Satunnaiset kuvat

Syvää..?

Uusimmat

Blogin arkisto

135 Ollakko vaiko ei olla

Torstai 2.5.2019 klo 21:37 - yrjöpoeka

Siinäpä vasta kysymys. Perussuomalaiset eivät tänään tiedä mitä he oikein ovat. Kaikki muut tietävät heidän politiikastaan heidän olevan äärioikealla. Kokoomusta kovempaa politiikkaa. Kun eduskunnassa on käyty keskustelua perussuomalaisten siirtämisestä salin oikealle laidalle, se ei käy persuille. He kuvittelevat olevansa lähelä keskustaa. Siinä he ovat oikeassa vain silloin, jos muuan Sipilä on johtamassa keskustaa. Sipilän aikakaudella keskusta ajoi kokoomuksen oikealta puolen ohitse. Kyllä kaiken näkemäni ja lukemani perusteella persut ovat äärioikeistoa.

Ei tarvitse kuin kuulla Jussi Halla-ahon sanomana, että työttömyys- ja sosiaaliturva on luksusta. Se ei todellakaan kuulloista keskitien kulkijan lauseelta. Siinä he ovat kepulaisten kanssa kyllä samaa mieltä, että ay-liike on yhteinen vihollinen. Soinin aikana puhuttiin vielä suomalaisesta työstä. Se puhe loppui heti, kun puolue sai jytkyn. Siitä alkoi puolueen liukuminen oikealle. Se liukuminen ei ole vielä edes loppunut. Siinä vaiheessa kun puolueen johtoon nousi Halla-aho, unohtuivat puheet myös Vennamolaisuudesta. Nykyisellä puolueella ei ole enää mitään siteitä keskustalaisuuteen.

Istuin alkuillasta kuuntelemassa Arvo-luentosarjan toiseksi viimeistä luentoa EU:n arvoista. Kotikunnan ensimmäinen ja ehkä ainoaksi jäävä meppi Merja Kyllönen alusti aiheesta. Selkeää puhetta ja jokainen paikalla ollut voi kotimaassakin allekirjoittaa samat arvot. Ne arvot, jotka Suomi hyväksyi liittyessään EU:n. Alustuksen loppupuolella tuli jo tunne, että kuuntelimme eurovaaliehdokkaan puhetta. Tosiasiassa niitä on varmasti vaikea erottaa toisistaan juuri näin vaalien kynnyksellä.

Vielä ennemmän tämä ehdokkuus tuli ilmi tilaisuuden keskusteluosiossa. Sujuvan ulosannin ansiosta se ei ollut häiritsevän päälleliimattua. Ehdokas ei epäröinyt nostaa omaa taustaansa esille. Rempseän puheen seassa oli näkyvissä se moraalinen ja eettinen tausta, mistä hän on lähtöisin. Toisaalta hän kertoi myös avoimesti, että usean vuoden sanailu Brysselissä on tehnyt hänestä kovakorvaisemman kotimaan politiikassa. Mielenkiintoista nähdä, onko hän mukana mahdollisessa hallituksessa. Osaamista hänellä on taatusti enemmän kuin muilla puolueen jäsenillä.

Merja Kyllönen toi keskustelussa esille sen, kuinka sixpak-hallituksessa hänestä oli tuntunut, ettei tästä tule mitään. Nyt hänellä oli kokemusta 28 erilaisen EU-maan meppien erilaisuudesta ja kädenväännöstä. Nyt hän uskoi olevansa valmiimpi kestämään tulevat koitokset kotimaan politiikassa. Tässä kohden minun oli pakko kertoa hänelle, että kotimaassa on sillä aikaa tapahtunut muutoksia. Tulevan hallituksen nimitys voi olla mäyräkoira, koska puolueita on niin tavattomasti.

EU:n arvoista käyty keskustelu oli antoisa, vaikka hetkittäin ajattelin sen olevan ehdokkaan tupailta. Siitä huolimatta erilaisia ajatuksia syntyi ja päällimmäisenä huolena tuntui olevan se, kuinka EU:n käy? Pysyykö se kasassa, vai saavatko erilaiset ääriliikeet siinä liiallisen jalansijan. Se vaara on ilmeinen, kun persut haluavat tehdä vaaleissa yhteistyötä erimaiden äärioikeistolaisten ryhmien kanssa. Illan antina tuli entistä selvemmäksi ainakin minulle yksi asia.

Perussuomalaiset ovat eduskunnassa jatkossa aivan oikealla paikallla.

Avainsanat: eduskunnanistumajärjestys, ollakkovaikoeiolla, eunarvot, merjakyllönen, sixpakhallitys, mäyräkoirahallitus