Satunnaiset kuvat

1964-1965

Uusimmat

Blogin arkisto

022 Äänestäjien vedätys

Maanantai 15.2.2016 klo 12:03 - yrjöpoeka

Oma muistikuvani kertoo, että jokaisella puolueella on omat vedättäjät. He ovat yleensä puolueissaan hyvin näkyvillä paikoilla. Yksi erinomainen esimerkki on kokoomuksen Ben Zyskowicz. Kukaan ei ulkopuolelta koskaan aseta hänen kokoomuslaisuuttaan kyseen alaiseksi. Välillä zysse vedättää niin hyvin vastapelureitaan, että nämä huokailevat onnesta. Zysse on ihan kuin meidän mies. Perussuomalaiset ovat usein kuunnelleet muikeina zyssen puheita.

2011 vaalien alla persuja osatiin jo vihata ja kaikki mitä he sanoivat oli suoraan pimeyden ytimestä. Vaalikentillä hieman ennen vaaleja vastapuolen ehdokkaat, sosdemit ja vassarit, heittivät verkkonsa persujen vaalitäkyihin. Alettiin puhua maassa maan tavalla. Sosdemit ovat tässä työssä olleet kautta vuosien erittäin ansioituneita. Sillä työllä he ovat kahlinneet vasemmiston kasvun.

Nyt perussuomalaisten tultua vahvasti mukaan kaikki muuttui ja puolueet olivat hetken neuvottomia. Puolueiden kammareissa oltiin ymmällään, kuinka perussuomalaisia voi vedättää. Persujen vaalisanoma oli heille myrkkyä. Osa ehdokkaista kokeili puhua samoista teemoista ennen vaalipäivää 2011. Joka uskalsi se menestyi. Viime vaalit 2015 olivat jo selkeästi samoissa vesissä kalastelua. Surutta puhuttiin maahanmuuton haitallisista vaikutuksista.

Kaikki tämä työ tehdään puolueiden vaalitaktiikan mukaan. Siellä missä on tiukka tilanne, siellä ehdokkaat hyökkäävät samoilla aiheilla kentälle. Vaalikarja on sen verran sinisilmäistä, että yleensä se menee lankaan. Puolueilla ei ole aikomustakaan noudattaa toisten puolueiden lanseeraamia ajatuksi vaalien jälkeen. Äänten kalastelussa kaikki keinot ovat luvallisia. Vaalien jälkeen on helppoa kertoa omille äänestäjille, että ei se tuo oma puolue lämmennyt ajamilleni asioille.

Väyrynen on sitten ehdottomasti vedätysten kunkku. Hän on saanut mekkaloida kaikessa rauhassa EU vastaisuuttaan. Sillä on imuroitu edes vähäsen persujen kannattajia. Väyrysen asema on silti aina säilynyt erittäin vahvana puolueen ytimessä. Nyt hän perustaa paukautti oman puolueen. Julkeasti hän ilmoittaa säilyttävänsä keskustan jäsenyyden ja tulevansa vielä eduskunta työhön takaisin. Siitäkö ihmiset riemastuivat.

Väykän toiminta ei ole sattumanvaraista. Kaikella mitä puoluetoimistosta on julki sanottu, on tarkoituksensa. Väykästä on tehty omissaan harmiton vanha herra. Kaikki mitä väykkä tekee, on kuitenkin tiukkaa politiikkaa. Keskusta on nyt hallituksessa havainnut persujen haavoittuvuuden. He eivät pysty pitämään kaikkia annettuja lupauksiaan. Puoluetoimistossa Apollonkadulla on tästä vedetty johtopäätökset ja vanha herra Väyrynen heitettiin kentälle.

Väyrysen ainoa tehtävä on imuroida takaisin keskustan hellään syleilyyn persujen teille hairahtuneet pettyneet äänestäjät. Väyrynen lupaa kaikkea sitä mikä on ollut perussuomalaisille pyhää. Kyläkulmien huoltoasemien ja kuppiloiden keskustelupiireissä on selkeästi kuultavissa innostusta. Väyrynen kokeneena kehäkettuna haistaa helposti irrallaan olevat äänet. Vanhana kettuna hän myös tietää parhaiten, että annettuja lupauksia ei tarvitse pitää.

Keskusta ja Väyrynen elävät vallasta. Nyt sitä on runsaasti jaossa.

Väykkä lupaa pelastaa ihmiskunnan. Se ei ole vähän se!

Avainsanat: äänestäjienvedätys, apollonkadunpuoluetoimisto, maassamaantavalla, väyrynenpelastaaihmiskunnan