Satunnaiset kuvat

INKA

Uusimmat

Blogin arkisto

041 Antakaa hänelle banaani

Maanantai 12.2.2018 klo 10:41 - yrjöpoeka

Venäjä, Kiina ja Pohjois-Korea ovat malliesimerkkejä maista, joissa sotilasparaateilla on suuri merkitys. Näiden maiden johtajat haluavat esitellä aseita, armeijoita ja valmiuttaan käyttää niitä. Afrikassa mahtavat paraatit ja upeat värikkäät pellepuvut ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Mitä mitättömämpi valtio, sitä suurellisemmat pippalot. Aseidenmyyjä valtiot, kuten USA, Kiina, Venäjä ja entiset itäeuroopan valtiot hierovat käsiään jokaisen sotilasvallankaappauksen jälkeen.

Aseiden avulla valtaan nousseet hallitsevat omilla armeijoillaan. Tämä toimii niin kauan kuin joukot saavat kaiken haluamansa. Diktaattorien haudoilla ovat useimmat hautausmaat täytetty. Kuka muistaa Irakin Saddam Husseinia. Hänelle oli kaikkein tärkeintä näytellä vahvaa sotilasjohtajaa ja vahvaa armeijaa. Sotilaalliset taidot olivat köykäiset ja siksi USAn sotilasteknologia murskasi hänen kalustonsa ja siinä samalla armeijan. Aaavikot täyttyivät miljardien arvoisista sotaromuista. USA hävitti itäisen teknologian tuotteet ja aloitti heti omien aseiden kylvämisen kaikille halukkaille Irakissa.

Nyt on ilmaantunut uusi suureksi sotilajohtajaksi pyrkivä pelle. Tämä pelle on USAn presidentti Trump. Käydessään Euroopassa hän sai samalla nähdä Ranskan pienen presidentin järjestämän sotilasparaatin. Vähänkö oli Trump kade tästä. Koska Trump pitää itseään messiaana, hän haluaisi maailmman mahtavimman sotilasparaatin Washingtonin kaduille. Hän ei saanut sitä vielä virkaanastujaisiinsa, mutta nyt hän on vallassa ja kaikki on mahdollista. Trumppia ottaa päähän myös ylensyöneen Pohjois-Korean sammakon pullistelu ja näyttävät spektaakkelit. Mahtavat ja värikkäät paraatit ovat olleet kuin sodanjulistus ja nyt hän haluaa paraateja esittelemään USAn asemahtia. Kuten hän aiemmin ilmaisi itseänsä, hän haluaa olla se jolla on suurempi nappula.

USAn sotilaat eivät ole samaa mieltä. He haluavat pitää panssarit varikoilla valmiusasemissa. Osama bin Ladenin eliminoijaksi mainittu erikoisjoukkojen sotilas Robert O'Neill on ilmaissut tämän sotilaan mielipiteen hyvin. ”Me valmistaudumme. Me taistelemme. Sotilasparaati on kolmannen maailman paskaa.”

Hän on oikeassa. Antakaa Trumpille banaani.

Avainsanat: pohjoiskoreansotilasparaati, kolmannenmaailmandiktaattorit, saddamhussein, kimjongun, trumpinsuurempinappula, osamabinladen

032 Puhua potaskaa

Lauantai 28.3.2015 klo 13:20 - yrjöpoeka

Vaalikuume sekoittaa monen pyrkijän ajatukset ja suusta voi kuulua sammakoita. Kaikkein pahinta on potaskan puhuminen. Siihen voi syyllistyä melkein kuka vain. Ensimmäisenä en olisi uskonut siihen sortuvan istuvan kansanedustajan. Sekin ihme on nyt kuultu ja koettu.

Olen ollut mukana perustamassa Ylä-Kainuun Perussuomalaiset yhdistystä, jonka toimialueena on Hyrynsalmi – Puolanka ja Suomussalmi. Katsoimme aikoinaan, että on järkevää koota voimavarat yhteen vähäväkisissä kunnissa. Ratkaisu on ollut hyvä ja toiminta tulee jatkumaan samoissa puitteissa. Toiminnan alusta lähtien olen johtanut puhetta yhdistyksessä. Olen ilmoittanut jokavuosi, että mielelläni jätän paikkani toisten käyttöön. Halukkuutta byrokratian pyörittämiseen ei ole ilmaantunut.

Sain muutamia puhelinsoittoja maakunnasta viikon loppupuolella ja tuoreimmat kuulumiset tulivat Puolangalta. Siellä oli oman poliittisen viiteryhmäni edustajat käyneet tarjoilemassa hernerokkaa vaalikansalle. Istuva kansanedustajamme oli siellä käynyt vaalikamppailua kertomalla täyttä potaskaa allekirjoittaneesta ja tekemisistäni. Hän oli kertonut siellä minun tekevän vaalityötä vihreässä puolueessa.

Tämän lisäksi edustaja oli myös kertonut minun vaikeuttavan puolueen vaalityötä. Tämän olen kuulema saanut aikaan kieltämällä oman yhdistyksen jäsenten mukanaolon vaalitapahtumissa. Lisäksi olen vaikeuttanut kirjoituksillani hänen vaalityötään. Monta muutakin asiaa siellä oli löytynyt syntisäkistäni. Suomeksi sanottuna istuva kansanedustaja käy erikoista vaalikampanjaa. Hän kiertää pitäjiä parjaamassa oman puolueen jäsentä. Medialle hän sitten kertoo maireasti hymyillen, ettei perussuomalaisilla ole ongelmia Kainuussa.

Olen jättänyt tähän saakka olla hänen parjaamiskampanjansa rauhaan, mutta nyt on aika kirjoittaa tästä aiheesta. Minulla ei ole diktaattorin valtuuksia yhdistyksessäni. Jokaisessa kokouksessa kaikki yhdistyksen hallituksen jäsenet ovat saaaneet sanoa oman sanansa. Olen ilmoittanut ja sen allekirjoittavat kaikki yhdistykseni hallituksen jäsenet, etten aio tehdä vaalityötä näissä vaaleissa Kainuunpiirin tukemiseksi. Voin tukea yksittäisten ehdokkaiden kampanjoita heidän kulkiessaan kuntiemme alueilla. Jokaiselle yhdistyksemme jäsenelle on annettu oma vapaus tukea niitä ehdokkaita joita haluavat.

Puolangalla ei pelätä herroja, eikä edes narreja. Siellä olivat paikalliset yhdistyksemme jäsenet laittaneet arvon kansanedustajaa ruotuun. Kuuleman mukaan keskustelut on käyty kovaäänisesti ja -sanaisesti. Omassa toiminnassa olen oppinut arvostamaan minua vanhempia puolueveteraaneja. He ovat nähneet aikoinaan SMP:n nousun ja tuhon. Samoin he ovat kokeneet sen raunioille perustetun uuden puolueen alkuvuosien vaikeudet. He eivät arvosta potaskan puhujia ja puolueleirin vaihtajia.

Erityisen arvottomana nämä veteraanit kokevat nykyisen kansanedustajan vaalikampanjoinnin. Kampanjoinnin joka perustuu valheisiin, mustamaalaamiseen ja eripuran luontiin. Oman puolueen jäsenten julkiseen mestaamiseen. Uskomattomalle itsestäni tuntuu se, että tämä ehdokas luulee vaalikansan olevan tyhmää, joka ei seuraa mitä ympäristössä tapahtuu. Kyllä he kuulevat, lukevat ja ymmärtävät. Uskon tämän ymmärryksen kajastavan myös ehdokkaan mieleen vaalipäivän iltana.

Ei vaaleja potaskaa puhumalla voiteta.

Avainsanat: puhuapotaskaa, vaalikampanjointi, diktaattori