Satunnaiset kuvat

Lohisaaren hopea

Uusimmat

Blogin arkisto

170 On se tavatonta

Perjantai 1.9.2017 klo 19:33 - yrjöpoeka

Minulta kysytiin, mihin minun juttuni oikein perustuvat. Tällä elämänkokemuksella ja kaikella opitulla on ollut vaikutuksensa minun ajatteluuni. Kaikella on vaikutuksensa, työhistorialla, luottamustehtävillä vapaaehtoisjärjestöissä ja erityisesti kunnalisissa ja maakunnallisissa tehtävissä. Kaikilla tapaamillani ihmisillä on myös ollut erittäin suuri merkitys ja on edelleen. Ystävyyssuhteet erilaisiin ihmisiin ovat avanneet omaa navan ympärillä liikkuvaa maailmankuvaani.

Tähän soppaan lisätään kaikki mahdollinen tiedonvälitys ja ahkera lukeminen. Päivänpolitiikan ahkera seuraaminen. Oma kirjoittamisen intoni on lisännyt ja avartanut ajatteluani, koska kirjoittamalla näen miten ajatteluni muuttuu tekstiksi. Puhuttu sana katoaa, kirjoitettu pysyy. Näin on joku viisas todennut. Se pitää paikkansa maailmam muutoksissakin. Juuri näillä eväillä olen pohdiskellut myös näitä viimeisimpiä päivityksiäni.

Kaikki pohdiskelut ja ajatukset joita olen viimeaikoina esittänyt, ovat omiani. Ne ovat syntyneet tarpeesta kirjoittaa ajatukseni esille. Olen viimeaikoina ollut paljon tekemisissä uusien asukkaiden kanssa. Kielellisistä ongelmista huolimatta voin suositella kaikille, tervehtikää uusia kuntalaisia. Menkää juttusille. Lapset oppivat kielemme muutamassa kuukaudessa koulunpenkillä. Se on tulevaisuutta ajatellen erinomainen asia. Aikuisten kohtelu ei täytä niitä kriteereitä, mihin me olemme omassa elämässämme tottuneet. Siitä syystä annan korvavaikuille ja silmien rähmöille kyytiä.

Eräässä keskustelussa toin tämän toimintani ulkomailta muuttaneiden kanssa esille ja mitä sain vastaukseksi. Oli oikein suuri ihmetyksen ja loukkaantumisen aihe. Hän myös totesi, että on tavatonta kun olen lähtenyt tällaiselle tielle. En edes viitsinyt kysyä enempää sanojan tarkoituksesta. Onkin tulevaisuudessa mielenkiintoista nähdä, kuinka pieneksi minun sosiaalinen miesverkostoni kutistuu. Tämä ei minun elämääni kovin paljoa heilauta. Kahden viimeisen vuoden aikana olen joutunut tahtomattani jättämään melkoisen joukon sosiaalista miesverkostoa. Tämä ei ole haitannut elämääni mitenkään. Päin vastoin, se on avannut silmäni näkemään tavallisen ihmisen huomattavasti paremmin.

Tämäkin sadepäivä on antanut minulle paljon tekemistä. Maahanmuuttajaperheen tukiperheenä toimiminen on antanut tilaa omalle osaamiselleni. Olen saanut tuntea olevani tarpeellinen. Se ilmeisesti pitää ihmisen elämän tarkoituksenmukaisena. Olen vaimolleni ja lapsilleni ja lastenlapsille erittäin tarpeellinen. Olen hyville ystävilleni tarpeellinen. Tämä sadepäivä oli oikein hyvä ja tarpeellinen.

Onhan se tavatonta. Olen tarpeellinen yllättävän monelle ihmiselle.

Avainsanat: elämänkokemuksenvaikutusihmisenäolemiseen, puhuttusanakatoaakirjoitettupysyy, ihmisentarkoituksenmukainenelämä