Satunnaiset kuvat

Syyskuinen aamu

Uusimmat

Blogin arkisto

018 Valittajien markkinat

Perjantai 20.1.2017 klo 12:52 - yrjöpoeka

Suomi ja erityisesti sen tuottavat yritykset ovat muuttuneet viimeisten 15-vuoden aikana ammattivalittajien kuristamaksi. Yhdet ja samat henkilöt ilmestyvät eri kunnissa ja maakunta-alueilla tehtailemaan valituksia kaikista suuremmista tuotantoon tulevista ja pyrkivistä yrityksistä. Reilun parin vuosikymmenen aikana lait on rukattu juuri näitä ammattivalittajia suosiviksi.

Erityisen hanakasti tehtaillaan valituksia jokaisesta maaperään liittyvästä hankkeesta. Suuretkin toimijat pyrkivät ensin hiljaisuudessa selvittämään, onko alueella jotakin erityistä, kasveja tai harvinaisempia eläimiä. On takuuvarmaa, että hankkeen tultua julkisuuteen, jostakin löytyy joku ammattilainen valituksen kera.

Suomalaista oikeusjärjestelmää tulisi pikaisesti muuttaa siltä osin, että selkeät ammattivalittajien tehtailut käsiteltäisiin, mutta se ei estäisi hankkeiden käynnistämistä. Toinen asia on tehdä valittaminen hieman kalliimmaksi, yleensä se toimisi yksittäisen kansalaisen kohdalla. Valitettavasti näyttää siltä, että eräs poliittinen ryhmä tukee valittajien toimintaa.

Esimerkkinä kaivosasiat ja ydinvoimateollisuus. Tälle ryhmälle ei kelpaa mikään. Tuulivoimasta puhutaan, mutta auta armias kun niitä aletaan puuhata jonnekin, silloin tämän ryhmän valittaja-vastaavat masinoivat peloittelukampanjan. Vesivoima ei kelpaa, kaikki voimalat pitäisi heidän mielestään purkaa. Aurinkovoimalat, niitä kannatetaan, mutta ei, ne peittävät maaperän. Aina keksitään jotakin. Siihen nämä ikuiset opiskelijat kyllä pystyvät.

Elinkeinoelämän Keskusliitto on tutkinut nyt asiaa ja toteaa karusti tuloksesta. Tutkimuksen mukaan lupajonoissa makaa 14000 työpaikkaa ja arvoltaan 3 miljardia euroa.

Tämä on mahdollista vain Suomessa!

Avainsanat: valitustentehtailijat, ydinvoimalat, tuulivoimapuistot, elinkeinoelämänkeskusliitto