Satunnaiset kuvat

Sininen valo

Uusimmat

Blogin arkisto

047 Kesän loppu

Perjantai 9.9.2011 klo 14:05 - yrjöpoeka

Kesä on lopussa ja sen paras merkki on kokousruletin jatkuminen maakunnallisissa luottamustehtävissä.

Olen saanut viettää todella hyvän kesän ilman jatkuvaa menemistä paikasta toiseen. Ainoastaan astma on aiheuttanut harmia. Sen vastapainona olen saanut viettää aikaani kotona ja lempiaiheeni kalastuksen parissa. Erityisen antoisia ovat lähivedet. Sieltä saa jatkuvasti tuoreena paistin- ja savuahvenia. Laitan oheen kuvan eilisen päivän annista. Ahvenet tekivät kauppansa paistettuna ja savustettuna. Taimen odottaa pakastimessa. Pakastin on todella täynnä haukifileitä ja vielä siellä on suuria kappaleita Tenon lohta. Kyllä tästä talvelle selvitään.

hpim5218.jpg

Olen tietoisesti välttänyt kirjoittamista, koska silloin sitä on tehtävä jatkuvasti. Nyt on aika aloittaa kirjoittaminen ja erilaisten aiheiden kommentoiminen. Aiheita näyttää olevan tungokseen asti. Kreikan rahoittamisen ongelmista alkaen ja osansa tulee saamaan maakunnan oman ministerin toiminta. Maakunnallisella puolella riittää tulevana syksynä kommentointia. Vanhustenhuolto ja terveydenhuollon palvelut ovat kuumia aiheita jatkuvasti ja erityisesti niiden toimimattomuus. On todella mielenkiintoista nähdä saako uusi sosiaali- ja terveysjohtaja seisovat vedet liikkeelle? Paikoilleen jämähtäneet vanhat virkamiehet ovat lukkiutuneet paikoin omaan erinomaisuuteensa.

Liikenneministeri Kyllönen kielsi vielä kesäkuussa suunnittelevansa ruuhkamaksuja. Eilisen päivän aikana tämä bioanalyytikko (laboratorioapulainen) sitten oikein alleviivasi sen. Ei tule ruuhkamaksuja! Tilalle tämä vasemmiston helmi on löytänyt mallin, jossa jokainen autoilija joutuu maksumieheksi. Maksut tulevat sisältymään neronleimauksen mukaan autoverojen sisälle. Lisäksi autoihin pitää saada gps-järjestelmät. Näljängän pappa, joka ei välttämättä käy koskaan Ämmänsaarea kauempana joutuu maksumieheksi kehäkolmosen ajoittaisesta ruuhkautumisesta. Suorastaan nerokasta. Julkista liikennettä löytyy Suomussalmelta sen verran, että maksu on mahdollinen. Taso alkaa olla sama, kuin edeltäjällänsä Kainuusta, eli vasemmiston entisellä ministeri Huttu-Juntusella.

Keneltä ministeri aikonee ostaa satelliitti palvelun? Jenkeiltä, Venäjältä, vai Kiinalta? Mätäkuu on jo lopussa, eikä sitäkään voi syytellä. Tänään ministeri on sitten puuttunut johtajien erorahoihin. Hoitaisi rahoituksen kuntoon tiestöä ja rataverkkoa varten. Siinä on sitä sarkaa, mitä pitäisi kyntää. Valitettavasti eväitä siihen ei hallitusohjelman mukaan ole. Siksi pitää keksiä jotakin tekemistä.

Toivottavasti Kainuulaisilla on vielä säästöjä, että saamme ruuhkamaksut kerättyä. Kiitollisina muistamme tulevaisuudessa Osuuspankin kulmalla 5 sekunnin ruuhkassa omaa ministeriä.

Näillä lähdetään liikkeelle.

Avainsanat: kesänloppu, kesäkalastus, mielipidekirjoittaminen, ruuhkamaksutjokaiselle, autoverotuskiristyy, tiestörappeutuu, verotuskiristyy