Satunnaiset kuvat

Taimen 50cm

Uusimmat

Blogin arkisto

090 Sutta ja sekundaa

Sunnuntai 10.3.2019 klo 12:29 - yrjöpoeka

Kuinka ihminen toimii silloin kun hän on ollut väärässä? Jollakin lailla ihmisrukan pitää yrittää keplotella ansasta ulos. Vaikeata se on aina. Hyvin vähän on niitä rohkeita, jotka kertovat suoraan olleensa väärässä. Sellaisia ihmisiä yleensä myös arvostetaan jälkikäteen. Erityisesti silloin kun kyse on vaaleilla valituista luottamushenkilöistä. Korkeilla äänimäärillä valittu henkilö voi kokea myös äkkiromahduksen. Näin on käymässä juuri tänä keväänä Juha Sipilälle. Hän ei ymmärrä olleensa väärässä.

On uskomatonta kuulla ja nähdä, kuinka hän toimitusministerinä arvostelee eduskuntaa ja perustuslakivaliokuntaa huonosta työstä. Samalla hän kertoo uskomattoman typerästi, että hänen lakialoitteensa olivat perustuslain mukaisia. Valiokunta ja kaiken maailman asiantuntijat olivat väärässä. Sipilän mielestä on ongelmallista se, että perustuslakia saavat tulkita muutkin kuin pääministeri. Hänen mielestään kyse on lain tulkinnasta. Onneksi perustuslaki valiokunta uskaltaa tulkita lakia oikein. Kaikessa julkisessa mediassa ihmisille luodaan onneksi arkinen kuva ja todellisuus siitä, mihin Sipilän hankkeet törmäsivät.

Siksi voin ennustaa, ettei Oulun vaalipiiristä heru enää ääniä entiseen malliin. Viime vaaleissa saatu valtava äänipotti veti mukaansa paljon kepulaisia. Siellä tuli sutta ja sekundaa. Aivan kuten tuli aiemmin kahdessa jytkyssäkin. Määrä ei korvaa laatua. Valtava äänipotti ei myöskään anna jumalallista oikeutta olla perustuslain yläpuolella. Rukoilla sitä voi, mutta sitä ei tule. Ensimmäisen järkytyksen jälkeen kepun kenttäväkikin pystyy lukemaan uutisia toisilla silmillä. Silmien avautumisen jälkeen on sitten se toinen puoli ihmisluonteesta nouseva esille. Kohta on edessä tilanne, jossa jokainen kertoo ollensa eri mieltä Sipilän mallista. Mutta eivät ole sitä uskaltaneet sanoa.

Jos on politiikassa sutta ja sekundaa, sitä on myös urheilussa. Dopingista puhutaan ja sitä vaaditaan tiukoissa äänensävyissä kuriin. Seefeldin opetuksena tiedämme, ettei siitä voi jäädä kiinni kun tietää oikeat kikat. Kukaan ei jäänyt kiinni marraskuun Rukan maailman-cup kisoissakaan. Saksalainen tohtori oli siellä paikanpäällä ja kaikki sujui kuten pitikin. Ilmeisesti myös muualla on tietotaitoa, siitä ei ole epäilystäkään. Erityisesti astma lääkitys on ns.normaalia ja sitä saavia urheilijoita on paljon. Annokset ovat myös satakertaisia siihen, mitä oikeasti astmainen ihminen saa ottaa. Urheilulääkäreillä ovat ilmeisesti erilaiset laskentakaavat annoksille. Ampumahiihdossa siitä puhutaan ja vaaditaan kiinnijääneille entistä kovempia rangaistuksia. Samoin puhutaan myös normaalihiihdossa. Jotkut huipuista vaativat myös kiinnijääneitä kokonaan pois kisoista. Elinikäiseen kilpailukieltoon.

Yksi asia on jäänyt ns. puhtailla urheilijoilla kokeilematta. He voisivat joukolla kieltäytyä kilpailemasta kärynneiden kanssa. En usko tarvittavan kuin yhden kilpailun totaalikieltäytymisen maailman cup sirkuksessa, kun sitä ilmausta kuunneltaisiin. Cupin kiertueissa on niin isoa rahaa liikenteessä, ettei sitä uhrattaisi muutamien kiinnijääneiden takia. Kokonaan toinen asia on, löytyykö kilpailijoista sellaista joukkovoimaa? Tietysti taustalla voi olla myös se, montako puhdasta urheilijaa enää tosiasiassa on.

Sutta ja sekundaa. Sitä on taas keväällä hernerokan ja makkaran välissä tarjolla. Sipilällä tai ilman.

Avainsanat: sipiläntulkintaperustuslaista, entunnesitämiestä, doping, astmalääkitys, suttajasekundaa

089 Se alkoi

Perjantai 8.3.2019 klo 14:42 - yrjöpoeka

Se todella alkoi välittömästi. Kivien heittely toisia kohti. Sen aloittajina tuntuvat nyt olevan aktiivisesti keskustan sote-uskovaiset, myös kansanedustajat ja kokoomuksen kansanedustajat. Samankaltaisia kiviä heittelevät myös valmistelutöissä olleet virkamiehet.

Kainuun maakuntajohtaja Pentti Malinen ja soten-valmistelujohtaja Tiina Veijola ovat pettyneitä ja valittelevat hukkaan mennyttä työtä. Samaa yrittää kertoa myös kokoomuksen kansanedustaja Eero Suutari. Olen molempiin vastannut facebookissa välittömästi. Minusta mitään pettymystä on turha purkaa ja valitella hukkaan mennyttä työtä. Sote uudistuksen valmistelu jatkuu ja tehty työ on siellä pohjana. Uusiin virkoihin hyvällä palkalla valitut palaavat vain alkuperäisiin tehtäviinsä. Paras-hanke ja ERVA-hanke kaatuivat myös. Niiden aikana tehty valmistelutyö oli pohjana myös tälle sote yritykselle.

Minusta on turha syytellä muita hallituksen itsensä tekemistä möhläyksistä. Aikaa olisi ollut, mutta usko siihen, ettei perustuslakia tarvita johti tähän. Samoin se, että kokoomus ja keskusta ymppäsi kylkeen omat halunsa. Kokoomus ja keskusta voivat katsella peilistä syyllisiä. Keskustan sote-uskovaiset kannattajat käyvät nyt kuumina. Oppositio ja erityisesti SDP ja Krista Kiuru ovat heidän mielestään tämän saaneet aikaan. He eivät edelleenkään näe sitä, että gallupeissa kansa on jo nähnyt syylliset. Sitä eivät jaksa keskustan kiihkoilijat uskoa ja erityisesti nähdä.

Hallitus jatkaa nyt toimitusministeriönä. Eli hoitaa juoksevat asiat. Se ei voi päättää mistään tärkeästä asiasta. Se ei voi nimittää enää ketään korkeisiin virkoihin. Tulipahan mieleeni, menikö tässä jupakassa Timo Soinin tuleva virkanimitys? Hillotolpat jakaa seuraava hallitus ja se nimittää niihin omat suojattinsa. Jos näin kävi, kihautan kahvit ja otan konjakkia!

On vielä kirjoitettava pikkaisen hiihdosta. Seefeldin kisat jäivät muistiin verenvaihdoistaan ja poliisin tehoratsioista. Sen jälkipyykkinä olemme jo saaneet useita tunnustuksia. Ne tulevat siitä pakosta, että poliisin hallussa on useita kymmeniä veripusseja. Niiden omistajat löytyvät kyllä ja jälkipeliä tulemme vielä näkemään. Samoin jaamme useita mitaleja uusille omistajille. Yksi uusi aihe asiasta pomppasi silmilleni uutisvirrasta.

Saksalainen lääkäri Mark Schmidt jäi tässä ratsiuassa kiinni ja veripussit löytyivät häneltä. Nyt on selvinnyt, että hän on kiertänyt isoissa maailmancupin kisoissa tänäkin talvena. Hän on halunnut esiintyä tuntemattomana ja ja hänen vuokraamissaan asunnoissa on käynyt runsaasti nuoria ihmisiä. Urheilullisia ja verkkareissa. Hän on käynyt myös Suomessa maaraskuussa Rukan maailmancupissa. Nyt kysymys kuuluukin, ketkä siellä saivat verenvaihdon? Väittävätkö kaikki suomalaiset olevansa todella puhtaita tästä tavasta? Tunteeko kukaan suomalainen urheilija tätä lääkäriä?

Tätä jään miettimään ja uskon että usea vertaan säilöön jakanut odottaa kauhulla oveen koputtelevaa virkamiestä.

Poliisista päivää, onko tämä teidän vertanne?

Avainsanat: sipilänhallituksenero, syyllistenetsiminen, timosoininhillotolppa, veridoping, rukanmaailmancup

046 Doping, kansallinen velvollisuus

Lauantai 17.2.2018 klo 15:22 - yrjöpoeka

Olympialaisten alla saimme kuulla ja nähdä erityisesti venäläisiin kohdistuvista doping-sanktioista. Norjalaisista on aina hieman juttua tehty, mutta kukaan ei ole saanut heitä savuava ase kädessä kiinni. Huulirasvaa on toki käytetty ja astma lääkitys on norskeilla todella massiivinen. Mikäli minä haluaisin saada lääkäriltä tuhatkertaisia annoksia, se ei onnistuisi. Mutta norjalaiset ovat eritapaus. He ovat niin sairaita, että heitä on pakko lääkitä raskaimman mukaan.

Oma kyyninen arvioni on, että norskit peittävät huulirasvoilla ja astma lääkkeillä aivan jotakin muuta. Venäiläisten kohdalla on sitten nähty hieman kummallisempi tapa boikotoida urheilijoita. Syytetään kansallisesta ja järjestelmällisestä dopingista, mutta ilman selkeitä todisteita. Kerrotaan jotakin agenttitarinaa muutetuista tuloksista. Sitten urheilijat saavat oikeutta urheilun kansainväliseltä oikeusturva järjestelmältä. Olympia valtikkaa (norskit) ylläpitävät vähät välittävät siitä, heillä on valta ja voima. Kyyninen mieleni uskaltaa veikata, että norjalkaisten johtamat järjestelmät haluavat saada keskustelut siirtymään toisaalle, pois norskien rasvoista ja muista lääkityksistä

On hyvä hurskastella ja väittää jonkun muun tukevan massiivista dopingia tulosten parantamiseksi. Ei toki norskit käytä mitään, eihän? Eivät ainakaan suomalaiset, eihän ? Mehän olemme puhdistaneet itsemme Lahden käryjen jälkeen. Näiden käryjen jälkeen ovat silloin savuava ase kädessä kiinni jääneet nyt puhdistaneet meidän mielestämme itsensä ja järjestelmän. Valmentajat ovat jo pitkään saaneet valmentaa. Kärynneet hiihtäjät tekevät arvokasta työtä suomalaisen hiihtourheilun eteen. Suksitehtaat ottavat heidät töihin. Maksavat kipukorvauksia järjestelmän oikeudentunnon puolesta.

Aivan kuin pisteenä iinpäälle, näitä kärynneitä urheilijoita kutsutaan eri televisio kanavien kommentaattoreiksi. Oikein alleviivaten he voivat kauhistella Venäjän tapaa loukata puhdasta urheilua. Itse olen sitä mieltä, että kärynneitä urheilijoita ei koskaan enää saisi julkisesti käyttää hiihtourheilun näkyvillä paikoilla. Kärynneet hiihtäjät saisivat korkeintaan toimia suksitallien talonmiehinä. Hekin voivat olla vaarallisia, kuten tapaus Martti Vainio aikolnaan osoitti. Kuunnellessani Isometsää, Kirvesniemeä ja Immosta, voi kuulla, etteivät he kadu tekemisiään. Heitä harmittaa vain se, että jäivät kiinni. Juuri tämän mielikuvan takia heitä ei koskaan saisi päästää hurskastelemaan julkiseen mediaan.

Miksikö nän. Siksi, että mikäli haluamme tukea puhdasta urheilua, meidän on heitettävä ulos kaikki ne jotka toivat Suomeen järjestelmällisen huijauksen. Koira ei karvoistaan eroon pääse pitää tässä tapauksessa erittäin hyvin paikkansa. Minua näiden huiputtajien julkisuudessa olo ja toiminen erityisasiantuntijoina oksettaa. Tästä syystä en juuri jaksa enkä viitsi seurata suuria urheilukilpailuja. Tämä koskettaa erityisesti hiihtoa.

Meneillään olevissa olympialaisissa Suomen miehet eivät loista. He yrittävät kisailla pelkällä kaurapuurolla. Eron hiihtoajoissa muihin maihin voi jokainen nähdä tulosluetteloista. Kaurapuuro ei riitä. Sitä nämä entiset huiput yrittävät median ystävällisellä avustuksella meille kertoa. Suomi ei menesty hiihtokisoissa ilman massiivista kansallista ohjelmaa.

Pian valmennusjohto ja järjestelmä taipuvat tutkimaan miten voisimme saavuttaa kansainvälisen kärjen. Sitä ennen, hutkitaan muita.

Avainsanat: norjalaistahuulirasvaajaastmalääkitystä, lahdendopingkäryt, isometsä, kirvesniemi, immonen, kaurapuuronvoimallavoittoon,

164 Dopingia ja rivienväliä

Keskiviikko 23.8.2017 klo 13:58 - yrjöpoeka

Norjassa on maansuru. Hiihtotähti menettää miljoonia ja samoin sponsori. Puhtoiset norskit ovat raivoissaan muilla maille. Tämähän oli pelkkää huulivoidetta, keskittykää tärkeimpiin doping ongelmiin siellä kirjoitetaan. Aamun uutiset kertovat nyt, että Johaugin käry ja rangaistus laitetaan nyt suomalaisten piikkiin. Selitys on se, että suomalaiset kostonhimoisena kansana haluavat rangaista viattomia norjalaisia. Moninkertainen maailmanmestari Maarit Björgen pitää tuomiota epäoikeudenmukaisena.

Koska minulla on hirthinen huumorintaju ymmärrän tämän näin. Maaritista on epäoikeudenmukaista että vain Johaugia rangaistaan. Maarit itse on käyttänyt aivan samoja mömmöjä ja hän ei valitettavasti nyt kärynnyt yhtäaikaa. Se on todella epäoikeudenmukaista. Kaiken kaikkiaan urheiluhullu norskikansa ei voi sulattaa sitä, että hiihtojoukkueen johto on antanut tällaisen tapahtua. Jokainen ymmärtää sen, että tuota huulivoidetta on käytetty peittämään saman aineen käyttö. Norskit uskoivat siihen, ettei kukaan uskalla asettaa heidän selitystään kyseenaliseksi.

Suomalaiset ruoskivat itse itsensä hengiltä Lahden käryjen jälkeen. Norjalaiset eivät tee samoin. Heille on tärkeintä etsi syy muista ja etsiä porsaanreikiä järjestelmistä. Nyt jo pohditaan, voisiko Johaugin sittenkin vielä osallistua seuraaviin talviolympialaisiin. Hän itse ja hänen tukijoukkonsa etunenässä. Pakko on tehdä työtä sen eteen, koska omat tulot ovat sen myötä vaarassa. Tämä oli onneksi hiihtourheilulle. Nyt lopultakin tiedetään se, ettei puhtailla jauhoilla kulje kukaan. Ei varsinkaan norjalaiset. Seuraava käry on jo oven takana.

Päätin eilen kirjoitukseni oman tekemiseni pohdintaan ja lupaukseen. Eikös vaan löytynyt arvostelija, joka oli lukenut kirjoitukseni rivien välitkin. Erityisesti sen, etten selkeästi kertonut tukeni ja auttamiseni kohteena olevan vain kantasuomalaisia. Kuten eilen kirjoitin, rivien välissä ei lue mitään. Rivien väliin en aio lisätä mitään. Teksti on juuri sellainen kun halusin ja tarkoitin. Annan apuani niille jotka sitä oikeasti tarvitsevat. Erityisen hyvin huolehdin ystävistäni.

Näinä aikoina juuri se on tärkeätä. Vahvat tukevat heikoimpia.

Avainsanat: theresejohaugindopingkäry, kostonhimoisetsuomalaiset, maaritbjörgen, neuvostokommunikeastaluettiinrivienvälit, vahvojentehtävätukeaheikoimpia

132 Ottakaamme opiksi

Keskiviikko 19.10.2016 klo 10:31 - yrjöpoeka

Lueskellessani uutisia Norjaa ravisuttavasta hiihdon doping tapauksesta, sieltä löytyy yksi selkeä ero Suomen ja Norjan välillä. Lahden-MM kisoissa suomalaisille kävi käry ja se hiljensi suomalaisten hiihtovauhdin kansalliselle tasolle vuosikymmeneksi. Nyt Norja on hämmennyksissä, mutta hiihtojohto valmentajineen puolustaa hiihtäjiä kaikin mahdollisin tavoin. Suomessa hiihtäjät jätettiin täysin yksin selviytymään. Kaikki eivät selvinneet, Mika Myllylän kohtalo on siitä esimerkkinä.

Norjalaiset ovat valmistautuneet vuosikymmenten aikana hyvin. Siitä ovat osoituksena miehitykset kaikissa Kansainvälisissä hiihto järjestelmissä Wadaa myöten. Nyt doping-kohun keskellä voi nähdä tämän työn merkityksen. Järjestelmän sisällä olevat Norjalaiset pystyvät estämään ja sabotoimaan kaikki pyrkimykset hiihtäjien sanktioiden osalta. Tästä on otettava opiksi.

Hiihtäjien kasvattaminen iskukykyisiksi kestää pitkään. Siksi juuri nyt on lähdettävä miehittämään kaikin mahdollisin keinoin kansainvälisiä järjestöjä. Sinne on saatava lakia osaavia ihmisiä ja samoin lääketieteellistä osaamista. Tämä järjestelmiin pyrkiminen on otettava aivan ykköstavoitteeksi. Tämä on sikäli tärkeää, että suurella todennäköisyydellä suomalainen hiihtäjä jää vielä kiinni dopingista.

Samalla on välittömästi aloitettava valmentajien ja hiihtojohtajien kouluttaminen siihen, että käryn hetkellä hiihtäjien tueksi löytyy ammattimaiset selittäjät. Juuri kuten Norjassa nyt toimitaan. Medialle vuodetaan jatkuvasti tiedoitteita, joissa selitetään käryä parhain päin. Kaikki on ollut suurta vahinkoa ja Johaug on tahaton uhri. Tästä touhusta nousee mieleeni toinen naapurimme Venäjä.

Venäjän valtiollinen järjestelmä valehtelee kirkkain silmin selvät asiat. Tuoreimpana esimerkkinä Suomen ilmatilan loukkaukset. Vaikka faktat ovat kaikkien nähtävissä, he kiistävät kaiken. Kuvaavaa on presidentti Niinistön lausuma aiheesta. Niinistö soitti Putinille ja puhelun aikana Venäjän valtionpäämies kiisti kaiken. Entisen Venäjän, entisen Neuvostoliiton ja nykyisen Venäjän historia osoittaa valehtelun olevan kansallinen erityispiirre.

En kuitenkaa kehoita hiihtojohtoa ja tasavallan presidenttiä puhumaan muunneltua totuutta. Hiihtojohdon on etsittävä nyt keinot, miten muunneltu totuus muutetaan kansalliseksi totuudeksi. Tämä on välttämätön opiskeltava, koska puhdasta hiihtoa ei tule koskaan olemaan. Tietenkin jos haluamme sen tehdä, voimme lähetellä kansallisen tason turisteja kisoihin. Mainostajia se ei kiehdo ja hiihdon seuraaminen on kaikille tuskallista. Katsojia ei kiehdo se, että 10 Norjalaista on tullut maaliin ja parasta suomalaista odotellaan maaliin 10 minuuttia myöhemmin.

Jostakin kumman syystä Norjan hiihtomaajoukkueen aloitusleiri Italian Val Senalesissa on jäämässä tynkätapahtumaksi. Johaug on työtapaturman takia jäänyt ja tuorein poisjäänyt on Heidi Weng. Johto ilmoittaa vain, ettei kunto ole kohdallaan. Samoin johto jo ilmoittaa ettei myöskään Astrid Jacobsen ole täydessä iskussa. Maarit Björgen on ilmoitellut äkisti haluistaan lopettaa hiihtäminen. Näin Norjassa.

Ilmeisesti heitä nyt hoidetaan kaukana kavalista testaajista. Onneksi Norjalaisten hiihtäjien testaaminen ei ole niin aktiivista kuin suomalaisten.

Eikä suomalaisia ole Wadassa sabotoimassa norskeja!

Avainsanat: hiihdondopingskandaali, mikamyllylä, heidijohaug, maritbjörgen