisten vuosien aikana.

YLE:n uutisen lopussa Borg tuo myös esille sen, ettei kasvua ja innovaatioita kehity pelkästään vanhoja työntekijöitä kierrättämällä. Tämän totuuden hyväksyminen on suurimmalle osalle puolueita täysin mahdoton ajatus.

Uskovatko tulevat päättäjät näitä Anreas Borgin ehdotuksia? En valitettavasti jaksa sitä uskoa. Liian paljon puolueiden arvovaltaa on asetettu näitten leikkauslistojen rakentamiseen ja yleiseen kilpalaulantaan.

Toisaalta. Kokoomus voisi nyt yllättää ja uskoa Andreas-setää!

Avainsanat: anreasborg, selvityssuomentaloudentilasta, yhdenopinpolitiikkaa