Satunnaiset kuvat

Taimenen väsytys 1

Uusimmat

Blogin arkisto

099 Viimeisellä rannalla

Tiistai 24.4.2018 klo 13:58 - yrjöpoeka

Lukiessani aamulla eri medioista uutisia, pysähdyin YLEn uutisen kohdalla. Päivän mittaan olen jo ehtinyt nähdä, etten ole ainoa jota asia mietityttää. Uutisen otsikko kuuluin näin: ”Raju uudistus leipäjonoihin! Köyhät halutaan syömään yhdessä, leipäjonot halutaan putsata pääkaupunkiseudun kaduilta.”

Juttu jatkui alaotsikolla: ”leipäjonojen kansasta halutaan nyt aktiivisia osallistujia.Vastikkeellista ruokaapua on väläytetty suunnitelmissa.”

Otisikoin oman juttuni tämän viimeisen osion takia. Nyt todella ollaan viimeisellä rannalla huono-osaisten kurmottamisessa. Hyväosaisten ja hyvätuloisten on vaikea kulkea kaduilla ja käydä kaupoissa, kun köyhien jonot muovikasseineen näkyvät kaikkialla. Tämä hallitus on todella tehnyt kaikkensa aktivoidakseen köyhiltä viimeisenkin ihmisyyden pois. Helsingin sosiaalityönjophtaja Leena Luhtasela on sitä mieltä, että jos ruokaa jaetaan, se on vietävä piiloon. Kaiken hyvän lisäksi suunnitellaan avun muuttamista niin, että ruokakassin saisi osallistumalla johonkin ”aktivointiin”.

Tästä on erittäin lyhyt matka sellaiseen maailmaan, josta Euroopassa päästiin pois 1945 maailmansodan päätyttyä. Seuraavaksi ilmeisesti masinoidaan kampanja, miten uutta liikettä aktivoinnissa kutsutaan. Minä kannan korteni kekoon seuraavalla sanonnalla. ”Työ vapauttaa.” Koska Suomi kuuluu Eurooppaan sen voisi ilmaista vaikkapa Saksan kielellä: ”Arbeit macht frei.” Tällä valmiiksi tunnetulla nimellä Suomi voi liittyä niiden kansojen joukkoon Itä-Euroopassa, joilla on valmiuksia omien kansalaistensa leirittämiseen.

Suunitelman tekijät voivat lähteä tutustumismatkalle Auschwitzin entiselle leirille. Siellä on vielä nähtävissä, kuinka tehokkaasti siellä järjestettiin yhteinen pöytä. Jokainen joutui tekemään töitä leipänsä eteen edes sen lyhyen ajan, minkä leirillä vietti. Näiden mielleyhtymien takia uutinen on sellainen, ettei sen sisältämää ajatusta voi enää hyväksyä.

Tiedän ajatusteni saavan myös ankaraa kritiikkiä. Minun mielestäni tällaisten ajatusten esille nostaminen ja siitä uutisointi, tuo siitä hyvin pian valtavirtaa. Hyvin pian jokainen pitäisi täysin hyväksyttävänä piilottaa kaikki köyhät aktivointileireihin. Esimerkkinä kerron aiheesta jonka me kaikki jo tunnemme. Maahanmuuton vastustaminen ja siitä käyty keskustelu on muuttunut sellaiseksi, ettei sitä olisi uskottu vielä muutama vuosi sitten. Samoin on asialle käynyt Ruotsissa. Rasismi ja vihapuhe on valtavirtaa.

Viha, kauna ja katkeruus on tänään sallittua ja se on suunnattava vain köyhiin ja maahanmuuttajiin. Sen sijaan ei ole sallittua levittää kaunaisia puheita hyväosaisia kohtaan. Seuratessani sosiaalisessa mediassa eri keskusteluketjuja, sieltä nousevat esille juuri nyt samankaltaiset ihmiset ja tahot kuin 1930-luvun lopulla. Hyväosaiset ja vauraat isäntämiehet haluavat asettaa kurjat tekemään edes jotakin työtä leipänsä eteen. Heidän puheissaan isänmaalla ei ole varaa laiskojen elättämiseen.

Seuratkaapa näitä keskusteluketjuja ja muistelkaa meidän historiaamme. Levottomassa ja tänään erittäin hyvin toimeen tulevassa Suomessa puhutaan näin, vaikka meillä on todella varaa elättää omat köyhämme. Kansantalous ei siihen kaadu. Pöyhkeiden nousukkaiden on vaikea nähdä kerjäläisiä, kun he seuraavat maailmaa uuden mersunsa tummennettujen lasien lävitse.

Senaatti kiinteistöillä on paljon tyhjiä kasarmeja. Siellä ne seisovat valmiiksi aidattuina. Vartijan kopit ovat valmiina.

ps. nälkäisen kansan aktivointi = kapina

Avainsanat: viimeisellärannalla, arbeitmachtfrei, vastikkeellinenruokailu, nälkäisenaktivointi