Satunnaiset kuvat

Taimenen väsytys 4

Uusimmat

Blogin arkisto

089 Harjaaminen

Maanantai 26.10.2015 klo 12:33 - yrjöpoeka

Aaamun uutisanti oli sitten yllättävä. BB-julkku, ex-sellainen, Sebastian Tynkkynen kertoi joutuneensa Soinin giljotiiniin. Sanonta on veikeä. Mikäli hän todella olisi sanamukaisesti joutunut giljotiiniin, haastattelut olisivat tältä aamulta jääneet. Giljotiinin pudottua, no se on lopullista.

Parempi sanamuoto olisi ollut aiemmin syksyllä Soinin lanseeraama ”harjaus”. Tynkkynen ilmeisesti itse uskoi hänen asemansa olevan se, joka takaa hänelle koskemattomuuden puoluehallituksen suunnasta. Sitä se ei ollut, koska puoluehallitus voi perua puolueen jäsenyyden. Erottaminen oli varmasti itse ansaittua ja siitä on turha syytellä Soinia.

Yksikään puolue ei pitkään kestä omien johtomiestensä kampanjointia puolueen valitusta linjasta. Demikraattisesti tehdyt valinnat eivät muutu julkisuuden huutoäänestyksissä. Siihen tarvitaan muutakin kuin BB-talon ohjelmassa käväisy. Tämä harjaaminen oli vain ajankysymys ja nyt se on tehty. Hyvä niin.

Lähdin eilen käymään yhdellä purolla kokeilemassa harjusten perhokalastusta. Ajellessani sinne tapahtumat seurasivat toisiaan. Ensiksi kylällä tuli vastaan pysäköity poliisin ajoneuvo. Partio oli tutkaamassa tielläliikkujia. Paikka oli hyvin valittu. Juuri siinä päättyi 40 aluerajoitus ja alkoi 60 rajoitus. Selvisin tutkauksesta ilman lisäharjausta.

Seuraavaksi minua tuli vastaan karhuemo pentunsa kanssa. Samalla kun kiivaasti jarrutin kaivoin kameraa esille penkiltä ja yritin sitä virittää. Karhuperhe ei hyvää tarkoitustani jäänyt odottelemaan, vaan painui vesakkoon rivakkaa tahtia. Muutaman kympin sijoituksella ajoneuvokameraan olisi nyt ollut tilaus. Panee pohtimaan vakavasti.

Kotipurolla sää oli sateinen ja todella kova tuuli teki kalastamisesta vaikean. Kylmyys jähmetti sormenpäät ja siima pyrki irti vedestä tuulenpuuskissa. Märästä kelistä huolimatta sain nuotion sytytettyä ja siinä sain aina välillä lämmitellä sormiani. Lämmin tee ja vaimon tekemät eväät lämmittivat lisää. Muutama pieni harjus kävi sormieni välissä, isommat eivät olleet ruokailutuulella.

Syksyinen ilma harjasi mielen puhtaaksi. Puron kohinan ja tuulen tuiverruksen jälkeen oli mukavaa palata kotiin. Vaimon harjattavaksi.

Avainsanat: harjaaminen, bb-talo

080 Uutta etsimässä

Maanantai 12.10.2015 klo 18:54 - yrjöpoeka

Olen pohdiskellut erästä asiaa pitkään ja tänään se nytkähti sitten liikkeelle. Pieni ryhmä kokoontui yhdessä pohtimaan, voidaanko polkaista tämä hanke liikkeelle. Sovimme, että kokoonnumme kuukauden päästä katsomaan, mitä olemme saaneet aikaan ja kuinka asiassa jatketaan. Toivottavasti saamme ajatukselle ilmaa siipien alle ja saisimme haalituksi testiryhmän tammi – helmikuun vaihteeseen ensi vuonna.

Testiryhmään haluamme saada mukaan joukon kovakuntoisia, itsensä likoon laittavia ja että he ovat valmiita laittamaan kaiken peliin. Sen jälkeen saisimme faktaa pöytään ja voisimme aloittaa suunnittelun. 2017 täyttää Suomi 100-vuotta ja silloin olisi tarkoitus aloittaa. Kaikenkaikkiaan tämä päivä on ollut hyvä. Perästä kuuluu, sanoi torvensoittaja.

Perästä on kuulunut myös poliittisella rintamalla. Vesa-Matti Saarakkala ei pitänyt lupaustaan, vaan otti ja perui puheensa. Surullinen episodi hänen osaltaan, eduskuntaryhmässä ei varmasti nyt omat asiat etene. Toinen sankari keräilee nimilistojaan ja jos olisin ennustaja, sanoisin hänelle tulevan häädön. Aikaisemmassa elämässään hän pyrki BB-talossa piereskelemällä julkisuuteen, mutta joutui häädetyksi sieltä. Ei ole ihme, kun on nähty tämä nykyinen meno.

Toinen asia missä ei enää tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja, on Syyrian nykytilanne. Venäjän lähetettyä taistelukoneet alueelle, on hyvin pian edessä tilanne, jossa joko lännen tai idän lentäjä laukaisee ensimmäisen ohjuksensa toista konetta vastaan. Lisää voi seurata hyvin nopeassa rytmissä, ennekuin kukaan ehtii sanoa, että hetkonen. Tässä toimii eräs hyvin perussuomalainen lausahdus: Saat mitä tilaat! Tästä lauseesta uhkaa tulla todella pelottava.

On vielä sanottava tuohon aloitukseen palatakseni, että pitkästä, pitkästä aikaa istuin sellaisessa joukossa, joka ei kertaakaan esittänyt asiasta negatiivisia ajatuksia. Sanoin sen palaverin lopuksi ääneen ja myös muut olivat havainneet saman. Olisipa useammin kokoontumiset tällaisia. Toivoa on vielä!

Vaimon kanssa yhdessä vietetty viikonloppu oli antoisa. Sivistyssanaa käyttääkseni, se voimaannutti.

.

Avainsanat: suomi100, piereskelyäbb-talossa, saatmitätilaat