Satunnaiset kuvat

Perhonheittokurssi/ kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

049 Ahdistusta kotitarpeiksi

Tiistai 19.6.2012 klo 10:19 - yrjöpoeka

Viimeiset kolmeviikkoa ovat olleet itselleni todella ahdistavat. Poikani raskas sairaalakiertue on saanut menneisyyden palaamaan takaisin. Luulin päässeeni eroon ensimmäisen poikani kuoleman aiheuttamasta ahdistuksesta, mutta nyt menneisyys on vyörynyt päälleni. Isänä en toivoisi tätä, että lapseni ovat sairaalassa ja raskaissa hoidoissa. Menettäminen ja menettämisen pelko ovat pysäyttäneet kaiken tekemisen. Kirjoittamisen taito on ollut todella hukassa. Ajatukset kiertelevät päättymätöntä kehää ilman päämäärää.

Eilinen oli jo lupausta vailla ja ajoin Kajaaniin toivossa, että poikani pääsee edes juhannuksen ajaksi kotiin. Ei onnistanut ja nyt odottelen antavatko Oyks:n lääkärit tänään luvan kotiuttamiseen.

Viikonlopun aikana sain viettää Kajaanissa hyvässä seurassa Perussuomalaisten puolueneuvoston kokouksessa. Tuttujen ihmisten tapaaminen ympäri suomea olivat oikein hyvää terapiaa. Maakunnan lehti avasi lauantai päivän todellisella anti perussuomalaisuutta koskevilla uutisilla. Toimittajat olivat laittaneet todella kaunakirjoittimet päälle. Onneksi Kajaanin kauppatorilla totuus valkeni myös kainarin toimittajille. Tori oli täynnä väkeä! Sunnuntain paperilehti kainarista näytti oikein kuvan kera, että väki ei lehtien tekemistä gallupeista piittaa.

Aurinkoinen sää näytti kokousväelle Kainuun parhaat puolet. Vehreyden ja rauhallisen ympäristön lisäksi, lähes yöttömän yön. Kaukametsän kokousympäristö sai väeltä runsaasti kehuja. Kaikki toimi sujuvasti ja siinä oli ilo kuunnella puheita, joissa oli usko tulevaisuuteen. Kahden päivän aikana en nähnyt happamia ilmeitä kokousväellä. Ainoastaan muutamilla toimittajilla oli ajoittain vaikeata kuunnella perussuomalaisia puheita. Sitä oli mukava seurata ja se toi lievitystä ahdistuneeseen mieleeni. Hyvä viikonloppu kaikenkaikkiaan.

Viimepäivien rankat sateet ovat räjäyttäneet luonnon täyteen kukkaan. Ensimmäiset perunat aloittavat kukinnan, eivät aivan ehtineet juhannuspöytään. Ensimmäiset mansikat ovat kypsyneet ja lisää on luvassa. Mikä on ihmisen ollessa, kun aamusella avaa oven ja astuu pihalle. Linnut karjuvat kuorossa ja luonnon aamukasteinen tuoksu täyttää ilman. Kyllä siinä kelpaa aamukahvit juoda.

Vaikeuksien keskellä on kuitenkin toivo.

Elämä on elämistä varten.

Avainsanat: ahdistunutmieli, menettämisenpelko, perussuomalaistenpuolueneuvosto, antiuutiset, kaunakirjoitukset, kaukametsä, elämäon