Satunnaiset kuvat

1964-1965

Uusimmat

Blogin arkisto

018 Ottia tuota rasisti

Sunnuntai 26.1.2020 klo 14:36 - yrjöpoeka

Olen joutunu usein miettimään omaa suhtautumistamstani ulkomaalaisiin, siitäkin syystä, että kuntaani on muuttanut pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Suomalaiseen käyttäytymiskoodistoon on hyvin nopeasti siirtynyt itsensä ruoskimisen mentaliteetti. Mikäli uskallat sanoa jotakin sellaista, mikä ei sovi nykyiseen ”vihreään” ilmapiiriin olet rasisti. Se on kyllästänyt oman kuntani Suomussalmen keskusteluilmapiirin.

Sanon tässä välissä, että juuri tämän kieltämis mentaliteetin hallitsee ja estää juuri tällä hetkellä keskustelun. Jokino julkinen taho määrittelee tänään mitä me alkuperäiset asukkaat voisimme sanoa. Vertailun kohteeksi otan luvun 8000 vastaan 5. Kun kuntaamme muuttaa turvapaikan perässä ulkomailta vaikkapa 5 ihmistä, niin Suomussalmelaisten on muututtava tavoiltaan heti islamislaisiksi. Tämä näin kärjistäen, ja ettei tule heti ylilyöntejä. Kysymys kuuluu, pitääkö meidän 8000 muuttua islamilaisiksi sen takia, että kuntaan muutti 5 islamislaista uskoa edustavaa arabia? Tämä kysymys on siksi pakollinen, koska muutoin lyödään heti rasismi kortilla päähän. Toki on varmaa, että lyödään muutoinkin.

Miksikö? Siksi, ettei suomessa saa nykyään kyseenalaistaa olemassa olevia käytäntöjä ja valtasuhteita. Otetaan esimerkiksi oman kunnan uimahalli, sen käytössä on mallit, kuinka uimahallissa käyttäydytään. Käydään pesulla ja saunassa. Yhenäkkiä joku virkanainen kertoo, että uimahalliin on tehty remontti. Miljoonia maksneen hallin osa on siirrettu (5) ulkomaaisten käyttöön. Sen takia, että he voivat pukea päälleen koko haalarit uimahallissa käyntiä varten. Sitä perustellaan tietysti kaikilla humanitaarisilla kommenteilla. Kysymys kuuluu, miksi muuttaa meille jos meidän käytäntömme eivät sovi?

Suomussalmi kertoo julkisestyi ulkomainoksissa, mikset muuttaisi meille. Siellä ei kerrota, että meidän on apinoitava kaikkien muuttaneiden tapoja. Tämä kysymys on tänään kaikkien Suomussalmelaisten huulilla. He eivät ole rasisteja. He ovat perustavallisia ihmisiä. Julkisesti he eivät voi kertoa mitään, koska heille lyödään rasistin leima otsaan. Minä uskallan tämän tehdä, koska tämä kertomani on yksi osa mielipiteen vapautta. Uskallusta sanoa ääneen vallitseva epäkohta.

Olen käynyt keskusteluja pienessä piirissä, voiko suomalainen mennä uimahalliin siinä asussa minkä kokee oikeaksi. Ei voi, koska säännöt estävät tämän. Muualta tulleet ulkomaan elävät voivat laittaa päällensä minkä tahansa haalarin ja sen onkin ok. Minä ja muut suomalaiset emme saa laittaa päällemme peittävää työhaalaria. Sen on kerrottu olevan haitallinen umahallin hygienalle. Ulkomaalaisen tullessa se ei ole este.

On pakko kysyä. Olen itse jättänyt äänestämättä useissa vaaleissa. Aivan samoin on tehnyt suuri joukko ystäviäni. Ketä te luulette meidän äänestävän kun sen aika tulee? Kuuntelen ja keskustelen paljon ystävieni kanssa, mutta mielipiteeni perustelen ihan itse. Ihan omasta näkökulmastani lähtien.

Kepua vai kommareita? En puhu vihreistä, koska ne ovat marginaali vaihtoehto. Lisäski vihreät ovat äärilaidan kommareita.

Minulle on tyhjä jauhaa rasismista, koska minulle sopii työperäinen maahanmuutto.

Ei muiden rakentama elämää.

Avainsanat: maahanmuuttaja, burkina,