Satunnaiset kuvat

Lähiruokaa

Uusimmat

Blogin arkisto

022 Älykäs järjettömyys

Maanantai 29.4.2013 klo 20:38 - yrjöpoeka

Sain luettavaksi mielenkiintoisen artikkelin Suomen Kuvalehdestä. Artikkeli antoi paljon ajattelemisen aihetta ja tekstin sanoma on juuri tänään tullut uudelleen ajankohtaiseksi.

Puhelin on soinut taukoamatta ja sähköposti rallattanut. Yhteyden ottajat ovat olleet täynnä varmuutta asiaansa. Heillä on niin vankka mielipide aiheesta, etteivät edes muista mitä ja miten ovat olleet päättämässä. Istuin eilen kokouksessa joka teki yksimielisiä päätöksiä asioista. Teki myös yksimielisen julkilausuman saman kokouksen annista tiedoitusvälineitä varten. Tänään maakuntalehden uutisoitua aihetta, osa eilisestä kokousväestä oli saanut herätyksen. Uutinen ei enää ollut hyvä ja eikä heidän mielestään totuudenmukainen. Onneksi näitä kuullun ja luetun ymmärtämättömiä on vain muutama. Valitettavasti heillä on suurin ääni. Ja he ovat tosissaan.

Eilinen kokous oli todella iloinen ja reipas tapahtuma. Väkeä oli paikalla todella paljon ja asiat sujuivat uskomattoman rennon ja hyvän ilmapiirin vallitessa. Juuri ennen kokouksen päättämistä löytyi kuitenkin kolme sellaista, joiden mielestä oli väärin istua niin hyväntuulisessa joukossa. On uskomatonta millaisia myrkynkylväjiä joukko sietää. Nämä myrkynkylväjät ovat nyt päässeet uudelleen ääneen maakuntalehden uutisoinnin kommentoinnissa. Siinä he esiintyvät yhtä lukuunottamatta nimettöminä. Olen aikaisemminkin sanonut, että katkeroituneet ihmiset myrkyttävät kaiken kasvun ympärillään ja se pitää todella paikkansa. Ilmeisesti he kuitenkin saavat nautinnon ja tyydytyksen sanomisistaan.

Antti Mustakallio on mielestäni kirjoittanut hyvin, mitä myrkynkylvö oikein on. Eilinen tapahtuma oli juuri niinkuin Mustakallio toteaa. Nämä yksilöt halusivat kylvää riidansiemeniä ja sitä he haluavat nyt jatkaa. Mikä tekee normaalista ihmisestä tällaisen? Eivätkö kaikki pysty olemaan hyväntuulisia ja onnellisia muiden joukossa? Pitäisikö vain heitä silitellä ja kehua, että he lopettaisivat? Pelkään pahoin, ettei se riitä. Heidän elämässään ei mitään muuta. Heidän pitäisi perustaa oma surkuttelijoiden ja myrkynkylväjien puolue. Mutta ei siitäkään tulisi mitään. Ketä vastaan he sitten olisivat?

Koulutuksen suhteen olen toiveikas. Olen saanut olla järjestämässä yhdessä piirisihteerin kanssa omalle joukolle koulutustilaisuutta ja näyttää siltä, että tupa tulee olemaan täynnä. Sosiaali- ja terveydenhuolto on seurannut minua jo vuosikymmenten ajan, nyt niistä yhteyksistä on hyötyä. Sihteerini kanssa pohdimme talvella, mistä lähdetään liikkeelle. Yhteydet on luotu ja päivä lyöty lukkoon. 11.5 lauantaina piiritoimisto pullistelee tiedonhaluista väkeä.

Oman linjan luomiseen tarvitsemme tietoa. Tarvitsemme yhteisiä keskustelutilaisuuksia aiheista ja lisää koulutusta. Näillä eväillä uskon, että voimme vastata äänestäjien meille antamaan valtakirjaan.

Näillä mietteillä. Yhteisesti sovitulla linjalla kohti Vappua.

Torilla tavataan!

Avainsanat: älykäsjärjettömyys, kognitiivinensuorituskyky, luetunymmärtäminen, myrkynkylväjä, anttimustakallio, vappu