Satunnaiset kuvat

Pyhäinpäivä 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

039 Puheenjohtaja peli

Tiistai 21.4.2015 klo 19:29 - yrjöpoeka

On tunnustettava yksi asia. Toimittajat tietävät eri asioista ja uutisista paljon aikaisemmin, kuin tavallinen väestö. Siksi uutisia seurataan. Tätä kautta minäkin sain tiedon, että perussuomalaisten Kainuupiiri pitää tulevassa viikonvaihteessa kokouksen, jossa valitaan piirille puheenjohtaja. Kannatan vapaata tiedonvälitystä juuri tästä syystä. Tieto kulkee nopeammin uutistoimittajien kautta.

Vaikka olen itse ollut tietoyhteys ongelmien takia hieman motissa, tieto kulkee siitä huolimatta. Salaman nopeasti lehdistö on julkaissut uutisen, jossa Ari Korhonen ilmoittautuu messiaaksi pelastamaan piirin toiminnan. Saatuaan eduskuntavaaleissa suurimman äänimäärän, hän haluaa aristelematta haastaa Kajaanin valtaklikin. Uutisesta kuvastuu selvä revanssihenki.

Uutisesta välittyy voimakas kuva sellaisesta henkilöstä, joka katsoo omaavansa yksistään mahdollisuudet piirin eheyttämiseen. Valitettavasti tuo esiintunkeva revanssihenki ei sitä tue. Yhtenäisyyttä ei Ari Korhosen uudelleenvalinnalla edistetä. Kajaani/Sotkamo vastakkainasettelu vain vahvistuisi. Siksi olisi mietittävä muita vaihtoehtoja.

Olen itse esittänyt puoluesihteerille, että Kainuunpiiri on väestöltään niin pieni, että se on lakkautettava. Koska Oulun vaalipiirin alueella on tällä hetkellä kaksi piiriyhdistystä, tulevaisuudessa olisi vain yksi. Perussuomalaisten Oulunpiiri. Pienen porukan jatkuvat kissanhännänvedot eivät enää halvaannuttaisi koko järjestelmää. Nyt muutaman ihmisen aloittamalla pelailulla on halvaannutettu piirin toiminta.

Puoluesihteerillä on tällä hetkellä paljon tärkeämpää tehtävää, kuin piirien asettaminen raiteilleen. Siksi Perussuomalaisten Kainuunpiirille on saatava jäsenistön toimesta ryvettymätön vetäjä. Tästä syystä:

Me emme tarvitse pelaajia, jotka ovat joitakin muita puolueen jäseniä vastaan.

Me emme tarvitse niitä jotka ovat tulkitsemassa, kuka on oikea perussuomalainen.

Me emme tarvitse niitä, jotka ovat koko ajan erottamassa joitakin puolueen ottamia jäseniä.

Olen kaksi päivää kuunnellut ihmisten juttuja piirin tilanteesta. Kaiken keskustelun ja pohdinnan jälkeen, esitän Perussuomalaisten Kainuunpiirin uudeksi puheenjohtajaksi Teemu Nivaa. Teemu Nivalla on kannatusta Kajaanissa ja myös täällä Ylä-Kainuussa. Jäsenistön kannalta saisimme hänessä kerralla huomattavasti nuoremman puheenjohtajan. Lisäksi hänellä on kokemusta piirin toiminnasta toimiessaan piirisihteerinä.

Siksi esitän jäsenistölle pohdittavaksi nimen, Teemu Niva.

Avainsanat: perussuomalaistenkainuunpiirissäpaukkuu, revanssihenki, aristelematta