Satunnaiset kuvat

Se on siinä..!

Uusimmat

Blogin arkisto

104 Jeesustelijat

Keskiviikko 10.5.2017 klo 20:08 - yrjöpoeka

Suomi on muuttunut ja sen täyttävät ilmiantoon valmiit pikku stasilaiset. On pakko verrata sitä entisen DDRn ilmiantojärjestelmään. Tässä mallissa etsitään itselle hyötyä ja hyväksyntää sillä, että ilmiannetaan muita kansalaisia melkein mistä asiasta tahansa. Erityisen hanakasti tämän mallin ovat ottaneet hallintaansa eteenpäinpyrkivät kansanedustajat.

Kaksi tällaista jeesustelijaa oli seisoskellut lippujonossa Helsingin kentällä. Koska he joutuivat eduskunnan säännöksien nojalla matkustamaan rupusakin joukossa, he joutuivat syvän inhon valtaan nähdessään yhden kansalaisen lunastavan paikkaansa parempaan luokkaan. Keskustan Mikko Kärnästä on sukeutunut oikein pikkutrolli ja puolueen nimen mukaisesti kateus on nostanut kusta hattuun. Antero Laukkanen kristillisistä peesasi sujuvasti ja kateellisena businessluokkaan kirjautuvaa arkkipiispa Kari Mäkistä.

Kärnä oikein kunnon jeesustelijana halusi muistuttaa, kuinka he joutuvat kiristämään vyötä ja kirkonisä se vain istahtaa parempaan luokkaan. Minä muistuttaisin kansanedustajia siitä, että he eivät ole edelleenkään luovuttaneet viikon palkkaa köyhien hyväksi. Tuollaisessa jeesustelussa tulos voi lyödä näpeille. Kateellisina ja vittuuntuneina kansanedustajat eivät edes voineet mennä kysymään Mäkiseltä, miksi hän matkustaa kalliimmassa luokassa. Ei sellaista voi tämän tason jeesustelijoilta vaatia.

Nykyisen eduskunnan sisällä on lukuisa määrä samankaltaisia kateellisia. Hallituksessa heitä on kaikkein eniten. He kadehtivat jopa leipäpalaa työttömän suusta. He ovat suureen ääneen vaatimassa muilta ryhtiä, mutta unohtavat katsoa peiliin. Kärnästä on kuoriutunut keskustan oppikoulussa jopa Väyrystä (väykkää) pahempi kateellinen ruikuttaja. Minusta on kuvottavaa seurata mille tasolle kansanedustajien käytös ja moraali on pudonnut. Jokaisessa ulostulossa haetaan äänestäjien suunnasta muita kateellisia huutamaan, että eikö olekin melkoista verovaroilla pröystäilyä. Ja kansa vastaa, niin on.

Tänä päivänä olen pahoittanut mieleni oikein kunnolla. Ja jatkoa piisaa kun tuntee nämä jeesustelijat.

Avainsanat: ddrnilmiantojärjestelmä, jeesustelijat, mikkokärnä, anterolaukkanen, arkkipiispakarimäkinen, mielensäpahoittaja

091 Hiljaisuus puhuu

Keskiviikko 19.4.2017 klo 19:00 - yrjöpoeka

Olen kirjoitellut viimeaikoina kirkosta. Tänään nostin tämän uutisen facabookin seinälle. Kirjoitin siihen saatteeksi, että me tarvitsemme tänään esikuvia. Sellaisille on selkeä tilaus. Lopuksi lisäsin uutisen aiheeseen liittyen, että arkkipiispa on minulle esikuvana. Sitä ei ilmeisesti olisi pitänyt sanoa. Ensimmäinen ilmaisi harmistuksensa emojin avulla. Sitten savusi puhelin.

Arkkipiispa on vaarallinen ihminen. Hänen näkyvä kannattamisensa saa aikaan outoja tuntoja. Arkkipiispa Kari Mäkinen on esiintynyt hyvin rauhallisesti ja pohdiskellut asioita siten, että ne ovat auenneet ainakin minulle. Olen aina tykännyt johtavien kirkonmiesten rauhallisesta tavasta pohdiskella syvällisesti ihmiselämää ja siitä aiheutuvia ongelmia. Moraali ja ihmisarvo ovat nyt uhattuina. Arkkipiispa on juuri oikea henkilö arvojohtajaksi.

Jotkin tahot kokevat uhkaavina ja vaarallisina totuuden kipeät sanat. Omaa vihaa ja katkeruutta on helppo heittää toisten syyksi. Sanon sen edelleenkin. Meillä on oma suomalaisten kirkko. Se on meitä kaikkia varten alkuperästä huolimatta. Mutta kirkko ei elä yksin. Kirkko tarvitsee myös puolustajia. Se kuuluu kaikille kirkon jäsenille. Minä olen yksi kirkon jäsen ja uskallan puolustaa sitä. Arkkipiispat ja piispat ovat esikuvina meille kaikille. Siitä syystä korotan ääneni sen puolesta.

Kesäkuu ja Hossan kansallispuiston avajaiset lähestyvät. Eduskunnan ympäristövaliokunta on nyt saanut päätökseensä lakiesityksen käsittelyn. Se ei lähtenyt maa- ja metsätalousvaliokunnan linjalle. Valiokunta sorvasi esityksensä ja yksimielisesti. Lopullisen sinetin se saa eduskunnan käsittelyssä. Toivottavasti siellä on ymmärrystä asialle ja Suomi100 kansallispuisto saa arvoisensa käsittelyn. Siellä on jokatapauksessa myös niitä, jotka katsovat pienen ryhmän etuja.

Ihmisarvoa ja luontoarvoja kannattaa aina puolustaa. Hossan kaikuvat kankaat ovat kuin kirkko. Siellä on ihmisen hyvä miettiä niitä Veikko Huovisen sinisiä ajatuksia. Siellä voi pohtia myös sitä, mitä ihmisarvo itselle merkitsee. Luontoarvot ovat siellä esillä niin, ettei niitä tarvitse isommin pohtia. Ainoastaan sitä voi surra, että niitä on jäljellä enää vain hiukkanen. Onneksi on edes Hossan verran.

Kirkko ja Hossa. Niissä molemmissa voi hiljentyä. Hiljaisuus puhuu.

Avainsanat: arkkipiispakarimäkinen, arvojohtaja, ihmisarvonpuolustaja, hossankansallispuistonavajaiset, veikkohuovinen

093 Sivistynyttä puhetta

Sunnuntai 31.7.2016 klo 18:06 - yrjöpoeka

Kuulemme jatkuvasti suoranaista huutoa, kuinka Suomessa on menossa kriisi. Puhutaan taloudellisesta kriisistä. Puhutaan työttömyyden kriisistä. Näkyvimmin on kohkattu pakolaiskriisistä. Olemmeko me todellakin kriisissä? Emme ole, olen sanonut sen jo aiemmin. Maassamme on kaikki paremmin kuin koskaan. Arkkipiispa Kari Mäkinen on nyt ottanut voimakkaasti kantaa aiheeseen.

Arkkipiispa sanoo aivan oikein, että on harhaanjohtavaa puhua Suomea kohdanneesta pakolaiskriisistä. Hänen mukaansa kriisi on siellä missä soditaan. Sieltä siviilit joutuvat lähtemään ja se on heille kriisin paikka. Arkkipiispa sanoo, että on kohtuutonta tehdä turvaa hakevista kriisin aiheuttajia. Tämä asia olisi syytä kaikkien niiden tiedostaa, jotka lietsovat pelkoa ja ahdistusta kansalaisiin.

Luin uutisia arkkipiispan sanomisista suurella tyydytyksellä. Toivoisin kaikilta vastuullisislta politiikoilta samaa jämäkkyyttä. Tarvitsee toistaa arkkipiispan yksinkertaisen kaunis ajatus. Meillä ei ole kriisiä. Meillä ei ole pakolaiskriisiä. Meille on tullut turvapaikanhakijoita ja pakolaisia. He eivät ole kriisin aiheuttajia, eivätkä syyllisiä mihinkään.

Politiikot voisivat aivan ensimmäiseksi nostaa esille arkkipiispan puheesta lyhyen lauseen. On korostettava toivon ja rohkaisun merkitystä. Viime talven aikana toistettiin jokaisessa tiedoitusvälineessä Tuomiopäivän sanomaa. Suomi oli hukkumassa pakolaisten tulvaan. Turvapaikanhakijat veisivät naisemme ja muuttaisivat meidän uskontomme. Tätä väitettä toistettiin ja kansa alkoi lopulta uskoa siihen. Perustettiin katupartioita turvaksi.

Nyt tavalliset ihmiset alkavat jo hymähdellä sille, että ovat joutuneet höynäytetyiksi. Katupartiot ovat häveliäästi häipymässä ja usea haluaisi unohtaa oman vouhkaamisensa. Peloittelua ja vouhkaamista jatkaa vielä yksi taho. Perussuomalaiset nuoret Tynkkysineen. Eivätkö ne kertakaikkiaan usko, että muut ovat jo poistuneet takavasemmalle?

Arkkipiispan esiintulo on juuri nyt erittäin tärkeä. Ihmiset on saatava huomaamaan, että kriisit ovat aivan muualla. Kansalaiset ovat sortuneet väärin profeettojen matkaan. Siellä missä tavallinen iäkkäämpi kaiken nähnyt kansa on kohdannut tänne tulleita pakolaisia, siellä ovat silmät auenneet. On huomattu tänne tulleiden olevan aivan tavallisia ihmisiä. Kieli ja uskonto on erilainen. Mutta tarpeet aivan samat kuin kaikilla muillakin.

Kirkko on tuonut Suomeen sivistystä. Uskontoa unohtamatta. Kirkolle on nyt tilausta, että se jatkaisi sivistyksen ja ihmisyyden kunnioittamisen tärkeyttä. Politiikkojen tehtävä kansakunnan kaapinpäällä on huolehtia siitä, että kansamme ei taannu Impivaaran tasolle.

Aikoinaan Kainuussa oli voimakkaita tuomiopäivän saarnaajia. Tavalliset ihmiset saattoivat uskoa maailmanlopun olevan ovella. Sankoin joukoin väkeä vaelsi Kiantajärven rannalle odottamaan lentokonetta. Sen piti viedä taivaan iloihin. No, konetta ei tullut. Väki vaelsi häveten takaisin pirtteihinsä ja jatkoi arkista aherrusta. Tässä viimetalven hurmoksessa on hyvin paljon samaa.

Sivistyskansa jota muu maailma ihastelee, sortui uskomaan huuhaan puhujiin. Omaa kirkkoa alettiin vastustamaan ja erottiin siitä joukoittain. Nyt liitytään hiljaisuudessa takaisin.

Olemme me melkoista jukuripää kansaa!

Avainsanat: arkkipiispakarimäkinen, pakolaiskriisi, väärätprofeetat, uskonnollisethurmosliikkeet

042 Paljon melua tyhjästä

Tiistai 29.3.2016 klo 10:38 - yrjöpoeka

Arkkipiispa Kari Mäkisen lausuntoa MTV haastattelussa käytetään kiihkoilijoiden toimesta surutta hyväksi. Haastattelusta kerrotaan oma tulkinta ja tulkinnalla lietsotaan vihaa ja epäsopua. Tämä lietsonta suunnataan omille kannattajille. Haastattelun luettuaan jokainen sivistynyt kansalainen voisi itse tehdä tulkintansa. Mutta sitä ei tehdä. Luotetaan vääriin profeettoihin. Kristittyjen pitäisi tietää, mitä väärät profeetat ovat saaneet historiassamme aikaan.

Koska perussuomalaiset facebook sivuillaan kuvan kera jatkavat kirkon vastaista kampanjaa, lisään minä referaatin Turun Sanomien uutisesta. 26.3.2016 lehti uutisoi aihetta seuraavalla tavalla. Luku ja ymmärrystaitoinen voi itse rakentaa oman mielikuvan siitä, mitä arkkipiispa Kari Mäkinen tarkoitti.

Lainaus alkaa:

Kirkko on varautunut kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden suojelemiseen, kertoi arkkipiispa Kari Mäkinen MTV:n haastattelussa. Mäkisen mukaan kirkko ei voi käännyttää oveltaan ihmisiä, jotka etsivät turvaa. Arkkipiispa muistuttaa, että kirkon tehtävä Suomessa on rakentaa rauhaa kristittyjen ja muslimien välillä.

Turun arkkihiippakunnan kansainvälisen työn hiippakuntasihteeri Anssi Nurmi kertoo, että seurakuntien varautuminen tarkoittaa muun muassa avunantoa koskevan ohjeistuksen päivittämistä tilanteeseen, jossa avunhakijoiden joukossa on turvapaikanhakijoita.

– Kielteisen päätöksen saaneiden kohdalla tuki voi tarkoittaa esimerkiksi asianajajan konsultaatiota, tilapäistä hätämajoitusta tai tuen hankkimista sieltä, minne kielteisen päätöksen saanut karkotetaan. Hätämajoitus kestää sen aikaa, kun asianajajaa on konsultoitu. Tyypillisesti muutaman yön.

Nurmi korostaa, että seurakunnat eivät piilottele ketään. Kirkko toimii turvapaikka-asioissa yhteistyössä viranomaisten kanssa. Nurmen mukaan yhteistyö on sujunut hyvin.

– Tavoitteena on varmistaa, että prosessi on mennyt oikein ja turvapaikanhakija on saanut kaiken avun, mikä hänelle kuuluu. Seurakunta on yhteydessä poliisiin ja kertoo avoimesti tilanteesta.”

Lainaus päättyy.

Kansanedustajien luulisi ymmärtävän lukemansa. Viikonlopun aikana julkaistujen facebookin päivitysten jälkeen en ole siitä ollenkaan varma. Näitä päivityksiä on jaettu ja niistä on tykätty samanmielisten toimesta. Sitä hehkutetaan kansan äänenä. Kirkosta eromista kannatetaan ja siihen kehoitetaan. Pitkälle on tultu sivistyksessä. Kansanedustajat kiihottavat eroamaan kirkosta.

Minä jatkan kiihottamista. Erotkaa rauhassa. Väärien profeettojen sanomalla ei ole siunausta.

Facta loquuntur.

Sapienti sat.

Avainsanat: arkkipiispakarimäkinen, turvapaikkakirkosta, sanottusanakatoaakirjoitettusanapysyy