Satunnaiset kuvat

Titti

Uusimmat

Blogin arkisto

200 Hermostovikaa kantapäissä

Maanantai 26.8.2019 klo 11:08 - yrjöpoeka

Seurasin mielenkiinnolla Ruotsi – Suomi maaottelua. Sunnuntain lopuksi toimittaja kyseli urheilupomolta kaikenlaista ja pomolla oli vain yksi viesti. Ruotsi on paljon meitä edellä. Hän ei osannut kertoa mitään syytä sille. Paremminkin hän ei halunnut kertoa sitä. Suomalaisille huippu urheilijoille on annettu sellainen valta, että vain he itse voivat tehdä päätöksen osallistuako kisoihin. Kaikki nämä urheilijat saavat käyttöönsä meidän vero eurojamme ja sen mukana tulee vastuu. Silloin on osallistuttava maaotteluihin sekä tapahtumiin, missä edustetaan Suomea.

Menneinä vuosikymmeninä oli vielä Suomessa urheilijoita, joille oli kunnia-asia osallistua Ruotsi kamppailuun. Tällä hetkellä vain ruotsalaiset pitävät sitä kesän tärkeimpänä tapahtumana. Hyvä esimerkki oli siitä seiväshyppääjä Armand Duplantis. Hän ilmoitti hyvissä ajoin osallistuvansa maaotteluun timattiliigan rahakisoista huolimatta. Hän menetti runsaasti rahaa tässä valinnassa, mutta maansa edustaminen ja voitto siinä oli hänelle kunnia-asia. Hän myös osoitti kisatuloksellaan olevansa juuri tällä hetkellä maailman ykkönen.

Mitäpä tekivät suomalaiset? Maaottelun Suomen kapteeniksi valittu Kristiina Mäkelä jätti kisat väliin. Hän itse vain kertoo saaneensa hermostohäiriöitä ja se riitti toppatakkiporukalle. Ilmeisesti heille riittää kun Mäkelä aurinkoisesti hymyilee toppatakkimiesten kainalossa. Muuhun hänestä ei ole ja häneltä olisi evättävä valtion rahoitus. Sama koskee kyllä muitakin poisjääneitä. Keihäänheittäjänä esiintyvä Antti Ruuskanen ensimmäisenä ilmoitti lepäilevänsä, koska hänellä oli pipi kantapäässä. Ella Junnila jäi pois naisten korkeushypystä ja Alisa Vainio naisten juoksumatkoilta.

Ruotsin maailmatähtien osallistuminen näkyi heti myös muiden ruotsalaisten venymisessä kesän huipputuloksiin. Kukaan ei antanut periksi loppusuoralla, vaan jokainen yritti loppuun saakka. Siitä oli osoituksena lopputulos maaotteluissa kaikilla tasoilla. Ruotsalaiset kiittivät suomalaisten huippujen poisjääntiä ottamalla voiton jopa keihäänheitossa. Suomalaiset olivat totisia jokalajissa, lukuunottamatta naisten aitajuoksua. Siinä näkyi iloa ja venyttiin huipputulokseen.

Kapteenin poisjäänti on todellinen munaus ja sen pitää näkyä rahoituksessa välittömästi. Minä pidän Mäkelän poisjääntiä aivan uskomattoman tökerönä. Hänestä ja monesta muusta ei ole enää Suomen edustajaksi missään kisoissa. Vähintä mitä voi jatkossa tehdä, on vaatia kaikilta sitoutumista Suomen edustamiseen. Takavuosina Suomella oli kisoissa keihäänheittäjiä, joilla oli paikat rikki. Siitä huolimatta he osallistuivat, koska oli kunnia edustaa Suome ja maksajia. Minä aloittaisin kyllä siivoamisen ensimmäiseksi toppatakkijohdosta.

Johtajat ja valmentajat ovat täysin vellihousuja joita vedätetään kuin vierasta sikaa. Hyvänä esimerkkinä Kristiina Mäkelä. Hän vain ilmoittaa englanniksi Instagram-tilillään jättävänsä kisan väliin. Uskomatonta paskaa kertoa, ettei jaksa hypätä kuutta (6) hyppyä Tukholman kesäsäässä. Ilmeisesti toppatakki johto on helposti kusetettavaa sorttia. Muutoin tällaista ei voi ymmärtää. Tai he ovat muutoin täysin idiootteja aivan väärässä paikassa ja tehtävässä.

Yleisurheiluväen olisi nyt herättävä, samoin eduskunnan tilintarkastajien. Meidän rahojamme ei pidä tuhlata yhtään enempää tällaiseen paskaan.

Avainsanat: ruotsisuomimaaottelu, armandduplantis, kristiinamäkelä, anttiruuskanen, eduskunnantilintarkastajat

064 Kaatumalla rahoiksi

Keskiviikko 13.2.2019 klo 10:24 - yrjöpoeka

Vesa-Matti Loiri tuli aikoinaan tunnetuksi myös uskomattomista kaatumisistaan. En tiedä kuinka monta kertaa luut murtuivat niissä kohelluksissa, mutta yleisöön ne upposivat. Tätä yleisön suosiota on ilmeisesti mietitty Suomen keihäänheiton valmennuksessa. Suomessa on tänään kuuluisia kaatujia ja niitä näytetään hidastettuina monesta kuvakulmasta. Siitä jää nuorille mielikuva, että tämä on upeeta hommaa. Minä en perusta kaatumisista ollenkaan ja pidän kaatuvia heittäjiä pelleinä. Pellehyppyjen mestarina olivat aikoinaan Simo Salminen ja myös Vesa-Matti Loiri. He olivat virtuooseja siinä ja nämä pellet eivät pärjää edes heille.

Valmennusjohdolle nämä kaatuilijat sen sijaan ovat oikeita naistenlehtien puppelipoikia. Heille valmennusjohto tarjoaa parastaan, eli heille jaetaan rahaa. Sitä tarvitaan jotta puppelipojat käyttäytyvät sisäsiististi naistenlehtien jutuissa. Johto on jälleen jakanut rahaa ja muistanut laittaa isoimmat summat näille ja jättää nuoret lajien nousevat kyvyt ilman. Olen naureskellut koko eilisen illan valmennuspäällikön jutuille kun ei ollut huomannut joukosta puuttuvan huippu naisurheilijan olevan edes olemassa.

Ei siitäkään huolimatta, että hänet noteerataan kärkinimeksi kotimaassa ja Euroopassa. Mikä rooli valmennuspäälliköllä oikein on kun hän ei näe puppelipoikien ulkopuolella olevia huippuja? Vasta kun media kysyy alkaa selittely. Voi voi sentään, miten se nyt sattui. No, eiköhän me jotakin keksitä. Otetaan vaikka tuolta talvilajien puolelta rahaa, että saadaan tälle kesälajin kyvylle edes vähäsen. Miten siihen suhtautuvat talvilajien nousevat tähdet? Ministeri Sampo Terho on taas yhtä pihalla kuin on ollut aiemmin edeltäjätkin. Maahanmuuttajat hampaissaan kulkeva touhottaja joutuu onneksi pian vaihtoon.

Milloin saammme oikeasti nähdä ministerinä ihmisen, joka ymmärtää urheilusta edes jotakin? Sellaisen joka laittaa jakojärjestelmän tekemään oikeasti töitä parhaan vaikuttavuuden saamiseksi. Joka lopettaisi tämän nykyisen suosikkijärjestelmän, jolla pidetään esillä puppelipoikia ja -tyttöjä. Toppatakkimiesten kehujia ja naistenlehtien makuuhuoneen avaajia. Kyllä minä kaipaan aikoja, jolloin urheilijoiden joukossa oli oikeita urheilijoita. Esimerkkinä Seppo Räty. Henkilöitä jotka ovat urheilemassa. Eivät valmennusjohdon ja olympiakomitean puudeleina. Valmennusrahojen jaon tulee perustua tuleviin mahdollisuuksiin, ei menneitten vuosien palkitsemiseen. Nyt jako perustuu hyvin pitkälle siihen. Eipä ihme, ettei nuoria kykyjä saada jatkamaan.

Urheilija apurahoissa jaetaan yhteisiä varoja ja siinä tulisi olla tarkkana. Nykyinen suosikkijärjestelmän tulisi saattaa eduskunnan tilintarkastajien tutkittavaksi. Valitettavasti kuvitellaan kaiken olevan kunnossa ja urheilun toppatakkimiesten hoitavan asiat oikein. Valitettavasti näin ei ole. Jako ei ole rehellistä, vaan inhimillistä suosikeille ja puppelipojille ja -tytöille jakoa. Luottamus hyvä, valvonta paras. Tämä on hyvä ohje.

Tämä on sitä hyväveli järjestelmää. Korruptiota.

Avainsanat: mikalehtimäki, teropitkämäki, anttiruuskanen, reettahurske, sampoterho, eduskunnantilintarkastajat