Satunnaiset kuvat

Taimen väsytys 3

Uusimmat

Blogin arkisto

124 Sillä oli väliä

Torstai 18.4.2019 klo 9:29 - yrjöpoeka

Ennen vaaleja keskustelimme usein eri ryhmissä näiden pienpuolueiden merkityksestä vaaleissa. Minä olin todella hyvilläni, että kokoomuksesta erosi Harry Harkimo ja perusti Liike Nyt yhdistyksen. Liikkeen saamat äänet ratkaisivat sen, ettei Petteri Orpo saanut pääministerin paikkaa, eikä kokoomus suurimman puolueen asemaa. Vielä enemmän iloitsin keskustan hajaannuksesta. Paavo Väyrynen ja Mika Kilpeläinen saivat aikaan sen, että keskusta menetti useita viimeisiä vaalipiirien paikkoja.

Keskusta on nimittänyt heitä puolueen hajoittajiksi. Siinä he ovat väärässä. Sen kuulee tänään jo suoraan keskustan kentältä, että syyllinen on Sipilä. Heti eroilmoituksen jälkeen hyppäsivät esiin ensimmäiset kivittäjät ja pian Sipilä halutaan unohtaa. Joitkut hänen kiivaimmista opetuslapsissataan yrittävät puolustella häntä, mutta kentän teilaus on raju. Valtansa aikan puoluejohtajat saavat ympärilleen sellaisen liehakoijien joukkion, etteivät erimieltä olevat uskalla avata suutaan. Jokaiselle on tärkeintä ne saavutetut paikat. Niitä ei uhrata helposti.

Väyrynen ja Kilpeläinen uskalsivat. Siksi heidän oli pakko lähteä puolueväen yksimielisellä pannaan julistuksella. Tosiasiassa he pelastavat perinteisen keskustan ja heidän aatteellisen selkärankansa. Kepussa sanottiin liberaalisiiven ottaneen vallan Sipilän avulla. Kyllä sen voi jokainen ulkopuolinen sanoa, että se oli kokoomuslainen siipi. Hallitustyöskentelyn aikana näytti usein siltä, että Sipilän joukot menivät kokoomuksen oikealta puolen ohitse. Keskustelin eilen kauppareissulla yhden pitkäaikaisen keskusta valtuutetun kanssa. Hänelle oli tuskallista kuulla ulkopuolisen arvio tappiosta.

Hänelle oli todella tuskallista sanoa, että Sipilä olisi syyllinen. Mieluimmin hän nosti esille Bernerin. Kerroin hänelle, että Berner ei koskaan olisi tullut hallitukseen ilman Sipilää. Eikä erityisesti keskustapuolueeseen. Kainuussa näkyi hyvin selvästi vaalituloksesta, että Sipilän liehakoijat saivat kylmää kyytiä. Kuten muissakin vaalipiireissä. Seuraavissa vaaleissa keskustalla on ehdokkaina jälleen perinteisten arvojen ja aatteiden kannattajia. Puolueessa oli näkyvissä epäjumalan palvontaa. Sitä messuamisen joukkiota johtivat tiukatr uskonoppineet. Lestadiolaisen liikkeen vahvoja vaikuttajia. Tämä näin ulkopuolelta nähtynä.

Kristillinen liitto on vuosikymmenet yrittänyt kasvaa isoksi puolueeksi. Sitä ei tapahdu, koska suurin osa ihmisistä ei pidä politiikan ja uskonnon yhdistämistä. Sitä en hyväksy minä itsekään. Jokainen voi olla uskonnosta mitä mieltä haluaa, mutta näiden yhdistäminen on vaarallista. Siitä on historiassa paljon esimerkkejä. Keskusta oli sortua sille tielle. Suomalaisessa demokratiassa tapahtui todellinen mullistus juuri näiden pienpuolueiden takia. Heidän saamansa prosentit olivat suoraan pois suurilta puolueilta. Jatkossa heidän on syytä olla tarkkoina omissa puolueissaan. Vallankäytöllä hallitseminen voi kaatua vaaleissa omaan nilkkaan.

Äänillä oli todella väliä. Jopa kokoomus on voitettavissa. Kepu sai kokea historiansa pahimman takaiskun. Sinisistä jäi vain muisto ja sekin hyvin haalea.

Avainsanat: äänelläonväliä, demokratianpelastajat, paavoväyrynen, harryharkimo, mikakilpeläinen

276 Paskaa tuulettimeen

Torstai 20.12.2018 klo 21:28 - yrjöpoeka

Lueskelin tänään erilaisia sivustoja ja yllättäen silmilleni pomppasi kansalainen.fi sivusto ja siinä Olli Immosen päivitys. Yksi kavereistani oli sitä kommentoinut ja se nousi sen takia esille. Se mitä kaverini oli kommentoinut ja jättänyt jälkensä näkyy tässä:

IMG_20181220_130844-1_2.jpg

Minä itse rusikoin sanan säilällä istuvaa hallitusta ja kaikkia niitä jotka ovat hillotolppien kahvoissa kiinni. Minä rusikoin heidän tekemiään asioita, mutta en koskaan ole kuvitellut heidän kuolemaansa, enkä muuta väkivaltaista. Nyt silmilleni hyppäsi kommentti jossa toivottiin päiden irroittamista äänestäjien valitsemilta edustajilta. Viisammat ovat aiemmin jo sanoneet, että kun ihminen on riittävän tyhmä hänellä loppuvat argumentit. Loppuvat sanat, joilla ottaa kantaa asioihin jotka mieltä korventavat.

Näiden väkivaltaisten fantasioiden kirjoittaminen on mielestäni todella tyhmää. On pakko sanoa, että se on idiotismia pahimmillaan. Aikuiset suomalaiset ihmiset päästävät ulos tuollaisia aivopieruja. Koska en ymmärrä tällaista kielenkäyttöä, tein asiasta ilmiannon facebookin tiimille. Asiaa on jo käsitelty, mutta näyttää siltä, että naamakirja hyväksyy tällaisten kielikuvien käytön ja keskustelun. Valitettavasti. Seuraavaksi tulee itselleni sitten banni naamakirjaan, koska nämä aivopierujen kirjoittajat eivät siedä minkäänlaista asioihinsa puuttumista ja arvostelua.

Odotan kuitenkin virkavallan puuttuvan tämänkaltaiseen kirjoitteluun, koska itse koen sen uhkaavaksi. Erityisesti siksi, että se kohdistuu vaaleilla valittujen edustajien eliminointiin. Näiden kirjoitusten esittäjä ei edes ymmärrä sitä, että mikäli noin tapahtuisi, voisi kenen tahansa pää olla milloin tahansa seipään nokassa. Myös kirjoittajan. Väkivaltainen hallinto on anarkiaa ja se ei kohtele ketään oikeudenmukaisesti. Näitä hallintoja on aiemmin ollut ja niitä jälleen halutaan. Kannattaisi lukea historiaa paremmin ja ymmärtää oman kaulan heikkous. Vallanpitäjien kaula kestää aina paremmin, mutta kiihkoilijoilla se katkeaa ensimmäisenä.

Toivon totisesti, että kaverini pysyvät poissa näiden kiihkoilijoiden keskusteluista. Jos eivät, poistan heidät kavereistani. En halua paskaa tuulettimeen.

Avainsanat: olliimmonen, kansalainenfi, väkivallallauhkailu, anarkia, paskaatuulettimeen

219 Miljoona täynnä

Torstai 18.10.2018 klo 17:34 - yrjöpoeka

Raharikkaat kertovat ensimmäisen miljoonan hankkimisen olevan se vaikein osuus. Sen jälkeen he kertovat olevan helpompaa, koska ei tarvitse enää tehdä muuta kuin monistaa miljoona riittävän monta kertaa. En tiedä kuinka todenperäinen tämä väittämä on.

Tänään 18.10.2018 hieman ennen klo 16.00 sain ensimmäisen miljoonani täyteen. Pidin vielä pari vuotta sitten tällaista lukua täysin mahdottomana. Tämä vuosi on sitten osoittanut sen, että voin saavuttaa miljoonan rajan jo tämän vuoden aikana. Se päivä tuli nyt nopeammin. Sitä en tiedä voiko seuraavan miljoonan rajan saavuttaa pelkällä monistamisella? Epäilen sitä vahvasti.

Moni lukija miettii nyt varmasti sitä, että olen rikastunut jollakin keinottelulla. Rikastumisesta ei ole ollenkaan kysymys. Tämä miljoonan raja tuli vastaan kotisivujeni yksittäisissä kävijämäärissä. Olen erittäin otettu tästä luvusta ja erityisesti sen nopeasta noususta.

Jatkan kirjoittamista kuten olen tehnyt aiemminkin. Pyrin pitämään juttuni asiallisina ja kantaa ottavina. Käyn lävitse ajankohtaisia asioita ja elämää yleensäkin. Se mitä minun on parannettava on Suomen kielen parempi osaaminen. Kainuun murre näkyy varmasti jatkossakin joisssakin sanoissa ja sanonnoissa. Tästä on hyvä jatkaa.

Tätä merkkipäivää vietimme lastenlasten ja vaimoni kanssa Hossan kansallispuistossa. Lapsilla oli hauskaa koiramme Usvan kanssa. Iloinen nauru ja mekastus kuului nuotiopaikalta, jossa lapset viihtyivät useita tunteja vaahtokarkkeja paistellen. Paluumatkalla lapset ja Usva nukkuivat sikeästi. Hyvä syksyinen ulkoilupäivä täydentyy pyykinpesulla ja saunassa käynnillä. Vaatteet ja lasten tukat tuoksuvat savulle.

Tästä on hyvä jatkaa.

IMG_20181018_165840.jpg

Avainsanat: ensimmäinenmiljoona, monistaminen, kotisivujenkävijämäärä, kainuunmurre, suomenkieli, hossankansallispuisto, vaahtokarkit

205 Joko nyt

Torstai 4.10.2018 klo 10:59 - yrjöpoeka

Kokoomukselle voisi asettaa tämän kysymyksen hallituksen kannatuksen laskiessa. Erityisesti kysymys johtuu siitä, että SDP on ottamassa kannatusmittauksissa niskalenkin ja kepun alamäki jatkuu. Siniset istuvat jokatapauksessa kuin täi tervassa, heitä ei nyt kiinnosta gallupit. Kokoomus on muutoinkin hajallaan juuri kepun vaaliman maakuntamallin takia. Mikäli kokoomus riittävästi vitkuttellee, siellä voi tulla yksi paha mörkö vastaan.

Hänen nimensä on Hjallis Harkimo ja Liike Nyt. Useimmat kanssani keskustelleet pitävät liikettä harmittomana, mutta oma arvioni on toinen. Jokatapauksessa Liike Nyt voi pahimmillaan pudottaa kokoomuksen vaaleissa kolmanneksi. Se tietäisi väistämättä oppositiokautta. Minä uskon vakaasti tämän liikkeen olevan mukana seuraavissa vaaleissa. Heidän ehdokkaansa eivät tule olemaan vanhoja pieruja, vaan uuden koulutetun porvarillisen elämänkatsomuksen omaavien esiinmarssi. Kokoomuksessa heille ei ole ollut tilaa, koska kaikissa vanhoissa puolueissa on olemassa se isojen poikien kerho joka sanoo kaiken lopullisen.

Tämä kipuilu on ollut näkyvissä maakunnissa ja kunnissa. Korkeasti koulutetut nuoret ja erityisesti naiset ovat usein joutuneet nöyrtymään setien sanossa kaapin paikan. Tähän asti vain vihreät ovat kuorineet joukkoihinsa nämä koulutetut naiset. Nuorten siirtyminen pääkaupunkiseudule nostaa tämän erityisen vahvasti esille. Siellä ei ole uusille nuorille tilaa vanhoissa puolueissa. Mikäli Liike Nyt saa ehdokkaikseen runsaasti korkeakoulutettuja nuoria se syö takuuavarmasti juuri kokoomusta. Vihreät ovat nuoria, koulutettuja ja heidän siirtymisensä SDPn ja vasemmiston joukkoihin on menossa. Tämän aamuinen gallup kertoo tästä siirtymisestä.

Seuraan mielenkiinnolla omien facebook kavereitteni liikkeitä politiikan kentällä. Joukossa on myös persuja ja sinisiä. Nämä ovatkin se ryhmä, joiden siirtymiä on mukava seurata. Kaikki veikkaavat sinisten häviävän kokonaan politiikan kartalta. Seuratessani päivityksiä olen vahvasti eri mieltä. Kuvat sinisten piirikokouksista kertovat, että väkeä ovat salit täynnä. Politiikassa mukana olleen voin sanoa, että piirikokoukset ovat hyvä mittari. Aikoinaan persuilla oli piirikokouksissa alle kymmenen henkeä.

Sitten salit kävivät pieniksi ja se myös kertautui kannatuksessa. Tämä näkyi välittömästi myös ehdokas hankinnassa ja erityisesti kansanedustaja ehdokkaiden asettamisessa. Tänään persut ovat palanneet juurilleen. Väkeä on vähän ja ehdokkaita ei ilmaannu kilpailemaan avoinna olevista paikoista. Sinisten tilanne näyttää sivusta seurattuna aivan toisenlaiselta. Gallupit eivät nyt pysty näkemään tätä muutosta. Muutos tapahtuu perussuomalaisten kentässä ja vahvistuu sitä mukaa kun vaalit lähestyvät.

Vihreiden tilanne on menossa juuri oikeaan suuntaan. Heillä on ongelmia erityisesti puolueen yläluokaisissa kansanedustajissa. Yllättävän hyvin he näyttävät omaksuneen ahdeuden vietin. Heistä kirjoitetaan tänään aivan oikeutetusti samankaltaisia juttuja kuin persuista. Uusia ehdokkaita on jo asetettu ja he seuraavat edeltäjiensä viitoittamaa tietä. Oppineina ihmisinä he luovat uhkakuvia ja vastustavat kaikkea mikä liittyy ympäröivän luonnon käyttöön. Facebookissa on jo näkyvissä ilmiö, että tykkäjiä on vähän ja aina samoja.

Kolme vanhaa porskuttelee kuten ennenkin. Sijoitukset vain ovat auki.

Avainsanat: puoluekannatusmittaus, sdpnylivoimaa, hjallisharkimo, liikenyt, kolmevanhaavarista

103 Politiikan toimittajat ovat vallan puudeleita

Perjantai 27.4.2018 klo 13:55 - yrjöpoeka

Harkimon ja Jungnerin esiintuoma Liike Nyt on saanut mediassa toimittajien ylimielisen tuomion. Samaan kuoroon ovat lähteneet myös poliittiset puolueet. Kukaan ei muista enää mitä tapahtui Perussuomalaisten nousun aikaan. Silloin samat tahot vähättelivät ja tuomitsivat perussuomalaiset suoraan historian hautausmaalle. Sinne se kyllä on nyt menossa, mutta ei toimittajien ja puolueiden takia. Persut kusivat ihan itse omiin muroihinsa.

2000-luvun alusta asti suomalainen äänestäjä on muuttunut entistä aktiivisemmaksi. Tätä muutosta eivät puolueet, eivätkä myöskään toimittajat, osaa asettaa mihinkään olemassa olevaan muottiin. Kun kuuntelen politiikan toimittajien tuomioita Harkimosta ja Lepomäestä minua hämmästyttää se tapa, millä toimittajat puolustavat satavuotiasta puoluejärjestelmää. Kukaan ei näe millainen muutos on tapahtunut toimintaympäristössä. Tiedon määrä on tänään valtaisa ja se kulkee reaaliajassa. Vanhojen puolueiden ja myös toimittajien ongelma on Brezhneviläinen pysähtyneisyys. Juuri siitä syystä Neuvostoliitto katosi historian hämärään.

Suomalaiset puolueet ovat kautta aikojen perustaneet olemassaolonsa maksaviin puolueenjäseniin. Nämä jäsenet ovat olleet se runko ja moottori, millä puolueet ovat menestyneet näihin päiviin saakka. Minä väitän, että tästä eteenpäin se menettää merkityksensä. Tänään on aika avoimille verkostoille. Puolueiden on tämä muutos aistittava ja muututtava, muutoin kannatukset osoittavat jatkuvasti alaspäin. Meillä on hyviä esimerkkejä siitä, kuinka nopeasti jokin kansanliike voi tuoda uudet tekijät politiikan kentille.

Hyvin näkyvä esimerkki on USAn presidentti Trumpin nousu. Peli oli varmasti likaista, mutta sitä nousua ei pystytty estämään. Ranskan presidentti Macron nousi kansanliikkeen nostamana valtaan ja hyvin lyhyessä ajassa. Ranskassa oli vastassa kaksi poliittista järjestelmää ja nekään eivät pystyneet vastaamaan kansanliikkeen nousulle. Kotimaisessa ympäristössä saimme nähdä, kuinka kansanliike nosti Niinistön murskavoitolla uudelleen presidentiksi. Kaikissa näissä esimerkeissä on merkillepantavaa, kuinka äänestäjät pystyvät aistimaan muutoksen ja äänestämään tänään ilman puolueiden painolastia. Riippumatta aiemmista poliittisista mieltymyksistään.

Tämä johtuu mielestäni aiemmin mainitsemastani tiedon valtavasta lisääntymisestä ja sen nopeudesta. Lisäksi kaikilla ihmisillä on tieto saatavilla kaikkina vuorokauden aikoina. Ihmiset myös pystyvät itse omaksumaan tietotulvasta olennaisen. Eivät ihmiset enää tarvitse paperisia tulosteita ja muuta krääsää. Ihmisen henkilökohtaisella kyvyllä ja esiintymistaidolla on tänään tärkein rooli. Siihen yhdistettynä avoimuus ja ammattitaito asioiden hallinnassa. Ihmisten ulkonäkö ei ole se ratkaisevin seikka. Persoonallisuus on se, johon tämänpäivän tietotulvassa kaikki olennainen liittyy.

Edellämainittujen esimerkkien lisäksi olen tarkkaillut myös erimaiden populistisia liikkeitä ja niiden johtajia. Television ja muun sähköisen median antama kuva persoonasta nousee aina esille. Vaikka näiden liikkeiden johtohenkilöt ajavat erilaisia asioita, niiden vetureina on aina sellainen persoona, joka kiehtoo ihmisiä.

Siksi olen tullut siihen loppupäätelmään, että on hetki muutoksentuulille. Toimittajien ja politrukkien olisi nyt aika siirtyä henkilöiden ja liikkeiden mollaamisesta pohtimaan, miksi näitä liikkeitä syntyy.

Avainsanat: vallanpuudelit, hjallisharkimo, elinalepomäki, tiedontulvatuomuutoksen, kansanliikkeidennousu

096 Miehen sana

Lauantai 21.4.2018 klo 16:37 - yrjöpoeka

Miehenä olen oppinut luottamaan toisen miehen sanaan. Täällä maaseudulla sitä pidetään arvossa. Mikäli joku jää kiinni ja tekee toisin kuin on kertonut, se yleensä jättää jäljen. Se jälki jää keskinäiseen luottamukseen. Yleensä silloin kun joku kertoo selkeästi syyn siihen miksi puhuttu sana ei ole pitänyt, se hyväksytään.

Keskusta on maaseudun puolue ja siellä luulisi olevan tämä sanonta melkein raamattuna. Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen tekee tästä sanonnasta jatkuvasti pilaa. Tästä syystä keskustan isännät ovat vieraantuneet tästä Keminmaan kuninkaasta. Viimeisten viikkojen aikana Väyrynen on pitänyt tiedoitustilaisuuksia ja antanut lukuisia haastatteluja. Milloinkaan ei tiedä mihin hän on menossa. Hän ilmoitti jokin aika sitten Seinäjoella, että hän eroaa kansalaispuolueesta ja pyrkii puheenjohtajaksi keskustalle.

Eilen Väyrynen ilmoitti taas jatkavansa kansalaispuolueessa ja jättävänsä Sipilän haastamisen sikseen. Kukaan ei taas tiedä mitä hän seuraavaksi aikoo. Harkimon hanke omasta liikkestä sai jo kaikki vitsinikkarit liikkeelle. Väyrynen olis kokenut kettu siihen porukkaan, näin usea asian ilmaisi. Itse kyllä luulen, etteivät liikkeen ihmiset tuuliviiriä tarvitse. Uskovatko keskustan isännät Väyrysen ilmoitukseen häriköinnin loppumisesta. Todennäköisesti Väyrynen nukkuu muutaman yön ja lähtee taas liikkeelle kuin pupujussi. Sotkamon puoluekokoukseen on vielä aikaa ja mieli voi muuttua.

Itse jäin pohtimaan mielen muuttumista ja tulin siihen tulokseen, että Väyrysellä on nyt syli täynnä erilaisia syytteitä. EU karhuaa rahojaan takaisin ja syyte vaalirahoitusrikoksesta vienevät yöunet. Toivottavasti Väyrysellä on riittävästi kotiviiniä murheiden lievittämiseen. Pelkään kyllä vanhuuden höperehtimisen ehtivän kaiken edelle. On siinä tulevaisuuden vanhainkodin hoitajat helisemässä. Ajoiottain Väyrynen luulisi olevansa lentokoneessa ja kourisi hoitajia. Kokoajan hän pyrkisi vanhainkodin presidentiksi ja pitäisi lukemattomia tiedoitustilaisuuksia. Kaiken lisäksi hän vaatisi jatkuvasti parempia päivärahoja ja etuja asuinyksikkönsä johdolta. Hän on sentään ikuisesti valittu kansanjohtaja.

Katsoin tarkalla silmällä ja korvalla TV1 ykkösaamun ohjelman ja siinä Harkimon haastattelun. Harkimo osaa todella julkisuuden lait ja miten sillä vaikutetaan ja se vaikutti toimittajan asenteeseen. Toimittajaa todella keljutti, että hän joutuu Harkimoa haastattelemaan. On selvää, että toimittajan on yritettävä saada otetta haastateltavasta. Harkimo ei siihen alistunut ja se näytti ottavan toimittajaa kupoliin. Olen arvostanut Jari Korkkia toimittajana ja olisin odottanut asenteesta vapaampaa tenttaamista.

Kukaan ei meistä tiedä vielä tarkoin, millaiseksi liike tulee muodostumaan ja saako se aikaan liikettä jähmeässä puoluekentässä. Itse aion seurata tarkoin liikkeen esiintymistä. Harkimo on vielä puheenjohtajana, mutta voisin olettaa tulevaisuudessa jonkun erinomaisen esiintyjän siirtyvän liikkeen keulakuvaksi. Viime päivinä toimittajat ovat todella arvailleet ja kirjoittaneet mitä sylki suuhun tuo. Ketään muita kansanedustajia Harkimoa lukuunottamatta ei ole mukana liikkeessä ja se on ollut sen tarkoituskin.

Liike on jo aloittanut vaikuttamisensa. Siitä on kirjoitettu paljon ja sen parissa olevia henkilöitä etsitty. Nyt toimittajilla ovat nimet esillä. Haastatteluja riittää.

LiikeNyt toimii.

Avainsanat: miehensanaanluotetaan, paavoväyrynen, keskustanpuheenjohtajakisa, harryhjallisharkimo, liikenyt

077 Rintamakarkuruutta ja anarkiaa

Perjantai 10.6.2016 klo 17:12 - yrjöpoeka

Uutisvirrasta pomppasi silmilleni kaksi samankaltaista uutista. ISIS joukkojen moraali on höltynyt ja euroopasta lähteneet vellihousutr karkaavat takaisin äitiensä helmoihin. Toinen joukkio rintramakarkuruuksia on Soldiers of Odinin porukoissa.

Isiksen joukot ovat tunnettuja todellisista raakuuksista ja murhista. Useissa Lähi-Idän maissa sen joukot ovat suorittaneet julmia teloituksia, joihin on pakotettu katsojiksi eloon jääneet siviilit. Tuhansia on kadonnut ikuisiksi ajoiksi ja niistä ei taatusti tule tuomioita kenellekään.

Odinin joukoilla taistelu sensijaan, on ollut pelkkää uhoa ja pulinaa. Pimeillä kaduilla hupparit silmillä kuljeskelua. Nyt kevään valon koittaessa osaa on alkanut todella hävettää moinen päämäärätön maleksinta. Ilmeisesti ne, joilla vielä on joitakin ajatuksia, ovat alkaneet nähdä asiat oikeassa valossa. Kyllä Suomen kevät ja kesä on siunaukseksi. Saas nähdä, aletaanko huppareita myydä pian kirppareilla? Sopivasti stailaamalla ja värejä käyttämällä, niistä tulisi hyviä vaatteita lökäpöksy lautailijoille. Mitenkään lökäpöksyjä ja lautailijoita väheksymättä.

Pitkin valoisaa kevättä on myös muita mieleltään repsahtaneita kuljeskellut tulitikut taskuissa. Erityisesti tämä on vaivannut etelän kaupunkeja. Tänään uutisoitiin Vantaalla 9 linja-auton tuhoutuneen tulipalossa. Heti alkuun epäiltiin tuhotyötä. Pian ilmoittautuikin sankariteon tekijäksi eläinaktivistien ryhmä. Tällä toiminnalla he mielestään tukevat eläinten hyvinvointia.

En oikein tiedä, miten linja-autoja polttamalla eläimet saisivat oikeutta? Näiden elämästä vieraantuneitten reppanoitten logiikka on pelkästään haitan aiheuttaminen toisille ihmisille. Usein nämä saavat toimillaan vahinkoa myös eläimille, iskiessään turkistarhoille. Tarhassa eläneet eläimet eivät selviä hengissä luonnossa. Siitä nämä eläinten auttajat eivät välitä. Tarkoitus pyhittää keinot ja eläimet ovat käypää uhritavaraa.

Nämä kolme ryhmää sopisivat hyvin yhteen. Kaikkia yhdistää haitan aiheuttaminen muille viattomille ihmisille ja eläimille. Nyt myös autoille.

Poliisijohto on aina kehuskellut sillä, että heillä on homma hyvin hallussa. Minun mielestäni se ei ole sitä alkuunkaan. Odinin velloksia ylin poliisijohto ja poliittinen johto on pitänyt harmittomina yhteiskunnan tukipylväinä. Huolimatta väkivalta taustoista ja puheista. Itsestäni tuntuu usein siltä, että poliisi jopa jotenkin on suopea tälle toiminnalle. Odinistit, Anarkistit ja nämä eläinsuojelijat ovat saaneet aivan rauhassa mellastella pitkin maata. Nykyaikainen tekniikka antaa sellaiset mahdollisuudet valvontaan, että tuntuu mahdottomalta, etteivät he joutuisi kiinni.

Poliisijohto ja heitä tukevat politiikot sen sijaan itkevät, kuinka rajalliset resurssit virkavallalla on. Mielestäni heitä on riittävästi. Resurssit pitäisi suunnata oikein. Autoilijoiden kyttäämisestä on suuntauduttava oikean rikollisuuden torjuntaan.

Tämän jutun kolme pointtia kokoomuksen puoluekokouksen innoittamana. Rintamakarkurit, onanistit, anarkistit.

Avainsanat: rintamakarkuruus, mustathupparit, pohjolanliikenne, anarkistit

067 Ääriliikkeiden leima

Sunnuntai 15.5.2016 klo 17:57 - yrjöpoeka

Perussuomalaisiin on isketty lähtemättömästi ääriliikkeen leima. Puolueen sisälle on asettunut sellaista joukkoa, jota en tunnista perussuomalaiseksi. Erityisesti minua närästyttää äärioikeiston joukko, jossa ratsastetaan avoimesti ihmisvihamielisillä asenteilla. Suuren mestarin Halla-ahon vanavedessä kansanedustajiksi pääsi hänen ns.opetuslapsiaan. Olli Immonen oli välillä suuren kohun keskellä ja silloin odotin, että puolue oikeasti harjaa hänet ulos.

Sitä ei tehty. Pidän sitä anteeksiantamattomana. Helsingissä järjestetään itsenäisyyspäivänä soihtukulkueita yhdessä sellaisten ryhmien kanssa, joilla on yhteys natsiliikkeisiin. Sitä pidetään harmittomana, valitettavasti se ei ole sitä. Suomalainen yhteiskunta on muovautunut niin yltiösuvaitsevaksi, ettei se tunnista vaaraa näiden liikkeiden arkipäiväistämiseksi. Media huomioi näitten liikkeiden tapahtumat ja kansalaiset turtuvat ja alkavat pitää tilannetta normaalina.

Se ei ole sitä. Näitä liikkeitä ei saa arkipäiväistää. 1930-luvulla tämänkaltaiset ääriliikkeet hivuttivat itsensä valtaan, koska ne olivat muuttuneet arkipäiväisiksi. Niihin oli totuttu ja niiden oli annettu mellastaa vapaasti. Aivan kuin tänään, silloinkin ääriliikkeitä yhdisti viha yhtä ihmisryhmää kohti. Suomalainen yhteiskunta on sodan jälkeen rakennettu yhteisvoimin eri kansalaisryhmien toimesta. Näitten äärijoukkioiden ei pidä antaa tuhota sitä. Pitäisin erittäin suotavana sitä, että ne kiellettäisiin rikollisjoukkioina.

Puolueeseemme on nyt lähtemättömästi lyöty sellainen leima, että sitä ei voi edes harjaamalla poistaa. Puolue saa tästä kyllä syyttää itseään. Lasku maksetaan heti seuraavissa kunnallisvaaleissa. Ja sitä seuraavissa vaaleissa. Saan jatkuvasti kuulla omilta, entisiltä kannattajiltani, että heitä hävettää. Kainuussa ei ymmärretä avointa vihaa jotakin ihmisryhmää kohti. Kaikkein pahinta on ollut näiden ihmisten mielestä se, että he ovat erehtyneet äänestämään puoluetta. Ja että heihin on lyöty perussuomalaisuuden leima.

Minua hävettää omien kannattajieni puolesta. Luottamuksen voi menettää vain kerran. Muutamien näkyvien puolueemme edustajien liehakointi näiden ääriryhmien liepeillä ei sovi tolkun ihmisille. Osa kansanedustajista jopa käy puhumassa näiden avoimesti fasististen ryhmien tilaisuuksissa. Sitä puolustetaan isänmaallisena toimintana. Sitä se ei mielestäni ole.

Kun olen itse tehnyt pisimmän työurani Rajavartiolaitoksen tehtävissä, siellä tehtiin ja tehdään edelleen työtä kaikkien suomalaisten eteen. Isänmaan asia on työtä kaikkien puolesta. Marssimalla kaduilla huutaen vihaa toisia kohtaan, ei voi puolustaa isänmaallisuudella. Sillä lauseella halutaan peittää fasismin kytkös.

Näin kaatuneiden muistopäivänä voi jälleen muistella, mitä isänmaallisuus on. Se on oman maan ja kansan, sekä yhteiskunnan puolustamista. Isänmaallisuutta on puolustaa heikoimpia. Isänmaallisuutta on puolustaa eri uskontoryhmien olemassaoloa ja oikeutta harjoittaa uskontoaan.

Isänmaallisuutta on tehdä yhdessä sopien, yhteisten tavoitteiden mukaisesti, kaikille vapaata yhteiskuntaa.

Ei huutaen. Ei vihaten. Vaan yhdessä kaikkien kanssa.

Avainsanat: arkipäiväinenäärioikeisto, perussuomalainenharjaaminen, samakaikuonaskelten

048 En kommentoi

Tiistai 12.5.2015 klo 16:17 - yrjöpoeka

Jokainen voi lausua edelläkuvatun lyhyen lauseen. Sitä käytetään yleensä silloin, kun ei haluta kertoa ulkopuolisille mitään. Yleensä sitä käytetään silloin, kun oma osaaminen ja tieto on heikoissa kantimissa.

Perussuomalaisten Kainuunpiirin tilanne on ollut esillä viimeisen vuoden aikana useasti. Yleensä uutisointiin on liittynyt eroaminen tai yleisimmin erottamiseen liittyvät asiat. Näistä on puhuttu viimepäivinä eniten. Välillä ne ovat huhuja ja toisinaan sitten tosiasioita. Jokaisesta uutisesta löytyy yksi yhteinen tekijä. Toivo Kyllönen ja Kajaaninseudun perussuomalaiset. Samoin lause, en kommentoi.

Viimeisin uutisointi on useasti koskettanut Teemu Nivaa. Saatuani nyt käsiini lisää faktaa asioista, on tullut selväksi se hyvin tietämäni asia. Yhdistyslain ja omanpuolueen sääntöjen tuntemus on erottamista puuhaavilla todellisesti lapsenkengissä. Alkeellisimpienkin sääntöjen kohdalla ei lueta sääntöjä, vaan laitetaan kysely puoluesihteerille. Hänellä on näinä aikoina totisesti muutakin puuhaa, kuin opettaa lukutaidottomia lukemaan.

Teemu Nivan kohdalla Kajaaninseudun puuhaihmiset tuntevat alemmuuskomplekseja, koska Teemu pystyy analyyttisesti ja viileästi pitämään puolensa, vaikka laittomuudet kohdistuvat häneen itseensä. Lisäksi Teemu on perillä säännöistä ja yhdistyslaista. Kenekään ei tarvitse opettaa häntä myöskään lukemaan. Erottamisprosessi on todella surullista luettavaa. Mikäli puoluehallitus ei puutu tähän menoon, niin uskon seuraavan osoitteen olevan raastuvassa.

Tässä törmäämme piirin ongelman ytimeen. Kainuunpiirin muodostaa kuusi (6) yhdistystä. Mikäli yhden vahvan yhdistyksen toiminta keskittyy vain ihmisten erottamisiin ja vallan käyttöön myös piirin sisällä, piirin toiminta halvaantuu. Muutaman ihmisen muodostama klikki pyörittää tällä hetkellä tätä sirkusta. Tässä Teemu Nivan erottamisen tehneet henkilöt: Toivo Kyllönen, Timo Kananen, Timo Meriläinen, Pentti Kettunen, Teppo Kääminen, Eila ja Juhani Aavakare, Esa Repo. Vain yksi urhoollinen puolusti Teemu Nivaa ja hän oli Mikko Romppainen. Onko hän kohta erotettavana?

Missään vaiheessa nämä toimijat eivät ole millään tavalla olleet kiinnostuneita vaikutusvaltansa käyttämiseen Kainuun tulevaisuuden kehittämisessä. Heitä ei kiinnosta Kainuun Perussuomalaisten yhteinen politiikka ja yhteiset linjaukset. Heidän pelaamisensa on keskittynyt vain erimieltä olevien erottamiseen. Ensin erotettiin epämääräisillä syillä Jaana Sankilampi yhdistyksestä ja valtuustoryhmästä. Nyt on vuorossa Teemu Niva ja valtuustoryhmän hän voi jo nyt hyvästellä. Myös Jussi Y. Hyrystä on ilmeisesti tekeillä erottaminen.

Äänestäjien vaaleissa perussuomalaisille antama valta Kajaanissa, on siirretty näillä erottamisilla käytännössä Toivo Kyllöselle ja Pentti Kettuselle. He ovat saaneet asemansa vaalituloksen perusteella ja nyt erotettujen antamalla valtuutuksella. Valitettavasti he eivät käytä valtaa muuhun kuin omien pelien pelailuun. Kuntalaiset ja maakunnan asukkaat eivät heitä kiinnosta.

Puolue on julkaissut pienen kirjasen, jossa ovat samoissa kansissa puolueen-säännöt, piirin-säännöt ja yhdistyksen-säännöt. Näitä kirjasia on jaettu runsaasti toimijoille. Sitä ilmeisesti käytetään vain pelkkänä kärpäslätkänä!

Tämä on täydellistä anarkiaa!

Avainsanat: yhdistyslaki, raastuvanoikeus, anarkia

037 Esa Heikkinen palaa

Torstai 15.5.2014 klo 13:44 - yrjöpoeka

On aina mukava saada palautetta kirjoituksistaan ja tänään sain yhden peräti Hellssingistä asti! Asianajotoimisto Johanna Karkia Oy lähestyi minua vaatimuksillaan. Liitän vaatimuksen oheen sellaisenaan:

Yrjö Puurunen
'Hyvä uutinen oli kokouspaikalla jo odottamassa. Häirikkö, joka on
piinannut Suomussalmen koulutoimea oli saanut lopultakin kenkää
puolueesta. Kaiken lisäksi häirikkö on nauttimassa valtion täysihoitoa ja
päivätoimintaa. Kaikissa Kainuun kunnissa on eri keskustelupalstoilla jopa
ikävöity häirikön katoamista. Ei pitäisi ikävöidä, kohta hän on
riesanamme. Valitettavasti. Mutta ei voi esiintyä enää perussuomalaisena.
Mielenterveyspotilaana kylläkin.'
Julkisilla sivuillanne on kirjoitettu Esa Heikkisestä mm yllä oleva teksti
mistä pienellä paikkakunnalla ihmiset ovat pystyneet yhdistämään
kirjoituksen Heikkiseen ja myös siksi että olette aikaisemmin sivuillanne
kirjoittaneet kielteisesti Heikkisestä.
Kaikki tämä on aiheuttanut ja aiheuttaa Heikkiselle kärsimystä ja
vahinkoa, joten kehotan teitä poistamaan Esa Heikkistä koskevat
kirjoitukset välittömästi.

Johanna Karkia
Asianajaja, Helsinki
Esa Tapio Heikkisen asiamies

Asianajotoimisto Johanna Karkia Oy
Aleksanterinkatu 17 (WTC)
PL 800
00101 Helsinki
puh. 09-321 8821
faksi 09-412 9299

Uusi osoite alkaen 25.5.2014
Asianajotoimisto Johanna Karkia Oy
Unioninkatu 22
00130 Helsinki
puh. 09-321 8821
faksi 09-412 9299

Näin siis olemme palanneet tietyllä tavalla lähtöruutuun. Tapaus Esa Heikkinen palaa kummittelemaan hieman toisessa muodossa. Tähän asti hän on aiheuttanut mittaamatonta kärsimystä Suomussalmen kunnan koulutoimen henkilöstölle ja kunnan luottamusmiehille. Viitisen vuotta Esa Heikkinen sai solvata kaikkia muita ja hänen toimiinsa ei mitkään kehoitukset auttaneet. Nyt hän on saanut kärsimystä minun vaatimattomista kirjoituksistani ja laittanut asialle virallisen toimiston peräti Hellssingistä!

Esa Heikkinen menetti tavallisen kansalaisen koskemattomuuden yksityisyyteensä heti lähdettyään mukaan politiikkaan. Politiikkona hänen tulee kestää huomattavasti enemmän julkista itseensä kohdistuvaa arvostelua. Hän vielä mainosti itseään eri solvauspalstoilla ja omalla nimellään! Häntä ja hänen toimiaan voi arvostella ja pitää arvostella, koska hänen julkaisemansa solvaukset muista ihmisistä, eivät voineet millään muotoa kuulua kunnavaltuutetun rooliin.

Yksityisen henkilön kohdalla olisin kirjoittelussani varovainen. Tässä en.

Avainsanat: asianajotoimistojohannakarkia, esaheikkinen, suomussalmenkoulutoimi, kansalaisenyksityisyys

008 Lopultakin voisi sanoa

Tiistai 14.2.2012 klo 10:20 - yrjöpoeka


Olen vuosia siirtänyt arkistojeni ja eritoten valokuva arkistojen siivousta. Nyt talven kovan pakkasjakson tultua otin itseäni niskasta kiinni ja aloitin työn. En uskonut kuinka paljon erilaista materiaalia on kertynyt vuosikymmenten aikana. Negatiiveja ja dioja oli pussit täynnä ja kuvia valtava määrä. Käytyäni materiaalin läpi voin sanoa, että nyt oli viimeinen aika käydä negatiivit läpi, aika on tehnyt tehtävänsä ja värit olivat erittäin haalistuneita. Mustavalkoiset vanhat negatiivit olivat kunnossa, mutta niitten scannaaminen omin konstein ei vielä selvinnyt. Jää vielä jotakin puuhaamista tältäkin osalta. Pölyisiä arkistoja käsitellessäni sain astma oireeni herkistymään. Kova pakkanen lisäsi ulkoillessa oireita myös. Ikä tekee näköjään tehtävänsä.

Tallennettujen kuvien käsittely jatkuu ja nyt alkaa niiden lajittelu. Pienenä tavoitteena on tehdä muutama kuvakirja. Aikataulu sen osalta on avoinna ja nyt on keskityttävä välillä muihin ajankohtaisiin asioihin. Esimerkiksi politiikkaan.

Presidentin vaalit tulivat ja menivät. Agressiivisuus nousi verkossa ja vihapuheilta ja suvaitsemattomuudelta ei aika ajoin välttynyt. Mielenkiintoista on pohtia sitä, mikä on suvaitsemattomuutta? Näissä vaaleissa se oli toista mieltä oleva. Vaalien pääaiheeksi ei noussut valtionpäämiehen valinta. Media ja sähköinen verkko nosti valtionpäämiehen tärkeimmäksi aiheeksi homouden. Kansakunta on mielenkiintoisten aikojen edessä. Onneksi voi sanoa, järki voitti äänestyskopissa. Paras kaikista ehdokkaista tuli valituksi.

Melskaaminen vaaleista loppui kuin seinään mustana keskiviikkona. Hallituksen julistukset uudeksi kuntakartaksi ja leikkaukset puolustusvoimista valtasivat median ja ihmisten mielenkiinnon. Entinen hallituspuolue keskusta on saanut nyt mahdollisuuden vastustaa kaikkea sitä, mitä se on viimeisten 8 vuoden aikana valmistellut. Onneksi kaikille suomalaisille, meillä on ”väykkä” ja hän antaa Kiviniemelle ja muille pientä puuhaa. Kansakunta kiittää.

Maakunnalisella tasolla valmistelu Kainuun soten tulevaisuudesta jatkuu. Puolanka joka kaatoi hallintokokeilun jatkon, ei tyydy muiden kuntien kanssa puuhasteluun. Puolanka ja kunnanhallituksen ”täystuho” Peltola ilmoittaa nyt korskeasti laittavansa sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaispakettina kilpailutukseen. Ei voi muuta kuin onnitella heitä ja toivoa, että valtio jatkaa kunnan rahoittamista uusissa hankkeissa. Osaamista nykyisellä hallinnolla piisaa muillekin asti.

Kalevi Yliniemi sanoo nyt ääneen sen mikä olisi pitänyt valtapuolueen kertoa jo viime kesänä. Maakunta on mennyt kuin ajopuu..

Suomussalmen kunta on valitsemassa uutta kunnajohtajaa. Hakemuksen jättäneiden joukosta on nyt  valittu haastateltavat. Ansioituneet valitsijat eivät tällä kertaa valinneet haastatteluun mukaan sellaista jolla on sama koulutus, kuin nyt toimensa jättävällä Mentilällä. Valitsija raati ei myös ottanut haastatteluun niitä, joilla oli liian korkea koulutus. Olisiko niin, että tllä tavoin yksi haastatteluun kutsuttu saadaan näyttämään muita päätä pitemmältä.  Olisiko ollut viisautta jättää haastattelu väliin ja säästää siinä, sekä valita haluttu henkilö suoraan.

Jätän arvioinnin mahdollisesta henkilöstä ja haastattelun tarpeellisuuden arvioinnista lukijan tehtäväksi.

Avainsanat: arkistotyö, lajittelu, kuvienscannaaminen, kuvienlajittelu, valtionpäämiehentehtävä, sauliniinistövoitti, mustakeskiviikko, väykkä, suomenkeskipiste, merkanttikunnajohtajaksi

035 Mitä muuta meidän pitäisi vielä tehdä?

Tiistai 9.3.2010 klo 15:03 - yrjöpoeka

Suomussalmelainen vasemmiston kansanedustaja Merja Kyllönen on esittänyt vaatimuksen. Kyllönen on vasemmistoliiton maahantulopoliittisen ohjausryhmän puheenjohtaja. Kyllösen antaman lausunnon perusteella, joka pitäjässä on ensi kesänä valmistauduttava siihen, että romanialaiset ”turistit” tulevat saamaan asiallisia peseytymis- ja leiriytymistiloja. Romanialaiset turistit etsivät juuri tällaisia sinisilmäisten hölmöjen täyttämiä maita, joissa he voivat rauhassa jatkaa ikiaikaisia perinne töitään. Tämä turisti virta liikkuu sinne, minne niitä johtavat rikollisliigat käskevät niiden mennä. Osa turisteista on jo suoraan rikollisjoukon jäseniä ja loput toimivat pakotettuina.

Suomen tapa jakaa ilmaista ja vastikkeetonta tukea muun maailman ”hädänalaisille” johtaa juuri tähän. Kuten Kyllönen julkilausumassaan tekee tiettäväksi, näillä turisteilla on todella pieni (alle 100 €) kuukausi ansio kotimaassaan. Suomen jakama holtiton raha, useita satoja euroja kuukaudessa ilmaisella ylöspidolla, on näille varsinaista ”amerikan” tienestiä. Kaiken lisäksi suomalaiset ovat niin kohteliasta kansaa, että säännöllisin väliajoin heitä käytetään kotimaassaan ja vielä ilmaiseksi. Saattajien lähtiessä paluulennolle he ovat jälleen mukana ja kotimaan (siis Suomen) kamaralla, he pyytävät jälleen turvapaikkaa. Turvapaikkaharkinta aloitetaan alusta ja sitä odotellessa nämä turistit kansoittavat kauppakeskusten etuovien vierukset kerjäämistä varten. Suomalaiset ovat saaneet köyhyyden ja kerjäämisen loppumaan ja nyt me olemme hyväuskoisia höynäytettäviä. Surkean näköinen reppana saa meidän kukkahattutädit suoranaiseen vimmaan ja tämä Kyllösen esitys on lajissaan todella posketon.

Laajeneva EU tuo nyt meille kaikkea sitä autuutta, jota poliittinen eliitti on hakenut. Toivottavasti tämä tukehtuu lopulta omaan mahdottomuuteensa ja palaamme normaaliin passin ja viisumin vaatimuksiin. Nykyinen tila on mahdoton yhtälö, jossa toisen EU maan asukas voi hakea toisesta EU maasta turvapaikkaa, se ei ole oikein. Suomalaisten tehtävä ei ole kaikkien maailman köyhien hoitaminen, meidän varamme eivät siihen riitä. Hoitakaamme ensin kaikki oman maan kansalaiset, jotka apua tarvitsevat. Jokainen joka kokee, että hänellä on liikaa rahaa ja omaisuutta, voi lahjoittaa ne mielihyvin köyhille.

Tänään on onneksi ollut muutakin mietittävää ja olen saanut todella paljon palautetta puhelimen välityksellä lehtikirjoituksestani. 16.2.2010 oli paikallislehdessä Ylä-Kainuussa kirjoitus ”Perukan ihmisen hätähuuto”. Se sai kirjoitushaluni heräämään ja tämän päiväsessä lehdessä myös kolumni kirjoittaja pohtii samaa asiaa. Kirjoitukseni on liitettynä tuolla julkaistut kirjoitukset osiossa.

Tänään on ollut todella loistava ilma, lämmitin talon heti aamusta ja laitoin vaatteet pihalle ilmautumaan. Sitten olikin vuorossa pienen pieni kuntoilu aurinkoisessa metsässä, tästä ne kelit vain paranee ennen loppuaan. Valtatie alkaa pikkuhiljaa sulaa ja se laittaa pohtimaan, missä vaiheessa moottoripyörä herää henkiin?

Avainsanat: maahanmuuttopoliittinen, romanianturistit, rikollisjoukkiot, amerikantienestiä, turvapaikkaharkinta, laajenevaeu, mielipidekirjoitus, moottoripyöräkuume

112 Siivouspäivä

Tiistai 23.6.2009 klo 22:44 - yrjöpoeka

Olin ihan pihalla ja itikoitten syötävänä koko päivän. Aamulla vein vuodevaatteet pihalle tuulettumaan ja imurointia talossa ja sitten pihalle. Pihatöitten ohella kavereita piisasi, lämpöaallon ohessa pienet siivekkäät olivat heränneet. Käsivarret oli päivän päätteeksi kuin haulikolla ammutut. Mäkäräiset imivät huonoa verta minusta pois ja verenpaine tasoittui huomattavasti. Tosi asiassa rauhallinen kesäpäivä kotitöitä tehden on parasta lääkitystä moneen vaivaan.

Kaiken lisäksi sain käydä leppoisalla pyörälenkillä päivän päätteeksi ja luonto on nyt kukkeimmillaan.

Vaalirahoitusjuttu ei kohta enää jaksa edes naurattaa, touhu on sen verran tyhmän oloista. Rutiinilla pääministeri antaa jokapäiväisen leipämme, eli kootut selitykset aiheesta. Kesä olisi muutoin tiedotus välineille hiljainen ja tuntuu siltä, että onko tehty sopimus kohun pitkittämisestä? Kepu saa julkisuutta jatkuvasti ja tiedotus välineet palstat täyteen. TV2 näytti sitten Ajankohtaisessa kakkosessa Lehtomäen selittämässä, kuinka kyse on aivan normaalista jutusta. Rahoittaja valitsee puolueen ketä haluaa tukea ja äänestäjä valitsee ehdokkaan jota tukea! Yksinkertaista vai mitä ja kuinka aurinkoisesti ja viattomasti sen voi kertoa tämä politiikan ihmelapsi. Oikean ja väärän erottaminen on joskus ylivoimainen tehtävä, mutta uskon äänestäjien heränneen ja tuomio päivä lähenee. Siinä eivät edes ne suuret setelit sitten auta.

Samassa ohjelmassa oli myös raportti perussuomalaisista ja väitetystä rasistisuudesta. Ohjelma toi esille kuitenkin sen totuuden jonka jokainen perussuomalaisia äänestänyt tietää, me kaikki olemme aivan tavallisia perussuomalaisia. Meidän porukkaan mahtuu paljon myös näitä maahanmuuttajia. Kannattajina ja ehdokkaina he kokevat puolueen olevan ihmiselle hyväksi.

Huomenna ajatukseni ja päiväni täyttää sitten Kainuulainen arki. Ristijärven terveysasema on tutustumisen kohteena aamupäivän ja sen päätteeksi on pitkä lautakunnan kokous.

Sitä on luottamusmiehen arki. Onko se ihmiselle hyväksi ja erityisesti minulle, en tiedä. Sen tiedän kuitenkin, että päivä antaa minulle paljon. Päivä kertoo paljon Kainuulaisten arjesta ja siitä, kuinka siinä selviydytään. Ja se on hyväksi.

Avainsanat: vaalirahoitus, perusuomalaiset, terveysasema, luottamusmies, arki