Satunnaiset kuvat

Aamu Tenolla

Uusimmat

Blogin arkisto

152 Trollien mieli mustana

Tiistai 24.11.2020 klo 17:50 - yrjöpoeka

IsoBritannian yleisradioyhtiö BBC nimesi Sanna Marinin yhdeksi sadasta maailman vaikutusvaltaisemmista naisista. Kaiken hyvän päälle Sanna Marin mainittiin jutussa aivan ensimmäiseksi. Kyllä nyt luulisi Suomi poikien rintojen pörhistyvän ja uhon nousevan kohti Ruotsia. Siellä ei ole näin vaikutusvaltaista naista. Erityisesti politiikkoa, puolueen puheenjohtajaa ja samalla pääministeriä. Ei kyllä ole monessa muussakaan maassa. Hallituksen tukijoiden joukossa tämä tietysti noteerattiin korkealle.

Tästä on tietysti poikkeuksena keskustan Annika Saarikko. Kepu kulkee edelleenkin syvällä ja sitä ei auta vahvoilla alueilla tapahtuva väestökato. Toisaalta sekään ei selitä sitä, että makkaroita paistellaan vielä entiseen malliin ja sitten ihmetellään mitä kuivuneilla makkaroilla oikein tehtäisiin. Luulen kyllä satraappien pian huomaavan tämän ja ostavat vähemmän tarjousmakkaroita kepukauppiailta. Tästä syystä keskustan onnitteluissa on kitkeryyttä ja aimo annos tervettä kateutta.

Sanna Marininn nimen nousu tänään esille nosti verenpainetta persuhenkisessä trolliarmaijassa. Lueskelin muutamia lehtykäisiä joissa oli aiheesta artikkeli. Juttujen alla olevat kommentoinnit kertoivat selvää kieltä. Vielä enemmän mielet olivat murheisia ja katkeria facebookin seinille jaetuissa jutuissa. Kyllä nyt persutrolleja ahdistaa. Jostakin kumman syystä eniten näitä ressukoita ahdistaa se, että Marin on ollut oikeissa töissä kaupan kassalla. Pidän tätä omituisena seikkana. Kyllä minä pidän politiikosta joka on tehnyt nuorempana aivan tavallista arkista työtä. Jokaiselle tekee hyvää kokea miltä arki pienellä palkalla maistuu.

Trollien kirjoituksia lukiessa tulee tunne, että pitäisikö kaikkien politiikkojen olla tohtoriksi koulutettuja? Kun tutkii eduskunnan ja erityisesti persujen CV:tä, niin näkee että monenmoisia sutkeja sitä joukosta löytyy. Kaiken hyvän päälle, useimmat eivät osaa lukea muita kuin iltapäivälehtien otsikoita. Myös artikuloinneissa on vajavuutta. Voisivat ottaa Sanna Marinilta muutaman opetustunnin siitä, kuinka artikuloidaan ja esiinnytään. Mutta se ei käy näille reppanoille, koska he haluavat sanoa kaiken mahdollisimman loukkaavasti. Ilmeisesti useimmat tuntevat nuorten osaavien naisten parissa todella pahaa alemmuuden tunnetta.

Erittäin hieno tunnustus suomalaiselle nuorelle naiselle. Naiselle, joka on ehtinyt tehdä normaalia palkkatyötä ennen politiikon uralle lähtemistä. Yleisemminkin kaikille Suomen naisille. Suomi tarvitsee juuri tänään naisten empatia nkykyä selvitäkseen. Naiset ovat vastaus älämölöä pitävälle äärioikeistolle. Jotakin kertoo tästä myös se, että Suomen hallituksessa olevia puolueita johtavat naiset. Tämä on huomioitu kaikkialla maailmassa.

Minä olen erittäin ylpeä tästä naisenergiasta. Kaikki he tarvitsevat tukea, vaikka heillä takuuvarmasti on myös kivikovat kyynärpäät. Politiikassa ei mitään saa olemalla vain kiva ja kiltti. Ehkäpä juuri tämä risoo osaa kansanedustajia. He eivät pärjää näille naisille edes politiikassa. Orpo rukka on tästä elävä esimerkki. Hän haluaa kokoomuksen kaatavan Marinin hallituksen vain siksi, että sitä johtaa Sanna Marin.

Mikäpä meidän on ollessa. Sanna Marin tuo toisille iloa ja toisille sappea.

Avainsanat: bbc, sannamarin, trololejaahdistaa, kaupankassa