Satunnaiset kuvat

Tenolaiset

Uusimmat

Blogin arkisto

114 Poikki

Keskiviikko 16.12.2015 klo 14:03 - yrjöpoeka

Viime viikon lopulla liukastuin kaksi kertaa oikein kunnolla. Molemmilla kerroilla pysyin pystyssä, mutta selkäni lihakset ja nikamat ottivat todella itseensä. Viikonloppuna ja sen jälkeen olen yrittänyt kammeta itseäni kipulääkkeiden voimalla pystyyn. Tänään tein päätöksen jättää kipulääkkeet pois ja sen ansiosta jokainen lyhyt askel vihloo hermoja.

Välillä on tunne, että selkä on todella poikki. Runko on niin kierossa, että ulkopuolisen silmissä voi olettaa minun pystyvän kävelemään kyljellään. Istuminen on kaikkein pahinta. Hiljainen köpöttely sisällä ja pihamaalla on parasta. On vain varottava, ettei kompastu tai liukastu. Onneksi tänään on niin täräkkä pakkanen, ettei lumi ole liukasta. Mukavasti narisee.

Jouduin eilen aamulla sen tosiasian eteen, että minun oli peruttava päivälle sattuva meno. Eilen oli tiedossa tuntikausien istuminen vuoden tärkeimmässä valtuuston kokouksessa ja jouduin jäämään siitä pois. Tämä oli harmillista, koska eilen valtuustolla oli edessä yksi todella tärkeä päätös. Pakolaisten vastaanottamisesta oli tiedossa vastakkainasettelu ja olisin todella mielelläni ollut mukana sanomassa sanasen jos toisenkin.

Valtuusto oli jokatapauksessa tehnyt asiasta myönteisen päätöksen äänin 22-13. Suurin ja näkyvin vastustus oli tullut keskustan riveistä. Valtuuston puheenjohtaja oli saamieni tietojen mukaan sallinut erään ryhmänsä edustajan pitää puolituntisen monologin aiheesta. Kukaan ei ilmeisesti muistanut, että valtuustolla on työjärjestys, mutta koska tämä puhe oli vastaan, salli puheenjohtaja sen esittämisen. Valtuuston puheenjohtaja on kaikkein ärhäköin vastustaja.

Olen pannut merkille, että ainakin meidän kunnassamme kovimmat vastustajat pakolaisten vastaanottamiselle, ovat valtapuolue keskustassa. Pakolaisten lisäksi samat tahot vastustavat turvapaikanhakijoiden sijoittamista kuntaamme. Vastustavat argumentit ovat tuttuja erilaisista vaihtoehto medioista. Hirmuisia huolia ja pelkoja kaikista mahdollisista uhkatilanteista suolletaan toista mieltä olevien eteen.

Yksi kaikkein suosituin sana näillä pelkääjillä on sana; jos. Ennen sanottiin jatkuvasta jos sanan käytöstä näin: Jos tädillä olisi munat, se olisi setä. Tuntuu uskomattomalta, kuinka vakaina ja rauhallisina pidetyt ihmiset ovat yhtäkkiä muuttuneet jos ihmisiksi. Ei auta hallituksen vetoomukset siitä, että meidän on yhdessä hoidettava tämä kriisi. Ei auta, vaikka jokaviikko kävisivät virkavallan edustajat kertomassa, ettei meillä ole mitään hätää.

Nyt kun itsestä on tuntunut, että selkäni on poikki, niin samaa voi sanoa näistä vakaina pidetyistä ihmisistä. Pelkotila on niin vallannut mielen, että yhteys harkitsevaan ja maltilliseen älyyn on poikki. Toivottavasti saan selkäni nopeammin kuntoon?

Tänään Yle uutisoi yhdysvaltalaisen viihdesivuston jutusta, jossa Kainuu nimettiin Helsingin ulkopuolella olevaksi sadunomaiseksi paikaksi. Johtuneeko tästä, etteivät Kainuun juriskot halua kenenkään tietävän tämän paikan olemassaolosta. Sadunomaisesta ympäristöstä. Paikka on vain meidän.

Haluamme olla täällä yksin.

Avainsanat: noidanuoli, pakolaistenvastaanotto, mitäjos, buzzfeed