Satunnaiset kuvat

Ensimmäinen

Uusimmat

Blogin arkisto

004 Pähkinä purtavaksi

Keskiviikko 6.1.2016 klo 20:18 - yrjöpoeka

Erilaiset tutkimusfirmat tuottavat puolueiden kannatusmittauksia jatkuvana vyörynä. Joka kuukausi menee yksi viikko pähkäillessä saatuja tuloksia. Media pyytää eri alojen dosentteja kertomaan, mitä mieltä he ovat. Lehdet tuottavat taulukoita ja selvityksiä. Suurimman hyödyn tästä ruljanssista saavat nämä tutkimuslaitokset. Työtä riittää.

Viimeisten kuukausien ajan on pähkäilty perussuomalaisten kannatuksen laskua. Sille on kehitelty vaikka mitä selityksiä. Dosentit tienaavat, heidän arvonsa on mittaamaton. Perussuomalaiset nimittivät itsensä työväenpuolueeksi. Mitä on siitä jäljellä? Ei kertakaikkisen mitään. Puhutaan kyllä, mutta...

Työväenliikkeen puolelta saimme runsaasti äänestäjiä tukemaan puoluetta. Näiden aatteen ihmisten mielen täyttää solidaarisuus heikompia kohtaan. Perussuomalaiset ovat kuitenkin hyvin näkyvästi vastustamassa turvapaikanhakijoita, eli heikompiosaisia. Kaikki vapaaehtoistyö lytätään julkisesti ja osa liikkeen vahvoista ihmisistä, hengailee aivan liikaa ääriliikkeiden liepeillä.

Ei siis ole mikään ihme, että kannattajat häviävät. Tätä muutosta on vaikea enää muuttaa. Puoluetta vaihtaneet äänestäjät eivät enää palaa, koska he kokevat tulleensa petetyiksi. Olen todella harmissani. Tein useita vuosia vaalitöitä ja sain erittäin paljon tukea työväenliikkeen puolelta. Nyt se työ on hukattu. Olemme saamassa saman leiman, mikä on keskustalla ollut.

Viimeisimpiä tutkimustuloksia on taas pähkäilty ja ihmetelty, minne keskustaa kannattavat naiset ovat hävinneet. On epäilty sen johtuvan hallituksen pienituloisia kurmottavasta linjasta. Itse en siihen teoriaan usko. Kunnissa tehdään kovaa politiikkaa ja keskustalla on valtaisa määrä kuntia käsissään. Siellä tehtävä politiikka muuttaa naisäänestäjien asenteita.

Perussuomalaiset tunnetaan kovina maahanmuuton vastustajina ja arvostelijoina. He mekastavat julkisesti. Keskustan johtamissa kunnissa suhtaudutaan pakolaisiin vielä kovemmin, kuin mihin persut pystyvät. Turvapaikkatulvan vyöryessä päälle tämä asenne vain koventui. Se ei kuitenkaan näyttäydy julkisuudessa. Asiat päätetään suljettujen ovien takana.

Pääministerin ja kirkon johtajien vedottua kansalaisiin, alkoivat naiset liikehtimään. Hyvin nopeasti he järjestäytyivät kaikkialla ja aloittivat keräystyön. Kaikkialla heitä arvosteltiin ja jopa uhkailtiin. Ihmiset joita he tunsivat, muuttuivat kylmäsydämisiksi uhkakuvien maalailijoiksi.

Keskustalla ja perussuomalaisilla on yhteys, molemmat puolueet vierastavat muualta tulleita. Pakolaisia ja turvapaikanhakijoita ei haluta elätettäviksi. Erityisesti miehet näissä puolueissa pelkäävät naisten ja lapsien puolesta. Keskustellessani näiden ihmisten kanssa, en lakkaa hämmästelemättä yhtä asiaa. Kuinka aikuiset miehet voivat pelätä pakolaisia ja turvapaikanhakijoita.

Naiset ovat kaikkialla samanlaisia. He haluavat mielellään auttaa hädässä olevia. Hallituksen ja kirkon vedottua meihin tavallisiin ihmisiin, naiset läksivät liikkeelle. Vapaaehtoistyötä tehdään pelkäämättä.

Tähän on tultu. Retki työväenpuolueena on historiaa. Naiset etsivät seuraavissa vaaleissa sellaista puoluetta, jolla on sydäntä ja erityisesti sivistystä. Tulevat eduskunta- ja kuntavaalit kertovat sitten tuloksen.

Dosentit kiittää! Työtä riittää!

Avainsanat: kannatusmittauksettuottavattyötä, persutkotyöväenpuolue, dosentitkiittää