Satunnaiset kuvat

Hopeaa rajan takaa

Uusimmat

Blogin arkisto

062 Elämää Vapun jälkeen

Maanantai 2.5.2016 klo 12:18

Ensimmäisen kerran vuosikymmeneen, vietin vapun kotosalla oman perheeni parissa. Keväinen sää suosi piha- ja puutarhatöitä. Grilli lämpeni viikonlopun aikana useasti. Iltaisin oli aikaa sitten seurata uutisvirtaa. Kaikki uutiset eivät tuottaneet mielihyvää. Siksi on paikallaan hieman kommentoida paria uutista.

Ensimmäinen uutinen, joka sai minut näkemään punaista liittyi Soldiers Odinin katupartioihin. Helsingin Sanomat oli tehnyt katupartiosta sinällään oikein hyvän jutun. Partiointi itsessään pitäisi lailla lopettaa ja laittaa joutilaat vaikka Pelsolle suota kuokkimaan. Erityisen vihainen olin siitä, että Viron kansalaiset ovat mukana Helsingin kaduilla. Minä en jaksa sulattaa tällaista menoa.

Tämän tyylinen kuljeskelu oli muotia keskieuroopassa edellisen vuosisadan alkupuoliskolla. Lopulta näillä musta-, tai ruskeapaitoihin pukeutuneilla oli aseet mukana. Sopivasti yllyttäen nämä joukot aloittivat kansalaisten terrorisoinnin. Poltettiin toreilla kirjoja, murhattiin erimieltä olevia. Lopulta yksi kansanosa saatiin syyllistettyä kaikesta ja siitä alkoi keskistysleirien perustaminen. Mikäli tämän hulluuden annetaan jatkua, tulemme lopulta näkemään verta kaduillamme.

Hesarin uutinen kertoi kuinka muut kansalaiset partioreitillä kokivat mustatakkisten kulkemisen. Muut ihmiset pelkäsivät näitä ja vaihtoivat kadun toiselle puolelle. Mustatakkiset ovat muka suojaamassa omia kansalaisiaan, mutta uutisen mukaan he uhkaavan joukkona pakottivat kaikki muut väistämään. Kaiken huipuksi joukkio pysähtyi pitämään tupakkitaukoa yhden kahvilan edustalle. Kahvilassa näytti kuvan mukaan olevan runsaasti ulkomaalaisia. Tämä joukkio provosoi ja etsii syytä aloittaa verenvuodatus.

Toinen uutinen oli sitten itse Vapulta. Vappupuheita pidettiin ympäri Suomea. Eniten niitä oli Helsingissä. Yksi puhuja sai minut voimaan pahoin. Erityisesti se mitä hän puhui ja missä puhui. Perussuomalaisten Olli Immonen on nyt puolueen toimesta harjattu niin puhtaaksi, että hänelle oli varattu näkyvä paikka. Suomen Pankin edustalla Immonen jatkoi siitä, mihin viimevuonna jäi.

Puolue on nyt todella heikossa hapessa. Se tavallinen kansa, joka jytkyn sai aikaan, on heitetty sivuun. Jytkyssä puolue sai suuren enemmistön aivan normaaleja kansanedustajia. Tavallisia työtätekeviä ihmisiä. Nämä kiihkoilijat olivat selkeänä vähemmistönä. Valitettavasti vaalikauden aikana puolueen julkikuvasta huokuu aivan toisenlainen puolue, kuin ennen vaaleja. Ennen vaaleja oltiin suurin työväenpuolue, ilman sosialismia.

Nyt ei enää olla. Työväki on jäänyt sivujuonteeksi. Eduskuntaryhmän suunnasta leviää julkisuuteen vain kiihkoilijoiden ääni. Tavalliset kansanedustajat puolueessa pysyttelevät hiljaa. Heidän pitäisi juuri nyt pysäyttää puolueen tuhoutuminen näiden turhakkeiden takia. Reilu vuosi on aikaa kuntavaaleihin ja uskallan ennustaa että jytky tulee. Jytky tapahtuu valitettavasti toiseen suuntaan.

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan Eduard Bernsteinia. Siteerausta voisi puolue nyt hieman uudistaa. ”Tärkeintä on jytky, jytkyn koolla ei ole merkitystä.”

Avainsanat: soldiersofodin, soininharjaamaimmonen, eduardbernstein, tärkeintäonliikeipäämäärä