Satunnaiset kuvat

Kuningastaimen

Uusimmat

Blogin arkisto

143 Tätä maata ei myydä eikä vuokrata

Perjantai 4.11.2016 klo 14:11 - yrjöpoeka

tarra_200p.png
Tämä on ajankohtainen tänään

Valmistautuessani 2011 eduskuntavaaleihin, tämä lause oli kirkkaana mielessäni. Suomen myyjät oikein vaahtosivat, kuinka voitaisiin saada venäläistä rahaa veteraanien jälkeensäjättämästä perinnöstä. Valtion Senaatti-kiinteistö möi vimmalla verovaroilla kustannettuja ja erittäin hyvässä kunnossa olevia valtion kiinteistöjä. Samankaltaisen vimman poltteessa olivat myös kaikki kunnalliset myyjät. Kukaan ei halunnut kuulla vastaväitteitä asiasta.

Silloinen vihreiden(punainen)ministeri Satu Hassi oli pääpukarina esittelemässä Martti Ahtisaarelle lakia. Eduskuntaa asia ei kiinostanut yhdenkään puheenvuoron vertaa. Kaikkialla eli ja elää vieläkin, huuma ilmaisesta venäläisestä rahasta. Kunnallisia ja valtiollisia päättäjiä voideltiin venäläisellä vieraanvaraisuudella. Lupauksia annettiin työpaikoista ja niitä uskottiin votkahuurujen jälkiliemissä. Koettiin huumaa kuin aikoinaan jokien valjastamisen aikaan koskikaupoissa.

Sain usein erittäin kiukkuisia palautteita tästä isänmaallisesta teemastani vaaleissa. Jo silloin venäläisten trollit valvoivat kaikkea keskustelua ja heillä oli suomalaisia apureita. Hyväuskoisia on aina riittänyt ja heitä ei ole koskaan haitannut venäläisten suoranainen valehtelu. Yhtään ainoata työpaikkaa ei ole kiinteistöihin noussut. Kunnat aivan turhaan haikailevat kiinteistöverojen perään. Kiinteistöt ovat vaihtaneet usein omistajaa ja niitä ei edes Suomen verottaja tavoita.

Nyt on Suomessa hiljalleen herätty ihmettelemään asiaa. Sopulilauman tavoin lehdistö etsii vastauksia. Myös venäläinen media on herännyt. Valtiollinen tiedottaja syyttää suomalaisia russofobiasta. Tiedoittaja on tässä oikeassa. Russofobia on aina elänyt meidän muistissamme. Historian hämäristä vuosista lähtien suomalaisten muistiin on lyöty sellainen kuva, ettei se hevin katoa. Venäjän viimeaikaiset toimet naapureitaan kohtaan ovat herättäneet sen jälleen ilmiliekkeihin.

Viimetalvi itäisellä rajalla opetti suomalaisia viranomaisia rajulla tavalla. Turvapaikanhakijoiden vyöry alkoi myös sieltä. Tämän vyöryn jälkeen ei mikään ole ennallaan. Turvallisuuden ja luottamuksen ilmapiiri hävisi yhdessä ainoassa yössä. Pohjoisen alueen ottaminen käyttöön oman mahdin osoituksena, oli paluuta sellaiseen aikaan, joka on tuoreessa muistissa.

1939 naapurissamme oli johtaja, joka myös silloin yllätti suomalaiset koko pohjoisella rajaosuudella. Itse näen tässä hyvin paljon samankaltaisuutta. Keinot ovat nyt erilaiset, mutta malli sama. Yllätyksellinen voimanosoitus alueella, jossa sitä ei osattu ennustaa, eikä pelätä. On palattu aikaan, jossa emme voi enää luottaa laadittuihin sopimuksiin. Lupauksiin vielä vähemmän.

Suomen hallituksen on pikaisesti säädettävä uusi laki. Suomen valtion on otettava hallintaansa kaikki sellaiset vieraan valtion hallinnassa olevat kiinteistöt, jotka sijaitsevat sotilaallisesti kriittisillä alueilla. Kaikki sellaiset kiinteistöt, joista ei ole maksettu kiinteistöveroa useisiin vuosiin, siirtyvät valtion/kuntien hallintaan. Vieraan valtion kansalaisten aseellinen harjoittelu Suomen maaperällä on kiellettävä.

Sellaisia vieraita valtioita on vain yksi. Venäjä.

Avainsanat: datsha.com, satuhassi, russofobia, kansallinenmuisti