Satunnaiset kuvat

Hartaushetki/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

077 Pimeyden ytimessä

Keskiviikko 10.12.2014 klo 12:15 - yrjöpoeka

Juuri näinä päivinä voi tuohon otsikon sanomaan yhtyä itsekukin. Elämme vuoden pimeintä aikaa. Taivas on pysynyt jatkuvasti harmaana ja sateisena. Sisällä ei näe päivällä lukea, eikä tehdä tarkempaa työtä ilman valaistusta. Ulkona on sitkeästi pysynyt loskainen ja märkä keli. Kaiken lisäksi liukkautta on riittänyt. Pientä helpotusta on antanut kohtuullinen lumipeite.

Iän mukana heikentynyt hämäränäkö aiheuttaa oman vaivansa. Jatkuva silmien siristely aiheuttaa päänsärkyä. Vaiva ilmenee myös sisästiloissa, missä on huono valaistus. Istuin eilisen kokopäivän Suomussalmen kunnatalolla. Aaamupäivä ryhmäkokouksessa ja iltapäivällä valtuustosalissa 6 tuntia. Vanhojen valaisimien tuottama himmeä valo rasitti silmiä. Ilta oli sitten burana-aikaa. Jatkuva pimeys ei sinällään haittaa, mutta näkemisestä aiheutuva haitta rasittaa.

Keväällä tämä kyllä poistuu hohtavien hankien aikaan. Sitä odotellessa.

Lueskelin Arto Luukkaisen kirjoitusta ja siinä hän analysoi keskustan puheenjohtajan Sipilän puheita. Olen itsekin seurannut ja arvioinut, mistä johtuu keskustan suosion kasvu. Äänestäjien mieli on kääntynyt Sipilän esittämien vaihtoehtojen suuntaan. Vaikka ne olisivat epäselviä, äänestäjät uskovat näiden vaihtoehtojen olevan parempia kuin nyt toteutettu kokoomuksen johtama politiikka. Perussuomalaisten vaihtoehdot eivät ole yhtään huonompia. Media on nostanut ainoastaan keskustan vaihtoehdot esille ja ”kansa” uskoo sen olevan ainoa vaihtoehto.

Luukkaisen arvion mukaan mikäli kannatus toteutuu vaaleissa, joudumme niinsanotusti pimeyden ytimeen. Edellisen laman jäljet ovat vielä muistissa ja muistan sen itsekin oikein hyvin. Takaajana se realisoitui kohdalleni. Jokaisen laman aikana ja sen jälkeen, hyvin voiva kansanosa realisoi omaisuutta yhä harvempiin käsiin. Kaikkialla maailmassa. Näin tulee käymään tulevaisuudessakin. Työttömät ovat edellisestä pimeyden käynnistä jäljellä. Lisätyöttömiä syntyy ja ammattiyhdistystä kurmotetaan. Liikemiehenä tunnettu Sipilä ei varmaankaan tule harrastamaan hyväntekeväisyyttä. Keskustasta se on kaukana, puolue haluaa valtaa.

Sipilä on luvannut karsia julkista puolta. Luulen kyllä, että se haudataan vanhojen herrojen käskystä. Kuntarakenteisiin ei saa koskea, ne ovat keskustan vallan takaajia. Siellä sijaitsee pimeyden ydin. Ytimen kasvu on alkanut näkyä viimeisten galluppien jälkeen. Isäntien uho on jälleen noussut esiin.

Valitettavasti oma puolueeni näkyy kämmäävän mahdollisuutensa todella pahoin. Jytkyn tuoneet on aika tarkkaan siivottu ulos. Perusjärjestöt ovat siirtyneet enimmäkseen tulokkaiden käsiin. Tulokkaiden joilla on suuret luulot tulevaisuudesta. Kansanedustajiksi viime vaaleissa valitut ovat mukana. He olivat osa jytkyä. Valitettavasti se ei tule nyt riittämään. Pyrkyryydellä ja oman edun tavoittelulla on rikinkatkuiset ja lyhyet jäljet. Sellainen ajattelu, että siivotaan ulos sellaiset, jotka voisivat olla oman läpimenon esteenä, on tuhoisa. Vaikutukset näkyvät pian.

Kannatus ei kasva himmailemalla. Ei pilkkuja viilaamalla ja tuttavapiiriä kehumalla. Se kasvaa pitkällä ja sinnikkäällä työllä. Hyvällä ohjelmalla. Kansan parissa. Toreilla.

Pimeyden ydin tuodaan omien toimesta. Keskusta kiittää.

Avainsanat: darthvader, ikänäkö, sipilä, artoluukkainen