Satunnaiset kuvat

Oikeusaputoimisto

Uusimmat

Blogin arkisto

133 Baltic Sea

Perjantai 21.10.2016 klo 17:57 - yrjöpoeka

Tuolla nimellä tunnetaan vesialue, jota ovat riivanneet saasteet. Rantavaltiot ovat surutta laskeneet viemärinsä suoraan tähän altaaseen. Viime vuosina olemme toistuvasti nähneet uutislähetyksissä vihreän massan peitossa olevaa vettä. Suomalaisten tuella ja työllä on vihdoinkin saatu jotakin rotia suurvalta Venäjän suurten kaupunkien puhdistamoihin. Meidän siis pitäisi nyt olla oikein tyytyväisiä?

Mitä vielä. Tyytyväisyyteen ei ole aihetta. Maamme tekemää työtä Putin kunnioitaa nostamalla sotilaallisen uhittelun kiitokseksi. Venäjä käyttäytyy kuten kaikki muutkin roistovaltiot. Ne purevat kättä, joka on juuri ollut auttamassa. Kaiken lisäksi Putinin käskystä, Venäjän taistelukoneet loukkaavat meidän ilmatilaamme. Keskusteluista ei tule mitään tolkkua, koska tsaarin jälkeläinen valehtelee päin naamaa. Samalla syyttäen kaikkia muita. Aivan kuten Donald Trump. Ovatko he sukua toisilleen?

Kaiken huipuksi kotimainen suomettunut nöyristelijöiden joukko esittää, että syy onkin meissä. Heidän mielestään meidän ei pitäisi parantaa sotilaallista valmiutta, vaan nöyrästi hyväksyä kaikki. Onneksi valtiomme johdossa on selväjärkisiä, joille isänmaan rajojen loukkaamattomuus on tärkeää. Juuri siitä syystä puolustusministeri Niinistö nosti esille Ahvenanmaan demilitarisoinnin . Niinistön mukaan tämä on ongelma.

Viesti on selvä ilmoitus naapurimme pullistelulle. Maamme aikoo puolustaa koko aluettaan ja tarvittaessa pyyhkii sotaväellä demilitarisointia. Ruotsi oli aiemmin jättänyt oman Gotlannin saaren puolustamisen herran haltuun. Nyt sinne on pikaisesti lähetetty komppania sotilaita. Julkisuudessa tätä liikettä pidetään aivan jonninjoutavana. Sitä se ei kuitenkaan ole. Se on selvä viesti kaikille mereen rajoittuville valtioille siitä, että Ruotsi puolustaa aluettaan tarvittaessa asevoimin.

Tähän samaan sarjaan kuuluu mielestäni myös ministeri Niinistön ilmoitus. Maamme kunnioittaa tehtyjä sopimuksia. Ilmoitus kertoo jokatapauksessa muille, että näin toimitaan vain rauhan aikana. Kriisin syntyessä tilanne on toinen. Siksi on puolustusvoimien ja maamme johdon oltava valmiina muuttuviin tilanteisiin. Tästä annan kiitoksen maamme puolustuksesta vastaaville tahoille ja ulkopoliittiselle johdolle. Sosiaalidemokraattien Erkki Tuomiojan itkusta ei tarvitse nyt välittää. Hän on Tarja Halosen kera kaikkein pahimpia Suomen syöjiä. Tämä on minun henkilökohtainen mielipiteeni.

Miksi nostin otsikoksi nimen Baltic Sea? Suomessa aluetta kutsutaan Itämereksi. Miksi, kun Suomesta katsoen sen nimen pitäisi olla Etelämeri. Ilmeisesti meillä edelleen kunnioitetaan Ruotsinvallan aikaista nimeä, koska meri on sieltä katsoen Itämeri. Kaikilla Baltian mailla on samankaltaiset, jollei vieläkin huonommat muistot Venäjästä ja sen toimista alueella. Siksi käytän nyt mieluimmin nimeä, joka liittyy alueen maiden kohtaloihin.

Veteraanit ovat aina sodan jälkeen kertoneet, kuinka Suomi on ollut puolustamisen arvoinen. Heidän viestinsä on ollut, että sitä sen on edelleen ja sitä on puolustettava. Samoin he ovat kantaneet huolta maanpuolustustahdosta. Me olemme paljosta kiitollisia veteraaneille. Myös meidän on ilmoitettava, että tämä maa on puolustamisen arvoinen.

Juuri nyt on hetki, jolloin me sanomme sen. Suomensyöjistä huolimatta.

Avainsanat: balticsea, rauhanmeri, suomensyöjät, ahvenanmaandemilitarisointi