Satunnaiset kuvat

kesän loppu

Uusimmat

Blogin arkisto

053 Loiskiehunta jatkuu

Keskiviikko 25.3.2020 klo 12:00 - yrjöpoeka

Keskitalven ajan Suomessa ja maailmalla ei puhuttu muusta kuin ilmastonmuutoksesta. Ilmassa oli maailmanlopun meininkiä. Ruotsalainen pariksunta sai luotua julkisuuteen lapsi papittaren, eli Greta Thunbergin. Kaikkialla häntä kumarrettiin ja useille hän oli jumalana inkarnaatio. Hänen ympärilleen kehiteltiin kaikenlaista hömppää, alkaen Atlantin yli purjehtimisesta. Siinä hän ei saastuttaisi luontoa. Ketään ei heilauttanut se, että vene kulki suuren ajan matkasta moottorilla. Mutta kaikilla oli kivaa ja maailmaa oltiin laittamassa pumpulipussiin. Valtiot esittelivät toinen toistaan julmempia ilmastotavoitteita. Suomi tietysti pyrki olemaan joukon paras.

Kukaan ei olisi voinut kuvitelle, että parissa viikossa tilanne muuttuu ja kukaan ei ole kiinnostunut jostakin Greta Thunbergistä. Covid-19 virus tuli ja selätti median luoman lemmikin kuin sormia napsauttaen. Gretasta tuli samankaltainen kuin ”somepersoonista”. Loinen joka ei kiinnosta ketään. Thunbergin perhe päätti yrittää uudelleen julkisuuden haltuun ottamista ja julkaisi eilen koskettavan uutisen. Nyt Greta ilmoittaa sairastaneensa koronaviruksen aiheuttaman taudin. Tämä on ihan linjassa sen kanssa, että julkisuudesta katoavat yrittävät tehdä itsestään uhrin ja samalla sankarin, koska on selvinnyt kamalasta taudista. Media vielä julkaisi tämän kuvitelman.

Koska hän on selvinnyt, hän kertoo nyt tuntemuksistaan ja varoittelee muita. Todella surkea yritys. Korona virus on todella nopeasti ja rajulla tavalla parantanut ilman laatua kaikkialla. Parasta kaikessa olisi, kun kaikki ”papittaret” lopettaisivat saastuttamisen. Resuaminen ympärimaailmaa ja aina lentäen on pahinta mitä kuvitella voi. Yksi median tuottama Atlantin ylitys purjeveneellä ei tilaa paranna.

Maailma on hullu ja hullummaksi menee. Pitkin keskitalvea olemme saaneet lukea ja kuulla, kuinka mukavaa on asutella Floridassa ja Espanjan Aurinkorannikolla. Näin ovat kertoneet lukuisat hyväosaiset suomalaiset, joilla ei ole halua maksaa eläkkeistä verojaan Suomeen. He ovat yhtäpitävästi kertoneet kuinka kevyttä on verotus ja kuinka kaikki on halpaa. He ovat myös kehuneet terveyden hoitoa ja kohtelua paljon paremmaksi kuin Suomessa. Samalla he ovat ilmoittaneet, ettei heidän aikomuksenaan ole koskaan enää palata Suomeen. Vain kesälomalla he haluavat käydä mökeillään kehumassa paikallisille köyhille, miten heillä on lokoisat oltavat.

Nyt Suomi siirtää jopa 200 000 veropakolaista Suomeen pikaisesti. Heistä suurin osa on virkuksen kantajia ja osa jo vuodepotilaita. Nyt on takuuvarmaa, etttä tilanne pahenee. Ilmeisesti näillä rikkailla on Suomessa vaikutusvaltaisia politiikkoja tukenaan. Muutoin en voi käsittää tätä touhua. Nämä iäkkäät veropakolaiset tulevat nyt ja vievät veronsa maksaneilta köyhiltä hoitopaikat. Minä pidän näitä ulkomaan eläviä todellisina loisina. Heillä on varaa asustella ikuisessa kesässä, mutta heillä ei ole varaa ja halua maksaa veroa Suomeen. Nyt he tulevat loisina vaatimaan parempaa hoitoa ja haluavat poliitikkojen tuella etuilla hoitojonoissa.

Kuulin juuri radiosta, että Telian mobiili data kertoo Helsingissä olevan 5-7 % vähemmän väkeä paikalla. Hallituksen jeesustellessa aikeitaan Uudenmaan eristämisestä, väki lähtee liikkeelle. Tilanne on sama kuin Italiassa. Pahimman virusalueen väki läksi liikkeelle ja kas, katasrofi oli valmis.

Luonnossa loiset tuottavat vahinkoa ympäristölleen. Näin myös ihmisloiset tekevät.

Avainsanat: ilmastonmuutos, gretathunberg, covid19, florida, aurinkorannikko

049 Kuole köyhä

Lauantai 21.3.2020 klo 21:56 - yrjöpoeka

Suomi on poikkeustilassa. Näin sanoo hallitus ja myös me muut. Suomen hallitus iskee pöytään sellaisia velkalukuja, joita kukaan ei uskonut kuulevansa. Eikä uskonut sellaisen olevan edes mahdollista. Mutta se on mahdollista, koska Suomi on poikkeustilassa. Lisäksi vallan kahvassa ovat tänään naiset ja he uskaltavat tehdä päätöksiä, joiden maksun aika on tulevina vuosikymmeninä. Suomalaisia on aina peloiteltus valtionvelalla. Meille on uskoteltu sen olevan heinäsirkkoja pahempi katasrofi.

Jotkut talousoppineet ovat yrittäneet kertoa, että valtionvelka on aivan eria asia, kuin yksityisen ihmisen velka. Periaatteessa voidaan kyllä ajatella näin, mutta valtio ei voi koskaan mennä konkurssiin. Otetaan esimerkkinä Eteläisen Amerikan valtiot viime vuosituhannen lopulta. Erilaiset diktaattorit olivat hassannet useiden valtioiden kansallisvarallisuuden omiin taskuihinsa ja samaa taspahtuu tänäkin päivänä. Valtioilla oli niin paljon ulkomaan velkaa, ettei Suomi koskaan pysty sellaiseen.. Yhtenä kauniina päivänä Maailmanpankki ja muut rahalaitokset pyyhkivät velalla persikkaa. Velka oli ja on valtioiden mittakaavassa pelkkiä numeroita.

Ainoa vaikutus on siinä, että mitä enemmän muut joutuvat numeroita rukkaamaan, sitä surkeampi kauppakumppani olet. Velkojen massiivisest anteeksiantamisesta huolimatta nämä maat ovat edelleenkin samassa asennossa. Kyynisempi sanoisi sen olevan näiden kansojen geneettinen ominaispiirre. Suomessa kokoomus ja persut ovat peloitelleet väkeä valtionvelalla. En tiedä mitä ne nyt miettivät, mutta väestö on hallituksen kanssa samaa mieltä. Seuratkaapa piruuttanne persujen ja kokkareiden toimintaa ja puheita lähipäivinä. Nyt sitä velkaa tulisi ottaa vielä enemmän. Oppositio väittää hallituksen pihtailevan. On tässä housuissa pitelemistä. Kaksi snobia, Halla-aho ja Orpo ovat aivan kuutamolla.

Tavallista kansaa riepoo tänään kaksi asiaa. Etelän vellihousujen, niiden joilla autoina ovat bemarit, audit ja mersut. Ne perkeleellisen isot mastodontit liikenteessä, he eivät välitä hallituksen sanomisista pätkääkään. Jouduin tänään autoilemaan pakosta valtatie 5:llä ja voin sanoa, että elämä ja kuolema vaani jokaisessa mutkassa. Viikko sitten ja taas tänään, ökybemari aiheutti kuoleman vaaran ruuhkaisessa liikenteessä, jossa olin itsekin kuoleman vaarassa. Viimeisen koheltajan rekisterinumero on ylhäällä. Valtatie 5:llä oli kahteensuuntaan tauton, aivan normaali keväinen ruuhka liikenne. Tarkoittaa sitä, että pohjoiseen ja etelään kulki paikoin usean kymmenen auton jonot. Liikenne nopeus yli( huom yli) 100 km/h.

Toinen käsittämätön asia josta todella olen samaa mieltä kaduntallaajien kanssa ovat ulkomailla asuvat elintasopakolaiset. Se eliitti, joka haluaa elää lumettomassa maailmassa, nauttia lämmöstä ja elää kuten siirtomaaherra. Eläke tulee Suomesta. Veroja ei makseta Suomeen. He ovat iäkkäämpää väkeä. Heitä asustaa aurinkorannikolla ja Floridassa. Nyt Suomen sosiaalietuudet ovat alkaneet kiinnostaa ja erityisesti terveydenhuolto. He ovat useita kymmeniä vuosia elostelleet ja nyt huutavat apua maasta, jonne he eivät ole halunneet maksaa veroa.

He ovat iäkkäitä rikkaita. Köyhät suomalaiset ovat ikääntyneet kituuttaen. Nyt ulkoministeri kertoo, että, rikkaat on saatava Suomeen pelaaman golfia. Ulkomailla ovat kentät menneet kiinni. Useat näistä rikkaista kusipäistä eivät koskaan ole maksaneet lanttiakaan suomalaisten hyväksi. Asemansa he ovat saaneet korruption ja perintöjen avulla. Jossakin vaiheessa suomalaisen ymmärrys loppuu. Nyt on se hetki. Huolehditaan ensin niistä uskollisista veronmaksajista. Heistä joille ei ole ollut vaihtoehtoa. Heille Suomi on ollut kotimaa. Ja on.

Miten se Antero Rokka sanoi? Pohja se on miunkiin säkissä. Perkele!

Avainsanat: suomionpoikkeustilassa, valtionvelkja, aurinkorannikko, anterorokka

194 Syksyn satoa

Keskiviikko 11.10.2017 klo 18:55 - yrjöpoeka

Itsenäisyys on tämän syksyn painava uutinen. Useissa maissa Euroopassa ja Lähi-Idässä on alueita, jotka ovat jäänteitä entisten suurvaltojen mahdista. Aikoinaan Espanja ja Portugali olivat sotilaallisia mahtitekijöitä. Heillä oli sotilasvoiman avulla alistettuja kehitysmaita ympäri maailmaa. Englanti, Ranska ja Saksa kuuluivat myöhemmän ajan siirtomaaisäntiin.

Näiden maiden isännyys katkesi lopulta. Sitä ennen nämä valtiot ovat piirrelleet valtioiden rajoja viivotinta käyttäen. Pahin sellainen alue on Lähi-Idässä oleva Kurdistanin alue. Viivasuoria rajojka on vedelty isännän ottein ja nyt niitä hallitsevat valtiot kuvittelevat niitten olevan ikuisia. Syyrian, Irakin, Iranin ja Turkin rajaalueella sijaitsee Kurdistan. Sen alue jaettiin aikoinaan viivotinta käyttäen ja kurdit jäivät ilman omaa valtiota. Aina on tiedetty, että muiden määrittelemät rajat eivät ole pysyviä ja ne tulevat ennenpitkää muuttumaan siten, että kansallisuuksien rajat määrittävät valtioiden rajat. Lähi-Idässä lisukkeena kriiseihin toimii hiekan alla kupliva öljy.

Espanjassa on omat ongelmansa ja Katalonia on sitä ollut jo 800-vuoden ajan. Kahteen kertaan sen autonomia on lakkautettu ja nyt on mahdollisesti tulossa 3-kerta. Sanooko se toden, sitä en usko. Maailma on juuri tänään niin epävakaa, että juuri nyt kansallisuuksien itsenäisyysmieliset katsovat ajan olevan valmis. Toisen maailmansodan jälkeen kuviteltiin Euroopan valtioiden rajojen muuttuneen vakaiksi. Sitä se ei ollut. Jugoslavia hajosi yhden diktaattorin kuoltua ja se repesi useisiin itsenäisiin valtioihin. Mahdottomasta tuli mahdollinen. Ainoastaan Saksojen yhdistyminen sujui rauhanomaisesti.

Näin uskon käyvän tulevissa koitoksissa. Nykyaikainen sota tuo niin nopeasti sellaisen määrän uhreja, että siinä entisten suurvaltojen hallitsijat joutuvat katsomaan vielä totuutta silmiin. Mikäli Kataloniassa alkaa mekkalointi, se voi poikia hyvin pian epävarmuutta Englannin saarivaltion alueelle. Skotlanti on minun mielestäni ensimmäinen, joka katsoo itsenäisyyden kortit. Espanjalla ja Englannilla on entisen suurvallan syndrooma ja ne joutuvat joko nielemään kalkin, tai ottamaan asemansa asein takaisin.

Olemme joskus jutelleet näistä kavereitten kanssa ja moni pitää ajatuksiani liian katasrofaalisina. Suomessa on vallinnut niin pitkä rauhanaika, että se on sulkenut ihmisten silmät näkemään maailman raadollisuuden. Mikään ei ole muuttunut maailmassa kansojen välillä. Aina silloin tällöin valtaan nousee sellainen hörhö joka luulee vääntävänsä kahvasta maailman toiseen asentoon.

Historiaa mukaillen nyt on sellainen aika, että yhtäaikaa useissa maissa valtaan ovat nouseet tai nousemassa väkivaltaan ja muukalaiskammoon uskovat. Sellaiset tahot, jotka löytävät syyllisen kaikkeen ahdinkoon ja pahaan toisista ihmisryhmistä. Pienien valtioiden pullisteluista en olisi huolissani, mutta olen huolissani muutamien ydinasevaltioiden julkisesta uhitteluista. Diplomatia on unohdettu ja kaikki kulkee kohti sotaa ja välienselvittelyä. Viimeksi toisen maailmansodan aikana itsenäiset valtiot käyttivät demonisia ilmaisuja toisista valtioista.

Yksi asia pitää paikkansa muutuvassa maailmassa. Aurinko nousee idästä.

Avainsanat: siirtomaavaltiot, englanti, ranska, saksa, espanja, portugali, kurdistanhakeeitsenäisyyttä, katalonianmenneisyys, aurinkolaskeelänteen

033 Vastustamisella käyttövoimaa

Torstai 10.3.2016 klo 15:55 - yrjöpoeka

Viimeiset kaksikymmentä vuotta ovat vihreätä mellastaneet Suomen politiikassa. Joukkoon sujahtivat vanhat taistolaisänkyrät ja heillä on ollut vahva asema tässä liikkeessä. Puolue on aina vastustanut sähköntuotantoa. Erityisesti ydinvoima on ollut näitten ikuisten opiskeljoiden hampaissa, tuntuu että enemmän tukassa.

He ovat valittamisillaan halvaannuttaneet useasti eri hankkeet. Kettingit kuuluvat heidän varusteisiinsa niin erottamattomasti, että heidät pitäisi niillä kiinnittää pysyvästi paikoilleen. Media huomion he ovat aina saaneet puolelleen. Pitkään kouluja käyneet, elämästä kokonaan vieraantuneet toimittajan alut jakavat heidän aatteensa.

Viimeiset kymmenen vuotta vastustus on muuttunut myös esityksiksi. Hallituksissa he ovat päässeet vaikuttamaan siihen, että kalliita tukiaisia on erilaisille energian tuotantomuodoille jaettu. Aurinko on heidän lempilapsensa, tuulivoimasta puhumattakaan. Bio-taloutta on hehkutettu tulevaisuuden uusiutuvana energia muotona.

Pikkuhiljaa ovat teollisuus ja yritykset sitten lähteneet mukaan tähän yrityksille edulliseen liiketoimintaan. Aurinkoenergian valjastamisessa olemme vielä aika lapsenkengissä. Ensimmäiset bio-tuote tehtaat ovat nyt nousemassa. Tuulivoimapuistoja on sitten aivan eri malliin perustettu ja uusia nousee kuin sieniä sateella. Hankalinta on pitkä valmisteluprosessi kaavoituksineen ja kuulemisineen. Näiden hankkeiden myötä luulisi ikuisten opiskelijoiden olevan tyytyväisiä?

Kuten olemme oppineet, eivät ole tyytyväisiä. Aivan ensimmäiseksi kaikki valitustiet käytetään tarvittaessa kaavoituksen jarruttamiseksi esimerkiksi tuulivoimapuistoja varten. Jokaisessa korkeammassa ja tuulisessa paikassa on erittäin tärkeitä liito oravan asuinpaikkoja. Vaarojen notkoissa voi haukkua viitasammakko. Puissa voi olla eri lintulajien pesiä. Ensin halutaan tuulivoimaa ja sitten ei enää ole paikkaa minne se pystyttää.

Kun tästä vaiheesta on päästy vuosien väännön jälkeen eteenpäin, nousevat alueen asukkaiden kuulemistilaisuuksissa framille erilaiset koulutetut uskomustieteen edustajat. Kuuluvat samaan liikkeeseen. Tuulivoimala aivan ensimmäiseksi aiheuttaa heidän sielulleen vamman nousemalla näköpiiriin. Roottorin lavan liike aiheuttaa heille moninaisia vaivoja. Koulutettuina valittajina he kuulevat myös sellaisia ääniä, joita muut eivät kuule. Sitten valitetaan. Valitettavan pitkään.

Bio-talous on kasvussa. Eri tehdashankkeiden varmistuessa, vihreät pääsevät taas perinteiselle kettinki linjalle. Suomen metsät ovat tuottaneet puuta erittäin hyvin. Metsissä on jakovaraa kansantalouden kasvulle. Vihreille ja heidän käsikassaroilleen, alkaen Luonnonsuojeluliitosta, puihin koskeminen on majesteetti rikos.

On todella kummallista, että heidän ajamiensa asioiden alkaessa toteutua, niitä aletaan vastustaa? Toisaalta se ei ole kummallista. Vihreät ovat aina saaneet käyttövoimansa kaiken sellaisen vastustamisella, josta olisi kansantaloudelle hyötyä.

Kettinki ja vihreät. Erottamattomat.

Avainsanat: biotalous, aurinkovoimalat, tuulipuistojenkaavoitus, tuulipuistotvastatuulessa, rautaajakettinkiä

044 Muuttuuko ihminen

Perjantai 5.9.2014 klo 19:33 - yrjöpoeka

Viimeiset viikot ovat olleet melkoista painajaista. Eilinen aamu pysähdytti mieleni totaalisesti. Onneksi vain hetkeksi. Aamulla aikaisin sain Kainuun keskussairaalan kirurgiselta osastolta puhelinsoiton. Koska sieltäpäin ei ole minuun oltu yhteydessä, mieleni täytti kaikki pahimmat skenaariot. Onneksi hoitaja alkuesittelyjen jälkeen kertoi syyn soittoonsa. Se oli minulle helpottava tieto. Hoitaja kertoi tulehdusarvojen lopultakin laskeneen niin, että poikani voi siirtyä sairaalasta kotiinsa. Tämä jos mikä oli helpottava uutinen. Edes hetken saa tuntea taas elävänsä hieman normaalimpaa elämää.

Otsikon ajatus, muuttuko ihminen, on tänään todella ajankohtainen. Euroopan kaakkoislaidalla tapetaan ihmisiä ja vanha suurvaltapolitiikka on astunut takaisin. Eli ihminen ei ole muuttunut miksikään. Rauhantila on ollut pitkä. Nyt ovat päätöksenteossa sellaiset ihmiset, jotka eivät ole kokeneet sodan kauheuksia. Nyt on vallalla taas ihmisten jaottelu eri rotuihin ja uskontoihin. Kun sekään ei riitä, nimitellään toisia fasisteiksi ja natseiksi. Sen katsotaan antavan ihmisille oikeutuksen tappaa entiset naapurinsa ja tuttavansa.

Maailma on tänään nopea ja kuvat sodan kauheuksista leviävät todella nopeasti. Tiedottaminen julmuuksista on osin tarkoitushakuista ja sillä yritetään osoittaa toiset osapuolet pedoiksi. Ei riitä, että sota-alueen ihmiset ovat napit vastakkain. Myös meillä ollaan tilanteesta useampaa mieltä ja vastapuolten nimittely on täysin vastaavaa kuin Ukrainassa. Hulluus on maailmassa tarttuvaa.

Suomessa on pidetty vallalla mielistely politiikkaa. Milloin on mielistelty Neuvostoliittoa, milloin EU:ta. Nyt vanhat nuoleskelijat ovat nousseet haudoistaan ja nuoleskelevat ja ymmärtävät naapurimme Venäjän oikeutusta kurmottaa pienempiä naapureitaan. Kukaan ei näytä oikeasti ymmärtävän sitä, että nyky Venjä toimii täsmälleen samoin kuin toimi sen edeltäjä Neuvostoliitto. Samalla tavoin toitotetaan yhtä totuutta ja kansa toistaa. Sotilaallislta voimaa esitellään reunavaltioiden rajoilla ja verhottuja uhkauksia annetaan useista eri kanavista.

Olen tänä syksynä lukenut hyvin paljon talvisodan historiaa ja siihen johtaneita tapahtumia. Silloisen Neuvostoliiton perusteluja toimilleen ja kuinka sotahulluus saatiin tartutettua omiin kansalaisiin. Nykyinen Venäjä ja sen isäaurinkoinen Putin toimii täsmälleen samoin. Valitettavasti Suomessa ei ole opittu suuresta naapuristamme oikeastaan yhtään mitään. Jälleen osa kansalaisistamme ymmärtää kuinka meidän on oltava nöyrinä ja meidän pitää olla rauhantahtoisia. Siihen kuuluu sama tavoite kuin talvisodan alla. Omien puolustusvoimien rapauttaminen.

Suomen on pidettävä hulluuden noustessa huoli omista puolustusvoimista. Samalla on etsittävä myös liittolaisia ja syyn ymmärtää jokainen. Sotahulluuden saastuttama suurvalta ei kunnioita muuta kuin voimaa. Ainoa tae uskottavaksi kumppaniksi on Pohjois-Atlantin puolustusliitto.

Sitä kutsutaan tuttavallisesti NATO:ksi.

Avainsanat: ihmismieli, oikeustappaa, suomettuminen, isäaurinkoinen, pohjoisatlantinpuolustusliitto

011 Juhlat ovat ohi

Perjantai 1.3.2013 klo 15:50

Viikonvaihde oli täynnä suuria tunteita. Tunnen nyt oikeasti, että olen aikuinen. Äitini, vaimoni, lapseni ja lapsenlapseni olivat mukana tekemässä yhdessäolosta juhlaa. Saksasta asti saapunut esikoiseni Fenno-pojan kanssa oli alunperin tulossa yllättäjänä juhliin, mutta vaimoni ei osannut pitää yllätystä omana tietonaan. Kaikesta huolimatta juuri heidän tulonsa kruunasi juhlan. Sain eilen saatella heidät junaan ja meille isovanhemmille jäi suuri ikävä.

Sain lahjaksi yhden mieluisan lelun ja se tulee tuottamaan tulevaisuudessa lisää kuvia. Paras kaikista lahjoista oli kotimaan matkailun tukeminen tulevana vuotena. Tulen sen matkan tekemään yhdessä vaimoni kanssa. Yhteinen loma kotimaisessa kohteessa on yksi lisä yhteiseen matkaamme.

Politiikan seuraaminen on jäänyt viimeisten viikkojen aikana todella vähiin. Olen ollut mukana kunnallispolitiikassa ja alku on ollut kaikkien osalta totuttelemista. Joukossa on vanhoja konkareita ja todella runsaasti uusia kasvoja. On mielenkiintoista nähdä, kuinka uudet toimijat pääsevät toimintaan mukaan. Itselle toiminta on ollut tuttua ja toimintakenttä toimijoineen on myös tuttu. Huolimatta vaalien alusajan kiihkeästäkin debatista, kaikki ovat vielä keskittyneet itse työskentelyyn.

Tämän päivän tehtävä on ollut siivous. Höyryimuri on osoittanut tehonsa ja puhdasta on tullut. Pyykinkuivaus on tänään sujunut hyvin ulkosalla, koska keväinen aurinko on paistanut rakennuksen seinustalle. Aurinkoinen sää on ollut tarpeen myös vaatteiden tuuletukselle. Maaliskuun alku on alkanut perinteisesti kipakalla yöpakkasella ja sen suuntainen keli näyttää jatkuvan. Yön jälkeen aurinko alkaa jo lämmittää todella nopeasti. Siivouksen lomassa on ollut aikaa kuunnella talitiaisten perinteistä titi-tyytä.

Kevät on tosiaan tulossa, kirkas paiste saa mielen samansuuntaiseksi. Aurinkoiseksi.

Avainsanat: suurettunteet, pentaxwg-2gps, juhlatovatpäättyneet, kevätsiivous, kevätaurinko

020 Huonoja työntekijöitä?

Sunnuntai 6.3.2011 klo 21:13 - yrjöpoeka

Eilinen päivä oli todella vaiherikas ja lopulta vielä venähti pitkäksi. Vaalan ja Otanmäen reissulla vierähti koko päivä ajomatkoineen. Siihen vielä vaalityöryhmän kokous Kajaanissa laittoi aikataulun tiukoille. Illan päätteeksi oli vielä vaalipaneeli kotikunnassani Suomussalmella.

Vaalipaneeli toi esille mielenkiintoisen kysymyksen, ovatko suomalaiset työntekijät huonoja vai laiskoja?

Olemme tottuneet sanomaan, että joku laittaa itsestään 100 % peliin. Illan keskustelun kummallisin ajatus tuli esille Eero Suutarin esittämänä ja vielä useasti toistettuna. Hänen mielestään kukaan suomalainen työntekijä ei anna itsestään työlle 100 %! Hän esitti arvion, joka vaihteli välillä 40 % - 90 %. Olen sitä mieltä, että suomalainen työntekijä on tunnollinen ja tekee työnsä hyvin. Jouduin olemaan todella eri mieltä aiheesta ja jatkoimme aiheesta väittelyä vielä paneelin päätyttyä.

Eero Suutari on itse ansioitunut yrittäjä ja siksi väite on outo. Miksi hän maksaa kenellekään työntekijälle täyttä palkkaa sellaisesta työstä, johon työntekijä ”ehkä” panostaa 40 %? Osuva kommentti voisi olla tämä: ”Hullu se joka paljon pyytää ja tyhmä se joka maksaa.”

Allekirjoittaneen suuntaan osoiteltiin lukemalla sitaatteja ”Nuiva- vaalimanifestista. Jostakin syystä se ei innostanut yleisöä ja eikä muita panelistejakaan. Johtuneeko se galluppien jatkuvasta suunnasta? Kansalaiset ovat entistä ”nuivempia” ja haluavat selkeästi, että oman maan kansalaiset hoidetaan ensin.

Kainuun mallista emme saaneet aikaan minkäänlaista kädenvääntöä, vaikka sitä itse hieman odotinkin. Yksi Kainuuta koskeva tärkeä aihe, josta etukäteen oli sovittu puhuttavan, oli puolustuspolitiikka. Se jätettiin syytä kertomatta pois. Mielestäni nyt on oikea aika puhua, kuinka aiomme puolustaa Kainuun-prikaatin olemassaoloa? Uskomus siitä, että prikaati on uudenaikaisin ja sen rakennuskanta on modernein, ovat yhtä tosia kuin oli Kemijärven sellu ja UPM-Kajaani. OKL:stä puhumattakaan.

Pohjois-Suomen etu on aloittaa keskustelu ajoissa, koska maavoimien säästötarpeet nousevat esiin heti vaalien jälkeen. Mikäli on uskomista maavoimien komentajaan, säästöt kohdistuvat rakenteisiin. Etelä-Suomen alueella olevilla joukko-osastoilla on voimakas poliittinen tuki. Kainuun ja Pohjois-Suomen kohtalona on aina ollut menettää. Jokainen menetys on kohdistunut niihin rakenteisiin, joita on eniten uudistettu ja jotka ovat olleet erittäin kilpailukykyisiä. Aina on puuttunut tärkein, poliittinen tuki. Pelkkä usko lupauksiin on tuuleen heitettyä.

Mikäli säästöjä etsitään jälleen Kainuusta, voimme sen jälkeen unohtaa paljon muutakin. Sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee ylimääräisessä kokouksessa erikoissairaanhoidon tilannetta tulevalla viikolla. Maakuntavaltuuston päätettäväksi asia juoksutetaan juuri sopivasti vaalien alla, 28. maaliskuuta. Aiheeseen liittyy suuria investointeja ja tästä voimme saada todella hyvän aiheen vaalikentille.

Sitä odotellessa, aurinkoisia kevätpäiviä kaikille.

Avainsanat: laiskotellen, joutilaita, työvoimapula, nuivavaalimanifesti, maavoimiensäästöt, onkokainuumenettäjämaakunta, hyväuskoisiahölmöjä, aurinkoistakevättä

151 Potunnosto päivä

Torstai 10.9.2009 klo 18:37 - yrjöpoeka

 

Aurinkoa ja todella kovaa tuulta on piisannut tänään. Aamuaikaisella kuokin potut pellosta ja nostin sipulit penkistä. Aamupäivä hujahti siinä, hiki ei päässyt pintaan, oli nimittäin tuuli sitä luokkaa. Kaksi päivää on riittänyt todella kovaa ja myrskyistä tuulta, tämän myräkän jälkeen ilmat pääsee sitten jäähtymään.

Eilen oli maakuntamatkailua, vuorossa reissu kokoukseen Kajaaniin.

Eilen ja tänään olen saanut palautetta edellisestä kirjoituksestani blogiin. Puhelut ovat olleet hyvin ahdistavia, vanhukset pelkäävät todella sitä vaihetta, kun ei enää itse pysty huolehtimaan itsestään. Kuoleman pelko on se pienin, suurin pelko on joutua toisten armoille. Ihmiset muistavat vielä edellisen vuosisadan syytinkiajat ja he näkevät yhtymäkohtia siihen tämän päivän tilanteesta. Mitä vähemmän on henkilökuntaa, sitä halvempaa on hoito ja siitä kärsivät ensiksi hoidettavat. Julkinen keskustelu tiedoitus välineissä koetaan hyvin ahdistavana. Keskusteluissa on esillä koko ajan raha ja kuinka kalliiksi vanhusten hoito tulee.

Kilometrejä on pikkuhiljaa kertynyt moottoripyörän mittariin. Ostin pyörän 16. heinäkuuta ja tänään tuli täyteen 5000 kilometriä. Ajelin tänään iltapäivästä kovassa tuulessa 300 kilsaa ja mukavaa oli. Pitkästä aikaa oli aurinkoinen ilma, tuuli ei haitannut ajamista juuri mitenkään, vähän ravisteli ajoittain. Uusi takarengas paransi huomattavasti ajotuntumaa ja levottomuus urissa loppui siihen. Kesä on valitettavasti myös loppumassa, mutta aikansa kutakin. Nyt on syksy ja olen aina nauttinut myös siitä, sitä paitsi, kohta pääsen hiihtämään!

Avainsanat: aurinko, maakuntamatkailu, moottoripyörä