Satunnaiset kuvat

Isojen säyneiden narraaja

Uusimmat

Blogin arkisto

144 Kumpi on pahemp

Sunnuntai 8.11.2020 klo 18:36 - yrjöpoeka

Suomi ja suomalaiset ovat ennenäkemättömällä innolla osallistuneet USAn presidentin valintaan. Mikäli uskoisimme sosiaalista mediaa, väärä vanhus on julistettu laittomasti voittajaksi. Olen isänpäivän ratoksi lueskellut mediasta, kuinka häviölle joutuneet suomalaiset purkavat tuntojaan. Erinomaisen hyvänä esimerkkinä on Suomen presidentin Sauli Niinistön facebookissa julkaistu juttu. Niinistö kertoo odottavansa suurella mielenkiinnolla ja mielihyvällä uuden presidentin palauttavan USAn takaisin neuvottelupöytiin.

Viesti sai heti välittömästi tuhansittain tykkääjiä. Kommenteissa sitten alkoikin kunnon löylytys. Osa trumpismi tautiin sairastuneista ei ymmärrä sitä, että miten presidentti voi onnitella kesken vaalien petoksella ja vilpillä voittanutta Bideniä. On todella mielenkiintoista lukea kuinka tosissaan tautiin sairastuneet ovat. Osa odottaa heti, ettei Biden jaksa vuotta pidempää, unohtaen samalla sen, kuka sitten nousisi virkaan. Useilla muillakin alustoilla olevat uutiset Bidenin voitosta ovat täyttyneet raivokkaista kommenteista. Vilpistä ja maanpetoksesta raivotaan.

Nämä sairastuneet eivät todellakaan usko vaalien laillisuuteen. Heille tämä on demokraattien juoni. Tosiasiassa useimmissa näissä vaa’an kieli osavaltioissa on republikaanien nimittämät viranomaiset. He seuraavat lakeja ja toimivat kuten virkamiehet ja naiset toimivat suomessakin. Mitä enemmän luin näitä vuodatuksia, sitä varmemmaksi tuli se, että tämä sairastuneitten joukko uskoo todellakin äänestäneensä Trumppia. Tästä juohtui mieleeni, että trumpismi on vielä pahempi tauti kuin covid-19. Miten niin voi joku kysyä. Covid-19 nimisestä taudista voi parantua.

Keitä sitten ovat nämä tautiin sairastuneet?? Hyvin moni on kertonut perussuomalaisten sairastuneen tähän 4-vuotta riehunmeeseen tautiin. Tässä voi olla hyvinkin perää, kun seuraa puolueen johtohenkilöiden kommentteja. Puolueessa on varmasti sairastuneita, mutta osa taitaa edustaa vielä fanaattisempaa äärioikeistoa. Luen kyllä nykyiset perussuomalaiset tähän äärioikeistoon. Lisäksi persuissa ja Trumpissa on muutakin yhteistä. Nämä molemmat uhriutuvat herkästi. Koska Trumpilla on suuri kannatus Suomessa, pitäisikö pyytää hänet persujen seuraavaksi presidentti ehdokkaaksi Suomeen!

Tämä olisi mahtava diili. Puolue saisi todella sujuvasti valehtelevan ehdokkaan ja sehän sopisi puolueväelle kuin nyrkki silmään. Suomessa voikin sitten jatkaa siitä mihin USA:ssa Trump jäi. Tämä on todella mahtava diili ja tämä voisi auttaa Donald-paran vaikeimman masennuksen ylitse.

Ei muuta kuin twittwr laulamaan. Täällä on tilaa vielä yhdelle sutkille.

Avainsanat: usanvaalit, donaldt6rump, joebiden, tehdäändiili

142 Mallina muille?

Sunnuntai 1.11.2020 klo 14:51 - yrjöpoeka

Kirjoitustauko syntyi siitä, kun kaverini ympäri Suomea halusivat minut mukaani kesän viimeiselle uistelukierrokselle Suomussalmen Kiantajärvelle. Tukikohtanamme toimi lakkautettu Kiannan kansakoulu. Paikan omistaa yrittäjä Veikka Juntunen. Koulun tontilla sijaitsee kalasatama, joten siitä on helppo laskea vene vesille. Majoituksesta on matkaa satamaan 200 metriä, joten sitä voi pitää todella ihanteellisena. Reissun aikana sää vaihteli syysmyrskystä kireään pakkaseen. Yksi mitallinen taimen ja lukuisa määrä haukia oli saaliina muutamalla ahvenella ryyditettynä. Suuret kiitokset vuokraisännälle Veikka Juntuselle. Tulemme taatusti toistekin.

USA on pitänyt itseään mallina kaikille maailman maille. USA on todellinen suurvalta niin taloudellisesti kuin sotilaallisesti. USA on toiminut nis. maailman poliisina. Maa on aika ajoin lähettänyt sotilaitaan varmistamaan, että vapaan maailman malli on parasta mitä he voivat saada. Jokaisella meillä on oma mielipide siitä, ovatko USAn toimet olleet kaikkialla onnistuneita. Se on ainakin varmaa, että USAn aseteollisuus on saanut jatkuvasti uusia käyttäjiä kaikkialta missä maan sotavoimat novat vierailleet. Me suomalaiset ja koko Eurooppa olemme saaneet riesaksemme pakolaistulvan Lähi-Idän maista.

USA ei siedä omalla mantereellaan sitä, että jokin toinen valtio toisi erilaista mallia. Tästä on mallina ikuisuusasiana pysytellyt Kuuban kriisi ja kauppasaarto. Kaiken lisäksi maa kohtelee eteläistä rajanaapuriaan Meksikoa tänään Trumpin toimesta hyvin epäkohteliaasti. Hyvät käytöstavat ja kohteliaisuus eivät ole koskaan olleet tämän mahtimaan tavaramerkki. Trumpin kaudella epäkohteliaat tavat ovat tulleet melkeinpä pakolliseksi maan diplomaateille. Kaikki uuden mantereen asukkaat eivät voi tänään sietää Trumpin sekopäistä käyttäytymistä. Tulevan viikon alussa näemme, joutuuko Trump luopumaan vallasta. Mikäli näin käy, alkaa USAn suurimmat ja kalleimmat oikeustaistelut. Trump ei luovu vallasta ilman tappelua, vaikka luvut olisivat kuinka murskaavat tahansa. Joka tapauksessa useita haasteita ilmaantuu ja Trump saa itse istua oikkeussaleissa vielä useaan kertaan..

Kun tätä menoa katsoo ulkopuolelta, tulee väistämättä mieleen yksi asia. USAn seuraavan johtajan työ ei ole helppo. Trump on ehtinyt tehtailla omia lakejaan ja asetuksiaan. Niiden korjaamisessa menee aikaa ja tupakkia. Kaiken lisäksi on saatava muut liittolaismaat vakuutettua järjen paluusta. Kun seuraa tämän vaalikamppailun viimeisiä päiviä näkee kuinka USA on jakautunut. Trumpin tarkoitus on saada kannattajansa vihaisiksi. Suomalaiseen elämänmuotoon ja vaalikamppailuun ei kuulu kadulla kävely rynnäkkökivääri käsissä. Trumpin tapa kiihottaa kansa toisiaan vastaan on todella vaarallista.

Tämän kaiken jälkeen voikin kyseenalaistaa USAn pitämisen mallina toisille. Ennenminkin Suomi voisi olla mallimaana muille. Valitettavasti meilläkin ovat riidankylväjät olemassa. Heidät tunnistaa ensimmäiseksi siitä, että he uskovat sokeasti Trumppiin. Samoin kaikki julkinen media on näille kylväjille valemediaa. He uskovat ja luottavat sokeasti mestariinsa. Samoin nämä trumpismin sokaisemat pitävät johtajansa puheita ja kirjoituksia ainoina totuuksina.

Luotan siihen, että he joutuvat raskaasti pettymään USAn vaalitulokseen. Euroopan oikeisto radikalismi on tullut tiensä päähän ja Trumpin tappio kiihdyttää tätä. Kaikki tämä tuo toivoa demokratian toipumiseen.

Avainsanat: uistelukalastus, kiantajärvi, usanpresidentinvaalit, trump, biden