Satunnaiset kuvat

Kuusinki 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

150 Hukkaammeko Euroopan

Perjantai 24.5.2019 klo 12:50 - yrjöpoeka

Tätä voisi itsekukanenkin miettiä sunnuntain vaalien aikana. Erityisesti kun äänestäjänä hiljentyy tutkimaan ehdokaslistoja. Nyt olisi jokaisen palautettava mieliin EU:n syntyhistoria. Miksi se on perustettu ja mitä varten.

Toisen maailmansodan jälkeen jokainen Euroopassa ja erityisesti Suomessa huokaisi helpotuksesta ja sanoi ääneen samanlaisen toivomuksen. Ei koskaan enää sotaa Euroopassa. Tästä syystä aloitettiin yhteisiä ponnisteluja talouden sitomiseksi toisiinsa. Sodan päätyttyä silloisen Neuvostoliiton uho kasvoi ja siksi länsimaat perustivat sotilasliitto NATOn. Tämä liitto antoi turvatakuut jokaiselle siihen liittyneelle maalle ja se toimi samalla maita yhdistävänä liimana. Lopulta Euroopasta löytyi sellaisia johtajia, joilla oli halua sitoa Euroopam maat taloudellisesti ja poliittisesti toisiinsa. Tästä johtuen lähdemme sunnuntaina vaaliuurnille.

EU:n perustamisen yhtenä toiveena oli hillitä Euroopan nationalistisia ääriliikkeitä. Sunnuntaina kohtaamme toisenlaisen todellisuuden, mikäli äänestämme ääriliikkeitä. Euroopassa on syntymässä ylikansallinen ääriliikkeiden rintama. Rintaman tarkoituksena on hajoittaa nykyisenkaltainen EU. Tilalle useimmat näistä ääriliikkeistä haluavat Adolf Hitlerin luoman mallin. Yksi kansa. Yksi johtaja. Toisaalta tätä voi pitää hulluna, koska jokaisen maan omat ääriliikkeet haluavat palauttaa maansa aikaan ennen EU:ta.

Kaikilla ääripuolueilla on yhteinen tavoite. Poistaa eriväriset maasta. Euroopassa on kova kokemus siitä mihin se johtaa. Käykö vielä niin, että erityisesti Itä-Euroopan maat Puola ja Unkari palauttavat entiset alueillaan sijainneet tuhoamisleirit jälleen kukoistukseensa? Joku voi sanoa, että tämä väite on joutilaan puhetta. Kuitenkin jopa meillä käytetään entistä kovempaa kieltä siitä, mitä ”haitalliselle maahanmuutolle” pitää tehdä. Näissä kahdessa maassa ei puheissa juuri sievistellä. On myös kuvaavaa kuinka näissä ääripuolueissa ihannoidaan aseita. Erityisen hämmentävää se on niiden kohdalla, jotka eivät ole käyneet edes armeijaa. Tästä on meilläkin esimerkkejä.

Pikku hitlereiden valta kasvaa aseiden piipuista. Pieni ja piskuinen kenopää Joseph Goebbels oli hiirulaisen näköinen, mutta verinen puheissaan. Hän innoitti aikanaan miljoonat tukijansa fanaattisen murhaamisen pauloihin. Kun katson tänään näitä Euroopan ääriliikkeitä, niin siellä on näkyvissä samankaltainen ilmiö. Johtajina ja huutosakkien vetäjinä toimivat olemattoman oloiset hiirulaiset. Kuitenkin puheet ovat niin verisiä, että kuulijoita ja kannattajia riittää. Näin myös meillä. Nämä hiirulaiset haluavat yhden johtajan mallin. Ja yhdenmukaisen kansan.

Taas on aika jolloin hulluille löytyy kuulijoita ja kannattajia. Suomessa on vanha sanonta, että joukossa tyhmyys tiivistyy. Mitä enemmän joukko vannoo yhden nimeen, sitä varmemmin hulluus kiihtyy.

Siitä syystä. Mieti sunnuntaina EU:n tarkoitusta Euroopan rauhan ylläpitäjänä. Ja äänestä.

Avainsanat: eunolemassaolontarkoitus, eikoskaanenääsotaaeuroopassa, josephgoebbels, yksikansa, yksijohtaja,