Satunnaiset kuvat

Tikankontti

Uusimmat

Blogin arkisto

119 Ruskaretki Kuusamoon

Perjantai 17.9.2010 klo 21:40 - yrjöpoeka

 

 

Tänään oli vuorossa retki Kuusamon markkinoille. Sää oli todella upea, aamun pakkaslukemista iltapäivän aurinkoon. Kuusamon markkina alueella kuljeskeli todella paljon ruskaretkeläisiä ympäri suomen. Aurinkoinen sää toi paikalle myös juttuvalmiita Kuusamolaisia, eilisen uutiset olivat vielä kaikkien huulilla. Ensimmäisen kerran myös kyseltiin, onko minulla mitään luottamusvirkoja esimerkiksi kauppojen hallintoelimissä. Vanhas – kohun mukana on alettu keskustella kunnallisten luottamusmiesten mahdollisista jääviys ongelmista kaavoitus asioissa. Tähän oli helppo sanoa, että en toimi yhdessäkään kaupan ja pankin luottamustehtävissä. Kaikki tehtävät ovat kunnallisvaalien tulosta, maakuntavaltuusto, sosiaali- ja terveyslautakunta ja yksilöhuoltojaosto. Sen lisäksi kuulun muutamaan yhdistykseen joista tärkeimpänä, Suomussalmen kehitysvammaisten tuki ry, Piispajärven Erämiehet ry. Politiikassa toimin puheenjohtajana Suomussalmen perussuomalaiset ry:ssä, varapuheenjohtajana Perussuomalaisten Kainuun-piirissä ja minut on valittu myös Perussuomalaisten puoluevaltuuston jäseneksi. Teltallamme käyneet olivat iloisia perussuomalaisten esiintymisestä markkinoilla, muita puolueita ei paikalla näkynyt. Toisaalta ei niitä kukaan torille edes kaivannut!

Tiiviin päivän jälkeen takki on todella tyhjä ja nyt on mukava nukahtaa vaimon kainaloon.

Avainsanat: eduskuntavaaliehdokkuus, vaalityö, kuusamonmarkkinat, poliitikkojenuskottavuus, ruskaretkikuusamoon, jääviysongelmat, jokaisenmiehentakanaonnainen

063 Palautetta pukkaa

Tiistai 27.4.2010 klo 20:33 - yrjöpoeka

Aamu valkeni vesisateessa ja sitä tuli koko Kainuun mitalta. Iltapuolella näkyi maakunnan suuri koko, eteläosissa tuli vettä ja pohjoisosissa lunta.

Eilen ja tänään olen saanut yhteydenottoja ja tavannut ihmisiä, niin Suomussalmella kuin Kajaanissakin. Joukossa on ollut aivan tuntemattomiakin, mutta pääosassa ovat olleet viime vaalien aktiivit. Ihmiset ovat todella tyytyväisiä jäsenäänestyksen lopputulokseen, nyt jokainen tuntee joukon olevan yhtä.

Toisten kohdalla huomaa pienoisen muutoksen entiseen ja olen kehottanut heitä pysymään entisellään. Minä en ole muuttunut yhdessä yössä miksikään, jatkan asioiden hoitoa aivan kuten ennen. Vaimo on naureskellut tilanteelle ja laskenut leikkiä kustannuksellani. Kyllä myös kalakavereilta pukkaa viestejä, parhaissa toivotaan minun nyt pysyvän kesän ajan poissa joelta. Eivät ne vaalit niin nopeasti tule, kesä on kerran vuodessa ja silloin olen joella!

Iltapäivällä sain Kajaanissa tavata kokonaan uusia ihmisiä ja käväisin uusissa paikoissa. Kiitos opastajalleni, tavataan Raatihuoneen tortilla Vappuna! Aika moni ihminen on jo laittanut toritapaamisen kalenteriin ja uhkaava vesisade ei kuulemma haittaa.

Tänään on astmalääkitykseni alkanut olla kohdallaan, kortisonin kohottama verenpaine on lähellä normaalimpaa tilaa. Viikonloppu oli todella hankala ja erityisen paha se oli juuri lauantaina. Kaikesta huolimatta piirikokous oli niin tärkeä, ettei sitä voinut jättää väliin. Päätökseni oli todella paikallaan, näin jälkikäteen katsoen.

Päivän lehtiä lukiessani törmäsin tällaiseen ja kyllä tulee väkisin pohtineeksi ihmisen pohjatonta vihaa ja julmuutta luontokappaleita kohtaan? Yhteiskunnan laatimat yhteiset lait ja asetukset eivät riitä kaikille. Valitettavasti näissä yhteyksissä käytetään nimitystä salametsästys! Miksi suoranaiseen rikollisuuteen sotketaan tuo metsästys sana? Sen myötä leimakirvestä lyödään koko metsästäjäkunta kohtaan ja se ei ole mielestäni kohtuullista! Pitäisi puhua eläinrääkkäyksestä ja jättää metsästys sana kokonaan pois! Viime vuosina on tullut tuntuma, että kaikkinainen laittomuus on lisääntymään päin. Se ei ole ihmisyhteisölle hyväksi pitkän päälle.

Parin viime päivän aikana muuttolintujen tulo on kiihtynyt ja tänään näin useita västäräkkejä. Kyllä se taitaa räntäsateen mukana lopulta kevätkin pikkuhiljaa tulla höllöttellä. Tänään sain ukin roolissa nähdä Ilonan ja saimme syödä uudensadon perunoita ison kasan! Lisukkeena olivat paistetut muikut. Pitänee vapun menuksi hankkia tuotteita kotiin, jotta saamme jatkaa herkuttelua.

Avainsanat: eduskuntavaaliehdokkuus, jäsenäänestyksentulos, hupiviestejäpukkaa, raatihuoneentorillatavataan,

061 Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos!

Lauantai 24.4.2010 klo 19:04 - yrjöpoeka

Nämä Jutta Urpilaisen sanat tulivat tänään väistämättä mieleen palaillessani piirikokouksesta Sotkamon Rimpilänniemeltä.

Vuonna 2004 jätin kunnallispolitiikan kokonaan ja olin eronnut silloisesta valtuustoryhmästäni keskustasta Suomussalmella. Syynä politiikan jättämiseen ja ulkopuolelle siirtymiseen oli erilainen näkökulma tulevan politiikan suhteen koko maakunnassa. Jättäydyin kaikesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kerralla pois ja siirryin hiihtelemään ylävesien metsiin. Vuosien kuluessa alkoivat ihmiset ympäri maakuntaa pitää minuun yhteyttä ja vaatia takaisin politiikan pariin. Erityinen ansio paluustani kuuluu ”Kopsalan vaarille”, Rajavartioliiton entiselle järjestösihteerille. Muutama muukin maakunnan iäkkäämpään väestöön kuuluva alkoi painostaa minua ja he kertoivat myös ryhmän mihin minun tulee liittyä. Lopulta myös perussuomalaisten Kainuun piirin puheenjohtaja Pentti Kettunen otti minuun yhteyttä ja pyysi miettimään ehdokkuutta. Pohdin asiaa todella pitkään ja ”lievän” painostuksen jälkeen lähdin takaisin politiikkaan.

En ole katunut lähtöäni takaisin ja vaalien tuloksen jälkeen alkoivat samat henkilöt patistella minua myös uuteen koitokseen, miettimään eduskuntavaaliehdokkuutta. Tätä asiaa piti pohtia vielä enemmän ja erityisesti kuluva kevät on osoittanut, kuinka kovasta asiasta on todella kyse. Antaessani suostumuksen piirille jäsenvaalia varten, tiesin työntöapua olevan pian tulossa.

Viime viikkojen aikana piirin toimintaa on yritetty kaikin keinoin vaikeuttaa, osin omien toimesta, mutta mukana on ollut myös toisen puolueen edustus.

Tänään piirin kevätkokouksessa tähtäin osoitettiin suoraan allekirjoittaneeseen. Paltamon erotetun osaston jäsen Antti Kela ilmestyi piirin kokoukseen kertomaan, kuinka allekirjoittanut on levitellyt sote-lautakunnan kokouksessa piirin ehdokas papereita ja sitten vielä lähettänyt nimettömän kirjeen Kainuun Sanomien Raimo Viirretille. Kaiken lisäksi minut oli nähty tekemässä moinen tempaus ja toimittaja oli vielä lukenut minun vaatimattomasta blokistani lisää asioita, joista oli jutut tehnyt. Vaatimaton blogini on ollut vielä pienessä jaossa ja maakunnan toimituksissa siitä ei ole tiedetty. Ainoastaan radio Kajauksen toimittaja Aki Karjalainen on sen saanut tietoonsa jostakin.

Pitkin syksyä ja talvea olen saanut kokea, että minun mahdollista ehdokkuuttani pohditaan paljon enemmän jossakin muualla. Nyt on tullut aika kiittää niitä minua tukeneita tahoja.

Haluan erityisesti kiittää keskustan Kainuun-piiriä ja keskustan Kajaanin kunnallisjärjestöä ja erityisen kiitoksen ansaitsee keskustan Kajaanin kunnallisjärjestön puheenjohtaja Aki Karjalainen. Toivottavasti jaksatte työntää vaalivankkureitani vielä vajaan vuoden, tänään olen jo joutunut miettimään, mistä löydän sopivat jarrut vauhdilla kiitäviin vankkureihin! Kiitoksen ansaitsee myös keskustan maakuntavaltuuston varavaltuutettu Antti Kela, kohotit kerralla profiiliani perussuomalaisten joukossa!

Julkilausuma ja kuvia

Avainsanat: menneisyydentaakka, pelinpolitiikkaa, keskustanlikaosasto, eduskuntavaaliehdokkuus, juttaurpilaisenkiitos, vaalivankkureitanityönnetään, kiitoskiitoskiitos, profiilinnosto