Satunnaiset kuvat

5.9.1992

Uusimmat

Blogin arkisto

147 Kahvia ja turinointia

Torstai 13.7.2017 klo 10:51 - yrjöpoeka

Olen nyt päättänyt aivan tosissani ottaa tavakseni käydä aamukahvilla ja myös päivisin istuksimassa Suomussalmen torikahvilassa, toisena vaihtoehtona minulla on Risteen kauppakeskuksen kahvio. Hyvän kahvin, pullan ja leivosten lisäksi paikalla pääsee tapaamaan vanhoja tuttuja. Jotta ei meni itse aivan umpioon, on hyvä jutella myös käypäläisten kanssa. Kotimaan turisteilla on tarjota oikein hyviä juttuja, joiden avulla voi miettiä oman kunnan käytäntöjä.

Kirjoitin kesäkuussa naapurimaan kansalaisista ja kotouttamisesta. Olen saanut siitä hieman postia ja palautetta myös torikahvilassa. Usea ymmärtää ajatukseni, mutta on myös niitä jotka katsovat minun lietsovan Venäjä vastaisuutta. Sitä se ei missään nimessä ole. Minun motiivini on täysin normaalia epäluuloa suuren naapurimme nykyiseen menoon ja käytöstapoihin. Minä pidän ja pidin oman kuntamme toimintaa osin liiallisena nuoleskeluna.

Sain torikahvilassa palautetta siitä, etten ole puuttunut asioihin kunnanhallituksen pöydän ääressä. Toistan vielä yhden asian. On todella vaiketa keskustella aiheesta yhtään mitään, mikäli suurimman ryhmän johto ilmoittaa ykskantaan kunnanjohtajan tehneen heidän mieleisensä esityksen. Kyllä tekee, kun ykköspuheenjohtajat istuvat kunnanjohtajan kanssa omissa palavereissaan. Sieltä ne tulevat muille pelkkinä ilmoitusasioina.

Eniten on oltu käärmeissään siitä väitteestäni, etteivät venäläiset maahanmuuttajat ole parhaita pakolaisten kotouttajia. Olen väitteisiin vastannut ja vastaan vielä tässä kirjallisesti. Suomussalmelle muuttaneet venäläiset ovat muuttaneet paremman elintason ja sosiaaliturvan piiriin omasta tahdostaan. Pakolaiset tulevat sotaa pakoon ja he eivät tule omasta tahdostaan. Syyrialaisten kohdalla he tulevat pakoon venäläisten pommituksia heidän kaupunkeihinsa. Nyt he törmäävät näihin kotouttajiana. Toistan sen minkä kirjoitin kesäkuussa. Paras kotouttaja on suomalainen alan asiantuntija. Suomen kielen ja tapojen tuntija. Perinteiden tuntija.

Kuuntelin korvat höröllä torikahvilan pöydässä käytyä keskustelua maahanmuuttajista. Tarinointi sai alkunsa torilla käyneisiin pakolaisiin, eli kuntamme uusiin asukkaisiin. Eräässä pakolaisia vastaanottavassa kunnassa oli löydetty työpaikka pakolaismiehelle kunnan organisaation sisältä. Jutun mukaan siitä ei ollut tullut mitään, kun kunnan työntekijät olivat istuneet pakolaisen ulos. Tämä voisi tapahtua myös meillä, koska olen tunnistanut organisaatioiden sisällä olevan vastarinnan pakolaisten kuntaan muuttoon.

Kyse voi olla tietysti yksittäisistä vastustajista, mutta heillä on yleensä kantavampi ääni. Sama ilmiö näkyy myös Suomen kaduilla. Pieni äänekäs joukkio mekkaloi Suomen lippujen alla. Toivottavasti meillä Suomussalmella osataan kunnioittaa sotaa pakenevia ihmisiä. Vastustajat voisivat kiinnittää huomionsa niihin, jotka etsivät Suomesta leveämpää leipää ja parempaa sosiaaliturvaa. Heitä ei vain huomata, koska he ovat kiipineet järjestelmään sisälle. Suomalaisten hyväuskoisten hölmöjen avustuksella.

Lupaukseni mukaan, olen tänään taas päiväkahvilla torikahvilassa.

Avainsanat: suomussalmentorikahvila, risteenkauppakeskus, suomalainenonparaskotouttajasuomenasioihin, elintasomaahanmuuttajat, venäläistenpommituksetsyyriassalisäävätpakolaisuutta,