Satunnaiset kuvat

Pyhäinpäivä 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

080 Kalastuskausi lähenee

Sunnuntai 30.5.2010 klo 9:01 - yrjöpoeka

Vanu on varusteltu ja pian lähdetään Kuusingin maisemiin. Jokakeväinen reissu on kuin muuttomatka, joita linnutkin tekevät joka vuosi. Asun itse vedenjakaja seudulla ja nimitän niitä ylävesiksi, siitä huolimatta veri vetää keväisin vielä ylemmäksi. Sama tauti vaikuttaa yhtä aikaa suureen joukkoon suomalaisia, auto karavaanit vaeltavat pohjoisia jokia kohti ja unelmat muuttuvat elävimmäksi. Jos se nyt tapahtuu se suuren kohtaaminen..?

Elisa laajakaista yhteyden omaavilla on jotakin yhteistä, sieltä tulee valitusta ja vaikerrusta. Palaute, joka on pohjattoman negatiivista, on tänä keväänä tullut kaikki Elisan yhteyden päästä. Tuntuu hieman siltä, että keskustan koneisto on saanut diilin Elisa operaattorilta. Viimeisin ärhäkkä palaute lähtee siitä, että vaikka perussuomalaisten kannatus olisi 50 %, niin minä en sinne pääse! Ajatelkaa, kirjoittaja mieltää jo kannatuksen kasvun, mutta tuo luku on kovempi kuin uskoinkaan. Olen hieman odotellut, milloin maakuntalehti tohtii tehdä gallupin Kainuussa. Pohjois-Karjalassa perussuomalaiset ovat jo nousseet toiseksi suurimmaksi puolueeksi ja Kainuu voi olla jo siinä myös. Ei ihme jos vaikerrusta tulee, mutta se on kestettävä kuin miehet!

Olen saanut levitellä multaa ja maata koti tontillani viikonlopun aikana. Yksitoikkoinen lapion heiluttaminen sai aikaan sen, että heräsin yöllä suonenvetoon jalassani. Siinä tulee yhtä vikkelä lähtö vuoteesta, kuin hauella kaislikosta.

Tietotekniikasta ymmärtävä veljeni tuli eilen ja kokeilimme tämän sivustoni uudelleen kasaamista. Muutamia hyviä vaihtoehtoja alkoi löytyä ja tulevalla viikolla kokeilemme uusia etusivun ja muutoinkin rakennetta helpommin luettavaksi.

Mutta ensin lähdemme joelle, Kuusinki kutsuu!

Avainsanat: kuusinkijoki, perhokalastus, muuttomatka, elisalaajakaista, perussuomalaistennousu, kotijokenikuusinki

070 Palautetta pukkaa

Perjantai 7.5.2010 klo 18:51 - yrjöpoeka

Kahta Elisa-laajakaistan omistavaa palautteen antajaa nyppii lukea minun kirjoituksiani. Tiedän toki sen, etten voi kaikkia miellyttää ja kirjoitus tyylini voi aiheuttaa pienoista ärtymystä. Tyylini nyt vain on tämä ja sitä on vaikea muuttaa.

Kirjoittajia ottaa suomeksi sanottuna pattiin ääretön itserakkauteni ja vaimoni kehuminen.

”TIETÄÄKÖHÄN  Kainuulaiset sunkin avioliiton kaikki kohdat ??? Ei se sullakaan ole ollut niin ruusuilla tanssimista.”

Yllä oleva on suora lainaus iltapäivällä tulleesta postista. Vihjaileva kirjoitus tyyli antaa olettaa kirjoittajalla olevan jotakin sanomista avioliitostani? On tunnustettava, että kainuulaiset eivät tiedä avioliittoni vaiheista juuri mitään. Miksi muuten pitäisi tietää? Kuten kirjoittaja toteaa, avioliittoni ei ole kaikenajoin ollut ruusuilla tanssimista. Avioliitto on vuosikymmenten kuluessa kokenut kaikenlaista ja juuri niistä kokemuksista elämä saa suolansa. Olen siitä onnellisen itserakas, että kehun vaimoani nyt. Ihmisen on elettävä vain yksi elämä ja se on tässä ja nyt!

Kaikenlaista palautetta on tullut teksti viesteinä, puheluina ja sähköposteina. Melkein kaikki palautteen antajat rohkenevat laittaa osoitteensa näkyviin ja se on hyvä asia. Voin tarvittaessa ottaa yhteyttä ja jatkaa keskustelua.

Avioliitostani tulevia vihjailuja en aio tämän enempää kommentoida! Jatkan kirjoittelua perheestäni ja itsestäni aivan kuten ennekin. Käsittelen politiikkaa ja ajanmenoa omasta näkökulmastani lähtien. Arjen sattumukset elämäni varrella kuuluvat siihen ja vaimoni on se tärkein tukijani. Siksi hän tulee jatkossakin näkymään kirjoitusteni aiheissa. Huomenna radion toiveet ja terveiset ohjelmassa aamu 09, lähetän äitienpäivä onnittelut vaimolleni. Toiveen lauluksi valitsin Anne Mattilan, sanat sattuivat sydämeen.

Nyt aion lähteä katselemaan, ovatko kalat löytäneet katiskani.

Avainsanat: elisalaajakaista, vihjailujaavioliitosta, onnellinenitserakas, paljastuksiapukkaa, vaimoniontärkein, annemattila, kalatuivatkatiskaan